- 13 Haziran 2019
- 461
- 608
- 18
- 27
Kayınvalidem İzmirli.Ben evlenirken de dugunden önce akrabasını ,eşini dostunu getirip "çeyiz serme" yapmak istedi.Yatak odasinda yatağı erkek tarafı hazırlar -mis .Ben de çok rahatsız olmuştum.Ben o gün evime gitmedim kişisel esyalarimi (çamaşır ,giysi vs ) sonrasında göturdum.ne alaka siz varken gidip komsu teyzenin ev duzenine karar vermesi.
cok sacmaymis bu adet, hic de inanmadim,
sizin kv bence bir seyler karistiriyor.
Kayınvalidem İzmirli.Ben evlenirken de dugunden önce akrabasını ,eşini dostunu getirip "çeyiz serme" yapmak istedi.Yatak odasinda yatağı erkek tarafı hazırlar -mis .Ben de çok rahatsız olmuştum.Ben o gün evime gitmedim kişisel esyalarimi (çamaşır ,giysi vs ) sonrasında göturdum.
Yok canım onların adette de yeni gelin de oluyor.. ama ben böyle bir töreni hicbirsekilde istemedim. Yine de ucundan kıyısından birseylere evet demek zorunda kaldim.O yüzden ben ve özel eşyalarım katilmadikahaha neden erkek tarafi hazirlarmis
hic duymadiydim, bizim oralarda her bir seyde yeni gelin hazir bulunur.
Resmen ev sahibi evde istenmiyor gibi degil mi, cok enteresan.
Yok canım onların adette de yeni gelin de oluyor.. ama ben böyle bir töreni hicbirsekilde istemedim. Yine de ucundan kıyısından birseylere evet demek zorunda kaldim.O yüzden ben ve özel eşyalarım katilmadik
Benim yetistigim kulturde bu tarz tuhafliklar yok.
ilk defa duyuyorum ev gezmesi muhabbetini.
Niye baska insanlar benim evimi gezsin ki ?
Ben baskasinin evini gezdigimde olacak ?
Ne çeyizi tülbenti yahu yil 2020. Millet geçim derdinde ayın sonunu zor getiriyoruz.
Herkes kendi kulturunden ve kafasinin uyusacagi biriyle evlenmeli.
En ayar oldugum sey evime biri gelecek de yok perdeyi şöyle as yok sehpayi şöyle yerlesir
Buhran yeminle buhran sebebi
Bında vicdan yapacak bir şey yok. Kayınvalideniz çeyiz gösteremeyince ağlayacaksa ağlasın. Yok artık yani...Bende öyle düşünüyorum nişanlımda istemiyo çeyiz serme olayı saçma geliyr onada ama annesi çok istiyo küsüyo ağlıyo kabul etmedim diye bende vicdan yapıyorum
26 yasimdayim belki bundan 13-14 sene önce boyle komşulara ceyiz gormeye gitmştik bikac defaherseyi paketli, paketsiz sermişler, tüylü terlik bile vardi baya bir grup kadin müze gezer gibi döne döne gezmiştik siraya girip çok komikti aslinda disardan bakinca.
Ciddi misiniz?
Ilk defa duyuyorum.
Peki ya kizcagizin durumu yoksa ?
Bakinca ne oluyor mesela paket icinde havlu felan mi var
enteresan
Vermem ki istesinTaviz verirseniz sonra duzeltemezsiniz ne demek size sormadan arayıp yemeğe çağırmak. Evlendikten sonra durumaa göre ben sana müsait zamanı haber veririm deyin. Israr ederse kapıyı kilitler evden çıkarım deyin. Ev sizin ne zaman isterseniz o zaman cagirirsiniz. Kv niz evinizin anahtarını da ister kesin
Ödemiş kiraz oralardan ilcedenap acik yalan. yok böyle bi olay. hele ki izmirde.
Uydurma gelenek olmasın, çok saçma. Bence siz yokken eve kimse girmesin. Ne olur ne olmazNişanlımla gelenek göreneklerimiz uymuyor farklı memleketteniz.
Onlarda ev görme düğünden önce oluyormuş gelin evde olmadan tüm akrabalar gelip eve bakıyolarmış bişeyler yiyolarmış ben bunu istemiyorum .
Düğünden sonra akrabaları yemeğe çağırma varmış.
Nasıl oluyo bu işler evlendikten sonra akraba çağırma akraba ziyaretleri
böyle kaynanaya hak ettigi cevabi vermezsen daha coooook laf söyler. sen de ilk cuma gec olur gerdege gelsinler hep beraberBenim ev göstermek için oraya gitmem sıkıntı 7 satyik yol. Düğünden sonra diyorum hemen ilk cumasına olur o zaman diyo kaynanam
Ay ağlasın küssün. Ne demek daha sizin kullanmadığınız eve ayak basıp çeyiz görme ayağına sağı solu didikleyip sizin evinizde sissiz yemek yemek. Utanmadan gelinin yatak odasına girip geceliklerini tek tek kurcalayanlar duyuyorum ne yazık kiNişanlım sorun etmiyo sen istediğini yap diyo ama annesi ağlıyo küsüyo
İlk kez evlenmeden önce ev görüldüğünü gelinin evde olmadığını burada okudum.Evlendikten sonra ev görme olayı nasıl oluyor biliyomusunuz
Ev gösterilmesi ne demek çok saçma diğer msjımda yazdığım gibi bi sizden okudum. Bize yakınlarımız gelir ara ara. Akşam çay vs. Ya da Ramazan’da iftara çağırırım fln. Hala amcalarım gelmedi mesela bikaç kes gelelim dediler çağırdım zaman bulamadılar. Sizin kv çok abartmışız. Siz bir orta yol bulun ama şunu unutmayın taviz tavizi doğurur. Ama belli ki kadın bunu yapmamayı küçük düşmek gibi algılıyor. Belki evlendikten sonra topluca çağırırız bir gün fln diyebilirsinizEvet o da annesiyle tartıştı baya ama annesi ağlıyo sürekli dediğim olsun istiyor. Ev görme olayı nasıl oluyo evlendikten sonramı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?