Gelin almada evi görmek istemek

Ya o kadarına teşebbüs ederlerse kilitleyemem başta annem izin vermez baksınlar n'olacak modunda annemde aynı kafa

Hey allam pes yani illa sokacak eve birilerini
Altlarına yapsınlar

Ya o kadarına teşebbüs ederlerse kilitleyemem başta annem izin vermez baksınlar n'olacak modunda annemde aynı kafa
Bırakın o zaman canınızı hiç sıkmayın. Baksınlar en fazla şu yok bu yok iyi kötü derler, birkaç laf söz olur tamam.
Tatsızlık çıkmasından daha iyidir

Eve bakılınca ne oluyor gerçekten?
Eşinizin teyzesi halası evinizi görürse ne olabilir en kötü?
Evlenmeden evimi kimse görmeyecek, büyüsü bozuluyor filan diye de düşünüyor olamazsınız
Malum sizin aileniz o evde kalacakmış
E bu şartlar altında bu neyin asla girmemeliler inadı?

Bana bu tarz meraklar normal geliyor
Sonuçta yeni bi ev, yaşam alanı filan kuruluyor
Yeni t-shirt alsak birbirimize gösteren bi milletiz biz
Dolap dolap ne var ne yok diye bakmayacaklardır

Son soru evlenmeden eşinizin halasının evinizi görmesiyle evlendikten sonra görmesi arasında ne fark var?
Son son soru kendi halanız bi göreyim dese asla izin vermem diyecek miydiniz?

Ben cok sacma buluyorum yeni gelin evini gezmeyi. Herkesin evinde bulunan ortalama seyler var iste. Muzemi bu ziyarete açık. Ama malesef ulkemizde bu bir adet ve meraklısı cok. Ksyınvaliden esyalaramı bakacaklar sanki deyip onemsizlestirmeye calismis ama zaten tam olarak esyalara bakmaya giriyolar. Bos duvar izlemeye girmicekler ya. Nasıl yaparsın bilmiyorum umarım bir yolunu bulursu n

Ya arkadaşlar valla anlamıyorum hep bi merak ben evi yerler gibi düşünmüyorum ama çekiniyorım evim tam anlamıyla müsait olmayacak kalabalık insan gelecek aile fertlerinminde kalkıp evi toplamayacağından eminim herkesin bi telaşı olacak hemde çok stresli bi durum gelip kaç kişi inceliyor kasıntı bi ortam değil mi ben mi abartıyorum acaba.Ben kimsenin yatak odasına vs girmem mahrem değil mi ev insanın özeli hadi zamanla tanışırız kaynaşırız davet ederim bakarlar,şimdi şehir dışından gelen evi görse nolur göremese nolur anlamıyorum

Son son soru kendi halanız bi göreyim dese asla izin vermem diyecek miydiniz?
Olur mu hiç öyle şey. O gelinin halası, her şey mübah. Diğerleri yabancı çünkü damadın evi değil gelinin evi orası adam o evde biblodan hallice işte

Bırakın o zaman canınızı hiç sıkmayın. Baksınlar en fazla şu yok bu yok iyi kötü derler, birkaç laf söz olur tamam.
Tatsızlık çıkmasından daha iyidir

Bir şey soracağım. Neden ev gezen kişileri en başından kötü niyetli ve dedikoducu olafak etiketliyoruz? Bu önyargı neden? Benim eşimin akrabaları da gezdiler, herkes eviniz çok güzelmiş dedi. Arkadan da tek kelime eden olmadı. Hepsi iyi niyetli ve güleryüzlüydü. 8 saatlik yola çıkacaktık, tuvaleti kullanan oldu, namaz kılan oldu. Sonra olaysız arabalara bindik.
Böyle bir ortamda hayır giremezsiniz demem o kadar çiğ kaçardı ki

Şu ana kadar gittiğim hiç bir düğünde gelinin olduğu eve girmediklerini görmedim insanların. Zaten gelin indirildikten sonra gelip içeri girer insanlar düğün saatine kadar orada beklerler beklemek isteyenler. İlla ev gezmesi minvalinde değil yani. Böyle bi durumla karşılaşsam çok ayıp bulurum. Evinizi gelip gezip eleştirmeleri onların ayıbı olur ama sizin onca insanı eve sokmamanız sizin.

