• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alışverişi ve kv

Değer biçme kısmı bir acayip MorAnka, kızlar birbirinden görüp gaza geliyor, bizim yörenin adetleri ağırdır, abartı ve gösterişi severler, bir kız nişanlandı ve ailesi ev, eşya, düğün vs her şeyin yanında 30 bilezik, bilmem kaç metre kordon zincir vb istedi diyelim, hemen yan evinde oturan bekar kız görüştüğü çocuğa X'e bunlar yapıldı ona 30 bilezik takıldıysa ben 35 bilezik istiyorum diyor, çeyizlerini de yarıştırıyorlar.

Bir sene annem babama değişik bir örnekli kazak ördü, bizim akraba kızlarından biri ziyaretimize gelmişti, annemden kazağın örneğini öğretmesini istedi çeyizine koyacakmış, o sene o kızın annemden istediği kazağın aynısını tüm kızlar örüp çeyizine koydu😬
Seccade mi işlediler biri simli iple işlediyse hepsi aynısını yapıyor :)))

Birbirlerinin çeyizini, alınanları, erkek tarafının yaptıklarını didik didik inceliyorlar, daha kız baba evindeyken bir çeyiz seriyorlar müze geziyor gibi ziyarete açılıyor.

Adetleri uygulayan insanlar için bunların hepsi birer gurur kaynağı ve gösteriş yapma biçimi, ne kadar çok şey yapılmışsa o kadar kıymetli oluyorsun, kız anneleriyle erkek anneleri de ciddi ciddi gaza geliyor, onlar da kızın getirdiği çeyiz üzerinden yükleniyorlar, değişik bir psikoloji🙄

bir felsefe, idiotloji.. diye tamamlamak istedim.
belki kadının tek işinin evde oturup örgü örmek sanıldığı dönemlerde mantığı anlaşılabilir. ama hele de bu devirde, üstelik bunca pahalılık varken bu derece sidik yarıştırmak bana göre sadece görgüsüzlük.

Normalde konu sahibinin kıymetli olması lazımdı, neden böyle oldu ki? 😥 Böyle talepkar kadınlar el üstünde tutuluyordu, gak deyince su gık deyince et veriliyordu, kale bile almıyorlarmış ama, neden böyle oldu?😢
Ahahahah Damat ailesi akıllı çıkmış şükür.
Ayrılsalar da adamın başı kurtulsa.
Yani ben çok laf sokardım babanın evinde don yoktu donunu bile aldık diye. E hakediyorlar bazı kızlar.

Heh bak boldladığım kısma varım, aileler yardım etmeye niyetliyse herkes elindekini söyler ortaya koyar, maddi imkan birleştirilir sen bunu al diye direktif vererek değil elbirliğiyle alınır, hatta verirsin çocukların eline gidin evinizin ihtiyaçlarını alın dersin, ben ağır bedeller ödenerek çekilecek krediye karşıyım, kızımı evlendirmeye kalksam erkek ailesi borç altında ezilsin istemem.

ne kızın ne de erkeğin ailesi neden tam çocukları yetişmişken ve kendileri de nefes alacakken zora girsinler ki.
sonuçta evlenebilen iki insan maddi anlamda kendini kontrol edip karar verip uygulayabilmeli.
aileleri durumu vardır, gençlere destek olmaya gönülleri vardır, yardımcı olurlar o ayrı. ama bu da zorla yaptırılmaz.
okutmuşsun, meslek sahibi etmişsin. e evini de kendi kursun.

