• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin beni kiskaniyor mu ne ?

bence siz çok fazla onlarla içiçe olmak istiosunuz gibime geldi hem yeni geldi gelin diosunuz bence rahat bırakında evliliklerinin tadını çıkarsınlar koca adam kardeşiniz evlenmiş öle sürekli öpmek sigarasını kapıya getirmek falan ne kadar doğru ben gelinizin yerinde olsam bende aynısını yaparım siz bekarsınız anlaşılan.

bence siz çok fazla onlarla içiçe olmak istiosunuz gibime geldi hem yeni geldi gelin diosunuz bence rahat bırakında evliliklerinin tadını çıkarsınlar koca adam kardeşiniz evlenmiş öle sürekli öpmek sigarasını kapıya getirmek falan ne kadar doğru ben gelinizin yerinde olsam bende aynısını yaparım siz bekarsınız anlaşılan.
ben kardesimin degil gelinin sigarasini , vsvs bir ihtiacini o bana soylediginde abla sunu al , vsvs dediginde alip getiriyorum , yanlis anlamissiniz -:S

kızcağız sizi eve davet etmiyorsa belki evi toplu değildir
belki duşa girecektir ya da başka bir şey vardır
o yüzden davet etmiyordur,niye hemen kötü düşünüyorsunuz ki

gelin henüz çok genç, neredeyse iki katı yaşındasınız sizi niye kıskansın ki?
dili de yaşı çok genç olduğu için zamanla öğrenecektir,
ama ben sizin konuşmalarınızdan fazla rahat bir bayan olduğunuz izlenimine kapıldım.
kız belki daha çekingen bir tip, sizin rahat davranışlarınıza alışamamış olabilir, daha kapalı bir çevrede büyümüş olabilir.
ona yol yordam gösterecek ablalık edecek olan sizsiniz.
kardeşinize bu durumu yansıtmayın ki eşiyle arası bozulmasın.
"aa bak ayol karın beni kıskanıyor" gibi bi tarzınız var sanki.
sizin gelin hanımdan önce var olmanız kardeşiniz üzerinde her hakka sahip olduğunuz anlamına gelmiyor,
örneğin kardeşiniz eşine bakmak zorundadır, ancak size bakmakla yükümlü değildir.

Kesinlikle katılıyorum, beni uzun bir yorum yazmaktan kurtardınız:1:

bence geln hanim sizi kiskanmiyo,ama sadece cok icli dIslI olmak istemiyor..birde yeni evli yeni bi ortama gelmis..biraz uzak davranmasi normal..sonra yavas yavas alisir gibime geliyor...sizde su aralar zirt pirt gitmeyin evine nede olsa yeni evliler..müsait olmayabilirler:1:haber verip gidin ki zaten onu yapiyosunuzdur kesin...

bazı sevgılı arkadaslarımız esını, kardesınden ablasından kıskanmayı cok normal bulmus .
''benım esımı benden baska kımse opemez ,bu kardesı de olsa''seklınde fıkırlerını belırtmısler.
bazen bu kk kadınlarını anlamak gercekten cok guc oluyor .
''esımın kardesıne uyuz oluyorum,gorumcemden nefret edıyorum esımı benden kıskanıyor''dıye konu acanları topa tutarız .''o esınızın kardesı nasıl yok sayarsınız'' dıye konu sahıbıne bır guzel yuklenırız .
burada da durum cok farklı .gelının; esını kardesınden kıskanması olması gereken davranıs olmus, esını kardesının sapur supur opmesı kabul edılemez bır durum oluverımıs :1:

neyse konu sahıbının duruma gelıcek olursak ,gelınınız sanırım gırdıgı ortamda yabancılık cekııyor .ve her ıslerıne sızın kosmanız ,kendılerı zayıf gucsuz acız gıbı hıssedıp ,sıze muhtac olmanın caresızlıgınden dolayı bıraz huzursuzuk yasıyor gıbı .normal tepkıler olabılır kıskanmak mı bılemeyecegım ama .
ancak konusarak anlasılamayacak bır durum da degıl .

