Gelin-Görümce sorunsalı :((

benimde abilerim var ve tecrübeye dayanarak sunu diyebilirim: yengeler kiskanabiliyor. neden bilmem ama ben de yasadim öyle dönemleri özellikle bir abimde. sana tavsiyem git onlarda kal, o esi tamam, ama sende kardesisin, kardeslik iliski bambaska bisey ve yeri dolmaz baska birseyle. anladigim kadariyla senin ve ailenin, özellikle annenin tutumu öyle güzel ki, gelin hanim kiymetinizi Bilir umarim. abine yengenin tavirlarindan hic bahsetme, abinle özel vakit gecirmek senin hakkin ve herkes haddini bilirse sorun da olmaz. sen düsünceli davraniyorsun ama inan bana anlamaz ne o ne abin, bunun icin kendi dogrularini yap, gelininiz de seni tanidikca daha da sevecektir. sevmezse cani sagolsun diyceksin ama abinden uzaklasma.

Gelin-görümceli sorunsalı diye açılmış başlık ama ben bi sorun göremedim
Siz nasıl sıcakkanlıysanız, o da öyle soğukkanlı
Yapı meselesi yani
Abinizin sizle samimi olması çok normal yengeniz sizi tahminen birkaç yıldır tanıdığından mesafelidir
Bende soğuk biriyim de ordan biliyorum, samimiyet denen şeyi uzun bi zamana yayarım
30-40 dk siz fısırdaşınca sıkılmış olabilir, herşeyin sebebi kıskançlık değildir. Çevreye soğuk biriyse en azından öyle bi ortamda eşiyle beraber olmak istiyodur hepsi bu

canim iyi düsünmüsün hediyelesmek sünnettir insanlarin kalblerini birbirine karsi yumusatir, git yengene abin evde olmadigi vakit...
sonra burda bize sorduklarini bence ona güzel tatli bir lisan ile sorarsin, yengecim bazen bana böyle böyle geliyor acaba seni istemeyerek bilmeyerek kirdim mi diye sorarsin...
tepkisine bakar ona göre hareket edersiniz, su var ki belkide siz öyle cekingen davrandiginiz icin oda biraz uzak duruyor olabilir bu tür seyler cözebilmek icin en güzel sey konusmaktir... ayrica abinizin evine giderken isterseniz yengenizede bir sorun yengem musaitmisindir bu gün su gün gelsem sanada uyarmi gibisinden buda onun hosuna gider muhtemelen...
ALLAH hayirlisiyla muhabbetinizi artirsin...

Aileyle ilgili bir mevzu demişsiniz.Yengeniz dış kapının dış mandalı mı ?

Yine de sadece soğuk davranarak tepki gösteriyorsa bravo,ben laf söylemeden duramazdım.

Ayrıca annenizi o kadar seviyorsanız yarım saatcik yardımdan sınavlara zarar gelmez.Ben de KPSS öğrencisiyim ve her şeye koşturuyorum elimden geldiğince.

Yengeniz sizi kıskanmıyor,siz abinizin evlendiğini kabullenememişsiniz.

Mesafe iyidir boşverin hiç böyle birşeyi sorun dahi etmezdim çok muhabbet tez ayrılık getirir demişler bazen insanlarla aranda duvar olmalı hakedene yıkmalı o duvarı sizde ona öyle davranın herkesle canımlı cicimli olmamız gerekmez saygı olsun arada yeterli takmayın başı da ağrımış olabilir canı da sıkılmış olabilir bilemeyiz ki

Yapisi soguk olabilir, isinamamis olabilir. Bunlar masum seyler. Zorlamak da gereksiz. Ama dedigin gibi kiskanmis da olabilir. Insan iliskilerini nasil kurmasi gerektigini kendisi dusunemeyen, hemen de gaza gelen bazi kizlari evlenmeden once oyle bir dolduruyorlar ki, o gelinler direk es ailesine cephe almis olarak gidiyor. Bir de ne kiskanc gelinler var "kocami benden baska kimse opemez, annesi de, kardesi de dahil" diyen... Bunlarin hepsini kk'da okudum yani. :) Ha sizinki boyle demiyorum, onu bilemem, bunlar sadece ihtimal. Olmaz olmaz yani.

Benim sana tavsiyem, zaten yeterince iyiymissin, icinden geliyorsa hediye de alabilirsin dedigin gibi, ama sadece kendini sevdirecen diye gelininizin karsisinda kirk takla atmana gerek yok. O kadar da ugrasma yani. En buyuk tavsiyem ise 3. kisiler icin kardeslik iliskinizi asla sogutmayin, bozmayin. Kardes dedigin et-tirnaktir. Gorumceyle elektriklerin tutmamis olabilir, bu abinle olan iliskine yansimamali. Niye hic kalmiyorsun ki onlarda? Orasi abinin de evi sonucta. Rahatsizlik verecek kadar abartmadigin surece kardes kardeste misafir olur, bunda tuhaf birsey yok.