Ahahahah Damat ailesi akıllı çıkmış şükür.
Ayrılsalar da adamın başı kurtulsa.
Yani ben çok laf sokardım babanın evinde don yoktu donunu bile aldık diye. E hakediyorlar bazı kızlar.

benim teyzem yaşadı bunu.
oğlu seviyor diye gelini için çok hevesle hazırlandı. kızı yok ama çok yeteneklidir, benim diyen kız annesinin yapamadığı çeyizler işledi hatta gelinlerime veririm diye, daha kimse ortada yokken. büyük oğlu evlenirken de elinden geleni istenmeden yaptı.
bir an önce evlenebilsinler, ev geçindirme noktasına gelene kadar para biriktirsinler diye teyzemle kendileri oturmak istedi. yatak odasını bozdu, onlara verdi.
sırf oğlu mutlu olsun diye çabaladı.
evlendiler, gelin benim 2. geceliğim yok, bendeki kirli artık, çıkıp yenisini alalım diyince artık dayanamadı, bari değişimlik bir gecelik alamadı mı kimse sana diye söyledi lafını.
istediğin kadar sev ve isteyerek yap bir süre sonra kullanıldığını hissedince şarteller atıyor insanlarda.

benim teyzem yaşadı bunu.
oğlu seviyor diye gelini için çok hevesle hazırlandı. kızı yok ama çok yeteneklidir, benim diyen kız annesinin yapamadığı çeyizler işledi hatta gelinlerime veririm diye, daha kimse ortada yokken. büyük oğlu evlenirken de elinden geleni istenmeden yaptı.
bir an önce evlenebilsinler, ev geçindirme noktasına gelene kadar para biriktirsinler diye teyzemle kendileri oturmak istedi. yatak odasını bozdu, onlara verdi.
sırf oğlu mutlu olsun diye çabaladı.
evlendiler, gelin benim 2. geceliğim yok, bendeki kirli artık, çıkıp yenisini alalım diyince artık dayanamadı, bari değişimlik bir gecelik alamadı mı kimse sana diye söyledi lafını.
istediğin kadar sev ve isteyerek yap bir süre sonra kullanıldığını hissedince şarteller atıyor insanlarda.
Aynı ev olmasa kız kardeşim olabilir misin diye şüphe edecektim.

İç çekim dış çekim, ultra lüks düğün salonu, özel tasarım gelinlik, 300-500 gr altın için de kredi çekilmesin zaten ya, evlilik dediğin de garanti değil, 3 ayda boşanan var, ay resmen ölü yatırım.
Valla çekiliyor Katip, anlattım mı bilmem anlattıysam 2. baskı için şimdiden özür dilerim, bir topikte de benim akrabaların garipliğinden bahsetmiştim, her konuda acayipler ortaları yok, bir akrabam erkek tarafına abartı yüklenerek evlendi, 9-10 yıllık evli hala kayınvalideden istekleri bitmiyor.

Son bomba bu akrabamın erkek çocukları var, kayınvalide küçük oğlunu da evlendiriyormuş, küçük oğlan evlenirken çok masraf yapacaklar diye dertlenmiş sebebi de çocuklarının sünnetini kayınvalideye yıkacakmış, böyle anlı şanlı şatafatlı bir düğün sünnet düğünü istiyor, akrabanın kardeşi ablaya akıl vermiş, aman kayınvalidenin paraları suyunu çekmeden hemen bastır senin çocukların sünnetini kayınbiraderin düğünden evvel yap, sen açıkta kalacağına yeni gelin açıkta kalsın🤦‍♀️

Bu arada akrabam kayınvalide destek olmasa ayranı yok içmeye, ben buna da ayar oluyorum sırf gösteriş için başkalarının üzerine de yıkarak üstelik, düğün yapmayı anlamıyorum.
Sünnet olacaksa git hastaneye yaptır getir eve, düğünleri hiç anlamış değilim kusura bakılmasın ama düğün benlik değil, kimsenin tam anlamıyla hoşnut olmayacağı bir şeye dünya para harcamak mantığıma yatmıyor, oraya harcayacağım parayla tatil yaparım, nikah yapar birkaç kafa dengi eş dost akrabayı da alır felekten bir geceyle nikahımı kutlarım, bir salona gereksiz para vereceğime birikim yaparım daha iyi.

