• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alma davul zurna

Nişanlınız dügünden bi kaç gün önce gelecektir dimi o zaman nişanlınıza söylersiniz yani çokta abartılacak dert edilcek bişey degil kendin de tutabilirsin illa erkek tarafı yapacak diye bi kural varsa bilemicem. Ben evlenirken böyle bi istekte bulunmamıştım kimse de getirmemişti davul zurna hiç aklıma bile gelmedi yani
Evden çıkma nasıl oldu hoca eşliğinde miydi? Benim de aklımda yoktu annem söyledi :)

Kusura bakmayın ama o mantıksız çünkü konvoy halinde erkek tarafı davulcuyla birlikte geliyor. Kızı almaya geldik diye oynuyor seviniyor. Kız tarafı neden tutsun onlar içeride vedalaşıp ağlıyor. Ailemin istemesinin sebebi akrabalarımızda herkes yapıyor gelenek haline gelmiş. Sen yapmayınca niye yapmadılar diye konuşuluyor. Düğün konusunda haklısın. Ben kına nikah yapıyorum ilk defa da böyle bir istekte bulunacağım

Ha kusura bakmayin ben konvoy konusunu da sacma bulan birisiyim o yuzden davulcu da sacma geliyor. Ben nerdeyse tum geleneklere karsiyim neyse. Turkiye'de bu isler daha bir karmasik ve zor. Kayinvalideniz eski ogretmenmis, iletisimi kurmada zor bir insan degildir herhalde. Konuyu acarsiniz o da sizi dinler umarim ama yabancisi oldugum bir konu oldugu icin bir oneride bulunamiyorum. Insallah dilediginiz gibi olur.

Gelin alma için davul zurna ayarladınız mı diye direk sor. Çoğu yerde vardır bu adet. Belki sizden habersiz tutmuşlardır.

Bu dugun konularini okuyunca bana da fenalik geliyor. Ben evli degilim ama evlenecek olsam dugun bile yapmak istemiyorum. O kadar parayi millet iki eglenecek diye harcamak bana hic akil isi gelmiyor. Belediyede sade bir nikah kiymak benim dilegim, kucuklugumden beri sevmem dugunleri. Hatta gelinlik giymek bile fazla geliyor. Ne gerek var ki diyorum. Benim gibi dusunen kadinlar var midir bilmiyorum ama dugune gelinlige harcadigim parayi evimin esyasina harcarim daha iyi. Sonrada basar giderim guzel bir balayina. Tum masraflar erkek tarafindan cikacak degil sonucta benden de cikacak. 2 iste calisiyorum birikim yapmak icin, gelecek icin..asla bosa harcamam☻

Ama tabiki herkes farkli. Sevgili konu sahibi, benim anlamadigim. Sizin evinize gelecek davulcu zurnacinin parasini niye erkek tarafi odemek zorunda? Siz odeyin. Sonucta bu sizin arzunuz?? Ben mi cok mantiksiz dusunuyorum?
ben gelinlikleri çok seviyorum ama avize gibi olanlar değil de uçuş uçuş tarlatanı çok az olan yavan dekoltelerden uzak sade gelinlikleri
düğünü ben gereksiz buluyorum ama ailem veya ileri de evleneceğim adamın ailesi bence buna izin vermez o yüzden salak adetleri sıfıra indiririm diyorum ben de
mesela gelin alma saçma geç,konvoy geç,kuşak bağlama adetleri geç,kına gecesi yapmam kınadan nefret ediyorum kokusu gelince kusuyorum onu da geç, geç babam geç, annem de beni terlikten geçirir :KK70:

Gelin alma için davul zurna ayarladınız mı diye direk sor. Çoğu yerde vardır bu adet. Belki sizden habersiz tutmuşlardır.
Hiç sanmıyorum tuttuklarını. Yarın güzellikle konuyu açacağım. Şu konu gözümde çok büyüdü ya iki taraf arasında köprü olmaktan bıktım bitse de gitsek

ben gelinlikleri çok seviyorum ama avize gibi olanlar değil de uçuş uçuş tarlatanı çok az olan yavan dekoltelerden uzak sade gelinlikleri
düğünü ben gereksiz buluyorum ama ailem veya ileri de evleneceğim adamın ailesi bence buna izin vermez o yüzden salak adetleri sıfıra indiririm diyorum ben de
mesela gelin alma saçma geç,konvoy geç,kuşak bağlama adetleri geç,kına gecesi yapmam kınadan nefret ediyorum kokusu gelince kusuyorum onu da geç, geç babam geç, annem de beni terlikten geçirir :KK70:
Sevgiliyken bende böyle diyordum işin içine ailen girince öyle olmuyor bir de üstüne annen ağlıyor iş çıkılmaz hale dönüyor :)