Son düzenleme:
bazı sevgılı arkadaslarımız esını, kardesınden ablasından kıskanmayı cok normal bulmus .
''benım esımı benden baska kımse opemez ,bu kardesı de olsa''seklınde fıkırlerını belırtmısler.
bazen bu kk kadınlarını anlamak gercekten cok guc oluyor .
''esımın kardesıne uyuz oluyorum,gorumcemden nefret edıyorum esımı benden kıskanıyor''dıye konu acanları topa tutarız .''o esınızın kardesı nasıl yok sayarsınız'' dıye konu sahıbıne bır guzel yuklenırız .
burada da durum cok farklı .gelının; esını kardesınden kıskanması olması gereken davranıs olmus, esını kardesının sapur supur opmesı kabul edılemez bır durum oluverımıs :1:

neyse konu sahıbının duruma gelıcek olursak ,gelınınız sanırım gırdıgı ortamda yabancılık cekııyor .ve her ıslerıne sızın kosmanız ,kendılerı zayıf gucsuz acız gıbı hıssedıp ,sıze muhtac olmanın caresızlıgınden dolayı bıraz huzursuzuk yasıyor gıbı .normal tepkıler olabılır kıskanmak mı bılemeyecegım ama .
ancak konusarak anlasılamayacak bır durum da degıl .

herkesin fikri kendine normaldir fikirler tartışılmaz yani sonuçta sen eltin ve görümceni sakın kıskanma kocanı şapur şupur öperlerse ve sakın bi gün seni ikinci plana atarlarsa kıskanma tamama mı ben hep vardım desinler sende evet ya ben ikinci planda kalabilirim de sen böyle yap güzelim

herkesin fikri kendine normaldir fikirler tartışılmaz yani sonuçta sen eltin ve görümceni sakın kıskanma kocanı şapur şupur öperlerse ve sakın bi gün seni ikinci plana atarlarsa kıskanma tamama mı ben hep vardım desinler sende evet ya ben ikinci planda kalabilirim de sen böyle yap güzelim

öncelıkle yoruma yorumla karsılık verılmezse sevınırım .
elbette herkez fıkrını belırtecek ben de fıkrımı belırttım .
fıkrımı belırtırken de cogu konularda gozlemledıgım zıtlıga degındım.
ben evlı degılım ama evlendıgım de esımın aılesı ,esımı sapur supur da opebılır kucagında da sevebılır .bunda bır terslık grmuyorum ben .demek kı aıle bagları kuvvetlı benım daha da cok hosuma gıder.
oldu olucak cocugumuzdan da kıskanalım o zaman .kardesın opmesını bıle kıskanırsak ,yarın cocugu benden daha cok sevıyor dıye problem cıkarmak da kacınılmaz olur herhalde.
ayrıca burada muhabbet eltı degıl eltıyı nereden cıkardınız sımdı sız.sapur supur open gorumcesı eltısı degıl.
son olarak ,esın ıkıncı planda kalması ıcın bır neden gormedım ben .
sonuc olarak bu benım fıkrım .yorum uzatılmasa sevınırım .
tesekkurler.

öncelıkle yoruma yorumla karsılık verılmezse sevınırım .
elbette herkez fıkrını belırtecek ben de fıkrımı belırttım .
fıkrımı belırtırken de cogu konularda gozlemledıgım zıtlıga degındım.
ben evlı degılım ama evlendıgım de esımın aılesı ,esımı sapur supur da opebılır kucagında da sevebılır .bunda bır terslık grmuyorum ben .demek kı aıle bagları kuvvetlı benım daha da cok hosuma gıder.
oldu olucak cocugumuzdan da kıskanalım o zaman .kardesın opmesını bıle kıskanırsak ,yarın cocugu benden daha cok sevıyor dıye problem cıkarmak da kacınılmaz olur herhalde.
ayrıca burada muhabbet eltı degıl eltıyı nereden cıkardınız sımdı sız.sapur supur open gorumcesı eltısı degıl.
son olarak ,esın ıkıncı planda kalması ıcın bır neden gormedım ben .
sonuc olarak bu benım fıkrım .yorum uzatılmasa sevınırım .
tesekkurler.

pardon!!!
yoruma yorumla cevap verilmezse sevinirmisin:9:
ilk başka sen yoruma cevap verdiğin için verdim zaten o tepkiyi ayrıca sen kk bayanlarını anlamıyormuşsun ya sen nesin sende buranın bir üyesisin kendini mükemmel gördün sanırım
yorumu uzatılmasını düşünüyorsan ayrıca hiç cevap vermeseydi keşke hani söz gümüşse sukut altın ya beşi bir yerde modelinde dursaydın o zaman canım sende bu kadar basit...

kücükmüs daha nasil davranilicagini bilmiyordur yabanci ortamda cabasi olmus
bir büyük olarak biraz idare edinn

