BosanBaşkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
Bu kafayla kayınvalideniz yaz kış tüm temizliklerinde misafirlerinde çağırdığında da bozulmazsınız siz.Kendimde alıyorum ama şuan çalışmıyorum sınırlı oluyor alcaklarım bide insan özeniyor etrafından görünce
Vallahi bizde kıyafet felan görmedik.Hatta nişan kıyafetini bile kendimiz aldık. Önemli olan kıyafet felan değil mutluysan sorun yok. Ayrıca belki durumları yok almak zorundalar mı bilmiyorum birinde görünce özeniliyor ama bana saçma geliyor. Nişanlısın diye her şeyini alacaklar diye bir kural mı varGelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Evet böyle bir adet var doğru ama bitmesin mi artık gerçekten..Bu devirde hala bu adetleri tutturan genç kızlarımız mı olsun, üzücü..Benim eşimin köyünde de varmış mesela..Köyden yakın bir arkadaşı evlendi,kıza bir dolap düzüldü ama şu an kv nin üst katında oturuyor..En son kahveye uğradık şikayetçi, içimden dedim adet diye tutturana kadar kv le oturmam diye tutturaydın da elbiseni kendin alaydın. Yorumlar da demişler yeni nesil işine gelen adeti alıyor..Bitsin artık kadınlarımızın kendini mal mülk altın eşyayla bir tutmaları..ya dalga geçiyorsunuz ama ciddi ciddi bir bir gelenek bazı yörelerdedoğma büyüme istanbullu, hatta 4 5 kuşak eskisi de istanbullu biri olarak benim için çok ütopik adetler ama var mı var yani. yeni gelin dolabı düzmek diye bir kavram duymuştum ben de antepli arkadaşımdan konu sahibi devir değişiyor. artık ekonomi ortada. dışardan durumu iyi gözüken insanların da kendilerine göre geçim sıkıntıları, hesap kitapları olabilir. herkes kendini geçindiriyor bu devirde. kocan ağaoğlu, sabancı, koç vs soyadı taşımıyorsa beklenti içinde olma derim. hoş, o ailelere gelin gidenlerin de böyle hesapları olmuyor zaten.
Mesajın devamını yazmadan çıkmış, devamıBu ne ya, benimde üç oğlum var ben niye gelin hanıma mont yazlık kışlık kıyafet alayım
En iyisi. Çünkü bunları yapsanız bile gelin ilerde diyecek ki eşimin ailesinin evimde bir iğnesi bile yok, benim ailem üzerine düşeni 4x4 yaptı. Mesafe koymak istiyorummm napsammm7. Madde toruna büyük altın takım, büyük bir eşyasını alın ama doğuma da gelmeyin bebeği de kucağınız dahi almayın. Anneanne her türlü sever babanne uzaktan uzaktan baksın daha ne.
Bu kafada maddi anlamda en çok veren erkek tarafıdır. Ama manevi anlamda da kız tarafının hep gerisinden can sıkmadan gelmelidir.
Benim de oğlum var şimdiden işliyorum oğlumu. Bak dayın gibi yurt dışında oku ordan evlen diye inşallah akıllı olur
Hoş ben kimseye donundan montuna giydirecek kadar salak değilim de
Erkek anneleri not alın:
1. Geline nişan alışverişinde 10 yıllık yazlık ve kışlık tüm ihtiyaçları karşılancak
2.Geline ev, araba, kilosunca altın yapılacak
3. Ev düğünden önce gelinin zevkine göre a-z ye döşenecek
4. Düğün cırağan sarayında yapılacak, malum prenses alıcaksınız ne öyle fakir gibi düğün salonu falan
5. Nişanlıyken hergün aranıp hal hatır bir eksiği varmı diye sorulacak- evlenince asla aranmayacak. Evlerine hele hiç gidilmeyecek. Mümkün mertebe şehir hata ülke terkedilecek. En iyisi düğünün ertesi ölmek hata.
Kız annesi olarak not alıyorum, kızım evlenirken dünürlere senet imzalatıp sözleşme yapmak daha iyi olmaz mı?7. Madde toruna büyük altın takım, büyük bir eşyasını alın ama doğuma da gelmeyin bebeği de kucağınız dahi almayın. Anneanne her türlü sever babanne uzaktan uzaktan baksın daha ne.
Bu kafada maddi anlamda en çok veren erkek tarafıdır. Ama manevi anlamda da kız tarafının hep gerisinden can sıkmadan gelmelidir.
Benim de oğlum var şimdiden işliyorum oğlumu. Bak dayın gibi yurt dışında oku ordan evlen diye inşallah akıllı olur
Hoş ben kimseye donundan montuna giydirecek kadar salak değilim de
Bunu iki kız annesi olarak destekliyorumKız annesi olarak not alıyorum, kızım evlenirken dünürlere senet imzalatıp sözleşme yapmak daha iyi olmaz mı?
Bu maddelere ek olarak çocuğumun elektrik, su, doğalgaz vb faturalarının ödenmesini de talep etmeyi planlıyorum
Hem kız hem oğlan anasıyım ben pazalık yapardım bu kadar gereksiz şey mi,yoksa boğazda bir yalımıKız annesi olarak not alıyorum, kızım evlenirken dünürlere senet imzalatıp sözleşme yapmak daha iyi olmaz mı?
Bu maddelere ek olarak çocuğumun elektrik, su, doğalgaz vb faturalarının ödenmesini de talep etmeyi planlıyorum
Bende de 2 oglan,o cicekli donlardan filan atayim bir iki kenara biriksin bari2 oğlum var demeyin şöyle şeyler
pırtı çıkarmak derler bizim orda.o ne ya hayatımda ilk kez duyuyorum nişanlıylen yazlık kışlık alışveriş mi oluyormuş. vay anasını bız bedavaya gıttıkşaka bı yana almak zorunda degıller demekkı durumları bu yani duğun masrafları olacak vs. bence saçmalıyorsunuz
fondeteninden kızın ağdasına kadar....aklınıza ne gelirse.Aylık ihtiyaç ne ya ped mi? Niye her ay bir ihtiyacın var mı diye sorsunlar, niye sürekli bir şey alsınlar?
Hiçbir şey anlamadı ben
Nersi burası malum kızımda var oglumda var bileyimfondeteninden kızın ağdasına kadar....aklınıza ne gelirse.
o yüzden "nişanlı kız kahrı çekmiş gibi" diye bir laf vardır bizim oralarda....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?