Gelin-Görümce sorunsalı :((

nerden biliyorsunuz ki zoraki olmadığını? sonuçta ben yemek istemiyorum göndermeyin dese, ya da eşine göndermesinler dese ondan tepki alacağını bildiği için birley diyemiyordur bu konuda. çünkü dışarıdan baktığında hiç bi olumsuzluk yok, hatta ne güzel, hazıra konuyo gibi bi mantık var, hani buna laf etse "bulmuş da bunuyo" derler yaa onun gibi bi durum..

yani sizin tamamen iyi niyetle yaptığınız bu tarz ufak tefek şeyler, aslında onun hayatına müdahele anlamına da geliyor olabilir farkında olmadan. belki de bu yüzdendir bu tavırları :44:

bilmiyorum araba konusunda zaten şaşkınız.benle ablamın yanında anneme söyledi.annem tamam kızım söyle dedi.bende ablamla sustuk.başka bi görümce olsa heralde....neyse ya herkesin beklentileri farklı hayatta..umarım ilerde düzelir bu durum

belkide öyledir bilemiyorum... ama annem göndermeyincede abim şakayla karışık sitem ediyor.
gelde çık işin içinden :)

ben de insanlar icin hemen onyargili dusunmem mesela, iyi davranirim cok sey koparmaya calismam karsimdakinden. ama beni kullanmak istediklerini farkedince acayip sogurum ve uzulurum karakter olarak. ama artik yasin da getirdigi tecrube ile, sunu anladim ki, iyi davranmak bedava. Ilk etapta anlayisli olmak lazim, ozellikle yeni bir iliskiye girdiginde, ve mantik cercevesinde, hakettiginden fazla da simartmayarak iyi davranmak lazim. Isin ucunu azicik kacirdin mi tamam. SOnra karsindaki insan sen sanki kendini zorlayarak onun mutlulugu icin cabalamamissin gibi, ilerde ayni ilgiyi ve cabayi gosteremeyince bozulup trip atinca tepem atar oldu. Artik oyle yapinca insanlar tepki bile vermiyorum, benim icin bitiyorlar, sadece gerekli iliskiyi yuzeysel yapmacik bir tarzda yurutuyorum, kendimi de gram uzmuyorum o insanlar icin. Iste boyle durumlara dusmemek icin bastan cok da fazla taviz vermemek lazim. Herkes kendi hayatinin yukunu cekicek, kimse kimsenin yukunu sirtlanmak mecburiyetinde deyil.
Insanlara cok fazla acimak ve o sekilde kendinden cok ta odun vermek dogru deyil diye dusnuyorum. Iyi olucaksin ilk etapta ama sonra iliski karsindakinin de iliskiye kattigi deyer kadar gelisicek. Siz iste cok simartmissiniz basta, o yuzden gelinizi butun bunlari hakki gibi gormus ve daha fazlasini istiyor.

malesef hata biraz da sizde, iyi niyetli olmus olsaniz bile. bence takmayin kafaniza, birakin naparsa yapsin. babanizdaona kalkip araba alirsao da babanizin problemi, kendine acimayana siz aciyamazsiniz malsef.
bence bosverin, abinizin evine pasa pasa gidin, gulumseyin gelinizie salaga yatin, ve o evde bazi geceler kalin yegeninizle. yengeniz iyi iliski kurmak istemiyorsa o kendi problemi, siz fazla sikmamak kosuluyla abiniz ve yegeninizle iliskinizi derinlestirin derim.

ve emin olun, bosverin herkezi kendi hayatiniza yogunlasin. herkes sadece kendine yardimci olabiliyor aslinda su koca dunyada.

belkide öyledir bilemiyorum... ama annem göndermeyincede abim şakayla karışık sitem ediyor.
gelde çık işin içinden :)

öyle zamanlarda annen de abine şakayla karışık söylesin o zaman, "oğlum canınızın istediği bişey olursa söylersiniz yaparım, gelirsiniz yersiniz, herkesin yemeği kendi evinde pişer" falan diye

hep yemekten gittik ama, abinizin bu sözü bile gıcıklık sebebi aslında benim eşim, benim yemeğim yerine annesinin yemeğini tercih edecek, bak bi sonraki yemekte zehri atıyorum mu atmıyorum mu

tekrar teşekkür ediyorum evet bundan sonra öyle yapıcam bende.arada gidip kalıcam belki başka şeylerde yaparız.olmuyorsa hala soğuksa bu kadar takmıcam artık.abim mutlu olsunda gerisi önemli değil artık ben dayanırım.

:) oyle dersen oyle yaparlar iste :).

