kızlar kalabalık bi ailenin en son üyesiyim ve 24 yaşındayım.abimle aramız çok iyidir diğer ablalarımlada iyi ama bana karşı herzaman daha şevkatli ilgili olmuştur canım abim...onun düğününde her durumda yanında oldum.abimin mutluluğu için herşeyi yaptım diyebilirim.yengemle ilk tanıştığımızda biraz soğuk hissetmiştim ama abim sevdikten sonra hiçbi sorun yoktu benim için..
Bi gün abimler misafirliğe gelmişler uzun süreli ama sabahtan uyuyana kadar bizde oldukları bi gün; abimin benimle başbaşa konuşup sohbet etmek için yanıma geldiği bi anda,yaklaşık yarım saat kırk dk sonra yengem yanımıza geldi.tabi bizim özel konuşmamız o an kesilmek zorunda kaldı.geldiğinde morali bozuk soğuk bi şekilde abime başım ağrıyor tansiyonum düştü heralde dedi.bende geçmiş olsun dedim tabi ama tavrı çok soğuk onun...sanki biri özellikle görümcelerine mesafeli ol demiş..ben çok sıcak kanlı davrandığım halde ondan bunu göremiyorum.hatta abimin yanında daha samimi davranıyor genelde.
annemse çok iyidir sürekli güzel yemekler yapıp evlerine kadar gönderir.arkalarından tek kelime etmez.bazen anneme keşke senin gibi kayınvalidem olsa derim.bende abimin üzülmemesi için hiçbişey demem asla.ama hissettiğim sizce yengem abimin bana sevgisini kıskanmış olabilirmi ?
abim önceden beni küçük kardeşi diye çok önemsediğini fikirlerime değer verdiğini çok belli etmiştir.sizce abimi çok sevdiği için böyle bişey mümkün olabilirmi...
mesela abim sürekli evine çağırır gel kal çok tatlı bi yeğenimde var.belli çok gidip kalmamı istiyor ama ben yengemden o sıcaklığı göremediğim için hiç gitmiyorum.
sizce nasıl davranmalıyım ?
şu yazdıklarınızı yengem bile burda açıp okusa güler.
hiç bu kadar fesat kötü niyetli önyargılı olduğumu bilmiyordum sayenizde öğrendim.sanırım sizde sadece gelin olarak baktınız duruma.sizin fikriniz tabi sorun yok
umarım bigün döner evet çünkü tek taraflı samimi davranmak bi süre sonra aptalmışım gibi hissettiriyor...Ben de aynı senin yapında olan Görümceyim (aynı zamanda Gelinimde ben..)
Senin yengen gibi aynı onun yapısında, buz ve soğuk gibi olanlarda; Gelinimiz ve Görümcelerim
:)) Hayat ne garip değil mi?
Bir taraf sıcak,canayakın,duygusal iken, diğer taraf soğuk,mesafeli olabiliyor..
Keşke böyle olmasaydı. Ben ne yapıyorum bu durumda? Ben o kadar iyi niyetli ve sıcakkanlı adımlar attığım halde (herkez bilir) bana bir adım bile gelmeyen Gelin hanıma ve Görümcelere artık bende ne güleryüz ne ilgi nede bir adım atıyorum.. Aynı onlar gibi oldum çıktım..:) Eee bunu onlardan öğrendim.. Herkeze hak ettiği kadar değer.. Kimse için kendini hırpalama..
Ben Görümcelerime nerdeyse yalvaracağım "msn e gelinde yeğenlerinizi göstereyim belki özlemişsinizdir" diye.. Çocuklarımı ne zaman görmek isterseniz söyleyin ben size kamera açarım hatta evlerini arattırdım hep halalarıyla konuştururdum.. Ama baktım onlardan ses yok hep ben hep ben...artık aramayı sormayı bıraktım belki akıl ederlerde özleyip ararlar diye. Ama yok Meğer onlar hiç özlemezmişler, aksi olsaydı ararlardı.. ben hep kendim aramışım arattırmışım.. Kim ne ekerse onu biçer.. Sen yeğenine git onu sev ara sor.. Yeğeninde seni hep sevgiyle hatırlar, halam beni hep arar sorardı diye.. Bak bizim halacıklar ben ararsam varlar, konuşurlar.. Ben aramasam Yoklar!
O nedenle bende ne arar ne sorarım kıymet bilmeyeni..
Çocuklarım da kendilerine sevgi ve alaka göstermeyenleri eminim bilirler büyüdükçe..
