Gelenekler uymuyor

ne alaka siz varken gidip komsu teyzenin ev duzenine karar vermesi.
cok sacmaymis bu adet, hic de inanmadim,
sizin kv bence bir seyler karistiriyor.
Kayınvalidem İzmirli.Ben evlenirken de dugunden önce akrabasını ,eşini dostunu getirip "çeyiz serme" yapmak istedi.Yatak odasinda yatağı erkek tarafı hazırlar -mis .Ben de çok rahatsız olmuştum.Ben o gün evime gitmedim kişisel esyalarimi (çamaşır ,giysi vs ) sonrasında göturdum.

ahaha neden erkek tarafi hazirlarmis

hic duymadiydim, bizim oralarda her bir seyde yeni gelin hazir bulunur.
Resmen ev sahibi evde istenmiyor gibi degil mi, cok enteresan.

ahaha neden erkek tarafi hazirlarmis

hic duymadiydim, bizim oralarda her bir seyde yeni gelin hazir bulunur.
Resmen ev sahibi evde istenmiyor gibi degil mi, cok enteresan.
Yok canım onların adette de yeni gelin de oluyor.. ama ben böyle bir töreni hicbirsekilde istemedim. Yine de ucundan kıyısından birseylere evet demek zorunda kaldim.O yüzden ben ve özel eşyalarım katilmadik

Yok canım onların adette de yeni gelin de oluyor.. ama ben böyle bir töreni hicbirsekilde istemedim. Yine de ucundan kıyısından birseylere evet demek zorunda kaldim.O yüzden ben ve özel eşyalarım katilmadik

tey allahim,
benim evi doserken de annemle kayinvalidem yardim edelim diye yatak odasini secmislerdi,
guler misin aglar misin,
ben farketmemisim baska seylerle ugrasmaktan,
halam kovmus ikisini de kiz kendi duzenler size dusmez orasi diye

26 yasimdayim belki bundan 13-14 sene önce boyle komşulara ceyiz gormeye gitmştik bikac defa herseyi paketli, paketsiz sermişler, tüylü terlik bile vardi baya bir grup kadin müze gezer gibi döne döne gezmiştik siraya girip çok komikti aslinda disardan bakinca.

Bende öyle düşünüyorum nişanlımda istemiyo çeyiz serme olayı saçma geliyr onada ama annesi çok istiyo küsüyo ağlıyo kabul etmedim diye bende vicdan yapıyorum
Bında vicdan yapacak bir şey yok. Kayınvalideniz çeyiz gösteremeyince ağlayacaksa ağlasın. Yok artık yani...
Rızanız olsa siz tamam dedikten sonra kimseye laf düşmez ama sırd bu yüzden ağlayacaksa yetişkin insanlar önce nefslerine egolarına sahip çıksınlar. Elalem ne der derdinden istiyor, adetimizi yapmazsak diye...

Ciddi misiniz?
Ilk defa duyuyorum.
Peki ya kizcagizin durumu yoksa ?
Bakinca ne oluyor mesela paket icinde havlu felan mi var
enteresan

Ciddi misiniz?
Ilk defa duyuyorum.
Peki ya kizcagizin durumu yoksa ?
Bakinca ne oluyor mesela paket icinde havlu felan mi var
enteresan

Daha çok örgü el işi vardi havlular, havlu danteli, basortu ve dantelleri, patik, yelek gibi seyler inceliyorlardi. Tabaklar, çanaklar, bardaklar...
Durumumu olmama gibi birsey yok borc harc mutlaka yapiliyordur muhtemelen
Damadin kişisel bakim takimi, pijama takimi, terlikleri, gelinin gecelikleri makyaj setleri, kiyafetleri filan hep ortalarda oluyordu.
Oyle kalabalik bir grup siraya girip tüm evin odalarini dolaniyordu. Çeyiz gormeye tum mahallenin kadinlari toplanip gidiyordu işte.

Meraklarini giderip ceyizi azdi çoktu dedikodusu oluyor sonra amac bu

Taviz verirseniz sonra duzeltemezsiniz ne demek size sormadan arayıp yemeğe çağırmak. Evlendikten sonra durumaa göre ben sana müsait zamanı haber veririm deyin. Israr ederse kapıyı kilitler evden çıkarım deyin. Ev sizin ne zaman isterseniz o zaman cagirirsiniz. Kv niz evinizin anahtarını da ister kesin

Bana cok cirkin geliyor bu adetler, kime ne benim evimdeki esyadan, havludan, carsaftan...
Dolayısıyla ne ceyiz serme yaptim ne de sonrasinda insanlara sanat muzesi gezdirir gibi ev gezdirdim, küsen kussun banane, insan hic donlarini gostermedi diye akrabasina kuser mi? Küsüyorsa mental bir sorunu vardir.

Vermem ki istesin

Uydurma gelenek olmasın, çok saçma. Bence siz yokken eve kimse girmesin. Ne olur ne olmaz

Herkes bir tarafından adet uyduruyor, ilk Cuma oturulmaya gelinirmiş filan.
Yapabildiği ölçü de herkes birşeyleri uygular, hiç biri kanun değil.

Benim ev göstermek için oraya gitmem sıkıntı 7 satyik yol. Düğünden sonra diyorum hemen ilk cumasına olur o zaman diyo kaynanam
böyle kaynanaya hak ettigi cevabi vermezsen daha coooook laf söyler. sen de ilk cuma gec olur gerdege gelsinler hep beraber

Nişanlım sorun etmiyo sen istediğini yap diyo ama annesi ağlıyo küsüyo
Ay ağlasın küssün. Ne demek daha sizin kullanmadığınız eve ayak basıp çeyiz görme ayağına sağı solu didikleyip sizin evinizde sissiz yemek yemek. Utanmadan gelinin yatak odasına girip geceliklerini tek tek kurcalayanlar duyuyorum ne yazık ki

Evlendikten sonra ev görme olayı nasıl oluyor biliyomusunuz
İlk kez evlenmeden önce ev görüldüğünü gelinin evde olmadığını burada okudum.
bizde hiç öyle şeyler olmadı bilmiyorum ev göstermekne demek. Gelen yakınlarımız geldiler çaya fln ama normal bir şekilde. Çok kişi de gelmedi yakınlarımız sadece.
ama bazı arkadaşlarım mevlüd yapıp topluca çağırıyor yakınlarını

Evet o da annesiyle tartıştı baya ama annesi ağlıyo sürekli dediğim olsun istiyor. Ev görme olayı nasıl oluyo evlendikten sonramı
Ev gösterilmesi ne demek çok saçma diğer msjımda yazdığım gibi bi sizden okudum. Bize yakınlarımız gelir ara ara. Akşam çay vs. Ya da Ramazan’da iftara çağırırım fln. Hala amcalarım gelmedi mesela bikaç kes gelelim dediler çağırdım zaman bulamadılar. Sizin kv çok abartmışız. Siz bir orta yol bulun ama şunu unutmayın taviz tavizi doğurur. Ama belli ki kadın bunu yapmamayı küçük düşmek gibi algılıyor. Belki evlendikten sonra topluca çağırırız bir gün fln diyebilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…