Gelin-Görümce sorunsalı :((

ya çok soğuk bi şekilde soruyor öyle olunca zaten istemezsinki yapmasını..bende yok diyorum.kendim herşeyi tek yaparım daha iyi.

Bence siz bir kere sartlandirmissiniz kendinizi sogukta soguk diye..Soruyormu soruyor lazimsa yapiver diyin yani sizde boyle kabul edin yapacak birsey yok.. :44:
Bende bazen cok suratsiz olabiliyorum iyiki gorumcem yokmus he

sanırım bi dahaki sefer abim çağırdığında gidip kalmalıyım evine.en azından o hissetmemeli.işin kötü yani abimin yanında sıcak kanlı davranması.işte bunu anladığımda aslında asık surat değil ama öyle davranıyor diye düşündüm.
güler yüz hoştur halbuki...ama yargılamıyorum yengemide zorla olmaz hiçbişey.belkide onun bana kanı ısınmamıştır.abimin övgülerinden rahatsız olmuştur ne biliyim..inşallah daha fazla ilerlemez bu durum.cevaplar için sağolun..

yahu kızlar suriye meselesine döndü bu iş hatta hocayla usta kapışmasını bile geçti:2::2::2::2:
sakin kafayla düşünün kardeşlerim bi saattir ne atışmaymış be yaw

Sen git kal keyfine bak agbinle yengenede yine kendin gibi davran o mesafeliyse kendi bilir yani zorla olmaz,ilerlemezde ilerlese simdiye kadar ilerlerdi rica ederiz

yahu arkadaşım sen şu yengen midir görümcen midir her kimse ona niye bu kadar takıyorsun ki umrunda olmasın kim ne düşünürse düşünsün bırak su akar yolunu bulur.. seni ancak seven ve sevdiğin kişiler ilgilendirir bu konuyu da fazla düşünme hayatını yaşa !

Ben de aynı senin yapında olan Görümceyim (aynı zamanda Gelinimde ben..)
Senin yengen gibi aynı onun yapısında, buz ve soğuk gibi olanlarda; Gelinimiz ve Görümcelerim

:)) Hayat ne garip değil mi?
Bir taraf sıcak,canayakın,duygusal iken, diğer taraf soğuk,mesafeli olabiliyor..

Keşke böyle olmasaydı. Ben ne yapıyorum bu durumda? Ben o kadar iyi niyetli ve sıcakkanlı adımlar attığım halde (herkez bilir) bana bir adım bile gelmeyen Gelin hanıma ve Görümcelere artık bende ne güleryüz ne ilgi nede bir adım atıyorum.. Aynı onlar gibi oldum çıktım..:) Eee bunu onlardan öğrendim.. Herkeze hak ettiği kadar değer.. Kimse için kendini hırpalama..
Ben Görümcelerime nerdeyse yalvaracağım "msn e gelinde yeğenlerinizi göstereyim belki özlemişsinizdir" diye.. Çocuklarımı ne zaman görmek isterseniz söyleyin ben size kamera açarım hatta evlerini arattırdım hep halalarıyla konuştururdum.. Ama baktım onlardan ses yok hep ben hep ben...artık aramayı sormayı bıraktım belki akıl ederlerde özleyip ararlar diye. Ama yok Meğer onlar hiç özlemezmişler, aksi olsaydı ararlardı.. ben hep kendim aramışım arattırmışım.. Kim ne ekerse onu biçer.. Sen yeğenine git onu sev ara sor.. Yeğeninde seni hep sevgiyle hatırlar, halam beni hep arar sorardı diye.. Bak bizim halacıklar ben ararsam varlar, konuşurlar.. Ben aramasam Yoklar!
O nedenle bende ne arar ne sorarım kıymet bilmeyeni..
Çocuklarım da kendilerine sevgi ve alaka göstermeyenleri eminim bilirler büyüdükçe..
Ben yengen gibi soğukta değilim :)
Arasalar sorsalar evimize gelseler keşke ama halacıklar yanaşmıyor :)
Mayınlı bölge benim evim sanki !!....

Tam tersi mesela bendeki durum...
Oysa gelinimiz ve görümcelerim hep derler --Sen bir gelene On gidersin-- diye.. Bunu bildikleri halde bana o bir adımı bile atmayı çok görüyorlarsa e kusura bakmasınlar bende enayi değilim irtibatı keser atarım..
Hayatta sevmemişimdir böyle soğuk,buzdolabı gibi ilgisiz vurdumduymaz tipleri..
Tamda beni bulmuş hepsi özenle seçilmiş sanki:)

Takma kafana canım.. yeğenini de asla ihmal etme.. yengen buzdolabı diye küçücük yavruyu ilgisiz bırakma canım.. İlginle ve sevginle hep yanında ol yeğeninin..

