Gelin alma davul zurna

IncIpek04

Güzel günler yakındır
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2017
5.659
7.052
198
Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?

Kayınvalideniz belki akıl edemiyordur, siz söyleyeceksiniz. Of kızıma illaaaki şu yapılacak diyen anneler bi bitin artık da evlatlarınız iki arada bi derede kalmaktan kurtulsunlar.
Ben çok çekiniyorum nasıl konuya girip söyleyebilirim

"Bi davul patlatırsın benim için değil mi anneciğim" e dayanamaz herhalde
Hahhaha o kadar samimi değiliz. Zaten yakın olsak dert etmezdim ama mesafeli birisi ve benim hocamdı o yüzden çekiniyorum. Nasıl söylücem bilmiyorum yardım

Söyle canım benim bu senin hakkın en güzel günün nasıl istiyorsan söyleyeceksin, bence de davul zurna olmalı ahh ah
Bir şey isterken birebir muhatap olmak istemiyorum ters bir şey der kalbimi kırar diye. Şimdi mecbur kaldım. Ben gelin almada davul zurna eşliğinde olsun istiyorum nasıl dicem gerildim valla

Aynen şunu diyeceksin,anneciğim dün annemle konuşurken hatırladım,bizde gelin almaya gelince,her zaman davul dövdürülür.Sizde de var mı bu acaba?dersin.Yok kızım falan derse napsakki anneciğim bizde adettir bu?aslında benim için önemli değil de millet konuşur şimdi bilemedim ki ne yapsak? bu kadar

Şöyle söyleye bilirsin. Anne sizde gelin çıkarma nasıl oluyor.
Mesela bizde gelin hoca dua ederken çıkar eşim tarafında davul zurna biz sorduk hem hoca hem davul zurna getirdiler. Komik oldu ama kimsenin gönlü kalmadı hatta annemin çok hoşuna gitmiş 2 davulcu var diye.

Sanki annen söylese daha uygun olur. dünürler sonuçta, arasın hal hatır sorup bi şekilde söylesin. ben de gelenekçi değilim ama davul zurna sesine bayılırım =)

benim esimin tarafinda davul zurna olayi yok dugunlerinde hep ankara havasi misket calar onlarin bizim bu adetimizi bilmeyeceklerini tahmin ettigim icin davul zurnayi ben kiraladim sizde boyle bisey yapabilirsiniz

Hahhaha o kadar samimi değiliz. Zaten yakın olsak dert etmezdim ama mesafeli birisi ve benim hocamdı o yüzden çekiniyorum. Nasıl söylücem bilmiyorum yardım
Nasılı mı var? Sessiz sinema oyunundaki gibi davul tokmağı el kol hareketlerinizle anlatamayacağınıza göre direkt olarak söyleyeceksiniz. Samimiyetle ne alakası var, ütopik bir istek değilmiş, çevrenizde normalmiş. Davulcuyu da aradan çıkaralım da rahatlayayım dersiniz olur biter

Sanki annen söylese daha uygun olur. dünürler sonuçta, arasın hal hatır sorup bi şekilde söylesin. ben de gelenekçi değilim ama davul zurna sesine bayılırım =)
Şöyle bir sorun var. Bayramda bile aramadılar gelmediler. Ortada bir sebepten yoktu. Kv beni ve nişanlımı köprü olarak kullanıp durdu. Şimdi annemin söylemesi hoş olmaz. Ondan mecbur ben söylücem

Bende de esım davul zurna ne ya falan dedı. Valla bız ıstemesekte olması gerek bu bır adet sonucta davulsuz cıkılöıyor gebelde dedjm. Oda yınede tutmadı. Ebıstem bıraz oynamayı sevdıgı ocın o kendısı 100 tlye 2 davulcu ayarladı oyle cıktık. Esımde utandı tabı. Ama sız ona ne bıleyım bısey uydurun gercek olmayan bıseu deyın mesela bızım burda davulsuz cıkınca sankı (ayıp tabırıyle soyluycem kısura bakmayn.) Dul kadın alıyorlar dıye yanlıs anlasılır o yuzren telllı duvaklı davulllu zurnalı gelın cıkılıyor de. Hem esınde bazınerkekler boyle seylere gururlanır ya "heh mıllet gorsun evden kız cıksrıyorum" dıye ılla tutar bence. Tabı somradan bu konuyla ılgılı yalan soyledım davuş tut dıye soyleme. Bırak o oyle bılsın.

Siz düşünmüşsünüzdür ama ben hatırlatıyım dedim davul zurnayı organize ettiniz dimi ?
Biliyorsunuz burada davulsuz yok rezil olmayalım elegüne diyin

Bazen ütopik olmasa da öyle davranıyorlar böyle şeyler eskide kaldı ne gerek var kafasındalar. Ne tepki verecek bilmiyorum

Davul zurna olacak di mi dersen bence ayıp olur koca bulmuş sevinçten çalıp oynatmak istiyor geline bak diye bence ay çok heyecanlıyım mutluyum evden cıkarken çok duygusal olur bir yandan davul zurna bir yandan göz yaşı falan diye sohbet eder gibi atin lafı ya da nisanliniza söyleyin direk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…