Gelecek planı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
5 aydır neredeyse aynı evde yaşıyor gibiyiz zaten ve böyleyken bana hiç bir gelecek planı bahsetmemesi benimle ilgili hiçbir şey düşünmemesi zoruma gitti yoksa bende zaten şuan evlenemem ama insan seviyorsa bunları istemeye başlar diye düşünüyorum
Yeni tanistiginiz biriyle niye ayni evde yasiyorsunuz? Bir deli 3 ayda evlendi diye niye 5aylik sevgilinizi darlama delisi yapiyorsunuz? Yasim 30 demissiniz ama mantiksal degil durtusel hareket ediyorsunuz.

Yeni tanistiginiz biriyle niye ayni evde yasiyorsunuz? Bir deli 3 ayda evlendi diye niye 5aylik sevgilinizi darlama delisi yapiyorsunuz? Yasim 30 demissiniz ama mantiksal degil durtusel hareket ediyorsunuz.
İlk bir ay hiç eve gelmedi normalde buraya bir buçuk saat uzaklıkta bir şehirde yaşıyor burada çalışıyor ama tanıştığımızda git gel yapıyordu sürekli son 2 aydır görüşebilmek için gitmiyor evine hafta içi normalde işten çıkacaktı düşük maaş veriyolar diye ben varım diye çıkmıyor devam ediyor yoksa görüşmemiz zor olacak

Bende öyle düşünüyorum işte hiç bir plan yok bunu anlatamıyorum ona ama ayrılmakla da hata mı ederim bilmiyorum bu yüzden
Niye hata edeceksin ki seni gerçekten oyaliyorsa ayrılmak istemeniz gayet normal yani. Ailevi sorunlarından daha önce bahsetmiş miydi yoksa bu konu açılınca mı böyle bişey dedi?

Niye hata edeceksin ki seni gerçekten oyaliyorsa ayrılmak istemeniz gayet normal yani. Ailevi sorunlarından daha önce bahsetmiş miydi yoksa bu konu açılınca mı böyle bişey dedi?
Evet bahsediyordu abisi alkolik bir gün alkollü babasının mercedes arabasıyla kaza yaptı alkollü olduğu için kasko karşılamıyor hem kendi araba masrafı hem karşı taraf masrafı karşı taraf manevi tazminat açacak vs abisi alkolik olduğu için de sürekli sorun çıkartıyor 2 milyon borcumız var diyor nasıl evleneceğim diyor

3 aydır tanıdığım biriyle gezmeye bile gitmem. Yaşın gereği insanları iyi tanımadan adım atmanın ne kadar risk taşıdığını biliyor olman gerek. 5 ay da yeterli değil. Ama niyeti farklı ise onu bilemem.

Ben zaten şuan evlenelim dese evlenmem ama ben niyetini bilmek istiyorum sadece
Niye sormuyorsun ki ben direkt sorardım evlilik hakkında ne düşünüyorsun böyle bir niyetin var mı diye. Lafı eğip bükmeye gerek yok kocaman insanlarsınız.

Evet bahsediyordu abisi alkolik bir gün alkollü babasının mercedes arabasıyla kaza yaptı alkollü olduğu için kasko karşılamıyor hem kendi araba masrafı hem karşı taraf masrafı karşı taraf manevi tazminat açacak vs abisi alkolik olduğu için de sürekli sorun çıkartıyor 2 milyon borcumız var diyor nasıl evleneceğim diyor
Abisinin yediği haltı kendi sırtlanmış 2 milyon borç kendinin bile değil abisi eşşek gibi çalışıp ödemesi gerekirken sevgilin almış yükü. Direkt ayrılık sebebi bu aslında. Bu adamla olursan sen de sürekli bu ayyaş abinin borçlarını ödemekle tüm rızkı heba edersin dertleri borçları bitmez

Abisinin yediği haltı kendi sırtlanmış 2 milyon borç kendinin bile değil abisi eşşek gibi çalışıp ödemesi gerekirken sevgilin almış yükü. Direkt ayrılık sebebi bu aslında. Bu adamla olursan sen de sürekli bu ayyaş abinin borçlarını ödemekle tüm rızkı heba edersin dertleri borçları bitmez
Babası ödeyecek aslında ama o da borç varken nasıl yapalım diyor şuan abim her şeyi yedi bitirdi ne evler ne tarlalar gitti diyor

Yorumları okudum da ilginç geldi bana biraz. Bizim ülkemizde bilinçaltımıza yerleştiriliyor evlilik düşüncesi. 30 ndan sonraki bir kadın neredeyse 4 aydır beraber yaşadığı adamdan tabiide evlilikle ilgili cümleler duymak ister. 20 li yaşlarda takmazsın bu durumu genelde ama 30 ve üstünde toplum baskısı aile baskısı gibi nedenlerle zaten bi akla gelir. Bu hemen evlenelim demek değil en azından gelecek planında var mı yok mu öğrenmek ister çoğu kadın. Burdaki arkadaşların azınlık olduğunu düşünüyorum . 😅

Yorumları okudum da ilginç geldi bana biraz. Bizim ülkemizde bilinçaltımıza yerleştiriliyor evlilik düşüncesi. 30 ndan sonraki bir kadın neredeyse 4 aydır beraber yaşadığı adamdan tabiide evlilikle ilgili cümleler duymak ister. 20 li yaşlarda takmazsın bu durumu genelde ama 30 ve üstünde toplum baskısı aile baskısı gibi nedenlerle zaten bi akla gelir. Bu hemen evlenelim demek değil en azından gelecek planında var mı yok mu öğrenmek ister çoğu kadın. Burdaki arkadaşların azınlık olduğunu düşünüyorum . 😅
Bende zaten hemen evlenelim demiyorum ama öğrenmek istiyorum belirsizlikle ilişki yürümüyor mutlu olamıyorum

Evet öyle ama yaşımız küçük değil ve benimle ilgili hiçbir plan yapmaması beni üzüyor
Evet yaşınız geregi planlar olmalı ama 5 ay çok erken başkalarına bakmayın 3 ayda evlenir 3 günde boşanırlar..

