- 19 Mayıs 2020
- 48.320
- 217.618
- 598
Hakkınız olan ilgiyi sevgiyi itibarı yanlış yerden tamamlamaya çalışıyorsunuz. İstemeye istemeye olay çıkararak alacakları üç beş parça şeyin ne faydası olacak? Aramasın sormasınlar, soğuk davransınlar, içlerine girince canınıza okusunlar ama dünyayı yığınca hepsini unutacaksınız yiyip yutacaksınız sanki. Nişanlınız sizi önemsemiyor, ailesi de muhtemelen zor bela kabul etmiş, onlara laf geçiremiyor, asıl sorun bu. Evlenmenize müsaade ettik daha da Allah'tan belanızı beklemeyin der gibi bir halleri var, asıl sorun bu.Bunları geçtim hiç aramıyorlar nasılsın napıyosun diye çok soğuklar
Bu konu beni o kadar üzdü ki. Böyle büyümüşsünüz o yüzden de düşünceleriniz bu yönde. Ama inanın bunlar normal değil. Mehmet aslantuğ ne güzel demiş hiçbir kadın geleceğini bir erkeğin aşkına bırakmamalı diye. Eğitiminiz yoktur, yüksek maaşlı bir iş bulamayabilirsiniz ama lütfen çalışmayı düşünün. Yarın bir gün nişanlınızla evlenirsiniz kavga edersiniz, her şey olabilir. Bir tişört için bile kocanızın eline bakarsınız. Burada neler okuyoruz, lütfen kendi temel ihtiyaçlarınızı karşılamaya gayret edin.
Eleştirenlerin içinde olduğum için burda ince bir cizgi var bunu belirtmek isterim.Biz örfüyle töresiyle adetiyle geniş kültüre sahibiz bu beni gururlandırır.Bu konularıda araştırır hikayeleri öğrenir bağlarını altındakı sebepleri neden yapılmış diye dinlemeyi çok severim çoğu şeyin altında hoşgörü çıkar atalarımız bunları gelin hanıma jest kurulan aile yuvaya destek olarak yapmış.Günümüzde ise sanki bir meçburiyet sorumluluk olarak giderek evrimleşiyor eskiden insanların 2 takım kiyafeti varmış gelen geline jest olsun diye 2 takımda biz alalım deyip alımışlar olay böyle başlamış şu anda 2 takımı boşverin gardollaplar kışlık yazlık diye ayrılmış bu durum üzücü.Çok ilginç bir konu olmuş ama yorum yapanlar sanki Türkiye de yaşamıyor gibi yorum yazmışlar. Ben evlenirken 14 sene önce kayınvalidem hiç adetimiz yok dedi annemler alışverişe gidelim deyince. Israr etmedik. Eşimle ben cebimize kendi kazandığmız paraları koyup ihtiyaçları aldık. Benden yaklaşık 7-8 ay sonra görümcem evlendi tanışmadan sonra söz, nişan, düğün için alışverişe çıkıldı. Bana çeyrek bile takmayan kayınvalidem en azından bir Trabzon seti bir Erzurum burması olsun diye dünyaları aldırdı. Hiç utanmadı sıkılmadı bile yanımda konuşmaktan dünürlerle bunları. Belki kırıldım ama gönül koymadım çünkü eşim de ben de kendimize göre eksiksiz mutlu borçsuz evlendik. Görümcem 4 ay sonra ayrıldı ve kv si benim ona aldığım bijuteri küpelere varana kadar alınan don sütyene varana kadar götürdü.
Adetiniz varsa aileniz nişandan önce konuşacaktı sonradan tribe girmeye gerek yok. Kızına yaptırıp size yapmaması kayınvalidenizin karakterini yansıtır.
Arkadaşlarınıza da sorarlarsa çok şükür her şeyim var ihtiyacımı da evlenince eşim alır deyin. Mutlaka maaşı az da olsa işe girin. Evden iş yapın ama ne kayınvalide ne başkasından beklentiye girmeyin. Aynı çevreniz bebeğiniz olunca da aynı şeyleri söyleyecek babaanne ne aldı vb. Ya cevap vermeyin ya da biz alamıyor muyuz ki diye tersleyin
1.maddeyi güncelliyorum. Gelin benim evimde kalacak ve ebeveyn banyosu olan odada ben yatacam
Bence nişanlının ailesi sıkıntılı insanlar yani iyilerdir belki kendilerince bilemem ama evlendikten sonra sorun yaşayacak gibisin. Ha kıyafet almak zorunda değiller ben aldırmamıştım çok ısrar etmelerine rağmen sonuçta benim kıyafete ihtiyacım yok aç gözlü görünmek istemem asla tek aldırdığım çanta oldu onuda gittim uygun bi yerden aldırdım 3 sene önce 60 tl falandı ve utanmıştım niyeyse ama madem alışverişe çıkıldı 1 tane alınsın demesi komut vermesi varken kısması saçma olmuş.Gardırop düzsünler demiyorum ama 1 tane alsın demesi canımı sıktı. Herşeyde az olsun kısıyım diye uğraşıyor bide takı alcaktık ben bileklik istemiştim nişan için almasın diye sorun çıkardı onuda almadım
Çalışın o zaman?Kendimde alıyorum ama şuan çalışmıyorum sınırlı oluyor alcaklarım bide insan özeniyor etrafından görünce
Yok, zor iş çalışmak Lou hanım.Çalışın o zaman?
bu yaşa kadar bir gün nişanlanırım da tüm kıyafetlerimi erkek tarafına aldırırım diye beklediniz ha.cidden yazık üzüldüm adınızaBaşkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
Vallaha tatlım kimse sana bir şey almak zorunda değil... Daha sonra benimde kv öyle her şeyi dört dörtlük yapmadı hiçte böyle triplere girmedim...ha beklenti olur çok normal ama kimseyle kendini kıyaslama....daha büyük sorunlar yaşama inşallah tatlım evlilik çok farklı yani böyle şeylere şimdiden takılırsan daha çok sorun olurGelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Bence gerek yok ne münasebet Alıyolar canım. Kendiniz alin hic gerek yok ilerde söylerler daha zorunuza giderGelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Erkek anneleri atağa geçtiBir oğlum var gelin böyle şeyler isterse benim isteklerim de ;
1) Gelin hergün evime gelip , temizliğimi , yemeğimi yapıp evine yatmaya gidecek
2) Misafirlerimin ikramlarını hazırlayacak
3) Aylık büyük temizliğimi yapacak
4) Torunuma benim adımı koyacak
5) Tüm bayramları benim evimde geçirecek
6) Hasta olunca bakacak
gibi gibi isteklerimi sıralarım işine gelirse
e öyle geline böyle kayınvalide.haksız mı?Erkek anneleri atağa geçti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?