Sevgiliyken bende böyle diyordum işin içine ailen girince öyle olmuyor bir de üstüne annen ağlıyor iş çıkılmaz hale dönüyor :)
benim annem kendi yapacağı şeylere müdahil olur, mesela kına gecesi yapalım kına yapmayız eğleniriz der,karşı tarafla alakalı hiçbir konuya girmez müdahil olmaz asla ağzını açmaz bana da açtırtmaz

Hiç sanmıyorum tuttuklarını. Yarın güzellikle konuyu açacağım. Şu konu gözümde çok büyüdü ya iki taraf arasında köprü olmaktan bıktım bitse de gitsek
Valla bizde direk aile büyükleri söylemişti gellin çıkarmada davul zurna olur diye. Eşim muhafazakar bir aileden, pek bilmezler. Biz Ttakya'lıyız, davul zurna şart. Dayım adamları ayarlamıştı. Parasını eşim vermişti. Gerçi parası da çok önemli değil. Maksat adet yerini bulsun. Kapı önünde yarım saat çalıp gidiyorlar zaten. Bizde konvoyla birlikte gelmediler yani.

Valla bizde direk aile büyükleri söylemişti gellin çıkarmada davul zurna olur diye. Eşim muhafazakar bir aileden, pek bilmezler. Biz Ttakya'lıyız, davul zurna şart. Dayım adamları ayarlamıştı. Parasını eşim vermişti. Gerçi parası da çok önemli değil. Maksat adet yerini bulsun. Kapı önünde yarım saat çalıp gidiyorlar zaten. Bizde konvoyla birlikte gelmediler yani.
Evet bizde de böyle illa şart gibi olmuş. Konvoy pek önemli değil diğeri olsa yeter. Nişanlımla halletsek hiç sorun olmaz da kv olunca çekiniyorum nasıl desem diye düşünüp duruyorum.

benim annem kendi yapacağı şeylere müdahil olur, mesela kına gecesi yapalım kına yapmayız eğleniriz der,karşı tarafla alakalı hiçbir konuya girmez müdahil olmaz asla ağzını açmaz bana da açtırtmaz
İşte karşı taraf yapmazsa hemen akrabalar niye yapmadılar böyle iş mi olur deyip annemin başının etini yiyor. O da o yüzden nasıl adetleriyse olsun istiyor. Zaten düğün istemedik bir bunu da yapsınlar diye bakıyor. Ama şimdi kv tarafı istemezse ve sorun olursa araya soğukluk girecek bende ondan korkuyorum umarım onlarda yoksa bile ılımlı yaklaşırlar.yarın göreceğiz bakalım

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
Neden olmasın..Hatta şimdi davul zurna yerine daha modern müziklerle bando ekipleri gelip Gelini evden çıkarıyor.
Burda ( İstanbul) daha yeni komşumuzun kızı o şekilde çıktı. Bando ekibi çok şeker ve eğlenceliydi .Hatta damat ve gelin ,gelinin ve damadın arkadaşlar hep beraber Arabaya geçmeden bayağı oynadılar.
Söyleyin. .Çokta güzel oluyor.

Tüm yorumları okumadım ama belki konusu gecmistir,
genelde düğünden bir kaç gün önce erkek tarafinin ailesi arar, bir ihtiyacınız isteğiniz var mı diye. Sizde var mi oyle bir adet bilmiyorum gerçi ama, öyle bir şey olursa sizin aileniz söyler belki.

Öyle birşey olmasa da nisanliniza söylemeniz daha uygun olmaz mi sanki? Yogunum ailemle görüşemiyorum ne alaka yani, bir davul zurna ayarlanacak alt tarafi kendisi de yapabilir.

Ben çok çekiniyorum nasıl konuya girip söyleyebilirim
annenize söylüyceksiniz, saçma bi davul yüzünden aramız açılmasın, beni arada bırakma, benden daha mı önemli davulun gürültüsü deyin. Yani şu annelerin özenti ve saçma istekleri bitsin. Hayır davul çalınca noluyor, sanki yuvanıza huzur katkısı mı olucak? Çok istiyorsa anneniz tutuversin.

Bizde de tam tersi ben istemedim, davul zurna sanki babamın hüznünü artıracakmış gibi hissettim. (ilk evlenen kızı olduğum için ) gerçi sevmiyorum ben öyle şeyleri gereksiz kuru gürültü

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
Gelin almayı nasıl yapıcaksınız diye sor.Bizim buralarda davullu zurnalı olur de

annecim, benim bir ricam olacak ama nasıl desem bilemiyorum sizi de çok zorlamak istemiyorum. benim bütün çevrem davullu zurnalı gelin almaya gitti bende de hep hevestir bu durum. benimki de öyle olabilir mi?

Back
X