Suya attığın çiçekler birgün olur döner sana....

Son düzenleme:
Bakın bence önyargılı davranıyorsunuzbu insan size gelmemezlik yapmıyor araya mesafe koymuyor sabahtan gelip öbür sabaha kadar yatılı kaldıklarını siz söylüyorsınuz tüm akşam konuşabilirdiniz gece olmuş yatılacak eşinin gerçektem başı ağrımış olabilir yalnız bıraktığı için alınmış olabilir tüm gün onlaydı zatem diyorsunuz da size gelmişler tüm gün sizleymiş tam tersine. Bikaç saat oturup eve de gidebilirlerdi yarım saat konuşulacak özel konu nedir yani özel hayatınızı mı anlatıyorsunuz ağabeyinize yani iş okul gibi şeylerde görümcenizde yanınuzda olabilir neden adımı ondan bekliyorsunuz o da kendini sizin tarafınuzdam dışlanmış hissediyor olamaz mı 2 sene evine gitmemişsin git dertleş sohbet kurmaya çalış kıskanan görüşmek istemeyen biri sabah gelip bir gün kalamaz evinizde biraz yapıcı olmayı deneyin mesafeli de olabilirsiniz ama hemen kıskanç yaftasını yapıştırmayın

evde iki tane kocaman kız varken yengenden iş beklemeniz doğru değil, sizin sınavınızın olması onu ilgilendirmiyor açıkçası ve sınav var diye de hiç iş yapılamıyor mu??

ama abinle konuşmanı kıskanması da onun için hoş değil. sonuçta onlar evli artık ve evinde kocasını sürekli görüyor, size gelince de kardeşi annesi ile ilgilenmesi çok doğal

Neden ağabeyinizden ayrılmak zorunda kalcaksınız ayrıca yahu kadın sabah geliyor ağabeyinizle bir gün kalıyor ama bilmem biliyor musunuz ev kalabalıkken hele eşi ordayken bir odaya çekilip konuşmak olmaz o zaman o insan da merak eder zaten yarım saat konuşmuşsunyz gelmese daha da konuşacakmışsınuz ama bu hoş değil. Sizi ayırmaya çalıştığı filan yok sadece odaya kapanıp yarım saay öyle konuşmaları sevmiyor şimdi ağabeyin eşiyle öle olsa kesin bizi çekiştirdi derfin görümcenin gelmesini istemediğine göre sende onu çekiştiriyodun belki de ya da sorular sorup evliliğiyle ilgili laf almaya çalıştın yani onunda aklına bunlar gelmiş olabilir yarım saat özel benden gizli başka ne konuşulur deyip gelmiş olabilir.özel hayatınuzı abinizle paylaşıyorsanuz bilemicem

Son düzenleme:
Kiskanc olan yengen degil canim kiskanc olan sensin..... kadin gelmis tum gun evinizde kalmis yine yaranamiyor.... kabul rt yada etme kardesi olabilirsin ama abinin ailesi artık yengen.... yani ortada bi secim olursa abin cok sevdigi seni degil karisini ve cocugunu secer.........

Benim anlamadığım annen neden onun yardım önerilerini geri çevirip onu sizin mutfaktaki ortamınızdan uzaklaştırıyor. Biraz kaynaşabilmeniz için zaten kızın işin ucundan tutması lazım. Yapı olarak soğukkanlı hatun bu tip ortamlarda ne yapması gerektiğini bilmiyor olabilir. annen dicek ki kızım sen al bu tabakları yerleştiriver ben de şunları yapıyorum. Yok yok bişey lazım diyerek biraz dışlanıyormuş gibime geldi. İyi niyetle söylenen sözlere bazen dikkat etmek lazım. Onun kendi evi gibi hissetmesini sağlamanız lazım. Misafir muamelesi yapmayın. Ablanın sınavlaırnı niye katmışsın anlamadım. Kızı mutfaktan işten kaçıran zaten sizsiniz.