Şaşırmıyorum ya. Üzülüyorum artık. Azalarak bitsinler inşallah.
Ben nişanlandığımda annem bana dedi ki babam her görüşmede kendisine bi hediye alırmış içinden de çeyrek altın vs çıkarmış ki çeyizini alsın. Hediye alamazsa da bi zarfla para verirmiş sen kendine bir şey al dermiş.
Bunu bana anlatıyor ki babamın 40 sene evvelki baba parasıyla yaptığı bonkörlüğü nişanlımdan da talep edeyim.🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
Annecim dedim sen nasıl bir insansın. Hediyeyi kabul ettin ok. Zarfın içinde parayı nasıl kabul ettin sana inanamıyorum. Çok çirkin bir ilişki dedim. Şükürler olsun ben paramı kazanıyorum kimseden maddi beklentim yok. Böyle başlayan ilişki ne kadar sağlıklı ilerler. Bu harcadıklarını çıkarmaz mı adam dedim.
Anneme bir kal geldi gerçek anlamda 😂
Daha da ağzını açamadı.
Düşündüm de nişanlılık dönemimizde eşimle birbirimize hiç hediye almamışız. O kadar stresimiz vardı ki. Elini neye atsan masraf kafamız dolu. Bir de hediyeyle mi uğraşacağız ya.
Orası ayrı ama nişanlı olarak aldığı hediyeler ayrı. Biz eşimle çıkarken eşim sürekli hediye alırdı kızardım harcama diye. Her buluşmaya çiçekle gelirdi. Evlenme süreci başladığında bile ev eşyaları ile birlikte bi sürü hediye almıştır. Ben 2,5 sene evlilik öncesi ilişkimde sadece şemsiye almışım adama. İkimizin de durumu aynı sayılırdı ben öğrenciydim ama özel dersten çok gelirim vardı. O öğretmendi standart maaşı vardı. Evlendikten baya sonra farkettim sen ne kadar çok hediye almışsın ben bir şey almamışım diye. Hesap kitap olmayınca iyi oluyor

İnsanlar dişinden tırnağından artırıyor ev alıyor evladı bile değil dış kapının dış mandalı göz dikiyor. Kendi de evde bi tarafını büyütüyor gelinim mutfakta izlerken ama sorsan her şeyin en iyisini hak ediyor. Baba evinde 3 senede bir mont alınan tipler nişanlanınca evlenince 1000 liradan aşağı montu kabul etmez oluyorlar
liseyi bile terkeden amaçsız tek kitap okumamış tik toklar da insta da dolanan kızlara yemeyip içmeyip bir dirsek bilezik alan tüm masrafını evlatlık almış gibi üstlenenler bu muameleyi hakediyorlar.bu gelincikler evlerinde 100 tl görmemişlerdir ama eş ailesinden onbinlerce liralık takılar eşyalar araba tatil kıyafet herşeyi beklerler.almazsan da buraya konu açarlar tey teyyy :KK45:

Bence de böyle adamlara acımamak lazım cey geçen gün birşey duydum arkadaşım anlattı ben şok 😮 8 bilezik set saat küpe ayrıyetten gelin kolyesi ev ve evlendikten sonra araba... Sormadın mı altındanmıymış dedim. Meslek sahibi batılı bir aile aşk mı şimdi bu :ukala: Benim arkadaşım evlendi. ilkokul mezunu doğulu herşeyi kendileri yaptı. Kaç yıl ödedi borcunu insanın gözü tok olmalı örf adet diye insanları sömürmemek lazım :KK43:
en az takanı yarım kilo bilezik artı set taktı valla.ev verdi borçsuz eşya verdi ama görsen hallerini o eğitimsiz fakir kızların evinde bir köşede otururken bile aşağılanıyorlar .utana sıkıla gidiyorlar evlerine kırk yılda bir.hasta olunca bir tas çorbaları gelmiyor 1 kere camları silinmedi üstüne de ölünce kalacak mallar hesaplanıyor hacca gitmeleri bile boşa harcanan para görülüyor bize versin isteniyor çünkü.insan kendi parasıyla insan içine çıkardığı kıza hayran olur mu yahuu ezilir mi karşısında?bu dünyadan hiç yaşamadan gidiyorlar akıllarına şaşayım

