ya çok soğuk bi şekilde soruyor öyle olunca zaten istemezsinki yapmasını..bende yok diyorum.kendim herşeyi tek yaparım daha iyi.
Belki cok samimi olunca isin cilki cikacak diye dusunuyordur kendince tabulari vardir hani cok muhabbet tez ayrilik derler ya,
cok icli disli olmak istemiyordur.. o soguksa sende onun gibi davran yani birsey bekleme,
bosunada uzulme her insanin yapisi bir degil kimileri cok guler yuzlu olur kimleri cok suratsiz olur hos gormek gerek..
sanırım bi dahaki sefer abim çağırdığında gidip kalmalıyım evine.en azından o hissetmemeli.işin kötü yani abimin yanında sıcak kanlı davranması.işte bunu anladığımda aslında asık surat değil ama öyle davranıyor diye düşündüm.
güler yüz hoştur halbuki...ama yargılamıyorum yengemide zorla olmaz hiçbişey.belkide onun bana kanı ısınmamıştır.abimin övgülerinden rahatsız olmuştur ne biliyim..inşallah daha fazla ilerlemez bu durum.cevaplar için sağolun..
kızlar kalabalık bi ailenin en son üyesiyim ve 24 yaşındayım.abimle aramız çok iyidir diğer ablalarımlada iyi ama bana karşı herzaman daha şevkatli ilgili olmuştur canım abim...onun düğününde her durumda yanında oldum.abimin mutluluğu için herşeyi yaptım diyebilirim.yengemle ilk tanıştığımızda biraz soğuk hissetmiştim ama abim sevdikten sonra hiçbi sorun yoktu benim için..
Bi gün abimler misafirliğe gelmişler uzun süreli ama sabahtan uyuyana kadar bizde oldukları bi gün; abimin benimle başbaşa konuşup sohbet etmek için yanıma geldiği bi anda,yaklaşık yarım saat kırk dk sonra yengem yanımıza geldi.tabi bizim özel konuşmamız o an kesilmek zorunda kaldı.geldiğinde morali bozuk soğuk bi şekilde abime başım ağrıyor tansiyonum düştü heralde dedi.bende geçmiş olsun dedim tabi ama tavrı çok soğuk onun...sanki biri özellikle görümcelerine mesafeli ol demiş..ben çok sıcak kanlı davrandığım halde ondan bunu göremiyorum.hatta abimin yanında daha samimi davranıyor genelde.
annemse çok iyidir sürekli güzel yemekler yapıp evlerine kadar gönderir.arkalarından tek kelime etmez.bazen anneme keşke senin gibi kayınvalidem olsa derim.bende abimin üzülmemesi için hiçbişey demem asla.ama hissettiğim sizce yengem abimin bana sevgisini kıskanmış olabilirmi ?
abim önceden beni küçük kardeşi diye çok önemsediğini fikirlerime değer verdiğini çok belli etmiştir.sizce abimi çok sevdiği için böyle bişey mümkün olabilirmi...
mesela abim sürekli evine çağırır gel kal çok tatlı bi yeğenimde var.belli çok gidip kalmamı istiyor ama ben yengemden o sıcaklığı göremediğim için hiç gitmiyorum.
sizce nasıl davranmalıyım ?
niyemi bu kadar dert ettim.çünkü bu durum böyle devam ederse bağımız iyice kopacak ve zamanla belkide abimdende uzaklaşmak zorunda kalıcam.kim bunu isterki...çok samimi olmak niyetim yoktur kimseyle.siz birinin herşeyini düşünüp saygınızdan sevginizden ödün vermediğiniz halde karşı tarafın özellikle tembihlenmiş gibi ısrarla soğuk durması üzer sizi...
bi arkadaşta yazmışki kimse kimseye hizmet etmek zorunda değil.aman aman öyle beklentim zaten yok.ben fazlasıyla hizmet ediyorum zaten.kötü niyetlide değilim ama annem o kadar iyiyken bile ona karşıda öyle davranması anlamsız..duyarsızlık hiç güzel bişey değil.kim için olursa olsun.
Yengeniz kadınlar kulübü okuyorsa mesafeli olmayı kafasına koymustursonra büyük ablamla konuştum.meğer o benden daha fazla düşünüyormuş.çok soğuk dedi bize karşı bilerek mesafeli duruyor hep.ama ablamda hiçbi şekilde ona yansıtmıyor bu durumu.sadece tanıdıkça soğuyorum ondan dedi bana.
yani tabiki gelinlerde sıkıntı yaşıyordur ona hiçbi sözüm yok ama hiçbişey yapmadığınız halde hatta fazlasıyla iyi olmaya çalıştığnz halde gelinin özellikle mesafe koyma çabası nedendir..?
abime şu durumdan dolayı sizin evde kalamam rahat etmiyorum diyemem her defasında bi bahane buluyorum.ve abim bu duruma üzülüyor sanki onun evine gidip kalmak istemiyormuşum gibi..
acaba ne biliyim yengeme hediye falan alsam( en son doğum gününü kutlamıştık ) falan ilerleme olurmuki
Anneniz ısrar ediyorsa, yapmaması çok normal açıkçası.abimin hem iyi bi eş hem iyi bi abi olduğunu düşünüyorum.aslında birazda annemin son zamanlarda oonlar için çok yorulduğunu düşünüyorum.sitemim var.annem haftanın en az 3 günü yemek gönderir sipariş yapar gibi.sonra zaten bizede gelirler.sakın yanlış anlamayın ama ben gelmelerini çok istiyorum.abim bu durumdan mutluysa bende mutluyumdur.ama annem akşama kadra yemek hazırlar biz aynen mutfakta.ablamında sınavları var yardım edemiyosa yengemin misafir gibi davranıp yapılacak bişey varmı demesi...annem ısrarla yok yok kızım deyince geri durması...sonra gecede kızım dizlerim ağrıyor demesi canımı sıkıyor.benim okulum dersanem derken akşamları görüyorum sadece annemleri.zaten yaşlılar..
iyiliğe karşı duyarsız olduğunu düşünüyorum açıkçası.