Sen gayet iyi bir gorumcesin ayrica. Abisinin evlendigini kabul edemeyen modeller cok daha farkli oluyor. Buna daha cok, evlendigi adamin daha onceden de bir ailesi oldugunu kabul etmeyen gelin diyebiliriz. Abinle ozel birsey de mi konusamayacaksin evli diye? Abartmamissiniz da, 30-40 dakika... Ben ayip ya da yadirganacak birsey goremedim.

Son düzenleme:

Ilginç, siz karsi yorum geldiginde köpürüyorsunuz. Ben sizin yazdiginiz yorumlarinizi saydim, bu benim hayal ürünüm degil yani. Olaya "gelin olarak" "yenge olarak" mi sadece bakiliyor? Ben olaya objektif bakiyorum. Sogukkanli olmasindan sikayetçisin fakat konu uzayinca aslinda daha çok sikayetleriniz ortaya çikti ve artik iyi niyetinizde süphe duydum.

Ayrica benim yengem yok fakat görümcem var. Bende sicakkanli o'da sogukkanli fakat hiç arkasindan birsey aramiyorum. Esim bile diyor yapi olarak sogukkanli diye ve bende öyle kabul ediyorum ve altindan baska sebebler aramiyorum. Sonuçta esimin kardesi, onun ile samimi olmak zorunda degilim, sadece saygi olsun yeter.

Bende yeni evliyim ve inanın insan eşini kıskanıyor. Üstelik ben kilometrelerce uzaktan ailemi bırakıp geldim ama eşimin ailesi yanında her zaman görebilirler. İki insan evlendiğinde iki tarafında birer adım geri çekilmeleri gerekiyor, çünkü bu evlenen iki insan yepyeni bir aile kurmuş durumdalar.

Güzelim bak,herkesin kendine has bir huyu vardır.Bir tavrı tarzı vardır.Sen samimisindir,yakın davranırsın gülücükler atarsın ama karşındaki insan yapı bakımından huy bakımından daha soğuktur.Bu onun içinde sevgi taşımadığı anlamına gelmez.Kadının başı ağrıyormuş.İnsanın başı ağrıyınca yüzü de gülmez.Canı da sıkkın olabilir.Ben hem görümceyim hem gelinim.Ama benim abimle özel yengemin bilmemesi gereken 45 dk.süren konum ne olabilir.Neden yengem bilmesin.O da ailenin bir ferdi.Ya da eşimin kardeşiyle benim bilemdiğim özel konusu ne olabilir.Kayınvalidemin evine gideceğim.Görümcemle eşim dakikalarca odaya kapanacaklar.Bu saygısızlıktır.Varsa çok çok özel bir mevzun yengenin olmadığı zaman konuşursun.Sana olan sevgisini ne diye kıskansın.Sen kardeşisin.O eşi,hayat arkadaşı,evladının annesi.İkinizin yeri ayrı.Bir de niye illa kendini sevdirmek,samimi olmak gibi bir gayen var.Hediyemi alsam,başkaısnın yanında özellikle samimi davranırım gibi laflar etmişsin.Ne gerek var.Evde 2 tane genç kız varken annenin sabahtan akşama kadar yorulmasına gerek olmamalı.Evinize oturmaya gelmiş gelininize de iş kalmamalı.
Size saygısızlığı var mı,hakaret mi ediyor,ters mi davranıyor,eşiyle problemleri mi var..Yoksa gerisi teferruat.Annen yemek yaptığına göre,yengen çalışıyor sanırım.Şunu unutma annen onlara yemek yapıyorsa,sadece gelin yemiyor o yemekten.Oğlu da torunu da yiyiyor.Zorlanıyorsa yapamam diyebilir.Her gün eve yapılan yemekten göndermenin ne sıkıntısı olabilir ki.

umarım bigün döner evet çünkü tek taraflı samimi davranmak bi süre sonra aptalmışım gibi hissettiriyor...

benmi yanlış yazıyorum yoksa öylemi anlaşılıyor belli değil...bakın yengem zaten abim istediği için kaldığı için o kadar uzun süre kalıyor.ayrıca abimle toplasanız yarım saat odayı kapatıp gizli konuşuyormuşuz gibi değildi durum yani.benim ailemle ilgili kendime ilgili yengeme anlatmak istemediğim biçok konu olabilirki bu çok normal.o o kadar soğukken kusura bakmayın paylaşmamı kimse bekleyemez.
konuştuğumuz saatte yatma vakti değil akşam beş altı..abimin özellikle konuşmak için geldiğini biliyordu.öncesindende abim saatlerce onun yanındaydı.kıskanç yaftası yapıştırmıyorum ama ortada samimi olmayan bi durum var.
2 sene evine gitmemişsin diye bi durum yok.bunuda açıklamam gerekir sanırım.sadece ilk yıl gece korkmasın diye kalmıştım.sabah arkadaşıma gitmem gerekti sabah kahvaltı hazırlıyım diye sordu.bende zaten gidicem zahmet etme dedim çünkü sorarken samimi değilki.o şekil çıktım evden.dönüştede babam soruyor kızım naptınız kahvaltı yaptınızmı diye.evet dedim yaptık gülümseyerek.bunlar küçük şeyler ama insanın dikkatini çekiyor.

