• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alma davul zurna

Bende de esım davul zurna ne ya falan dedı. Valla bız ıstemesekte olması gerek bu bır adet sonucta davulsuz cıkılöıyor gebelde dedjm. Oda yınede tutmadı. Ebıstem bıraz oynamayı sevdıgı ocın o kendısı 100 tlye 2 davulcu ayarladı oyle cıktık. Esımde utandı tabı. Ama sız ona ne bıleyım bısey uydurun gercek olmayan bıseu deyın mesela bızım burda davulsuz cıkınca sankı (ayıp tabırıyle soyluycem kısura bakmayn.) Dul kadın alıyorlar dıye yanlıs anlasılır o yuzren telllı duvaklı davulllu zurnalı gelın cıkılıyor de. Hem esınde bazınerkekler boyle seylere gururlanır ya "heh mıllet gorsun evden kız cıksrıyorum" dıye ılla tutar bence. Tabı somradan bu konuyla ılgılı yalan soyledım davuş tut dıye soyleme. Bırak o oyle bılsın. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Nişanlımla aramda olan konu olsa hiç dert etmem. Ama kv söyleyip onun tamam demesi gerekiyor çünkü bir şey olursa onunla hallediyorum. Nişanlıma söylemeye çalıştım. Ben ailemle telefonda çok konuşamıyorum zamanım yok anneme söyle istediğini yaparlar dedi. İş kv gelince çekiniyorum işte

Siz düşünmüşsünüzdür ama ben hatırlatıyım dedim davul zurnayı organize ettiniz dimi ?
Biliyorsunuz burada davulsuz yok rezil olmayalım elegüne diyin
Aynen boylede olabılir. Ama onlar onu ayarlamıstır ya sonucta annesode davul zurnayla gelın cıkmıstır ve adetı bılıyordur

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
Bence bunu sen değil dünürler yani annenler konuşmalı. Kızımı davulla zurnayla çıkarmak istiyorum diye.

Açıkçası benim annem klarnet istedi kv zurna getirttti. Annem tabi sinir oldu ufak sıkıntı çıktı.

Ama brnim için farketmezdi. Çünkü gereksiz bir konu.

çok gerekli mi
bana çok saçma sapan salakça geliyor
gerekli olduğunu da sanmıyorum bu kadar kasılıyorsanız söylemeyin
dümdüz çıkın evden
kaldı ki ben evden gelinlikle çıkmayı da gereksiz buluyorum ama neyse
Bu durumda bizim değil annenin dediği oluyor. Benim içinde gereksiz ama annem dul kadın gibi gelin mi çıkar diyor adet işte

Davul zurna geridekaldı şimdi adamlar takımca kıyafetlerini giyinip tüm müzik aletlerini alıp geliyorlar. Daha havalı bence. Bu davulcuların bir üst versiyonu. Bulmakda zor önceden ayarlamak lazım yazın pek dolular. O yüzden bizde adettir gelin çıkarmada davul zurna işini ben araştırdım bunları beğendim çok da yoğunlar ne düşünüyorsunuz diye açıl bence. Evlendikten sonra içinde kalmasın hiçbirşey

Açıkça söylicem her davul zurna ile çıkan gelinlikli bir kız gördüğümde için parçalanıyor ben neden hak etmiyorum bunları diyorum içim dağlanıyor evde evlilik konuları açılıyor yok şöyle koca bul böyle koca bul sanki ben istemiyormuşum gibi ama diyemiyorum anne hiçbir erkek beni beğenmiyor istemiyor hayatında değer vermiyor ki diyemiyorum işte.

Açıkça söylicem her davul zurna ile çıkan gelinlikli bir kız gördüğümde için parçalanıyor ben neden hak etmiyorum bunları diyorum içim dağlanıyor evde evlilik konuları açılıyor yok şöyle koca bul böyle koca bul sanki ben istemiyormuşum gibi ama diyemiyorum anne hiçbir erkek beni beğenmiyor istemiyor hayatında değer vermiyor ki diyemiyorum işte.
Allah size de bana da kısmet etsin:KK50:

Ya deme böyle üzüldüm gece gece. Doğru yerde doğru zamanda kaderindeki kişi karşına çıkmamış sadece neden hak etmeseyesin. En güzelini hak ediyorsun. Sadece zamanı gelmemiş canım

Davul zurna geridekaldı şimdi adamlar takımca kıyafetlerini giyinip tüm müzik aletlerini alıp geliyorlar. Daha havalı bence. Bu davulcuların bir üst versiyonu. Bulmakda zor önceden ayarlamak lazım yazın pek dolular. O yüzden bizde adettir gelin çıkarmada davul zurna işini ben araştırdım bunları beğendim çok da yoğunlar ne düşünüyorsunuz diye açıl bence. Evlendikten sonra içinde kalmasın hiçbirşey
Nasıl yani gitar keman filan mı? Haha ilk defa duydum çok hoşmuş ama bir davul ayarlasalar kurtulsam bana yeter :)

Anlayabiliyorum ben bile gerildim şu an. Gelin almayı nasıl yapıcaz falan diye konu açıp ağzından laf almaya çalışsan olmaz mı ki
Düşündükçe ellerim terliyor evlenicem diye stres yapmadım şu konuda yapıyorum :) yarın şöyle desem olur mu? Sizde gelin alma nasıl oluyor bizde erkek tarafı davul eşliğinde geliyor? Siz ne düşünüyorsunuz geç kalmadan davulcu ayarlasak mı? Sizce nasıl olur bunu dersem

Aynen şunu diyeceksin,anneciğim dün annemle konuşurken hatırladım,bizde gelin almaya gelince,her zaman davul dövdürülür.Sizde de var mı bu acaba?dersin.Yok kızım falan derse napsakki anneciğim bizde adettir bu?aslında benim için önemli değil de millet konuşur şimdi bilemedim ki ne yapsak? bu kadar😁

Davul dövdürmek 😀ne kadar ilginç bir deyim. Nerenin ağzı bu

Lafı dolandırmaya falan gerek yok ki. Gelin almada davul zurna gerekiyor. Onu da ayarlayalım sonra sıkıntı olmasın de çik. Ne var bunda

Düşündükçe ellerim terliyor evlenicem diye stres yapmadım şu konuda yapıyorum :) yarın şöyle desem olur mu? Sizde gelin alma nasıl oluyor bizde erkek tarafı davul eşliğinde geliyor? Siz ne düşünüyorsunuz geç kalmadan davulcu ayarlasak mı? Sizce nasıl olur bunu dersem
Olur canım ama bence direkt bizde şöyle oluyor deme. Önce onlarda nasıl olduğunu sor belki o kendisi der davulla gidiyoruz diye. Eğer demezse sen söylersin bizde davulla gelinir, size de uygunsa davulcu ayarlasak olur mu diye

Gecen hafta erkek kardeşimi evlendirdik. 8 tane davul zurna vardı kapıda😁 biz tutuk arkadaşı tutmuş. Öteki arkadaşı amcası derken davul zurna düellosu vardı sanki. Güzel oluyo beee✌😁
Nişanlına msj at. Böyleyken böyle de. Muhakkak bi ara çeker oda annesine söyler. Baktın olmuyo siz tutun gönlünüz olsun☺

Anne biz x ile konustuk ama o işlerinden konusmaya vakit bulamadı sen söyle dedi diye baslarsın konuya. Bizde adettir kız evden davul zurna ile cıkar bende bu sekılde cıkmak istiyorum vs dersin

Back
X