Gelin alışverişi ve kv

Açtığınız konular hep adetlerle ilgili. Değişik beklentileriniz var. Kınayı erkek tarafının yaptığı nerede görülmüş mesela. Mont alma olayı da bunun gibi saçma, kadın şaşırıyordur haklı olarak.

Ac köyünden mi çıktınız.Bu ne avamlik.

Kendizi, çevrenizi, düşünce yapınızı değiştirmeniz dileği ve umuduyla.

Daha amiyane tabirle bunlar neyin kafası yahu.

1 kere alışveriş yapıp elbise falan alanı duydum bende ama mont bont yazlık kışlık alışveris hiç duymadım gerçekten. Yazdığınız şey çok saçma değil mi sizce de ya. Insanlar size niye yazlık ayrı kışlık kıyafet alsin kendilerine alıyorlar mi acaba. Ha ilgisiz olmalari uzuyor diyorsunuz siz de mesafenizi ona göre koyarsınız olur biter. Mesafeli bir ilişki her zaman iyidir. Ama diğer alışveriş su bu konunuz çok basit görünüyor yapmayın kendinize bunu. Is bulun ve lütfen kendinizi geliştirin. Koca bulmak bir başarı degildir.

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
Başkaları kim yaşadığınız yerde adetleriniz bu şekildeyse bilmiyorum ama misal kb sizin yazlık kışlık her ihtiyacınızı aldı. Karşılığında sizden sürekli hizmet vs bekleyebilir bence hiiiç gerek yok. Kaç ay nişanlı kaldım, bir kez bayramda eşim eşarp ve çanta aldı. KV demler hiçbirşey almadı. Hiç beklemedim de. Sizde beklemeyin gerek yok. Arkadaşım vardı misal kayın ailesi, her bayram her yemeğe gelmede altın alırdılar hatta koyun falan alıp getirdiler. Artık bizim kızımız demeler falan valla şimdide evinden çıkmıyorlar.

Kendiniz alın.O ne öyle evleniyorum diye herşeyi karşı tarafa yüklemek yazıktır

Nişanlımla aram iyi çok şükür
Kendi kızı nişanlıyken hepsini eksiksiz yaptırmışlar bana gelince herşeyimi kısmaya çalışılıyor
Eskiden öyle kıyafet alırlarmış çünkü o kız evin kızı olurmuş. Kaynananızın dibinde yaşayıp her bayram temizliğini yapıp her gününe onunla gidecek misiniz peki?
Eskinin adetini alıyorsanız bunları da alın. Öbür türlü maddiyatçılık oluyor uyanıklık oluyor

Bu cok sacma

bana çok saçma geliyor erkeğin ihtiyaçlarını alması. anneniz babanız yokmu . nişanlı erkeğin böyle şeyler alması görevi değil. nerede yaşıyorsunuz, ilk defa duyuyorum bunları

Gelinin yediği içtiği giydiği bizden olsun bizim olsun
Gelin bizimdir artık mantığı mı var acaba
Başkasının size verdiklerinin ölçüsüne göre onun insiyatifinde olursunuz
Başkasının sizin üzerinizde çok fazla hak sahibi olmasına izin vermeyin
Eşinizin giydiği kışlık ve yazlığı aldığınızı bir düşünsenize
Eşiniz buna izin verir mi
Erkekler bunu çok iyi bilir
Sizde izin vermeyin

Ya ne kadar ayıp. Şu yazdığınızı ana babanız okusa ne kadar utanır, üzülür. O kadar mı düşkün durumdasınız. Yetiştirme yurdunda büyüyen arkadaşım var, o bile evlenirken ezik kalmayayım diye elinden geleni yaptı. Siz çula çaputa kadar düşmüşsünüz. Maddi durumunuz yoksa çalışın. Daha evlenmeden eş ailesinin eline bakan, evlendikten sonra ne olur kimnilir. Hiç özgürlük alanınız kalmaz.

Sizin kiyafet istemeniz sacma olmus cidde. Kendi aileniz alsin siz alamiyorsaniz. Ama nişanlinıza da takıldım duşunen erkek teklif ederdi.

Şaka gibi bir konu. Kaç yaşında olduğunuzu merak ettim başkalarına özenecek, kıyafetinizi bile başkasına aldırtmak için çırpınacak ve bunun ne kadar saçma olduğunu fark etmeyecek kadar küçük olduğunuzu varsayıyorum. Gardırobu baştan aşağı aldırmak nedir Allah aşkına hem de mevsimlik ayrı ayrı! Koştur koştur nişan yapmak yerine bir işe gireydiniz kendi ihtiyaçlarınızı kendiniz karşılasaydınız minnet etmek zorunda da kalmazdınız kimseye. Hangi çağda yaşıyoruz hala bu adetler nasıl devam eder, bir kadın olarak sizler nasıl bunları kabul eder, daha bir de hevesle canla başla bu saçmalıkları devam ettirmek için uğraşırsınız cidden anlamıyorum ya. İki tane erkek evladım olacak inşallah ilerde, Allah'ım sınama nolur da böyle şeylerle uğraşmıym, çok itici ve aşırı sinir bozucu çünkü.

Eşime her defasında diyorum, bu konu da büyükte konuşuyorum, ileri de bu kafalar da bi gelin adayım olursa toplu iğne almam,çocuk filan da evlendirecem diye uğraşamam..Gider tüm birikimimle Avrupa da şehir şehir gezer,arada geline de fotoğraf atarım yeminle Ama kendini bilen, beklentisi olmayan biri olursa elimden ne gelirse yaparım o ayrı .

Böyle bir geline vallahi tam tersini bile isteye yapar gözüne sokarsın zaten sdfs Belli bir yaşa gelicem hala böyle saçma düşüncelere sahip bir gelinin tribini çekeceğim neden yani nedeğğnn

Soğuktan donarsınız mazallah eviniz de yok sanırım en iyisi evlenmeyi beklemeyin yerleşin siz onlara ısınma derdiniz de olmaz. Yazıklar olsun öyle nişanlıya hatta ayrılın öyle şey mi olur elin kızlarına altınlar serilsin size bir mont bile alınmasın!!!

şimdi şöyle... her sehrın her mahallenın hatta her evın aılenın kendıne gore evlenırken yapılması gerekenlerı vardır bız bunu yapıcaz derler sızde bende bunu yapıcam dersınız yapılan yapılır yapılmayanı evlendıkten sonra sızler kendınız yavas yavas yaparsınız

kadın sıze sunu alıcam demıs, sızde alınmasını ıstıyorsanız gıdın sızın begendıgınız sekılde almak ıstedıklerını alsınlar. yok ıstemıyorsanızda ıhtıyacım yok sagolun dersınız gıtmezsınız. ya da kendılerı hedıye almak ıstıyorsa alır ıcıne degısım kartını koyar sızde ıstedıgınız seyle degıstırırsınız

yok ılla da ben sunu aldırıcam akrabama arkadasıma nısanlısı bunu aldı bende ısterım demenız cok komık bazı ulkelerde de dugunu kız babası yapar onu nıye canınız cekmıyor ? onu nıye ıstemıyorsunuz nıye sadece erkegin söğüşlendıgı seylerı canınız ıstıyor ?

o sızın kocanız olacak ne koparsam kar dıye dusunursenız evlendıkten sonra sıkıntısını beraber cekersınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…