Biz de oyle dedik, noldu kayinvalidemler cok sagolun anlayisiniz icin mi dedi :) hayir, bana evlendigimde iki hafta onlarda kaldigimiz zaman, ilk hafta hergun saat basi, cok sanslisin oglumnla evlendigin icin dedi. bir kere bile benim de oglum senle evlendi ne sansli demedi. hatta birde ne dese, ben ogluma bir sey yapamadim ama oglumu okuttum demez mi. ben butun okudugum okullari burslu okumusum hayatimda, yurt disinda da doktora yapmisim. bana bunu soyluyor. sanki oglunu okutmasa ogluyla evlenicekmisim gibi, hey allahim ya.

bu ve yaptiklari bir cok seyden sonra bende sogudum artik esimin ailesinden. saygimi birakmam ama, artik onlari icinde kendimden fazla da odun vermem.

çok iyi anlıyorum seni.
önce bu şekilde kıskanmalarla başlar abinle görüşmeni konuşmanı .sonrasında abinle aranı başarıyla açar ve hiç görüşemez olursun ki gelinin istediği de budur kocası tamamen kendine kalsın...

sekerim ben dayanirim olayini birak. neye dayanicaksin bu soruyo sor kendine. sonrada cevaplari bir kagida yaz, ve bunlari defalrca oku. emin ol bunu yapinca anliyacaksin ki dayanicak hic birsey yok. sana oyle olan bir insan icin niye uzuluyorsun da ona dayaniyorsun. bosver gitsin, soguksa soguk, sana ne ? kendi kendine soguk durabilir, seni ilgilendirmez.

mesela sokaktaki insanlar da soguk, onlarin hepsine uzuluyormusun ?

bosver gitsin. senin icin onemli olan insanlara yogunlas, ve gelinizi oldugu gibi kabul edip at bir kenara. herkes kendi secimlerinin sonucunu yasar. senin bunu soylemen hala ondan sana iyi davranmasini bekledigin icin oluyor. unut kendi yaptigin fedakarliklari, sen insanligindan dolayi yaptin, icin rahat. kiymet bilmeyen dusunsun gerisini.

haklısın canım evet öyle..soğuk tavırlarına bakışlarına dayanırım hiçbişey olmamış gibi davranırım dedim ama n-bunuda fazla takmıcam artık.alışmış gibi davranmak en iyisi..

bu fikir çok korkutucu geliyor bana.dilerim öyle bişey hiç olmaz.

Canım sen yanlış anladın beni sanırım ağzımı açtırmadı derken yani benim bir şey dememe gerek kalmadı onlar her şeyi olması gerektiği gibi zaten yaptılar bilezikse bilezik takı setiyse takı seti beyaz eşyalarımızı da aldılar ben istemedim hiçbirini :) ama seninki gerçekten sinir bozucuymuş:) kadındaki öz güven hat safhada..sende desene valla anne senin de oğlun şanslı benimle evli olduğu için sen bence bi oğluna sor bakalım diye..

bir sey dikkatimi cekti.Bir abiyle kardes basbasa konusamazlar mi?Birisi evlendiginde esinin mali mi olur?Onun disinda kimseyle özel konusamaz mi?
Cok sasiriyorum bunca kisinin bunu savunmasina.
Kizcagiz abisiyle yarim saat konusuyor diye herkes kiza yüklenmis.
Sevgili konusahibi bence siz mesafe koyun yengenizle.Isine geldigi zaman iyi olan cikarci insanlardan uzak durmak en iyisi.
Ben de böyle birisini tanimistim.Kayinpederinin aldigi sonradan tüm tadilatlarini üstlendigi evde oturup, her parasi olmadigindan esinin ailesinden borc alan bu gelin hanim sürekli sikayet ederdi.Bu anlattigim sadece bir örnek yanlis anlamayin sizin yengenizle karsilastirmiyorum.
Ama dikkatimi ceken bir sey var.Burada sözkonusu yengeler olunca dört bir taraftan savunma yazilari geliyor.Niyeyse bu hep tek tarafli oluyor.

Neden yarali olayim ki..tam tersine mutluyum. . benimde senin gibi kiskanc bi gorumcem vardi her yaptigimin altinda bi b... arayan... abisi tarafından aldi agzinin payini oturdu.... su an da hic muhatap bile olmuyorum
Son derecede mutluyum canimmmm...

bu fikir çok korkutucu geliyor bana.dilerim öyle bişey hiç olmaz.

