Allah Allah gelin hamamını KK ilk kez duyuyor herhalde.
yapmayan yapmasın da yani, arkadaş çok acayip bir şeyden bahsediyormuş gibi şaşırmalar falan komik gerçekten.
Ben 33 yasindayim tum lise universite arkadaslarim evlendi, evlenen akrabalar da cabasi yapan duymadim hic. Baslik parasi gibi gecmiste kaldigini sandigim bir adetti.Allah Allah gelin hamamını KK ilk kez duyuyor herhalde.
yapmayan yapmasın da yani, arkadaş çok acayip bir şeyden bahsediyormuş gibi şaşırmalar falan komik gerçekten.
Adetlere göre gelinin kv yani erkek tarafı tüm masrafları karşılar siz davetliler hiçbirşey ödemezsinizDüğün benim degil arkadaşlar. Bi arkadaşımın gelin hamamı. Ona gidicem aklıma takıldı sordum
benim yapmadigim icin pisman oldugum tek sey aklima gelmemisti o donem,erkek tarafi odemeli zaten ona gore cagirirsiniz kalabalik olmaz fazlaArkadaslar Merhaba gelin hamamı olayında, gelin tüm cagirdiklarinin parasini oder mi ? Yoksa herkes kendininkini mi oder ?
Kinanin hala var olduguna degil de gelin hamaminin hala var olduguna mi sasirdiniz Bayanlar? Farki ne?
Farkli bir gezegenden isinlanmis gibi pek bir sasirmissiniz.
Ilk defa duydum. Eskiden gelin olacak kızların vücudunu görmek için gelin hamamı yaparlarmış ama söylediğiniz abartı gibi geldi. Şehir efsanesi olabilir.Ya bu hamam adeti çok çirkin bir şeye dayanıyor.
Eskiden bakire olmayanlar macun mu zamk mı bir şeyle diktirme operasyonu yapıyorlarmış. Yalnız bu zamk sıcak su yada buharda akıyormuş. Bunu anlamak için kayınvalideler düğünden önceki gece kızı hamama götürürlermiş.
Allah aşkına eğlencesine dahi olsa böyle saçma sapan çirkin adetler yapmayınyaaa
Ilk defa duydum. Eskiden gelin olacak kızların vücudunu görmek için gelin hamamı yaparlarmış ama söylediğiniz abartı gibi geldi. Şehir efsanesi olabilir.
Kurgu da olabilir. Gerçi şöyle bir düşününce Osmanlı döneminde hareme alınacak kızlara uygulanıyor olabilir. Tarihi roman diyince aklıma ilk o zamanlar geldi.Hatırlamıyorum hangi kitap ama bir tarihi romanda anlatıyor bu olay.
Kurgu da olabilir. Gerçi şöyle bir düşününce Osmanlı döneminde hareme alınacak kızlara uygulanıyor olabilir. Tarihi roman diyince aklıma ilk o zamanlar geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?