ben bu ülkede canım ülkemde gelecek göremiyorumBugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?
Yani her şey merkez bankasına mı bağlı habire başkanını değiştirip duruyorlar ya da sürekli ağızlarında bir faiz lafıekonomist değilim çok da anlamam piyasalardan ama anlamayan halimle bile bu adamın yorumlarının resmen dalga geçme düzeyinde olduğunu düşünüyorum
Bi amca röportajında diyodu,“Çok şükür kötü günleri atlattık sırada daha kötü günler var” diye. Aynen öyle. Düşündükçe karamsarlığa giriyorum. Anksiyetem var. Bi kızım var onu düşünüyorum. Şimdi durumumuz fena değil orta gelirliyiz ama böyle giderse orta gelirde kalkacak fakirlik başlıcak. Eşimin dükkanda kullandığı malzemeler döviz üstünden alınıyo. Maliyet artınca müşteriye yansıyo.Başkaları dolara bakmaya bilir ama malesef biz bakmak zorundayız.Bugün itibariyle 1 euro 10tl, çeyrek altın 877 tl. Bilmiyorum ben çok etkileniyorum bu durumdan psikolojik olarak. Yurdışına mı gitsem diyorum dil öğrenmeye enerjim yok. Ne olacak bu ülkenin hali? Yine herşeye zam gelecek. En güzel yaşımızda ülkenin haline bak diyorum. Bazı arkadaşlar çok umursamaz cidden imreniyorum onlara. Siz neler düşünüyorsunuz? Nasıl modunuzu koruyorsunuz?
Bi amca röportajında diyodu,“Çok şükür kötü günleri atlattık sırada daha kötü günler var” diye. Aynen öyle. Düşündükçe karamsarlığa giriyorum. Anksiyetem var. Bi kızım var onu düşünüyorum. Şimdi durumumuz fena değil orta gelirliyiz ama böyle giderse orta gelirde kalkacak fakirlik başlıcak. Eşimin dükkanda kullandığı malzemeler döviz üstünden alınıyo. Maliyet artınca müşteriye yansıyo.Başkaları dolara bakmaya bilir ama malesef biz bakmak zorundayız.
Tabiki görünen köy kılavuz ister mi herkes farkında daha da kötüye gideceğinin. Yeterli birşey gelmiyor olur mu yahu. Sürekli kötüye gidiliyorsa becerilemiyordur net yani. Beceremiyorsan da çıkıp ben dolara bakmıyorum, maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz derse halka haliyle bende dalga geçiyor diyorum başka nasıl bir açıklaması olabilir bu söylenenlerin?Dalga gecmekten cok, sanki ellerinden yeterli kadar birsey gelmiyor gibi. Cesitli enstrümanlar var ekonomide enflasyonu durdurmak icin. Bunlarin hepsi isler diye birsey yok, ama sadece faizi öne sürmek sacma. O sadece bir tanesi. Mesela hükümet de harcamalarini düsürebilir. Piyasadaki fiyatlari sabitleyebilir felan. Yazmasi biraz uzun olacak, ama "biz kendiliginden düzene girer" diye beklemenin faydasi yok. Aha suraya yaziyorum: bir kac ay sonra tl daha da düsmüs olacak.
Ilginç bir yaklaşım...Çalıştığım sürece ekonomik olarak kaygılarım yok ama diğer türlü kaygılarım var , sağlık çocuklar vs ...
Tabiki görünen köy kılavuz ister mi herkes farkında daha da kötüye gideceğinin. Yeterli birşey gelmiyor olur mu yahu. Sürekli kötüye gidiliyorsa becerilemiyordur net yani. Beceremiyorsan da çıkıp ben dolara bakmıyorum, maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz derse halka haliyle bende dalga geçiyor diyorum başka nasıl bir açıklaması olabilir bu söylenenlerin?
Aslında bazı ülkelerde bir olay olduğunda kendini sorumlu görüp istifa edenler var.Hicbir siyasetci "beceremiyorum. Elimden birsey gelmiyor" demez asla. Onun icin var su yok saymalar. Insanlari bu yüzden "sükretmeyi bilmiyorlar" diye suclayan da cok. Veya "Bunlar Amerikanin oyunlari" söylerler. Siyasetciler hep kendi makamlarina ve o makamlari elde tutma derdindeler. Ekonomide bu böyle. Insanlarla sadece secim sürecinde ilgilenirler bu yüzden zaten. Su anda makamlarini tehlikede görmüyorlqr. Gelecek ayda secimler olsa kisa vadeli de olsa birseyler yaparlar. Su ara uzatmali oynuyorlar.