Iste yada isteme . Sen botle o zavalli kadinin her yaptiginda bisey aramaya kiskanmaya devam edersen biyle olacak.. mesela benim esimin kardesiyle arasi iyiydi ama kardesinin bana yaptiklarindan sonra esimle konustum ve daha dun aksam sana soyledigi cumleyi aynen buraya yaziyorum : o kim ben onu adam yerine dahi koymuyorum cahil o salla yaaaa.. sana en ufak bise derse haberim olsun agzina tukururum onun...
yani anlayacagin esimin kardesiyle arasi hiiiiic kalmadi neden mi cunku bana etti ve karsiligini aldi ........ su an cok mutluyum cunku ben ona laf soylesem bile esim beni savunuyor :)) o abisine vanessa bana soyle dedi fln dese bile esim o oyle sey demez kes uzatma diyor :)

ben yenı evlıyım ve benımde gorumcem var daha 18 yasında ustelık.ve ben ona cocukmu desem dusuncesızmı desem yada bılerekmı yapıyo bıkmıyorum ama ınsanı bır zamandan sonra gercektende sınır edıyolar.benın gorumcem benım yanımda abısıne telefondan cıplak kadın resımlerı gosterıyo yenı denk gelmıste gormus gıbı yapıyo.agzı bozuk abısının yanında acık sacık konusuyo ben buna ne yapayım mesafe koymadım gelıyo derdını ozelını bıle annesıyle paylasamıyo benle paylasıyo benı zor durumda koyuyo ne yapacagımıda sasırdım artık

mutsuzluğun yazılarına öyle bi yansımışki güzelim sen basbayağı çok yaralısın bu konuda...
üzüldüm sana.
Ben görümce değil kardeş gibi davrananlardanım ısrarla.tek bir yanlış sözüm imam bile olmamıştır yengeme.bütün yazdıklarımı okuyabilseydin anlardın beni.ama anlamasanda olur hiç sorun değil.burda bilinçli insanların yorumları bana yetti.
A bu arada...
ŞUNU UNUTMA..Bugün kardeşine _o kimm yaaa cahill diyen biri yarın sanada aynı sözü söyleyecektir......
Ailesine değer vermeyen önemsemeyen bi erkek eşinede vermez.sizinki bide hakaret ediyor üzüldüm.
Benim abim bizlerede eşinede çok değer veriyor.çokta mutluyum bu durumdan.tabii benim en ufak saygısızlığım olmadığından hiç böyle sorunlar yaşamayız.yengem soğuktur ama her zor durumunda yeğenimi bana bırakacak kadar,nazı geçiyor yani.tek sorun soğuk olması ve bazı düşünmeden konuşmaları...
sizin durumunuza üzüldüm açıkçası.
Eğer görümceniz gerçekten patavatsız sizi rahatsız ediyorsa; onada bişey diyemem.yalnız burda bana yazarak siniriniz geçmez çünkü ben öyle biri değilim.olmamda

açık resimleri abisinemi gösteriyor??
şaşırdım açıkçası.size gelip derdini döküyorsa deyin bak senin şu şu davranışından rahatsızım..
Allah aşkına o evli olsa istermi eşine öyle resimler gösterilmesini..
alışkanlıklar ve aileden gördüğü belki açık seçik konuşması...umarım düzelir.
annesine anlatamadıklarını size anlatmasına be yere kadar sabredersiniz ama hatalar yapıyorsa ve siz bunu biliyorsanız ilerde sizin içinde sorun olabilir..sizin yanınızda abisine o resimleri göstermesi bile çok ayıp,nasıl sabrettiyseniz....

Bana uzulmene gerek yok canim ben cok mutluyum ..bence sen kendi haline uzul guzelim... ama seni de anlıyorum ben. . Hayatinda seni seven bi erkek yok ve yengenin abin tarafından bu kadar sevilmesi seni gerçekten rahatsız ediyor olmali......kiskanmani normal buluyorum ben..... ama abin bi secim yaparsa bu secim yengen olacaktir eminim.....

Neyse cokta yazip seni uzmeyeyim

Sonucta gercek degismeyecek..
Daha fazla senle yazisip ta muhatap olamayacagim gerçekten ... hayal dunyanda yasamaya devam et sen.....

yorumlar yine şaşırttı beni yahu abisi evlendi diye kız abisiyle özel konuşamayacak mı, illa yengenin de mi konuşmaya katılması,özelini paylaşması gerekiyor? böyle şey olmaz. yengeye düşen abi ve kardeş arasındaki özele saygı duymaktır. o onun abisi kanı canı, onunla büyümüş onunla yetişmiş, yıllarca aynı evde yaşamış vs. tabii ki onunla konuşacak özel konuları olacaktır. yengesiyle de paylaşmak zorunda mı bunları? kiminle paylaşıp paylaşmayacağı kendi inisyatifindedir. arkadaşım, sen de artık koy mesafeni, yaranacağım diye boşa kendini hırpalama. bu zamana kadar bunca yapılan şeye karşılık hala soğuk karşılık alıyorsan bundan sonra da değişmez muhtemelen. saygı sınırları içerisinde uzaklaş yavaş yavaş. ve hatta hissetsin soğukluğunu. ama saygılı davrandığın için söyleyecek bir şey de bulamasın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…