Ben esiniz olsam dugunden once o kadar kalabaligin o evde kalmasina asla musade etmezdim.evlenirken esimde boyle bisey talep etti kabul etmedim.benden once baska insanlarin ne isi var evde.damat tarafi bunu yapsa kiyametler kopar.gelin evi dedigin ilk defa gelinle damat kalmali ben oyle dusunuyorum.kaynanaiz olsma sen kendi sulaleni getiriyosun da benim akrabalarimin bakmasina mi karsisin derdim

Yok canım mesele valla erkek tarafı kız tarafı da değil ailemdende çekiniyorum kendi akrabamda gelsin istemem şuan yorumlamalarından çekiniyorum büyüdende değil ben zaten kaç aydır bu evde yaşıyorum

Bizim yörede kız tarafı gezer evi. Her yörenin adeti başka başka uygulamak istemezsin ama eskilere anlatamazsın işte. En iyisi bi nikah töreni yapmak sonra herkes evine

Katılıyorum.Tamam siz evinizde eşyalarınız tamamlanmadı diye istemiyorsunuz anlıyorum ama bu sefer de arkanızdan aaa görüyor musunuz kendi ailesi vs kalıyor bizi gezdirmediler bile diyerek daha çok laf vermiş olacaksınız. Böyle akraba takımı düğünden yıllar sonra bile bunu konuşur.

Evin eşyanın mahremi mi olur allah aşkına, bu kadar kutsiyet yüklemeyin maddi şeylere.

Ev sadece sizin değil müstakbel eşinizin evi. Eşinizin akrabaları da sizin akrabalarınızla aynı statüde. Yani sizin tanımanıza kaynaşmanıza gerek yok, eşiniz yeterince tanıyordur halasını teyzesini bence. Küçücük şeyde bu kadar geriliyorsanız evlilik hayatınız çok zorlu geçer. İnsanlar 3 dk girip odalara baksalar bir şeyiniz eksilmez. Evet saçma bir adet ama eski nesil hoşlanıyor, gerginlik yaratmaya değmez.

Ben öyle bir etiketleme yapmadım. Cümleme dikkat ederseniz "en fazla" diyerek; en olumsuz olabilecek şeyleri söyledim ve bu olabilecekler bir tatsızlık çıkmasından daha iyidir dedim. :)

Evet bi önyargılıyım haklısınız tanımıyorum aslında

Bu açıdan düşünmemiştim
O zaman damat şunu diyebilir: Daha tam kaynaşmadık, tanımıyorum iyi, ama karımın tüm sülalesi düğün zamanı yeni evimizde kalacak. Benim eşyalarım da mahrem. Kalmasınlar

Böyle dese olur muydu konu sahibi?

Hanımefendi kimse sizin EVİM diye sadece kendinizin sandığınız yeri merak etmiyor
İnsanlar yeğenlerinin de kalacağı evi merak ediyor
Konu tek başınıza siz değilsiniz yani

Yanlış anlatmak istemiyorum kendimi ama bence siz kasıntısınız
Çünkü durumlar kasıntı olmaz
İnsanlar gergin veya kasıntı olur
Siz rahat olsanız olay da rahat geçecek
Zaten siz orada olmayacaksınız bile
En fazla aa dağınık diyebilirler
E desinler
Ne bileyim ben hiç takmam öyle yorumları
Siz sanırım en mükemmel görünmek istiyorsunuz
Şu konuda tavsiye vereyim eşyanız tam olsa bile en mükemmel halinizle olmanıza gerek yok
Çünkü nihayetinde hepimiz insanız
Hepimizin evinde, üstünde, durumunda bi eksiklikler var

Valla benim ablamin düğününde halamın kızı tüm odaları gezecegi için annem kapıyı kilitle dedi bana.
11 yasimdaydim her kapıyı kilitledim.
Halamın 40 yaşındaki kızı da benle çatır çatır kavga etmişti yine de acmamustim vermemistim anahtarı.

İstenirse yapılır gayet de kendi anneniz faktörü sıkıntı işte.

O zaman annenizin evinden gelin çıkın madem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…