Aslında bazı ülkelerde bir olay olduğunda kendini sorumlu görüp istifa edenler var.
Hangi açıdan ?Ilginç bir yaklaşım...
Kadro ellerinde kısmını da ben anlamıyorum. Kaç tane kadro? Memleketin yüzde ellisi zaten yandaş. Bir değil bin değil. Hangi birisi yani?Güvenlik görevlisinin ne dediğini bilmiyorum ama tahmin ediyorum. Kendi kuzenim aynıdır hatta aşırı fanatik. Dolar 15 TL olsun o ayçiçek yağı 150 TL olsun asla fikrini değiştirmez. Ama bu cahillik değil aslında çıkar ilişkisi. Kendim hayatlarına çok yakından şahidim. İşkur eleman alacak olur bunlardan biri girer. Öğrenciye burs verilecek olur bunların çocuklarına verilir. Çocuklarının işsiz kalma endişesi taşımazlar pek çünkü nasıl olsa kadro ellerinde, o çocuklar bir şekilde devlet kadrolarına girecek. Yani çok zengin olmasalar da iktidarla olan çıkar ilişkilerinden dolayı kafaları rahat. Devletin imkanlarını küçümsemeyin kızlar bu gözler çalışmadan emekli olan amcalar gördü, sınavsız memur olan 20 yaşında gençler gördü. Bizim millet köylü kurnazıdır. Çoğu insan düzenini kurmuş bir şekilde çark işliyor Biz boşuna kafa yormayalim
Işim varken korkmuyorum demeniz açısından.Hangi açıdan ?
Beceremiyorum desin demiyorum ama dalga geçer gibi konuşmaları en azından akıl mantık çerçevesinde açıklamalar yapılabilir herhalde.Umarım erken seçim olur diyorum.Hicbir siyasetci "beceremiyorum. Elimden birsey gelmiyor" demez asla. Onun icin var su yok saymalar. Insanlari bu yüzden "sükretmeyi bilmiyorlar" diye suclayan da cok. Veya "Bunlar Amerikanin oyunlari" söylerler. Siyasetciler hep kendi makamlarina ve o makamlari elde tutma derdindeler. Ekonomide bu böyle. Insanlarla sadece secim sürecinde ilgilenirler bu yüzden zaten. Su anda makamlarini tehlikede görmüyorlqr. Gelecek ayda secimler olsa kisa vadeli de olsa birseyler yaparlar. Su ara uzatmali oynuyorlar.
Evet öyle ama , düzenli bir gelirim var . Hastalık durumda bile sigortam vs var . Gelirimi giderime göre ayarladığım sürece ki bu konuda oldukça iyiyimdir, büyük bir kaos yaşanmadığı sürecek sorun göremiyorum.Işim varken korkmuyorum demeniz açısından.
Annem de öyle diyordu. Gelirimiz var, evimiz kira değil diye...Yani çok şükür hepimizin düzenli geliri var. Ama iki sene sonra o gelirle ne olur bilemiyoruz zaten. Insanlar onu söylüyor. Çocuklarımızın gelirini hiç bilemiyoruz. Onu zaten siz de demissiniz çocuklar için endişeliyim diye...Evet öyle ama , düzenli bir gelirim var . Hastalık durumda bile sigortam vs var . Gelirimi giderime göre ayarladığım sürece ki bu konuda oldukça iyiyimdir, büyük bir kaos yaşanmadığı sürecek sorun göremiyorum.
Bu gidişat böyle giderse ki gidecek büyük kaosa ne kaldı? Bilmiyorum ben ederinden fazla fazla verince bir ürüne enayi gibi hissediyorum imkanım olsa da yani sizin gibi olabilmeyi isterdimEvet öyle ama , düzenli bir gelirim var . Hastalık durumda bile sigortam vs var . Gelirimi giderime göre ayarladığım sürece ki bu konuda oldukça iyiyimdir, büyük bir kaos yaşanmadığı sürecek sorun göremiyorum.
Annem de öyle diyordu. Gelirimiz var, evimiz kira değil diye...Yani çok şükür hepimizin düzenli geliri var. Ama iki sene sonra o gelirle ne olur bilemiyoruz zaten. Insanlar onu söylüyor. Çocuklarımızın gelirini hiç bilemiyoruz. Onu zaten siz de demissiniz çocuklar için endişeliyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?