Konudan uzaklaşmadan ve tartışma ortamı yaratmadan paylaşıma devam edelim lütfen.

pardon!!!
yoruma yorumla cevap verilmezse sevinirmisin:9:
ilk başka sen yoruma cevap verdiğin için verdim zaten o tepkiyi ayrıca sen kk bayanlarını anlamıyormuşsun ya sen nesin sende buranın bir üyesisin kendini mükemmel gördün sanırım
yorumu uzatılmasını düşünüyorsan ayrıca hiç cevap vermeseydi keşke hani söz gümüşse sukut altın ya beşi bir yerde modelinde dursaydın o zaman canım sende bu kadar basit...

ben sızın yorumunuzu alıntı yapıp sıze cevap vermemıstım zaten veya sıze ozel yorum yapmadım .ben genel olarak yorumumu yapmıstım .sız benım yorumuma cevap vererek uzatmayı tercıh ettınız .:34:

uslubunuza da dıkkat etmenızı rıca ederım .ben kendımı mukemmel gordugume daır bırsey yazdıgımı hatırlamıyorum .o yuzden ''ya sen nesın'' seklınde hitap ederek,asaglayıcı bır elestırı boyutuna gecmenıze hıç luzum yok .bu forum da da yasak bılıyorum .
ben fıkrımı belırttım kısısel tartısacak hıc degılım .
benı degıl de konuyu yorumlamanız daha yerınde olur .
aynı sekıl de benım de:34:
bu yuzden sıze cevap vermek ıstemıyorum ben artık .

Bir konuya uyarı yazıldıktan sonra neden tartışmaya devam edilir ki?

Buyrun konuyla ilgili paylaşımlarınıza kaldığınız yerden devam edin lütfen. Yoruma değil konuya yorum yapınız.:71:

Nedense bende bunu anlıyamıyorum konu sahibi görümce diye neredeyse kızı suçlu çıkardınız. İnsan kapıya kadar gelen birine yabancı biri bile olsa buyur eder. Bu bizim kültürümüzdür. Belki kıskançlık yoktur ama ben gelin hanımın mesafeli durmak istediğini anladım. Ne demek kocamı benden başkası öpemez bizler evlenince kocamızı tapulu alıyoruz galiba. Bu düşüncelerle yeni nesil sayesinde çekirdek aileye dönüştük ne kadar acı. Yapmayın arkadaşlar kocalarımız ağaç kovuğundan çıkmadı onlarında bir ailesi var. Kusura bakmasın kimse ama bu hiçte etik değil.

bu yoruma aynen katılıyorum.bazen kk de okuduklarım beni çok şaşırtıyor.benim kocamı kız kardeşi annesi neden öpemesin bunda ne var ki
konuya gelince gelininizin siz kapısına gittiğinde içeri sizi buyur etmemesi hoş değil ama yaşı çok genç daha çocuk sayılır. bence biraz idare etmeniz bazı şeyleri hoş görmeniz gerek.yabancı bir ülkeye gelmiş dil bilmiyor oraya alışmaya çalışıyor hepsini göz önünde bulundurun.hemen bir artniyet aramayın biraz zamana bırakın sizi tanıdıkça herşey yoluna girecektir

yorumları okurken afedersiniz yuhh dedim resmen
Bu nasıl mantıktır ya anlamıyorum.
benim eşiminde 2 ablası var yeri gelir sarılırlar yeri gelir öperler
onlar 30 seneyi bir geçirmişler şimdi ben onları nasıl ayırırım aralarına nasıl girerim
benimde erkek kardeşim var canım ciğerimdir o benim
her haftasonu görüşürz mutlaka ve ben onu öperim sarılırım en içten şekilde
ileride kardeşimin eşi bana bu yüzden tavır gösteremez asla buna müsade etmem
Eşimi anneside öper ablasıda asla girmem onların arasına
yokk ya siz oğlunuzu büyütün her cefasını çekin
evlensin ve gelin hanım size oğlunuzu uzaktan sevdirsin olurmu böyle saçmalık
düşünürken biraz empati yapın bencil olmayın lüften..

