Gelin alışverişi ve kv

Konu sahibinin bazi mesajlarini yeni gordum. Ee sozu erkek yapar, kinayi erkek yapar demiş. Eeee dugunu zaten erkek tarafi yapiyordur. Siz ne yapacaksiniz konu sahibi? Bir kendinizi alip geleceksiniz galiba.
Yarin obur gun evlendikten sonra kv kple ters düşseniz nasıl başinizi kaldiracaksiniz? Babanin evinde ne gördün ustunu başini bile biz giydirdik donuna kadar biz aldik yaptik herşeyi deseler agzini acip bir şey demeye başini kaldirmaya halin olacak mi herşeyden önce?

Ailen alsın madem montun yok

Belki onların adeti değildir kilik kıyafet almak
Etrafa özenti ne oluyor anlamadım

Bu montu bu ayakkabıyı yada kabanı nişanlım aldı daha sıcak tutuyor havasını mi atmak
Etrafa takılıp kalmaktan bakın ne hale gelmişiniz
Etrafa değil olanla yetinin
Bence bunları takıntı yapacaksanız ayrılın bana bir şey almadınız den

Nisanlinizla aranız nasıl seviyor seviliyormusunuz bu daha önemli
Nişanınıza söyleyin gezmeye gidince ihtiyacım var alalım den

Vallahi bizde kıyafet felan görmedik.Hatta nişan kıyafetini bile kendimiz aldık. Önemli olan kıyafet felan değil mutluysan sorun yok. Ayrıca belki durumları yok almak zorundalar mı bilmiyorum birinde görünce özeniliyor ama bana saçma geliyor. Nişanlısın diye her şeyini alacaklar diye bir kural mı var

ya dalga geçiyorsunuz ama ciddi ciddi bir bir gelenek bazı yörelerde doğma büyüme istanbullu, hatta 4 5 kuşak eskisi de istanbullu biri olarak benim için çok ütopik adetler ama var mı var yani. yeni gelin dolabı düzmek diye bir kavram duymuştum ben de antepli arkadaşımdan konu sahibi devir değişiyor. artık ekonomi ortada. dışardan durumu iyi gözüken insanların da kendilerine göre geçim sıkıntıları, hesap kitapları olabilir. herkes kendini geçindiriyor bu devirde. kocan ağaoğlu, sabancı, koç vs soyadı taşımıyorsa beklenti içinde olma derim. hoş, o ailelere gelin gidenlerin de böyle hesapları olmuyor zaten.

Evet böyle bir adet var doğru ama bitmesin mi artık gerçekten..Bu devirde hala bu adetleri tutturan genç kızlarımız mı olsun, üzücü..Benim eşimin köyünde de varmış mesela..Köyden yakın bir arkadaşı evlendi,kıza bir dolap düzüldü ama şu an kv nin üst katında oturuyor..En son kahveye uğradık şikayetçi, içimden dedim adet diye tutturana kadar kv le oturmam diye tutturaydın da elbiseni kendin alaydın. Yorumlar da demişler yeni nesil işine gelen adeti alıyor..Bitsin artık kadınlarımızın kendini mal mülk altın eşyayla bir tutmaları..

Bu ne ya, benimde üç oğlum var ben niye gelin hanıma mont yazlık kışlık kıyafet alayım
Mesajın devamını yazmadan çıkmış, devamı

-üç oğlum var, mecbur hepsine aynısını yapmam lazım ayrımcılık olmasın diye. Ben hangi birine yetişeceğim? Altınıydı, düğünüydü, mobilyasıydı, gelinliğiydi yetmiyormuş gibi yazlık kışlık kıyafetlerinidemi ben alacağım. Ayıp ama ya, el vicdan, bu erkek ailelerin çektikleri ne, ama evlendikten sonrada erkek aileleri istenmiyor, gelin hanımların hepsi olmasada çoğu rahatsız oluyor kayın ailelerinden, aman gelmesin aman çağırmasın bizi aman görüşmeyelim moduna giriyorlar…

Bu ara kışlık montumu yalan olmasın 6-8 sene giydim, ben kendime almayayım elin gelini gelsin trip yapsın “aaa bana mont almadılar” diye… onuda bi zahmet kendisi veya ailesi alsın.