Abinle istersen 1 saat istersen 2 saat bir odaya kapanıp özel bir mesele konuşabilirsiniz. Yanınıza gelp konuyu bölmesi kadar saçma bir hareket olamaz. Abinin bir saniye özel bir mesele konuşuyoruz diye göndermesi lazımdı. Abin konuyu ona sonra zaten anlatır ama birlikte bulunduğunuz ortamda sen konuşmaya çekinmiş olabilirsin. Onun annenle başbaşa kaldığında konuşabilmesi lazım ama çekingen ve soğuk gördüğümüz gibi. Bir insan bu kadar oynayamaz yapısı öyle. annene çok iş düşüyor burda. annen sıcak kanlı ve içten olucak.

Bilmiyorum karşılıklı tuhaf hareketler var siz içten olun yeter. Çok da takılmayın fazlasına. Hee annenize söyleyin o kadar yemekler falan göndermesin. Sonra beklentiye girip boşuna üzülmeyin..

Yengeniz kadınlar kulübü okuyorsa mesafeli olmayı kafasına koymustur
Saka bir yana bence bu konunun çok üzerine gitmeyin. Belki yapı olarak soğuktur. Yüz göz olmak istemiyor olabilir. Yada belki siz yanlış anlamışsınızdır. Belkide tam bir tatil gününü sizde geçirmek istememiştir (ne kadar iyi niyetli olsanızda olabilir bu yanlış anlamayın beni lütfen) abinizedir tavrı.
Abiniz çağırdığında kalmaya ' şu gün müsaitseniz geliyim 'deyip gidin kalın size nasıl davranıyor kendi evinde görün. Belki kendi evinde daha rahat olur, size davranışı farklı olur. Belki önyargılısınız bu konuda , yaşayın görün.
Herşeye rağmen olmuyorsa, çok zorlamayın, yapısı böyle diyip geçin. Abiniz mutluysa sizde mutlu olun, yapacak bişey yok açıkçası.

Anneniz ısrar ediyorsa, yapmaması çok normal açıkçası.
Banada ısrar edilse bende yapmam, sizde yapmazsınız.
Belkide yengeniz mutfağa girmemi istemiyorlar diye düşünüp yardımcı olmuyordur.
Sormuş ısrarla gerek yok deniyorsa, onunda ısrarla yapayım demesi de doğru değil.
Annenizde çok yoruluyordur, sizde öyle belliki. Bırakın eve yemek göndermeyin, onlarında evi mutfağı var illaki hazırlayıp yerler. Yemek yapılacaksa size geldiklerinde yaparsınız hepberaber yenir olur biter.
Bu söylediğinizde yengenizi hatalı bulmadım açıkçası.

Siz çok iyi olabilirsiniz, belkide yengeniz mesafesini koruduğu için iyi kalabilmişsinizdir.
Yüzgöz olsaydınız daha farklı olabilirdi herşey.
Yengeniz mesafeli olmak istiyor anlaşılan ve bunu başarıyorda.
Yine aynı sebepten onda kalamıyor olmanızda çok normal.
Şimdi gidip kalsanız, belki rahatsız olacak ''okadar yüz vermediğim halde yine gelip kalyorlar'' diyecek. Bunlar bir ihtimal.
Diğer bi ihtimalde kadının mizacı soğuk olabilir.
Ben ortada ''sorun'' olarak adlandırılabilecek bişey görmedim, çok sıkı fıkı olmaya çalışmayın bence akışına bırakın...

ben de bi görümceyim,bi gelinim...
her iki açıdan düşündüm
benim eşimde kardeşiyle bir köşeye çekilip yarım saat ortadan kaybolup fısır fısır bişey konuşsa hoşlanmazdım
neticede aile içi özel dediğiniz konuyu duyurmamaya çalıştığınız kişide ailenizden biri. yeğeninizin annesi...
belki duyduğunda iyi şeylerin olmayacağını düşündüğüzden böyle bir şeyi yaptıysanızda, keşke onun olmadığı bi yerde konuşsaydınız.
ne derler herkes birlikteyken kulaktak kulağa konuşulmaz.. çok itici vallahi hiç sevmem bende.
görümce olarak bakarsam ki; ben yengemin dışlandığını hissetmemesi için o evdeyken kimseyle bi kenara çekilmem.
hatta çağırırım yenge gel gel bak ne olmuş diye