Ben yengen gibi soğukta değilim :)
Arasalar sorsalar evimize gelseler keşke ama halacıklar yanaşmıyor :)
Mayınlı bölge benim evim sanki !!....
Tam tersi mesela bendeki durum...
Oysa gelinimiz ve görümcelerim hep derler --Sen bir gelene On gidersin-- diye.. Bunu bildikleri halde bana o bir adımı bile atmayı çok görüyorlarsa e kusura bakmasınlar bende enayi değilim irtibatı keser atarım..
Hayatta sevmemişimdir böyle soğuk,buzdolabı gibi ilgisiz vurdumduymaz tipleri..
Tamda beni bulmuş hepsi özenle seçilmiş sanki:)
Takma kafana canım.. yeğenini de asla ihmal etme.. yengen buzdolabı diye küçücük yavruyu ilgisiz bırakma canım.. İlginle ve sevginle hep yanında ol yeğeninin..
Suya attığın çiçekler birgün olur döner sana....
Bakın bence önyargılı davranıyorsunuzbu insan size gelmemezlik yapmıyor araya mesafe koymuyor sabahtan gelip öbür sabaha kadar yatılı kaldıklarını siz söylüyorsınuz tüm akşam konuşabilirdiniz gece olmuş yatılacak eşinin gerçektem başı ağrımış olabilir yalnız bıraktığı için alınmış olabilir tüm gün onlaydı zatem diyorsunuz da size gelmişler tüm gün sizleymiş tam tersine. Bikaç saat oturup eve de gidebilirlerdi yarım saat konuşulacak özel konu nedir yani özel hayatınızı mı anlatıyorsunuz ağabeyinize yani iş okul gibi şeylerde görümcenizde yanınuzda olabilir neden adımı ondan bekliyorsunuz o da kendini sizin tarafınuzdam dışlanmış hissediyor olamaz mı 2 sene evine gitmemişsin git dertleş sohbet kurmaya çalış kıskanan görüşmek istemeyen biri sabah gelip bir gün kalamaz evinizde biraz yapıcı olmayı deneyin mesafeli de olabilirsiniz ama hemen kıskanç yaftasını yapıştırmayın
evde iki tane kocaman kız varken yengenden iş beklemeniz doğru değil, sizin sınavınızın olması onu ilgilendirmiyor açıkçası ve sınav var diye de hiç iş yapılamıyor mu??
ama abinle konuşmanı kıskanması da onun için hoş değil. sonuçta onlar evli artık ve evinde kocasını sürekli görüyor, size gelince de kardeşi annesi ile ilgilenmesi çok doğal
Kiskanc olan yengen degil canim kiskanc olan sensin..... kadin gelmis tum gun evinizde kalmis yine yaranamiyor.... kabul rt yada etme kardesi olabilirsin ama abinin ailesi artık yengen.... yani ortada bi secim olursa abin cok sevdigi seni degil karisini ve cocugunu secer.........
anlatamıyorum sanırım.iş beklediğimiz yok aksine fazlasıyla hizmet ediyoruz.ama karşıdaki buzdolabı..biz onun evine gidincede benim verdiğim değeri asla görmüyorum..bana sanki ben görümseyim herşeyi yapmak zorundayım ama o yabancı bi misafir gibi davranabilir izlenimi veriyor.
ben evli olsam eşimin kardeşiyle yarım saat özel konuştuğunu bilsem asla gidip o an rahatsız etmezdim bunada eminim.araba isteme ve maddi beklentilerinin olmasıda ayrı tabi..
Benim anlamadığım annen neden onun yardım önerilerini geri çevirip onu sizin mutfaktaki ortamınızdan uzaklaştırıyor. Biraz kaynaşabilmeniz için zaten kızın işin ucundan tutması lazım. Yapı olarak soğukkanlı hatun bu tip ortamlarda ne yapması gerektiğini bilmiyor olabilir. annen dicek ki kızım sen al bu tabakları yerleştiriver ben de şunları yapıyorum. Yok yok bişey lazım diyerek biraz dışlanıyormuş gibime geldi. İyi niyetle söylenen sözlere bazen dikkat etmek lazım. Onun kendi evi gibi hissetmesini sağlamanız lazım. Misafir muamelesi yapmayın. Ablanın sınavlaırnı niye katmışsın anlamadım. Kızı mutfaktan işten kaçıran zaten sizsiniz.
