- 24 Aralık 2015
- 4.405
- 6.191
- 158
Canım burası ortadoğu, gelinin evini incik incik incelerler, önemli olan birşeyin kaybolmasın ve senin istemediğin şekilde dizayn etmeye kalkmasınlar, özel eşyalarına dokundurtma, onun dışında düğünden sonra sen zaten kafana göre istediğini yapıyorsun, birde gelinin geceliklerini bile sererler herşeyimi görecekler diye düşünme yani onlar zaten görmek için geliyor kafasında, ama sen olmadan düğünden önce evinde yemek yenmesini ilk defa duydum, ben olsam izin vermemBanada saçma geliyor dedim. Benim evimin düzeninin herkesin bilmesi çok garip nerde ne eşyam var herkes bilcek dedim. Kaynanam yabancımı onlar benim kardeşlerim diyo.
Nişanlımın fikrini annesi değiştirebiliyor bazen . fikrini değiştirebiliyo ilk benim oeoiğime tamam diyor sonra annesi konuşuyo onunkine tamam diyo bana kabullendirmeye çalışo o yüzden nişanlımın fikrini alsam yapsam annesinin dediğini yapmış olcam. Bu seferde kaynanam ben böyle yaqtırıyorum kendi dediğimi dişe düşünüp herşeyde böyle yapmaya kalkacak diye korkuyorum açıkçasıyapmamak degil, kendi bildiginiz ve uygun gordugunuz sekilde yapin, esinize de danisin tabi ki.
Biz ayni memleketliyiz esimle, kulturlerimizde de bir fark yok,
yine de yastan dolayidir diye tahmin ediyorum, kayinvalidemle cok farkli dusundugum konular olurdu ilk evlendigim yillarda,
ben her zaman kendi bildigim gibi yaptim, bazen esim begenmedi fikrimi, soyle yapalim dedi mesela, onun dedigini dikkate aldim vs vs.
Kkayinvalidem su an hic karismaz, neticede bildigini yapiyor gene diyerekten birakti bu isleri saniyorum.
Bir de kotu olmaya gerek yok,
her zaferinde sakin sakin cevap vermelisiniz,
ornegin bu cuma meselesinde,
kayinvalidecim, ben soz veremem cuma gunu icin, tam dugun sonrasi, belki dinlenmem gerekecek, belki o stresten yorgunluktan hasta olucaz falan, o yuzden soz veremiyorum, ben musit olunca en iyi sekilde misafirlerimi agirlamak isterim zaten, siz dert etmeyin, hic kafanizi takmayin... diyebilirsiniz.
Veya size cok ters geliyorsa bu fikir, ve nisanliniz da sizinle ayni fikirde ise,
ya kayinvalidecim biz pek bu davet islerine girismek istemiyoruz simdilik, o yuzden sen kimseyi davet etme. Bir kendimize gelelim, ondan sonra yeniden konusuruz... gibisinden genelden genelden cevaplanabilir.
Evide onlar döşicekmiş ben olmadanAyyy en sevmediğim adet. Biz de uzun uzuuun yıllar önce varmış ama ne ben ablalarım yaptık.
Ama bu adetle ilgili duyduğum hatta özür dileyerek ha.s..r dediğim, farklı bir yörede ev görmeye gidenler ufak tefek şeyler çalarmış.
Sizinki daha büyük saçmalık, Siz evi dayayın döşeyin, daha kendiniz oturmadan, siz evde yokken aklına esen gelsin yesin gitsin.
Ben olsam müsade etmem.
Siz ağlayacağınıza ağlayan ağlasın, darılan darılsın.
Orası sizin eviniz farkında mısın? Döşeyecek olan kişilerin değil! Böyle söyle burası bizim evimiz biz olmadan nasıl döşenir biz yaşayacağız burada diyin, ay atılgan ol konuşturma konuşEvide onlar döşicekmiş ben olmadan
Nişanlımın fikrini annesi değiştirebiliyor bazen . fikrini değiştirebiliyo ilk benim oeoiğime tamam diyor sonra annesi konuşuyo onunkine tamam diyo bana kabullendirmeye çalışo o yüzden nişanlımın fikrini alsam yapsam annesinin dediğini yapmış olcam. Bu seferde kaynanam ben böyle yaqtırıyorum kendi dediğimi dişe düşünüp herşeyde böyle yapmaya kalkacak diye korkuyorum açıkçası
Öyli söyledim yerleştirmeye akrabalara gelir diyolarOrası sizin eviniz farkında mısın? Döşeyecek olan kişilerin değil! Böyle söyle burası bizim evimiz biz olmadan nasıl döşenir biz yaşayacağız burada diyin, ay atılgan ol konuşturma konuş
Evide onlar döşicekmiş ben olmadan
Bende öyle diyorum bizim burda öyle diyolar. Çeyizleri falan serceklermiş o yüsdenmişbakin ben buna hic inanmadim.
Aslinda o bolgede yasayan baska biri varsa sormak lazim.
Nerede gorulmus gelin dahil olmadan herhangi bir dugun/ev hazirligi yapildigi.