Canim soguk durmasin yeter demissiniz ya oyle degil. Saygisizlik yapmasin yeter. Yani karsimizdaki insandan asgari beklentimiz bu olmali. Kimsenin ne kadar sicakkanli olmasi gerektigini kimse dikta edemez. Her hafta geliyormus da. Biz bazen oluyor her hafta gidemiyoruz isten gucten. Hem ben sizin bende kalmanizi da istemezdim. Evim yeri geliyo daginik oluyor. Sizde "bizde niye bir isin ucundan tutmadigi anlasildi evinde de yapmiyormus" deme potansiyeli gordum. Yakin mesafedeki insanlarin birbirinde kalma merakini da hic anlamam zaten. Konusmanizi bolme olayini da abarttiginizi dusunuyorum. Surekliligi olsa anlarim. Hani 5dk yalniz birakmiyor hemen geliyor falan deseniz anlarim ama bi kerelik bir sey gibi geldi. Konustugunuz cok ozelse abiniz sizinle konusmak icin geldigini de soylememistir. O da gerekli hassasiyeti gostermemistir. Esini oz kardesinden kiskanan psikopatlar yok mu var. Ama sizin durumunuz bu degil.

valla cnm benim eşimde benden ayrı kardeşiyle yarım saat ten fazla konuşursa bende sıkılırım ve kendimi kötü hissederim. madem onu o kadar seviyorsunuz değer veriyorsunuz, samimi olmak istiyorsunuz. neden o gelince konuşmanızı kesiyorsunuz. gel yenge sende otur deseydiniz. oda artık aileden biri. onun yanında konuşamayacak kadar özel, önemli bişi olduğunu sanmıyorum ben

siz görümcesiniz o gelin. bu değişmeyecek siz ne kadar iyi olsanızda. "SIKI MUHABBET TEZ AYRILIK GETİRİR DERLER" bence yengen mesafeli durmakla en iyisini yapıyor.

abinin evine gitmende bir sakınca göremedim ben. gider kalırsın . mesafeli durursun sende. abininde gönlü olmuş olur hem. yengenle dost arkadaş olmaya çalışma bence. sonra sende abinde yengende üzülürsünüz

Aile içinde özel konu konuşuyorduk diyorsunuzda karsıda ki insanda artık ailenizden, dışlanmış hissetmesi gayet normal.

Yakınlığa gelince, gidin evlerine beraber kahve için,sohbet edin o uzak davransa bile siz sohbete baslayın,arkadaş gibi yaklasın..

Bence her sorun karşılıklı konuşularak çözülebilir. Bu yüzden yengenizle açıkca konuşun .Sen böylesin soğuksun falan gibi diye değil tabi..Belki onunda yanlış anladığı hadiseler vardır. Açıkca konuşunca düzelmeyecek bir ilişki yok gibi aranızda.Yani gelip gidiliyor ..Yemekler gidiyor.Falan filan
..Abinizin evine gdip kalın hatta daha önce abinle özel konuştuğunuz konuda onunlada konuşun. Sonuçta abiniz onada anlatmıştır mutlaka neler olduğunu ve biliyordur. Birde bazı insanlar soğuk görünür. Bende öyleyimdir mesela..Eminim görümcelerimde beni soguk buluyorlardır.Oysa ki tam aksine abileri ile samimi olmaları evime gelmeleri falan hoşuma gider. Ama bunu dışa göstermem..

Bu araba konusunda haklisiniz bakin.

cnmben bir yere gittiğimde yemek hazırlanma aşamasında pek karışmam . çünkü ne yapacağımı bilmiyorum. herkesin kendine göre yemek yapma şekli var. ama yemek sonunda mutlaka masayı toplar bulaşığı yıkarım

kv gidince derim anne yapılacak bişi varmı. oda yok kızım der. gider içeri otururum. bazen kızım şunu yapıver der yaparım. demzse ne bilim o ne yapar nasıl yapar. yani o söylemeyince ben ne yapacağımı bilemiyorum. yemek sonunda bulaşığa girerim ille yıkama diye tutturur ama ben yıkarım. çünkü yapacağımı biliyorum bulaşık yıkamak. bildiğim iş :)

bak ben görümcelerle samimiydim. ve kavga ettik. şu an eşimlede araları bozuldu benimlede. artık ne onlar benimle konuşabilir ne ben onlarla. evime gelemezler bende onlara gidemem. yeğenlerini de göremiyorlar küs olduğumuz için(zaten çocuklarım umurlarında da değil)

şu an çok üzgünüm keşke samimi olmasaydık. mesafeli bir şekilde görüşseydik. mutlaka bir araya geldiğimiz zamanlar oluyor. onlarda bizde geriliyoruz. ya onlar hemen kalkıyor yada biz. mesafe iyidir gereksiz pişmanlıklar yaşamazsınız iki tarafta.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…