en az takanı yarım kilo bilezik artı set taktı valla.ev verdi borçsuz eşya verdi ama görsen hallerini o eğitimsiz fakir kızların evinde bir köşede otururken bile aşağılanıyorlar .utana sıkıla gidiyorlar evlerine kırk yılda bir.hasta olunca bir tas çorbaları gelmiyor 1 kere camları silinmedi üstüne de ölünce kalacak mallar hesaplanıyor hacca gitmeleri bile boşa harcanan para görülüyor bize versin isteniyor çünkü.insan kendi parasıyla insan içine çıkardığı kıza hayran olur mu yahuu ezilir mi karşısında?bu dünyadan hiç yaşamadan gidiyorlar akıllarına şaşayım
Kocadan değil babadan görme olacaksın. Babanın doyuramadığını koca doyuramıyor valla :KK43: ahh ceycey baba evinde bir gömlek alamayan zengin koca bulunca bana ne dedi biliyomusun? Balayına gidemedik biz ayy 5 bin de mi ayıramıyorsunuz o kadarda mı elinizde yok :KK42:

Kocadan değil babadan görme olacaksın. Babanın doyuramadığını koca doyuramıyor valla :KK43: ahh ceycey baba evinde bir gömlek alamayan zengin koca bulunca bana ne dedi biliyomusun? Balayına gidemedik biz ayy 5 bin de mi ayıramıyorsunuz o kadarda mı elinizde yok :KK42:
hiç şaşırmadımmm kuzum.Dayımın gelininin babası yani dış kapının dış mandalı dedemden kalan ki -çoğunu o gelinin eşine verdi-malların tapusunu alırken yüzü eğildi rengi kaçtı bizle tapuya geldi nedenini anlayamadım bugün bile.kendininse bir evi bir arabası bile yok.apartman sahibi oldu kızı bir sürü dükkan sahibi oldu kıytırık lise diplomasıyla üniversite okumuş eş sahibi oldu hala gözü doymadı.oğlum yok ama olsaydı yeminle dengim olmayan aileden ya da kendi emekleriyle bir yere gelmiş olmayan kedi bile almazdım değil ki gelin alacağımm

Gelin alışverişine yazın çıktık kıyafet alcaktım kv 1 tane alsın başka almasın demiş bende 1 tane öylesine bi takım kıyafet aldım. Kv öyle söyleyince hevesim kalmadı. Şimdi kış oldu ne bi mont alalım ne kışlık bişeyler alalım diyorlar. Hiç bişeye ihtiyacın varmı alıncak bişeyin varmı diye sormuyorlar. Etrafımda benim gibi nişanlı kızlar var kıyafetlerini herşeylerini istedikleri gibi aldılar. Hatta yazlık kışlık alışverişleri ayrı oldu.Her ay nişanlıları bi ihtiyacını alıyor. Bende bunları gördükçe sürekli moralim bozuluyor. Artık sürekli bunları düşünmeye başladım. Durumları da iyi ama
Çalışıp kendiniz istediğiniz kadar alın, niye size mont vs almak zorunda olsunlar ki! Ben olsam ben de almam şahsen.