Oğullarım daha küçükler ama burayı okudukça Şimdiden içimi korku sardı.

En iyisi. Çünkü bunları yapsanız bile gelin ilerde diyecek ki eşimin ailesinin evimde bir iğnesi bile yok, benim ailem üzerine düşeni 4x4 yaptı. Mesafe koymak istiyorummm napsammm

Kız annesi olarak not alıyorum, kızım evlenirken dünürlere senet imzalatıp sözleşme yapmak daha iyi olmaz mı?
Bu maddelere ek olarak çocuğumun elektrik, su, doğalgaz vb faturalarının ödenmesini de talep etmeyi planlıyorum

Bunu iki kız annesi olarak destekliyorum
Ayrıca çocuklarımın aylık benzin/mazot, eve gelen yardımcı, çocukların bakıcısı, çocukların sosyal faaliyetlerinin gibi ek ücretler için ek madde talep ediyorum

Hem kız hem oğlan anasıyım ben pazalık yapardım bu kadar gereksiz şey mi,yoksa boğazda bir yalımı
Ona göre artığın (donunuzuda)alın

İyi de düğünü kınayı sözü onlar yapacak sana yazlık kışlık alacak sen bunun karşılığında piremses olarak oğullari ile mi evleneceksin tüm bunları yaparlarsa ömrün boyunca başında olacaklar adetse madem artık sende onlara her gün gidersin yemeklerini temizliklerini yaparsın düğünden sonra sabah ilk iş kahvaltıya gidersin çocuğunu onların istediği ismi vereceksin değil mi ? Bu bir çeşit anlaşma çünkü onlar para verecekler sende hayatini

pırtı çıkarmak derler bizim orda.

adı çok eğlenceli bence ama bu alışverişlerde hep kavga olurmuş...beni ergenken çok götürürlerdi, hiç öyle kavgaya denk gelip çekirdeğimi alıp izleyemedim...

Aylık ihtiyaç ne ya ped mi? Niye her ay bir ihtiyacın var mı diye sorsunlar, niye sürekli bir şey alsınlar?
Hiçbir şey anlamadı ben
fondeteninden kızın ağdasına kadar....aklınıza ne gelirse.
o yüzden "nişanlı kız kahrı çekmiş gibi" diye bir laf vardır bizim oralarda....

Anlamadım dolabınızı nişanlınıza ve onun ailesine mi düzdürmeye çalışıyorsunuz? Ve çevrenizde de böyle insanlar var? Ben nişanlılıkta erkek tarafının böyle bir sorumluluğu olduğunu bilmiyodum.Neden erkek tarafı hep bir şeyler yapmak zorunda ki? Siz ne yapıyorsunuz nişanlınız için?

Kültürel bir baski hissediyorsunuz üzerinizde sanirim. Belki yaşadığınız çevrede böyle ve sık gördüğünüz için eksiklik hissediyorsunuz. Hissetmeyin inanın bunlar değer biçmez bize. Ancak karşınızdaki aile yapısı da bu kültürden ise kendi kızlarına isteyip size yapmıyorlarsa o zaman düşüncelerinde bozukluk var diye düşünebilirim en fazla. Yine de beklenti abartılı olmus.
Bende nisan alışverişine çıktım aksi bizim kültürde düşünülemez ne yazikki. Ama çok şey almadım. Alacağım dış kıyafet çok pahalı olunca vazgeçip uygununu aldim hatta orda kaynanam kabul etmedi illa istediğini al kızım dedi, fiyatı duyunca vazgeçmiştim çünkü ama almadım. Adetlerin çoğunu da yapmadık çünkü gereksiz maddi yüktü. Bende nişanlıma bohça yaptim yalniz. Siz yaptınız mi? Sadece karşıdan bekliyorsanız hoş durmuyor olabilir ailesi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…