Abinle istersen 1 saat istersen 2 saat bir odaya kapanıp özel bir mesele konuşabilirsiniz. Yanınıza gelp konuyu bölmesi kadar saçma bir hareket olamaz. Abinin bir saniye özel bir mesele konuşuyoruz diye göndermesi lazımdı. Abin konuyu ona sonra zaten anlatır ama birlikte bulunduğunuz ortamda sen konuşmaya çekinmiş olabilirsin. Onun annenle başbaşa kaldığında konuşabilmesi lazım ama çekingen ve soğuk gördüğümüz gibi. Bir insan bu kadar oynayamaz yapısı öyle. annene çok iş düşüyor burda. annen sıcak kanlı ve içten olucak.
Bilmiyorum karşılıklı tuhaf hareketler var siz içten olun yeter. Çok da takılmayın fazlasına. Hee annenize söyleyin o kadar yemekler falan göndermesin. Sonra beklentiye girip boşuna üzülmeyin..
ben de bi görümceyim,bi gelinim...
her iki açıdan düşündüm
benim eşimde kardeşiyle bir köşeye çekilip yarım saat ortadan kaybolup fısır fısır bişey konuşsa hoşlanmazdım
neticede aile içi özel dediğiniz konuyu duyurmamaya çalıştığınız kişide ailenizden biri. yeğeninizin annesi...
belki duyduğunda iyi şeylerin olmayacağını düşündüğüzden böyle bir şeyi yaptıysanızda, keşke onun olmadığı bi yerde konuşsaydınız.
ne derler herkes birlikteyken kulaktak kulağa konuşulmaz.. çok itici vallahi hiç sevmem bende.
görümce olarak bakarsam ki; ben yengemin dışlandığını hissetmemesi için o evdeyken kimseyle bi kenara çekilmem.
hatta çağırırım yenge gel gel bak ne olmuş diye
Canim soguk durmasin yeter demissiniz ya oyle degil. Saygisizlik yapmasin yeter. Yani karsimizdaki insandan asgari beklentimiz bu olmali. Kimsenin ne kadar sicakkanli olmasi gerektigini kimse dikta edemez. Her hafta geliyormus da. Biz bazen oluyor her hafta gidemiyoruz isten gucten. Hem ben sizin bende kalmanizi da istemezdim. Evim yeri geliyo daginik oluyor. Sizde "bizde niye bir isin ucundan tutmadigi anlasildi evinde de yapmiyormus" deme potansiyeli gordum. Yakin mesafedeki insanlarin birbirinde kalma merakini da hic anlamam zaten. Konusmanizi bolme olayini da abarttiginizi dusunuyorum. Surekliligi olsa anlarim. Hani 5dk yalniz birakmiyor hemen geliyor falan deseniz anlarim ama bi kerelik bir sey gibi geldi. Konustugunuz cok ozelse abiniz sizinle konusmak icin geldigini de soylememistir. O da gerekli hassasiyeti gostermemistir. Esini oz kardesinden kiskanan psikopatlar yok mu var. Ama sizin durumunuz bu degil.
öyle değil.mesela beş dk önce abime artık gidelim diyor.çocuğu yatırayım falan.yemekler yenilmiş her yer dağınık.tabi bende sabahtan akşama derste olmama rağmen giriyorum mutfağa annemde yemekleri hallediyor diyelim o sıra anne yapayımmı diye soğuk ses.e annemde yok diyor zaten gideceksiniz.asla dışlama gibi durum yok inanın aksine samimi görmesi için yapmadığımız kalmadı.ama insan üzülüyor işte..
Bence her sorun karşılıklı konuşularak çözülebilir. Bu yüzden yengenizle açıkca konuşun .Sen böylesin soğuksun falan gibi diye değil tabi..Belki onunda yanlış anladığı hadiseler vardır. Açıkca konuşunca düzelmeyecek bir ilişki yok gibi aranızda.Yani gelip gidiliyor ..Yemekler gidiyor.Falan filan
..Abinizin evine gdip kalın hatta daha önce abinle özel konuştuğunuz konuda onunlada konuşun. Sonuçta abiniz onada anlatmıştır mutlaka neler olduğunu ve biliyordur. Birde bazı insanlar soğuk görünür. Bende öyleyimdir mesela..Eminim görümcelerimde beni soguk buluyorlardır.Oysa ki tam aksine abileri ile samimi olmaları evime gelmeleri falan hoşuma gider. Ama bunu dışa göstermem..
pardonda normalde o kadar ısrarla soğuk davranan birine neden özelimi üzüntümü paylaşayımki...abimi köşeler çekme durumuda yoktu.ayrıca abimle bi yarım saat özel konuşmak en doğal hakkım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?