Geleceğinizi görebiliyor musunuz ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben bu tarz konulara genelde yazmamayi tercih ediyorum ama cidden insanlara ders verir gibi gelip yurt disinda domates 60 lira demek...domatesin fiyatini liraya ceviriyor maasi cevirmiyor sanirim djdkdhdkdh ne diyeyim ki...
Türkiye ye bekleriz o kadar kötüyse ama gelirler mi gelmezler

Sıkışmış kalmış gibi hissediyorum.Bu ülkeye hiç aidiyet hissetmiyorum.Sanki yabanciymisim gibi.Hani aynı gemideyiz diyorlar ya o zaman ben o gemiden atlamak istiyorum.Daha da kötüsü ne biliyor musunuz?bu ülkeden beklentim yok artık.Omrumu tamamlayıp gitsem memnunum.O kadar boktan bir ruh halindeyim ki çocuk istiyorum ama sonra çocuğa haksizlik değil mi diyorum.vazgeciyorum.Ulkeden gitmek istiyorum ama öğretmenim.ise yaramam başka ülkede .yaşım da genç değil.Bitse de gitsek.

bacım seni o kadar iyi anliyorum ki...çocuk yapma , ben bi tane yaptım pişmanım, her gün ayrı vicdan azabı, ne suçu vardı da burda doğdu evlatlarımız?

Aynı şey bende de var.Meslekten alınma korkusuyla beğenmekten cekindigim yazılar bile oluyor

Herkes neyin ne olduğunu biliyor da çıkarı doğrultusunda oy veriyor.İste ben de tam bu yüzden vazgeçtim birşeyler beklemekten.cok güzel yazmissiniz

Domates 60 Tl ye ye denk geliyormuş. Su anda evinize giren toplam maaşınız kaç tl'ye denk geliyor acaba onu da yazabilir misiniz?

U uzumbugusu beğenmedim attığına göre ortalığın garışıhlığından sende faydalanıyorsun demek .d eheheheheheh

o domatesi almak için euro/pound/dolar her ne türdense kazandığınız maaşın kaçta kaçını veriyorsunuz peki ? 60 tl ise, 6 euro; 7 dolar; 5,45 pound gibi bir rakam ödüyor olmalısınız.

Offf siz bizi gerizekali mi zannediyosunuz?
Orada yasiyo olabilirsin de orayi tek gören bilen sen degilsin sanki cocuk kandiriyo ya
Orası cok kötüyse gel buraya madem ne orda duruyosun

Offf siz bizi gerizekali mi zannediyosunuz?
Orada yasiyo olabilirsin de orayi tek gören bilen sen degilsin sanki cocuk kandiriyo ya
Orası cok kötüyse gel buraya madem ne orda duruyosun
diyorum ya biz taş kaynatiyoruz desek oh oh ne şanslısınız burda taş yok mecbur pasta yiyoruz derler, ama asla dönmezler...yeter ki tl değer kaybetsin , biz fakirleştikçe onlar zenginleşiyor, o yüzden ölümüne savunuyorlar çürük argümanlarını

Yani en basitinden bu insanlar neden ulkelerini ailelelerini düzenlerini birakip başka ulkeye gittiler DAHA IYI IMKANLAR ICIN simdi de yok burasi iyi değil diyolar ee o zaman bok mu varda orda duruyosun af edersin tatillerde bos valizle gelip burda valizlerini doldurup doldurup otellerde tatil yapip yapip avrupaya geri donuyolar sanki bilmiyoruz görmüyoruz bir onlarda akil var

Sadece merakdan soruyorum hangi ulke orasi
Bende yurtdisindayim ama domates 2 euro yani neredeyse 20 tl yapiyo
Ki bunu tlye cevirmekde yanlis
Normal bi maas ile (mesela esimin maasindan ornek vericem) 800 kilo domates aliriz
Turkiyede 1 aylik asgari ucretle nekadar alinir arkadaslar cvplasin

Başlık sahibi bana bu tavrın biraz abartı geldi.
“ çay var içersen, duble yol var gidersen ‘’

Ortalama 400 kilo, bir an 40 çıktı sandım. Off rahatladım hala yoksulluk sınırındayız, bir an açlık sınırı sandım

o domatesi almak için euro/pound/dolar her ne türdense kazandığınız maaşın kaçta kaçını veriyorsunuz peki ? 60 tl ise, 6 euro; 7 dolar; 5,45 pound gibi bir rakam ödüyor olmalısınız.

Yok artık 6 pound domates mi

Şu an 500 g domates 0.75 £ markette

Cherry istersen 1 £ tabii

Ortalama 400 kilo, bir an 40 çıktı sandım. Off rahatladım hala yoksulluk sınırındayız, bir an açlık sınırı sandım
Iste kiyaslamayi boyle yapmak gerek
1 aylik maasla trde kac ekmek alinir veya kac tane yag alinir
1 euro olmus 10 tl e tabi ucuz gelir hersey. Bunu anneme biturlu anlatamiyorum. Tam anliyo gibi oluyo geri donuyo dolasiyo tr ucuz diyo.
Halbuki tr bize ucuz orada yasayan bir insan icin cok pahali.
Ozaman maaslarida euro hesabi yapsinlar, belki ucuz olur

ben bu yurt dışına taktım ama nerden başlayacağımı kestiremiyorum..bilen birileri bi yol gösterirse çok sevinirim

ben bu yurt dışına taktım ama nerden başlayacağımı kestiremiyorum..bilen birileri bi yol gösterirse çok sevinirim
bende aynı şekilde taktım. Dil öğrenmek şart. Burada ilerlersem mi yurdışını mı zorlasam aradayım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…