• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin alma davul zurna

çok gerekli mi
bana çok saçma sapan salakça geliyor
gerekli olduğunu da sanmıyorum bu kadar kasılıyorsanız söylemeyin
dümdüz çıkın evden
kaldı ki ben evden gelinlikle çıkmayı da gereksiz buluyorum ama neyse
Neyle çıkılacak ki evden , döpiyesle çıkıp salonda mı gelinlik giyilecek ?

Olur canım ama bence direkt bizde şöyle oluyor deme. Önce onlarda nasıl olduğunu sor belki o kendisi der davulla gidiyoruz diye. Eğer demezse sen söylersin bizde davulla gelinir, size de uygunsa davulcu ayarlasak olur mu diye
Evet en mantıklısı bu şekilde sanırım. Bizde böyle böyle dersek dayatma gibi oluyor. Çok teşekkür ederim canım yorumun için

Neyle çıkılacak ki evden , döpiyesle çıkıp salonda mı gelinlik giyilecek ?
kuaförden sonra eve geri gönmeyip ordan düğün alanına geçme taraftarıyım
döpiyesi tercih ediyorsanız pek önermiyorum,komik duracaktır

Anne biz x ile konustuk ama o işlerinden konusmaya vakit bulamadı sen söyle dedi diye baslarsın konuya. Bizde adettir kız evden davul zurna ile cıkar bende bu sekılde cıkmak istiyorum vs dersin
Haklısın konuyu açarken böyle başlayayım. Sonra sizde gelin alma nasıl oluyor vs diye devam ederim. Bizde yok demez inş

Bu işlerde pek mantık aramak gerekmiyor. Ben kuaförden sonra dış çekime gideceğim ama sonra eve gelip çıkarsın istiyorum. O olmasın bu olmasın o zaman kaçar gibi gizliden evlenelim

Haklısın konuyu açarken böyle başlayayım. Sonra sizde gelin alma nasıl oluyor vs diye devam ederim. Bizde yok demez inş
Bence onlarınkini hıc sorma :) direk ıstegını soyle :) bizde davul zurna yok ne sacma seyler vs derse konuya hıc gıremezsın bu sefer :/

Ben bütün semt duysun kızımızı veriyoz duyurusunu pek sevmiyorum, bence sizin için de farketmiyorsa annenize istemediğiniz söyleyin. Zaten emin olun komşular sinir olur, yani ben sinir oluyordum davul zurna gelin çıkartma olaylarında 😂. Bizde karşı taraf tutturdu ben istemedim, bence o adetler geride kaldı bildiğin hak yemek zaten bu da...

Bu işlerde pek mantık aramak gerekmiyor. Ben kuaförden sonra dış çekime gideceğim ama sonra eve gelip çıkarsın istiyorum. O olmasın bu olmasın o zaman kaçar gibi gizliden evlenelim
hevesiniz varsa yapın tabi ama bana komik geliyor
neden millete kaçmadığımı ispatlayayıp gözüne sokayım ki
zaten değer verdiğim insanlar düğünüme/nikahıma davetli olacaktır
komşunun görümcesi de bilmeyiversin ,kaçtığımı sansın çokta umrumda olmaz

hevesiniz varsa yapın tabi ama bana komik geliyor
neden millete kaçmadığımı ispatlayayıp gözüne sokayım ki
zaten değer verdiğim insanlar düğünüme/nikahıma davetli olacaktır
komşunun görümcesi de bilmeyiversin ,kaçtığımı sansın çokta umrumda olmaz
Bana kalsa bende davul işinde böyle düşünüyorum ama akrabalar büyükler olunca laf anlatamıyorsun böyle görmüşler kabul etmiyorlar

yani bu zamana kadar bütün ihtiyacını /isteğini ondan isteyip halletmişsin zaten bunda niye utanıyorsun anlamadım
Söyledim ama onlar hep konusunu açmıştı fikrimi sormuştu o şekilde söylemiştim. Bana şunu alın bunu yapın diye bir şey söylemedim. İlk defa konuyu açıp istekte bulunacağım

Bence onlarınkini hıc sorma :) direk ıstegını soyle :) bizde davul zurna yok ne sacma seyler vs derse konuya hıc gıremezsın bu sefer :/
Sizde nasıl oluyor bizde davul zurna eşliğinde geliyorlar bende öyle olsun istiyorum dersem ne düşünürler? Çok kaba olur muyum