30-40 dk aile içinde özel bi konuydu ve yengem abimin sırf bunun için yanıma geldiğini biliyordu.en fazla yarım saattir aslında.ben üzgün olduğum için süre o kadar uzunda olmayabilir.
yengemin sıkılıp gelme durumu yok çünkü öncesinde abim zaten onların yanındaydı uzun süre
sonra büyük ablamla konuştum.meğer o benden daha fazla düşünüyormuş.çok soğuk dedi bize karşı bilerek mesafeli duruyor hep.ama ablamda hiçbi şekilde ona yansıtmıyor bu durumu.sadece tanıdıkça soğuyorum ondan dedi bana.
yani tabiki gelinlerde sıkıntı yaşıyordur ona hiçbi sözüm yok ama hiçbişey yapmadığınız halde hatta fazlasıyla iyi olmaya çalıştığnz halde gelinin özellikle mesafe koyma çabası nedendir..?
abime şu durumdan dolayı sizin evde kalamam rahat etmiyorum diyemem her defasında bi bahane buluyorum.ve abim bu duruma üzülüyor sanki onun evine gidip kalmak istemiyormuşum gibi..
acaba ne biliyim yengeme hediye falan alsam( en son doğum gününü kutlamıştık ) falan ilerleme olurmuki
ben de bi görümceyim,bi gelinim...
her iki açıdan düşündüm
benim eşimde kardeşiyle bir köşeye çekilip yarım saat ortadan kaybolup fısır fısır bişey konuşsa hoşlanmazdım
neticede aile içi özel dediğiniz konuyu duyurmamaya çalıştığınız kişide ailenizden biri. yeğeninizin annesi...
belki duyduğunda iyi şeylerin olmayacağını düşündüğüzden böyle bir şeyi yaptıysanızda, keşke onun olmadığı bi yerde konuşsaydınız.
ne derler herkes birlikteyken kulaktak kulağa konuşulmaz.. çok itici vallahi hiç sevmem bende.
görümce olarak bakarsam ki; ben yengemin dışlandığını hissetmemesi için o evdeyken kimseyle bi kenara çekilmem.
hatta çağırırım yenge gel gel bak ne olmuş diye
Bak sen, bu ön yargiler teeeeh kiz istemeye kadar gidiyor ve sen merak ediyorsun bu kiz niye sogukkanli diye? Ki senin tek sorunun onun sogukkanliligi degil, yok abin ile sohbeti böldu, annene yardim etmiyor, yok araba istedi, kiz istemede soguk.
Sonrada ön yargili, dedikoducu olmadiginizi iddia ediyorsunuz. Yapmayin bunu. Abin ile evli diye senin ile samimi olmak zorunda degil, evinde hizmet yapmakta zorunda degil, ki anladigim kadariyla kiz soruyor yardim edimmi diye fakat annen red ediyor ve sen halen istiyorsunki yardim etsin, gelinlik yapsin diye.
Ayrica bunun yani sira yapi olarak sogukkanli olabilir yada fazla samimiyetten zarar gelir düsüncesinde olabilir. Neticede senin en iyi dostun olmak zorunda degil, ki bakarsan aslinda sen dostluk pesinde degil, fesatlik pesindesin, kusuruma bakma.
birincisi haddinizi aşmayın kimse babanızın oğlu değil benimle böyle konuşamazsınız.
çelişkili yorum atan sizsiniz üstüne atarlanan da sizsiniz.gören de küfrettim sanır.
terbiyeli olun!
konu açtıysanız herkes sizi pohpohlayacak değil. fesuphanallah..
Bu araba konusunda haklisiniz bakin.
abimin hem iyi bi eş hem iyi bi abi olduğunu düşünüyorum.aslında birazda annemin son zamanlarda oonlar için çok yorulduğunu düşünüyorum.sitemim var.annem haftanın en az 3 günü yemek gönderir sipariş yapar gibi.sonra zaten bizede gelirler.sakın yanlış anlamayın ama ben gelmelerini çok istiyorum.abim bu durumdan mutluysa bende mutluyumdur.ama annem akşama kadra yemek hazırlar biz aynen mutfakta.ablamında sınavları var yardım edemiyosa yengemin misafir gibi davranıp yapılacak bişey varmı demesi...annem ısrarla yok yok kızım deyince geri durması...sonra gecede kızım dizlerim ağrıyor demesi canımı sıkıyor.benim okulum dersanem derken akşamları görüyorum sadece annemleri.zaten yaşlılar..
iyiliğe karşı duyarsız olduğunu düşünüyorum açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?