Gelin alışverişi ve kv

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
erkek tarafıda ne yapsa kabahat
mesafelı dursalar cok soguk dersınız
gelıp gıtmek ısteseler evımızden cıkmıyorlar vıcık vıcıklar herseyıme karısıyorlar dersınız

bence gelınler nasıl kaynana ıstedıklerını ılan etsınler gelecek olanlarda ona gore gelsın kesın cozum

Evet dediğiniz gibi geleneklerde böyle şeyler var.

Siz de belli ki geleneksel olarak yaşamaya devam ettiğiniz için beklentiniz bu yönde.

Onun alışverişe çıkarıp aman almasın demesi yakışıksız.

Ancak siz de artık modern dünya düzeninde kimseden beklentinizin olmamasına alışın.

Hayat böyle daha kolay.

Sizi yıpratmaz en azından.

Kişinin kıyafetleri kendisinin çalışmıyorsa ailesinin sorumluluğundadır.

E nişanlandınız diye geçen yıl ki montu giyinmeyecek misiniz?

bu ne beleşçilik ya git çalış kendin al insanlar sana sponsor olmak zorunda mı? kendi anan baban alsın

Ayrıl o zaman. Boğazlarına yapışacak halin yok alın diye. Alan aile bul sen de.

Ya bunlar annelerinizin zamanında kalma şeyler. Hatta erkek tarafı bu tarz masraflara girmemek için düğün hemen yapıverirlermiş.

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
Valla bu huyunuzu farkettikleri için soğuk davranıyorlardır, elini verse kolunu kaptıracak bence insanlar.

Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar.
Aç gözlü müsünüz?
Nişanlı değilken çalışmıyorken kim alıyordu?
Anneniz babanız alsın hayret birşey.
Valla bazen kayınvalidelerin yaptığı hak diyorum ya.
Ayrıca gelenekse gelenek. Eğer o geleneklere uyarsa sizde uyup her hafta evini temizleyecek, istediği gibi gelip gitmesine karışmayacak, ona bakacaksınız okey mi? Gelenek çünkü bunlar.

Artık bu adetleri aşsak mı çok eskiden bunlar ihtiyaç olabilir ama şimdi herkes istediği gibi alışverişini yapıyor zaten.
Eskiden iç çamaşırına kadar gelin adayının alınırdı düşününce niye benim çamaşırımı alsın mantığı çıkıyor yada ben niye alayım.
Bu kadar her işin içine kayınvalde karıştırılırsa o da herşeye karışma ortamı bulur ben sizin yerinizde olsam madem almada gönülleri yok onlar teklif etse bile ben alırım der kendimi güçlü görmelerini istedim.

Söze,nişana bu kadar anlam ve beklenti yükleyen tek milletizdir muhtemelen.
Nişan kıyafetini,gelinliği,bohçaya konulacak şunu bunu almalarını anlarım da tutup size dolap düzmelerini bekleyemezsiniz. Gelin oldunuz diye bu insanlar her şeyinizi almak zorunda değil insanlardan bu tarz beklentilere girerseniz çok üzülürsünüz. Cebinizdeki neye yetiyorsa onu alırsınız ama en azından kafanız rahat olur zira en ufak bir şey bile yeri geliyor karşı taraftan kafaya kakılabiliyor.

Nişanlıysan yazlık kışlık alışveriş mi oluyormuş..
Ne gerek var ki?yani sonuçta düğünde olucak borçla ve onu ödeyene kadar canınız çıkıcak..daha çok masrafa gerek yok

Almak zorunda değiller bence. Ama anlıyorum benim çevrem hep böyle yetiştirilme tarzı ve yaşadığın ortam ile alakalı.
Kadını mal gibi görüyorlar, az altın takılan az eşya alınan az kıyafet alınan kıza değersiz gözü ile bakılıyor.
Ben daha sade evlendim mesela, başlık parası istemedimismini değiştirip çeyiz parası yapmıslar tabi (kızın tüm çeyizini bu para ile alıyorlar) yani kendi kızlarına para harcamak yerine eş ailesinden istiyorlar.

Bana beleşe gitmişsin diyenler oldu, ben mal mıyım ya demiştim, saçma sapan adetler.

Yıllarca nişanlı kaldım bir ihtiyacım olduğunda kendi anne babama söylüyordum. Artık bu erkek tarafını da bir rahat mı bıraksak? Bohça adı altında tüm çeyizin dizilmesi, bayram, yılbaşı alışverişi filan derken şimdi cep telefonu, yazlık kışlık alışverişi çıktı.

Nişanlı olmasanız botunuzu, montunuzu kim alacaktı.

Çalısıyorum yazmıştı sanki.

Pardon yanlıs okumusm çalışmıyorum demis

Nişanlına bu beklentini bile söyleyemiyorsan evlenince nasıl bir aile olacaksın onunla?

7. Madde toruna büyük altın takım, büyük bir eşyasını alın ama doğuma da gelmeyin bebeği de kucağınız dahi almayın. Anneanne her türlü sever babanne uzaktan uzaktan baksın daha ne.
Bu kafada maddi anlamda en çok veren erkek tarafıdır. Ama manevi anlamda da kız tarafının hep gerisinden can sıkmadan gelmelidir.
Benim de oğlum var şimdiden işliyorum oğlumu. Bak dayın gibi yurt dışında oku ordan evlen diye inşallah akıllı olur
Hoş ben kimseye donundan montuna giydirecek kadar salak değilim de

Hahahaha hayatımda böyle saçma bir yazı daha okumamıştım galiba pessss benim gelin böyle şeyler söylese kendine gel sana bakmak zorunda mıyım derim valla. Bazıları şu hayata insanların üzerine kene gibi yapışıp kanını emmek için gelmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…