valla burada kız ailelerinde de gelinlerde de ayar yok bana göre. sanki oğullarıyla evlendiler diye onca yıl çalışılıp edinilmiş herşeyi kendilerine verme zorunlulukları varmış gibi düşünüyorlar.
onca sene bu insanlar çalışıp edinirken yaşadıkları hiçbir zor günde yanlarında yoktun. şimdi hazıra konma isteği nedir?
erkek ailesi en iyi eşyayı alsa, en güzel düğünü yapsa bile dediğin gibi evlendikten sonra en ufak borçta para vermese gene kabahatli oluyor.
valla açık açık yazıcam, evlenip bir yatakta yatmayı becerebilen iki insan kendi geçimini de halletmek zorunda.
ha çok büyük olaylar olur, işini gücünü kaybedersin o zaman her aile ferdi destek olur. ama her sıkışıklıkta kv/kp para versin demek bence şımarıklık.
hele hele kız ailelerinin, erkek ailesinden beklentilerinin yarısını kendileri yapamazken bu derece talepkar olmalarına asla aklım ermiyor.
madem evlilikte büyükler yardım edecek o zaman iki ailede eşit katkıda bulunsun. ama nedense hep kız tarafının durumu olmuyor, erkek ailesinin evi var, yapsın'a dönüyor olay.
kız da kendi ailesini sıkıştırsın o zaman. kız ailesi de çeksin sağlam kredi. bakalım kolay mı o işler.
kimse bulunmaz hint kumaşı değil. daha güzeli de iyisi de akıllısı da her zaman bir adım uzakta gerçekten.
maksat mutlu bir yuva kurmaksa insanlardan sürekli maddi beklentide olmak saçma.
o noktada amaç sevdiğinle evlenmekten çok elalemin parasını harcama isteğine dönüşüyor.