Gelin alışverişi ve kv

Canım sen etrafındaki insanlara neden bakıyorsun? Değer, sevgi, sana duyacakları saygı aldıkları kıyafetle olmuyor maalesef. Zamanında bana da alınmadı bu kadar şey benim dönemimde olan arkadaşlarımın vardı bunun havalarını bile attılar. Gözüm yoktu bu yüzden hiç aklıma bile gelmedi senin gibi düşünmek. Çok şükür baldan tatlı ton ton bir kv dem de var. Velhasıl sana saygı duysunlar bu kafii dünyaları alsalar ne olacak sana it gibi davrandıktan sonra?

Bence montu kendiniz alın ama beklentiniz karşı tarafın alması yonundeyse ayrilin çünkü aradığınız ilişki nisanlinjzla olan değil.

Bunlar ne biçim beklentiler ya. Lütfen kıyafetinizi kendiniz alın bu nedir yani

Haklısın ben de bunları sürekli gördükçe moralim bozuluyor. Böyle tek meziyeti evlenmek olup başka vasfı yok gibi yaşayan, ihtiyaçlarını nişanlısına yıkmaya çalışan, sanki o yaşa kadar kılık kıyafetini kendi almıyor gibi hale bürünen, her ay bı ihtiyacını aldıran yazlık kışlık diye ayrı aldıracak kadar da ileri giden parazit tipler beni de çok üzüyor. Hatta böyleleri ne hikmetse daha çok el üstünde tutulur daha da moralim bozulur.

Hadi buyrun
Nereden tutsan elinde kalır

Kendimde alıyorum ama şuan çalışmıyorum sınırlı oluyor alcaklarım bide insan özeniyor etrafından görünce
Annen baban yok mu?kayinvalideden isteyecegine onlardan ıste..aslında kıyafetin mi yok ki yazlık kışlık kıyafet istiyorsun.birde mont istiyorsun.?bence vardır..seninki açgözlülük. ...çocuk musun sen montunu ,kıyafetlerini dusunecekler

Bazı gelenekler vardır bunlarda zaten nasıl olduklarını gosterır .Yapılması gerekenler yapılmalı bencede .Zaten anlayıslı olsalar sorarlardı .Eee sız neyı beklıosunuz.Nısanlınıza demedın mı ?Boyle olması gerek dıye

Ben nisanlandigimda 2012ydi. O zaman hersey daha degisikti daha gelenekseldi. O zaman bile bakmadik insanlarin gozune bana sunu alsalar diye. Niye aliyolar ayrica ne munasebet. Calisiyosan kendin alicaksin. Calismiyosan aile evindesin ailenden beklemedigini niye karsi tarafin ailesinden bekliyosun. Onlar almasa montun yok mu Cok ayip seyler bunlar kizlar biraz kendinize sayginiz olsun lutfen ya

Ban yemeyi göze alarak yazıyorum;
Kendi temel ihtyaçları için bu yaşında başkalarından maddi destek bekleyen, o desteği bulamayınca morali bozulan birinin evliliğe bakışı kendini (bedenini, emeğini, zamanını vs) sattığı bir ilişliden öte değildir.
Bir erkeğe muhtaç olmak sizi üzmüyor, utandırmıyor, ama kıyafet almadılar diye üzülüyorsunuz.

Evlendikten sonra da “ayrılıcam ama gidecek yerim yok, kazancım da yok” diyip, dizini kırıp koca yanında yaşamaya devam edeceklerdensiniz. Hiç acımıyorum böylelerine, yıl olmuş 2021, kendini geliştirmek için her imkan varken kafalar minimum 200 yıl geriden geliyor…

Anlamadım ki ben diğer insanlar yüzük taktigi kıza durup, durup alışveriş mi yapıyor benim bildiğim Nisan olucagina yakın alışveriş yapılır yüzüktür, kıyafet yanında daha başka ne alınacaksa , alınır tamam bu kadar daha sonra, nişanlılık süresince kayınvalidenin yada damadın gönlünden biseyler koparsa hediye alabilir , birde düğüne yakın alışverişe çıkılıyor , adettendir bizim burada ,ama kimse hadi kızım kalk gidelim kış geldi Atiyorum botunu ,kotunu ,montunu alalım sen bir giyin demiyor.

Ayrılın. millet size bari gardırop alsın içi kıyafet dolu.

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
ay kusura bakmayın sinirim bozuldu. Sizin ihtiyacınızı niye nişanlınız karşılasın ki maddi durumunuz kötü de ihtiyaç sahibi bir aile misiniz?

Benim bildiğim ihtiyaç sahibi yoksul, gariban insana mont, ayakkabı alınır. Gelin alışverişinde böyle şeyler olduğunu ilk kez duyuyorum. Ben de gelin alışverisi deyince hala anadolunun bazı yörelerinde kv ile usülen gidilen gecelik, terlik alışverisi sandım. Kaynanadan mont veya ayakkabi beklemek ben acizim, zor durumdayım ihtiyaç sahibiyim demektir. Lütfen bir kadın olarak kendinizi bu kadar değersizleştirmeyin. Çalışın, kazanın kendiniz yapın. Yoksa çok ezerler sizi.

Kusura bakmayın da hala mı bu saçma sapan, ama ozeniyorum ama baska nisanlilar ama kaynanam almiyor ama bilmem ne tarzi düşünceler? Gençsin, elin is tutuyor, geliştik, kültür seviyemiz belki biraz artmış, düşünce yapımız belki biraz değişmiştir diye düşünürken. Yok yahu yok. Bu kafa değişmiyor. Acikcasi gelecekte herseye karisan konusan eden kaynanalar simdiden kendini belli ediyor. Bugün bunlara laf eden gelecekte nelere laf edecek apaçık ortada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…