anlatamıyorum sanırım.iş beklediğimiz yok aksine fazlasıyla hizmet ediyoruz.ama karşıdaki buzdolabı..biz onun evine gidincede benim verdiğim değeri asla görmüyorum..bana sanki ben görümseyim herşeyi yapmak zorundayım ama o yabancı bi misafir gibi davranabilir izlenimi veriyor.
ben evli olsam eşimin kardeşiyle yarım saat özel konuştuğunu bilsem asla gidip o an rahatsız etmezdim bunada eminim.araba isteme ve maddi beklentilerinin olmasıda ayrı tabi..

bu konuda yaralı olabilirmisiniz?
kardeşin yeri çok ayrıdır eşin yeri çok ayrı..bu kıyaslama neden...???
tüm gün abim kaldığı için mecburiyetten kalıyor izlenimi var bu bir.ikincisi asla abimin eşini kıskanmam.tam tersi biçok konuda tek yardımcısıyımdır.misafirleri olunca önceden gidip saatlerce yardım ettiğim çok olmuştur.karşılıkta beklemiyorum tabiki ama karşı tarafın ısrarla mesafe koymaya çalışması hiçbi kötülük görmediği halde...ayıp bence.

bu aynı şey gibi sen elmayı seviyorsun diye elmada seni sevmek zorunda mı?
sana değer vermiyorsa sende ona öyle davranacaksın o halde.
davranamam ben sıcak biriyim vazgeçemem bu halimden diyorsan, karşındakinin senin aynan olacağını düşünmeden davranacaksın
yaman bi döngü bu...

öyle değil.mesela beş dk önce abime artık gidelim diyor.çocuğu yatırayım falan.yemekler yenilmiş her yer dağınık.tabi bende sabahtan akşama derste olmama rağmen giriyorum mutfağa annemde yemekleri hallediyor diyelim o sıra anne yapayımmı diye soğuk ses.e annemde yok diyor zaten gideceksiniz.asla dışlama gibi durum yok inanın aksine samimi görmesi için yapmadığımız kalmadı.ama insan üzülüyor işte..

pardonda normalde o kadar ısrarla soğuk davranan birine neden özelimi üzüntümü paylaşayımki...abimi köşeler çekme durumuda yoktu.ayrıca abimle bi yarım saat özel konuşmak en doğal hakkım.

o potansiyel hiç yok canım.evi dağınıkta olabilir toplamamışta.insanlık halidir bu.neden eleştireyimki.ne diyorum aksine misafiri geldiğinde her zaman yardımına koşan biriyim.günün sonunda teşekkür eder bende ne demek derim.ama sonra herşey aynı...
tek günlük samimiyetler . . .

Bence ilgilenmeyin o kadar..evine kadar yemek gidiyorsa sizin bunca iyi niyetinize karşı biraz olsun tebessüm edemiyorsa kendi haline bırakın..fazla ilgi bazen boğabilir..herkes yapacağı yemeği kendi düşünsün..kimse kimsenin evine yemek götürmesin..anneniz biraz elini üzerlerinden çeksin..kötü anlamda demiyorum yanlış anlamayın sakın..ben sizi anlıyorum benim yengemde böyledir..anneannem ona öte git bile demez..ne pişirdiyse yollar..fakat 25 yıllık gelinine yaranamadı malesef..yaranmaya çalışmayın..

abimle konuştuğum özel konuyu abimin ona anlatması imkansız gibi bişey. ayrı konular yeni.benşm o kadar ileri adım atmama rağmen onun bu tavrı devam edince hiçkimse bişeyini paylaşmak zorunda değil zaten..

pardonda normalde o kadar ısrarla soğuk davranan birine neden özelimi üzüntümü paylaşayımki...abimi köşeler çekme durumuda yoktu.ayrıca abimle bi yarım saat özel konuşmak en doğal hakkım.

evet en doğal hakkın ama birilerinin yanından uzaklaşarak, birini dışarda bırakarak değil. hele ki bu toplumdan uzaklaşarak...
soğuk davranan yengene özelimi anlatmam diyorsun ama yardımcı olmak sıcak davranmak için kendini yıpratıyorsun
özelini anlatmadığın birine neden sıcak davranma gereği duyuyorsun
dedim ya yaman döngü var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…