Selam kızlar, haftaya nasipse evleniyorum. Belki büyük bir dert değil ama yazmak istedim. Çevremizde gelin çıkarmada hep davul zurnayla erkek tarafı geliyor. Benim kv tarafından kimse bu konuyu açıp konuşmadı. Nişanlım şehir dışında telefonun doğru düzgün çekmediği bir yerde görevde. Bu süreçte ben gelinlik dahil her şeyi kv ile yaptım. Bu yüzden bir isteğim veya aklıma takılan bir şey olursa kv ile konuşuyorum. Dert gördüğüm şu; annem gelin almada illa davul zurna eşliğinde olsun davulsuz gelin çıkmaz diyor. Benim için farketmez. Karşı taraftan kimse bir düşünce paylaşmadı. Yarın kv evine gideceğim annem istediğimizi söyle diyor. Ben bunu nasıl söyleyeceğim. Kv tarafı geleneksel değil ne düşünüyor bilmiyorum. Bana hayır derse acayip bozulurum üzülürüm. Böyle bir şey yüzünden sorun çıksın istemiyorum. Güzel dille isteğimi nasıl dile getirebilirim?? Ve onlar yapmazlarsa ne yapmalıyım?
Benim içimde kalmıştı bizimkilerde çok rahat köydeki herkese yapılan adetleri bile yapmadılar hoş farketti mi hayır ama keşke ben bunu istiyorum deseydim o ne istese yaptım yok derse siz cagırın kaç para sonuçta şimdi kötülük çıkmasın dediğin küçücük şeyler büyüyor

Bu dugun konularini okuyunca bana da fenalik geliyor. Ben evli degilim ama evlenecek olsam dugun bile yapmak istemiyorum. O kadar parayi millet iki eglenecek diye harcamak bana hic akil isi gelmiyor. Belediyede sade bir nikah kiymak benim dilegim, kucuklugumden beri sevmem dugunleri. Hatta gelinlik giymek bile fazla geliyor. Ne gerek var ki diyorum. Benim gibi dusunen kadinlar var midir bilmiyorum ama dugune gelinlige harcadigim parayi evimin esyasina harcarim daha iyi. Sonrada basar giderim guzel bir balayina. Tum masraflar erkek tarafindan cikacak degil sonucta benden de cikacak. 2 iste calisiyorum birikim yapmak icin, gelecek icin..asla bosa harcamam☻

Ama tabiki herkes farkli. Sevgili konu sahibi, benim anlamadigim. Sizin evinize gelecek davulcu zurnacinin parasini niye erkek tarafi odemek zorunda? Siz odeyin. Sonucta bu sizin arzunuz?? Ben mi cok mantiksiz dusunuyorum?

Benim içimde kalmıştı bizimkilerde çok rahat köydeki herkese yapılan adetleri bile yapmadılar hoş farketti mi hayır ama keşke ben bunu istiyorum deseydim o ne istese yaptım yok derse siz cagırın kaç para sonuçta şimdi kötülük çıkmasın dediğin küçücük şeyler büyüyor
Evet ben tatsızlık çıkmasın istiyorum ve annem istiyor diye konuşcam. Yapılmasa içimde kalır mı bilmiyorum ama istediğim halde yapmazlarsa o zaman çok kırılırım. Aslında en baştan böyle kalp kırıklığıyla onlarla bir aile olmak istemiyorum. Güzellikle olsun istiyorum

Bu dugun konularini okuyunca bana da fenalik geliyor. Ben evli degilim ama evlenecek olsam dugun bile yapmak istemiyorum. O kadar parayi millet iki eglenecek diye harcamak bana hic akil isi gelmiyor. Belediyede sade bir nikah kiymak benim dilegim, kucuklugumden beri sevmem dugunleri. Hatta gelinlik giymek bile fazla geliyor. Ne gerek var ki diyorum. Benim gibi dusunen kadinlar var midir bilmiyorum ama dugune gelinlige harcadigim parayi evimin esyasina harcarim daha iyi. Sonrada basar giderim guzel bir balayina. Tum masraflar erkek tarafindan cikacak degil sonucta benden de cikacak. 2 iste calisiyorum birikim yapmak icin, gelecek icin..asla bosa harcamam☻

Ama tabiki herkes farkli. Sevgili konu sahibi, benim anlamadigim. Sizin evinize gelecek davulcu zurnacinin parasini niye erkek tarafi odemek zorunda? Siz odeyin. Sonucta bu sizin arzunuz?? Ben mi cok mantiksiz dusunuyorum?
Kusura bakmayın ama o mantıksız çünkü konvoy halinde erkek tarafı davulcuyla birlikte geliyor. Kızı almaya geldik diye oynuyor seviniyor. Kız tarafı neden tutsun onlar içeride vedalaşıp ağlıyor. Ailemin istemesinin sebebi akrabalarımızda herkes yapıyor gelenek haline gelmiş. Sen yapmayınca niye yapmadılar diye konuşuluyor. Düğün konusunda haklısın. Ben kına nikah yapıyorum ilk defa da böyle bir istekte bulunacağım

Nişanlınız dügünden bi kaç gün önce gelecektir dimi o zaman nişanlınıza söylersiniz yani çokta abartılacak dert edilcek bişey degil kendin de tutabilirsin illa erkek tarafı yapacak diye bi kural varsa bilemicem. Ben evlenirken böyle bi istekte bulunmamıştım kimse de getirmemişti davul zurna hiç aklıma bile gelmedi yani

Back
X