- 21 Kasım 2017
- 29.808
- 130.302
- 598
Açtığınız konular hep adetlerle ilgili. Değişik beklentileriniz var. Kınayı erkek tarafının yaptığı nerede görülmüş mesela. Mont alma olayı da bunun gibi saçma, kadın şaşırıyordur haklı olarak.Sözü kız tarafı yapar diyorlar. Sözü erkek yapar ama normalde. Bizde şaşırıyoruz. Bende adetleri öyle değil kendileri uyduruyorlar diye düşünüyorum. Ya mesela bişey alınacak oluyor bizmi yapcaz diye şaşırıyorlar
Geçen sohbet arasında kv konuşuyorduk kına gecesi olursa masrafı kız tarafı karşılar diyor gerçekten öylemi bizim bildiğimiz kınayı erkek tarafı yapar
Ac köyünden mi çıktınız.Bu ne avamlik.Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Evlenince de eve çok geliyorlar diye dertlenirsinBunları geçtim hiç aramıyorlar nasılsın napıyosun diye çok soğuklar
Başkaları kimBaşkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
Eskiden öyle kıyafet alırlarmış çünkü o kız evin kızı olurmuş. Kaynananızın dibinde yaşayıp her bayram temizliğini yapıp her gününe onunla gidecek misiniz peki?Nişanlımla aram iyi çok şükür
Kendi kızı nişanlıyken hepsini eksiksiz yaptırmışlar bana gelince herşeyimi kısmaya çalışılıyor
Bu cok sacmaGelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
bana çok saçma geliyor erkeğin ihtiyaçlarını alması. anneniz babanız yokmu . nişanlı erkeğin böyle şeyler alması görevi değil. nerede yaşıyorsunuz, ilk defa duyuyorum bunlarıGelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Vallahi ben değilim ❤Kim bu başkaları ?
Eşime her defasında diyorum, bu konu da büyükte konuşuyorum, ileri de bu kafalar da bi gelin adayım olursa toplu iğne almam,çocuk filan da evlendirecem diye uğraşamam..Gider tüm birikimimle Avrupa da şehir şehir gezer,arada geline de fotoğraf atarım yeminleŞaka gibi bir konu. Kaç yaşında olduğunuzu merak ettim başkalarına özenecek, kıyafetinizi bile başkasına aldırtmak için çırpınacak ve bunun ne kadar saçma olduğunu fark etmeyecek kadar küçük olduğunuzu varsayıyorum. Gardırobu baştan aşağı aldırmak nedir Allah aşkına hem de mevsimlik ayrı ayrı! Koştur koştur nişan yapmak yerine bir işe gireydiniz kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılasaydınız minnet etmek zorunda da kalmazdınız kimseye. Hangi çağda yaşıyoruz hala bu adetler nasıl devam eder, bir kadın olarak sizler nasıl bunları kabul eder, daha bir de hevesle canla başla bu saçmalıkları devam ettirmek için uğraşırsınız cidden anlamıyorum ya. İki tane erkek evladım olacak inşallah ilerde, Allah'ım sınama nolur da böyle şeylerle uğraşmıym, çok itici ve aşırı sinir bozucu çünkü.
Böyle bir geline vallahi tam tersini bile isteye yapar gözüne sokarsın zaten sdfsEşime her defasında diyorum, bu konu da büyükte konuşuyorum, ileri de bu kafalar da bi gelin adayım olursa toplu iğne almam,çocuk filan da evlendirecem diye uğraşamam..Gider tüm birikimimle Avrupa da şehir şehir gezer,arada geline de fotoğraf atarım yeminleAma kendini bilen, beklentisi olmayan biri olursa elimden ne gelirse yaparım o ayrı .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?