hiç şaşırmadımmm kuzum.Dayımın gelininin babası yani dış kapının dış mandalı dedemden kalan ki -çoğunu o gelinin eşine verdi-malların tapusunu alırken yüzü eğildi rengi kaçtı bizle tapuya geldi nedenini anlayamadım bugün bile.kendininse bir evi bir arabası bile yok.apartman sahibi oldu kızı bir sürü dükkan sahibi oldu kıytırık lise diplomasıyla üniversite okumuş eş sahibi oldu hala gözü doymadı.oğlum yok ama olsaydı yeminle dengim olmayan aileden ya da kendi emekleriyle bir yere gelmiş olmayan kedi bile almazdım değil ki gelin alacağımm
Ben oğlumu kızına layık yetiştiriyorum :KK70:

Dün amcam geldi gelirken aradı oğlumu ne istersin dedi. Bizim oğlan diyo ki barkodu 869 olan ürünlerden al yeter. Amcam diyo ben 55 yaşındayım ilk kez duydum sakin ol oğlum daha 5 yaşındasın :KK70:

Dün amcam geldi gelirken aradı oğlumu ne istersin dedi. Bizim oğlan diyo ki barkodu 869 olan ürünlerden al yeter. Amcam diyo ben 55 yaşındayım ilk kez duydum sakin ol oğlum daha 5 yaşındasın :KK70:
Yerli malı kurbanı bir veli daha 🤣🤣 o barkodu öğretmeleri de kötü olmuş ama yaaaa aynı şey bizdekinde de var.
Bizimki de o kodu arıyor kitapları bile başka kodlarla başlıyor. Sabah akşam azarımı yiyoruz.

ee çocuk yaptıysak masrafını geleceğini kendimiz düşünmeliyiz.bir gün kaynana alır diye herşeyden mahrum olacaksa 1 çocuktan fazla yapılmamalı.kız tarafı okuyorsa erkek tarafı da okuyor o da tonla masraf yapıyor.sonra üniversitede tanışılıyor okul biter bitmez hadii evlenelim deniyor.iş ya yok ya da yeni bulunmuş birikim yok kız da ya da erkekte.sonra haydii erkek tarafı şu kadar bilezik alsın eşya alsın düğün yapsınn.be kız tarafı sen ne hazırlık yaptınn?erkek tarafı altın set aldıysa hani senin elmas ya da pırlanta setin?erkek tarafından ev bekliyorsan hani kızının arabası derdim ben valla.cadı bir erkek annesi olurdum :KK45:

Yerli malı kurbanı bir veli daha 🤣🤣 o barkodu öğretmeleri de kötü olmuş ama yaaaa aynı şey bizdekinde de var.
Bizimki de o kodu arıyor kitapları bile başka kodlarla başlıyor. Sabah akşam azarımı yiyoruz.
Ayyynıııı. Dün aldığım kitapların barkoduna baktı diyor git bunları geri ver.

Dedim dayının yolladığı hot wheels parkurunun barkoduna bakmazsın sıpa :KK70:

Tok gözlü olmalı insan okumuş aç gözlü de var okumamış kendini bilende. Benim annem babam 70 yaş civarı ilkokul mezunu ikisi de çalışmış emekli olmuş. Ve bir bardak su ver demeye kıyamaz evlatlarına. Biz geline o kadar şey aldık kızımıza da alınsın diye düşünmediler. Beni de tembihledi hep sakın şunu bunu beğendim diye laf etme görmemiş demesinler dedi. Hatta başka çocukları var hangi birine ne yapsın onlar için harcasınlar dedi :KK70:dünürlerini bu kadar düşünen başka biri olamaz. He böyle insanların kıymeti biliniyor mu asla

Başkalarının nişanlıları bi ihtiyacını varmı diye sorarlar benimki daha hiç sormadı. Ailesi hiç aramıyor beni soğuklar çok
İyide niye sorsunlar ki? Anneniz/Babanız bir büyüğünüz vardir başınızda yada çalişıp kendi paranızı kazanıyorsunuzdur illaki zira nişanlanmadan önce alıyordunuz kendinize iyi kötü birşeyler değil mi?
Evli olsanız eşiniz almasa sizinde geliriniz olmasa konusulur bu konu ama şu an inanın çok manasız.

Back
X