konuya gelince gelinin yaşının küçük olması,yeni bir ülkeye ayak uydurmaya çalışması
farklı bir ortama girmesi bir çok etken var ortada bocalamış olabilir
biraz daha ılımlı yaklaşıp onu anlamaya çalışın
ve zamana bırakıp düzenini kurmasını bekleyin

yorumları okurken afedersiniz yuhh dedim resmen
Bu nasıl mantıktır ya anlamıyorum.
benim eşiminde 2 ablası var yeri gelir sarılırlar yeri gelir öperler
onlar 30 seneyi bir geçirmişler şimdi ben onları nasıl ayırırım aralarına nasıl girerim
benimde erkek kardeşim var canım ciğerimdir o benim
her haftasonu görüşürz mutlaka ve ben onu öperim sarılırım en içten şekilde
ileride kardeşimin eşi bana bu yüzden tavır gösteremez asla buna müsade etmem
Eşimi anneside öper ablasıda asla girmem onların arasına
yokk ya siz oğlunuzu büyütün her cefasını çekin
evlensin ve gelin hanım size oğlunuzu uzaktan sevdirsin olurmu böyle saçmalık
düşünürken biraz empati yapın bencil olmayın lüften..

konuya gelince gelinin yaşının küçük olması,yeni bir ülkeye ayak uydurmaya çalışması
farklı bir ortama girmesi bir çok etken var ortada bocalamış olabilir
biraz daha ılımlı yaklaşıp onu anlamaya çalışın
ve zamana bırakıp düzenini kurmasını bekleyin

tesekkurler cnm , bnm gibi dusunen birileri var :)

bence de sizin yaptıklarınızda hiç bir anormallik yok.tabi ki kardeşinizi istediğiniz gibi sevip,öpebilirsiniz.gelininizin tavırlarına bakılırsa,
(kardeşinizle konuşurken mutfağa geçmesi,sizi içeriye davet etmemesi)bal gibide sizi kıskandığına delalettir.

bir de annenize karşı tavırları nasıl,merak ettim?

evet gelininiz gerçekten ayip etmiş Bi çok hareketinde.. sanırım yeni ortam yeni Bi ülke falan Bocalamış.. yaşi çok küçük idare edin.. zamanla alişir umarım.. siz elinizden gelen yakınlığı gösterin gerisini ona Birakın.. keyfi Bilir.. canı isterse Bir abla kazanır, dost kazanır gurbet ellerde... canı istemezse görümcesi olursunuz.. gerçekten 3 günlük dünyada neden insanlara önyargılarla yaklaşiriz anlamış değilim.. muhtemelen ona oraya gelmeden uyarılar yapilmiştir " aman görümcenle kaynananla samimi olma, mesafe koy, evlerine pek gidip gelme" gibilerinden.. keyfi Bilir herkesin.. önyargı hiçççç iyi Bişey değil.. her zaman kartları açık oynayıp insanlara şans vermek gerekir.. sıfatları yüzünden insanlara mesafe koymak Baştan gardını almak mantıksız ve anlamsız.. sırf adı "gelin", "görümce" ya da "kaynana" diye kimse "kötü" değildir.. dediğim gibi isteyene abla olursunuz istemeyene de sadece eşinin ablası, görümce.. Benim de Bir ablam vardı iki oldu.. sözlümün ablası canımdır, dostumdur.. hiç mesafe koymadım akışına Bıraktım ilişkimizi.. aktııı gittiii.. can ciğer kuzu sarmasıyız Allahımmmm Bozmasın.. Ben görümce değil abla kazandım.. eğer cahillik edip mesafe koysaydım aman uzak durayım zararı dokunur deseydım ve sözlümden kıskansaydım onu "görümce" olarak kalacaktı.. sarılır da öper de mıncıklar da kavga da eder kardeşiyle.. Banane ? adamın ailesiyle olan ilişkisinden Banane ? aynı şekilde gider abimin yamacına sokulur şapir şupur da öperim.. allahıma şükürler olsun ki canım yengem gram kötü düşünmez.. anadan Bacıdan kıskanmak da neymiş.. insan gurur duyar hoşuna gider.. olgunluk erdemdir.. neyse.. zaman verin, umarım alişir uyum sağlar..

bence de sizin yaptıklarınızda hiç bir anormallik yok.tabi ki kardeşinizi istediğiniz gibi sevip,öpebilirsiniz.gelininizin tavırlarına bakılırsa,
(kardeşinizle konuşurken mutfağa geçmesi,sizi içeriye davet etmemesi)bal gibide sizi kıskandığına delalettir.

bir de annenize karşı tavırları nasıl,merak ettim?
annemle arasi iyidir , bir bana boyle.
evlerine gittigimde annemde orda olur bazen ,
annem mutfaga cagirip , cok oturma git , huzursuz olmasinlar
der mesela bana , :( uzuluyor insan !

Back
X