• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alma davul zurna

Sessizce gidin yani
Köy mü burası?
Kimse sizin gürültünüzü çekmek zorunda değil bide hafta sonu
Hasta var yaşlı var çocuk var
Ben çok terbiyesizce buluyorum bunu
Dıt dıt korna bide
Trafiği tıkıyorlar
Gelenek diye diye şehir hayatını köy hayatına çevirdiler
Köyünüzde istediğinizi yapın valla
Köylü değilim ne annemin ne bababım köyü var. Nişanlımın da aynı. Hep köylü biri ile evlenmek istemiştim olmadı. Ama köylülere ait merasimler değil bunlar. Davul zurna sesinden rahatsız oluyorsan sen şehirde yaşamayacaksın. Issız bir yerde yaşa. Davul zurna çalacak, solo Türk gösteri uçuşu yapacak, ezan 5 vakit okunacak, çocuklar gürültü yapacak. İzmir marşı söylenecek, istiklal marşı okunacak Vs vs. Rahatsız oluyorsan senin sorunun

Köylü değilim ne annemin ne bababım köyü var. Nişanlımın da aynı. Hep köylü biri ile evlenmek istemiştim olmadı. Ama köylülere ait merasimler değil bunlar. Davul zurna sesinden rahatsız oluyorsan sen şehirde yaşamayacaksın. Issız bir yerde yaşa. Davul zurna çalacak, solo Türk gösteri uçuşu yapacak, ezan 5 vakit okunacak, çocuklar gürültü yapacak. İzmir marşı söylenecek, istiklal marşı okunacak Vs vs. Rahatsız oluyorsan senin sorunun
Ne diyorsun sen ya
Ezanla ne ilgisi var
Konuyu başka yerlere çekme
İnsanların başını şişirip durmayın
Sen kimsin benim şehirimden beni kovuyorsun
Davul zurna meraklısıysan köyüne dön hadi

Ne diyorsun sen ya
Ezanla ne ilgisi var
Sürekli bişeyler den şikayet eden insanlardan bıktık

Ne diyorsun sen ya
Ezanla ne ilgisi var
Usluba bak ya. Neyse alıntılama beni. Kalitemde değilsinn

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
onlar yapmazlarsa anneni ikna etmeye çalışmalısın misal daha yenice kardeşimi evlendirdik biz davul zurna istemedik annem çok istedi ama hemen dibimizde doğum hastanesi vardı gelinimizin içinde kalmasın diye ben de gittim kendim 10 tane maç meşalesi aldım ve gelin alması inanılmaz ihtişamlı oldu ki kız tarafı hiç davul zurna falan yapın yapmayın dememişti. herşey konuşarak ara bularak fikir üreterek hallolur.

Adsız.webp
bu şekilde oldu çok da güzeldi tavsiye ederim herkes davul zurna çıkmak zorunda değil tabiki...

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
Gayet açık bir şekilde bizim böyle bir adetimiz var ailem bekliyor siz ne düşünüyorsunuz diyeceksin bunda ne var madem o işlere şu an kayınvalide bakıyor oda insan anlayış gösterir herhalde eğer yapamayız derse bence çokta büyütülüp problem yapılacak bir şey değil bu adetler bizim kültürümüzün getirdiği birazda gösteriş amaçlı şeyler bence çokta olmazsa olmaz bir şey değil herkesin kendi görüşü fakat bu sebeplerden ötürü düğün aşaması ortalığı karıştırmak yersiz siz konuşun bence bunda ayıp bir şey yokki ,olmazsa şayet annenizle konuşun çok büyütmesin konuyu olmuyor diye

+1000000
👏👏👏

Annem erkek annesi olsa kabul etmezdi diye düşünüyorum. Kız çıkarma gelin alma olaylarına karşı biri olduğu için diyorum.

Her ailenin kendince düşüncesi farklı oluyor bunu bilerek yaklaşmakta fayda var

Sessizce gidin yani
Köy mü burası?
Kimse sizin gürültünüzü çekmek zorunda değil bide hafta sonu
Hasta var yaşlı var çocuk var
Ben çok terbiyesizce buluyorum bunu
Dıt dıt korna bide
Trafiği tıkıyorlar
Gelenek diye diye şehir hayatını köy hayatına çevirdiler
Köyünüzde istediğinizi yapın valla
Mesajınız gerçekten saçma olmuş bünün köyle şehirle ne alakası var bu bir adet ha yapan var yapmayan var saygı durmak lazım yok köyünüze gidin köye çevirdiniz ,bende büyük şehirde doğdum fakat hiç bir zaman insanları köylü diye küçük görmedim .bu adeti yapan insanların hepsi köylümü olsa ne olacak biz şehirliysek noluyor diğer insanlardan çokmu üstünüz üslubunuzu hiç beğenmedim

Davulsuz olması konusunda annemi asla ikna edemem çünkü aşırı katı illa olacak diye kız kardeşimle tutturdular. Yarın nişanlım inşallah gelecek onunla konuşacağım. Umarım sorunsuzca hallederiz valla bıktım içim şişti ya

Davulsuz olması konusunda annemi asla ikna edemem çünkü aşırı katı illa olacak diye kız kardeşimle tutturdular. Yarın nişanlım inşallah gelecek onunla konuşacağım. Umarım sorunsuzca hallederiz valla bıktım içim şişti ya

takmayın bu kadar kafaya yarim saatlik is, nisanliniz gelince kendisi bile tutar.

Back
X