Ben çocuğumun 5 ay tanıdığı bir adamla veya kadinla evlenmesini istemem. Biraz tanıyın sonra zaten spontane gelişir her şey..

Evet yaşınız geregi planlar olmalı ama 5 ay çok erken başkalarına bakmayın 3 ayda evlenir 3 günde boşanırlar..

Ben çocuğumun 5 ay tanıdığı bir adamla veya kadinla evlenmesini istemem. Biraz tanıyın sonra zaten spontane gelişir her şey..
Teşekkür ederim haklısınız çok kötü hissediyordum bana da mantıklı geldi düşünceleriniz

Teşekkür ederim haklısınız çok kötü hissediyordum bana da mantıklı geldi düşünceleriniz
Bir tanıdığımız vardı bir kaç ay içinde evlendiler. Aileler de uzaktan da olsa birbirlerini tanıyorlardı.

Ben şaşırmıştım. Güya her şey çok güzeldi evlendiler hemen arka arkaya iki çocuk yaptılar. Sonra ailelerin desteği kocasının birikimiyle hemen ev aldilar sonra bir ev daha kız ev hanımı yine şaşırmıştım. Neyse yeni öğrendim meğersem eşi yasaklı maddeyi hem kullanmaktan hemde satmaktan hapse girmiş geçen kış şimdi o kız çok mutsuz ama evliliğinide sürdürmek zorunda.. O yüzden iyi tanıyın, anlayın. Evlenmiş olmak için evlenmeyin.

Bir tanıdığımız vardı bir kaç ay içinde evlendiler. Aileler de uzaktan da olsa birbirlerini tanıyorlardı.

Ben şaşırmıştım. Güya her şey çok güzeldi evlendiler hemen arka arkaya iki çocuk yaptılar. Sonra ailelerin desteği kocasının birikimiyle hemen ev aldilar sonra bir ev daha kız ev hanımı yine şaşırmıştım. Neyse yeni öğrendim meğersem eşi yasaklı maddeyi hem kullanmaktan hemde satmaktan hapse girmiş geçen kış şimdi o kız çok mutsuz ama evliliğinide sürdürmek zorunda.. O yüzden iyi tanıyın, anlayın. Evlenmiş olmak için evlenmeyin.
Allah korusun gerçekten çok zor bir durum ben sadece gerçekten seviyosa düşünür plan yapar diye düşündüm ama ben mi yanlış düşünüyorum bilemedim

Sevgilimle 5 aydır bi ilişkimiz var ben 31 o 32 yaşında beni sevdiğini söyler hep bende bugüne kadar emindim bundan davranışlarından ama bu güne kadar hiç evlenmekle ilgili bir şey söylemedi bana bununla ilgili tek bir şey yok. Dün gittiğim bi eğitimde bi kızla tanıştım kızla muhabbet ettik vs arkadaş olduk sonra bana ilişkin var mı dedi bende anlattım o da benimde 3 aydır var dedi ailesiyle tanıştım şubatta nişan var dedi evlilik teklifi etmiş yüzüğü gösterdi. Bana da sordu ciddi bir şeyler var mı diye hiç bir şey diyemedim çok utandım o an . Bunu akşam sevgilime mesajla anlattım böyle böyle dedi kız çok garip oldu ben ne diceğimi bilemedim dedim . Cevap olarak emoji attı bana 😬 bunu. Ben çok sinirlendim sonra o an merdiven çıkıyordum yazamadım özür dilerim dedi. Dünden beri demediğimi bırakmadım ama herşeyi söyledim içimdeki. Gelecek düşünmüyorsun dedim bana bu güne kadar tek bir şey söylemedin dedim . Herşeyin zamanı var daha erken gibi şeyler söyledi şuan mümkün değil dedi bazı ailevi durumlarından dolayı. Bende olay evlilik değil senin bunu istememen dedim . O nerden çıktı gibi şeyler söylüyor dünden beri sürekli kavga ediyoruz demediğimi bırakmadım. En sonunda kalbini kırmak istemiyorum çünkü seni seviyorum illere ayrılcam diyorsan ayrıl yol yakınken dedi ya da beklerim diyosan beklersin dedi . Napcam bilmiyorum seviyorum ama bi gelecek göremiyorum çok üzgünüm dünden beri ağlıyorum artık yaşım geçiyor ayrılsam başkası sevecek mi ki beni diyorum
Canım 3 ay 5 ay evlilik için çok kısa bir süre bence.Bir süre daha birbirinizi tanımanız daha iyi olabilir.Bu tarz kısa süreli ilişkilerde gelen evlilikte mutluluk gelmeme oranı çok yüksek.Bence bi 3 veya 4 ay daha tanımalısın.Daha sonra sen onun ailesiyle o senin ailenle tanışabilir.Aile ve kültür uyumuna bakarsınız o dönemde.Yaşım geçiyor gibi düşüncen varsa bu düşünceden sıyrılmalısın.Tabi bu benim kişisel fikrim.

Ha ozaman hemen evlilik düşünmemesi normal. Ama bi insan sevdiğiyle evlilikle ilgili hiç mi hayal kurmaz yahu. Ne bilim biraz tuhaf geldi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X