Yok artık ne münasebet! Orada siz yaşayacaksınız, sizin düzeniniz olacak. Şimdi buna evet derseniz yarın evin düzenini değiştirdiğinizde de müdahale de bulunacaklar.Evide onlar döşicekmiş ben olmadan
Bırak gelsinler köşede dursunlar, sen mutlaka nişanlınla evinin başında ol, istediğiniz gibi mobilyaları döşeyin, çünkü siz yaşayacaksınız orada sizin her gününüz geçecek başkasının zevkine göre yaşamak zorunda değilsin, Akrabalarının karışmasına izin verme özel eşyalarını açtırtma, benim çok vaktim olacak ben yerleştiririm sağolun de, İnan birşeyler kaybolabiliyor ve kimse o sorumluluğu almıyorÖyli söyledim yerleştirmeye akrabalara gelir diyolar
Bende anlamadımki bizim buralara hiç yoktur evlenince 1 sene gelmeye çekinir insanlar saygı duyarlarYok artık ne münasebet! Orada siz yaşayacaksınız, sizin düzeniniz olacak. Şimdi buna evet derseniz yarın evin düzenini değiştirdiğinizde de müdahale de bulunacaklar.
Bi bıraksınlar insanları, güzel güzel yuva kurulacakken ne diye tatsızlık çkkarırlar anlamadım, anlamak ta istemiyorum.
Bende öyle diyorum bizim burda öyle diyolar. Çeyizleri falan serceklermiş o yüsdenmiş
Ben dediğimi yaqtırıyorum ama çok stres baskı altında gibi hissediyorumne alaka siz varken gidip komsu teyzenin ev duzenine karar vermesi.
cok sacmaymis bu adet, hic de inanmadim,
sizin kv bence bir seyler karistiriyor.
Balayı olmğçak büyük ihtimalArkadaşım sana kendi durumumu yazayım. Bizim de aramızda 7 8 saat mesafe vardı eşimle. Ev konusunda eşimin en yakını teyzesi, dayısı düğüne gelince görmek istediler evi zira daha sonra memleketlerine döneceklerdi itiraz etmedim. Yeğenleri, sevdiğim de insanlar gezdiler. Eşim yatak odası konusunda hassas, gelenler meraklı melehat değiller ortalığı devirmediler. 10 dk durup gittiler. Yemek yiyeceğiz yapıp deseydi saçma ve saygısızca olurdu. Bu evde ilk yemeği ben yapmak isterim, eşimle beraber yemek isterim. Böyle bir adet de hayatımda duymadım. Karşı çık..
İkincisi eşya sermeye de onun çekirdek ailesi ve benim çekirdek ailem oturduk. Her şeyin yerine ben karar verdim. Sağ olsun onlar da bir adım öteye geçmediler. Her şeyi sordular, yardımcı oldular. Ben bu duruma getirmeden önce eşim yani o zamanki nişanlım sen uzaktasın, bizimkiler eşyayı dizsin dedi. Yok dedim ne oluyoruz dizemezler. Gidemesem de düğünden önce bekletirdim sonra dizerdim. Hele de kıyafetler, gecelikler el sürülmesi beni rahatsız ederdi. İnsanın özeli bunlar. Donuma kadar görseler tiksinir çöpe atarım. Huy..
Son olarak yemek konusunda da bizde önce gelin hanım çağırılır. Bizi de 1 ay herkes çağırdı. Yeni evli insanın evine gidilmez. Hele de bizi yemeğe davet et ilk cumadan demek düşüncesizce. Kayınvalide kendi ağırlasın çok istiyorsa. Ben ilk 1 ay sonra çağırdım ona da arkadaşlarımızı davet ettik. Sonraki yemek davetlerini 2. ayda toplu toplu bitirdim. Onda da mangal yaktı eşim, salatasına kadar ben el sürmedim. Bulaşığa filan gelenler girdi. Ben arkalarından temizlik yaptım. Sulu yemek filan asla yapma derim. O kadar alıştırma kimseyi. Kaldı siz balayı yapmayacak mısınız ilk cuma nasıl gelecekler ? Gitmesen de ben alamam alışık değilim, ileride düşünürüz de geç.
Bu akraba çağırma olayı kişinin kendi istegıne bağlı sen seversin çağırmak istersin orası ayrı bence gelenek görenekle alakası yok yanı bızım burda öyle degıl.Ben kendi akrablarımı almıştım eşimin tarafı çok kalabalık o yüzden onlara kısmet olmadı.Ev görmesi olur ama yeme içme olmazNişanlımla gelenek göreneklerimiz uymuyor farklı memleketteniz.
Onlarda ev görme düğünden önce oluyormuş gelin evde olmadan tüm akrabalar gelip eve bakıyolarmış bişeyler yiyolarmış ben bunu istemiyorum .
Düğünden sonra akrabaları yemeğe çağırma varmış.
Nasıl oluyo bu işler evlendikten sonra akraba çağırma akraba ziyaretleri
Balayı olmğçak büyük ihtimal
Kabulbetmem ki istediği kadar kahvaltıyabgelcem desin maddi durumdan dolayı bu aradaNeden istemediniz? Bu kadın ilk gün arar size kahvaltıya gelir valla demedi demeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?