• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alma davul zurna

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
annenmi evleniyor...

Bu tarz istekleri yuvarlamadan söylemek gerekiyor bence.
Anne bizde davul zurna ile çıkarılır gelin onu nasıl ayarlayalım vs diyebilirsiniz bir şey yok bunda :)

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
Senin düğünün esnasinda olmasini istedigin bi seyi kayinvalide istemedigi an iptal mi ediyorsunuz?

Bence gayet doğal gir konuya ben böyle istiyorum gibi değil de; ben hep davul zurnayla evden çıkarılan gelinlere özenmişimdir özel bir an sonuçta falan diyerek ve onun tepkisini de ölçersin. Belki nişanlında zaten bunu düşünüyordur hiç mi telefonu çekmiyor hiç mi konuşmuyorsunuz konuştuğunuz bir arada nişanlına da söyleyebilirsin benim yapılmadı kaynanam gelmed i şehir dışından bulunduğum ile kınaya ve çıkışım normal oldu hala içimde uktedir gördüğüm zaman

Sırf birileri evleniyor diye kulak kanatan, müzikten çok uzak gürültülere başka insanları maruz bırakmak bencilce bir şey. Benim de 1.5 aya düğünüm var, sessiz sakin çıkıp düğün mekanına gideceğim. Yıl olmuş 2019, tantanaya ne gerek var?

ben bayılırım davul zurnayla çıkan geline.
ne zaman böyle çıkan gelin görsem duygulanırım. bana çok özel çok güzel geliyor böyle adetler.
anneniz söyleyemez mi, dünürüm hep kızımın böyle çıkmasını hayal ettim diye.

benimkiler de istedi ama ben istemedim davul zurna olayını.
eğer yaptırmak gönlünden geçiyorsa, kayınvalidene gidince 'ay anne bizim hiç tanıdığımız bildiğimiz davulcu zurnacı yokkız alma için, sizin irtibat bilgisi sorabileceğiniz birileri var mı?' deyin.

bizde adettir diye söyleyeceksin zaten herşeyi birlikte almıssınız az cok aranızda o kadar muhabbet olmustur

Sizde ne yapılıyor?
Sessizce gidin yani
Köy mü burası?
Kimse sizin gürültünüzü çekmek zorunda değil bide hafta sonu
Hasta var yaşlı var çocuk var
Ben çok terbiyesizce buluyorum bunu
Dıt dıt korna bide
Trafiği tıkıyorlar
Gelenek diye diye şehir hayatını köy hayatına çevirdiler
Köyünüzde istediğinizi yapın valla

Bir şey isterken birebir muhatap olmak istemiyorum ters bir şey der kalbimi kırar diye. Şimdi mecbur kaldım. Ben gelin almada davul zurna eşliğinde olsun istiyorum nasıl dicem gerildim valla
Valla nasıl dersen de, ben diyemedim ve olmadı.. Gerçi 2,5 yıl oldu evlendim hani çok büyük bir eksik değil ama olsaydı iyi olurdu yine de :)

Ben 29 yıl önce davulsuz evden çıktım.
Yani annenizin dediği gibi değil bu olay. Davulsuz zurnasız gelin evden çıkar.
Bıktım şu adetlerden.
Gençlerin hayatını zehir ediyorsunuz. Hele ki erkek tarafının canına ot tıkıyorlar.
Yok set isteriz, davul zurna isteriz, çeyiz sandığı bahşişi isteriz, kız evden çıkarken bahşiş isteriz falan filan.
Şimdi kurban geldi gelin evi kurban istiyor.
Kız evinin bu aç gözlülüğü beni öldürecek.
Bırakın şu gençleri bildikleri gibi evlensinler. Sonrasında borç içinde yüzüyorlar.

Büyük konuşmayayım ama ben çocuklarıma asla böyle bir baskı yapmayacağım.

Back
X