Gelin kavramına karşıyım

hak ediyorlarsa dalın tabii fiziksel şiddet olmasa da eğer haksızlık varsa yeter demesini bilin kadın yuva kurar alttan alır masallarını geçin anne babasıysa sizin de anne babanız var öyle değil mi?

hak ediyorlarsa dalın tabii fiziksel şiddet olmasa da eğer haksızlık varsa yeter demesini bilin kadın yuva kurar alttan alır masallarını geçin anne babasıysa sizin de anne babanız var öyle değil mi?

ebiş iki tarafta birbirine ve birbirinin ailesine saygılıysa gereksiz yere de kendimi ezdirmem ben güçlü kadınım havasına girmeye gerek yok, senin bahsettiğin gibi evlilikler yok mu elbette ki var ama o evliliklerde de işin özüne insen gelin hanımın o şekilde yetiştirildiğini görürsün, yani sen ben tutupta kaynananın evini temizlemeye yemeğini yapmaya kendimizi mecbur hissetmezken kimi kadınlar ta aileden böyle alıştırılıyor, bi çok konudada bunu okuyoruz aldatılıyo diğer kadını suçluyo kocasına toz kondurmuyo, sen ben okurken deliriyoruzda kişi ne yaşadığının farkına varmıyo, güçlü kadın ise zaten çekmiyo ve boşanıyo, hep derim aşık mezarı yok eşimi çok severek evlendim evlilikte 1.5 sene oldu ama toplamda 11.senemize giricez yeniyılda, kötü bişey yaşarsam ve ayrılırsamda yeniden aşık olurum yani, ama daha ortada bişey yokken bi hırsla vay bu beni dövebilir bu beni aldatabilir diye eziyette etmeyelim adamlara yahu, şu an hamileyim ayakkabılarımı eşim bağlıyo 1 aydır, yemekte yapıyo temizlikte yapıyo, ama burda ben kahvaltı hazırlayamıyo diye hamile karısına trip atan erkekte okuyorum,her insan karşısındaki insanın tavırlarına ve esnekliğine göre konumlanıyo sanırım

benim de annem babam var elbet, bu yüzden kimse benden bişey istememesine beklememesine rağmen, evine gidince temizlik yaparım yemek yaparım,çaylarını ikram ederim... mecbur muyum hayır.. istesem elimi bile sürmem.. böyle yapınca gelin olmuyorum ben, içim rahat etmio sadece..benim oturup da 60 yaşında ki kadının evi süpürmesini izlemek veya ayağıma çay getirmesi bana ters... ama şu da var karşı taraf bunu bana sürekli aşılasaydı, sen gelinsin tabi yapacaksın, hizmet edeceksin, o zaman yapmazdım işte, soğurdum.. ama dediğim gibi, ben annemlere gittiğim de nasıl anneme yardım ediyosam, içimden gelio eşimin annesine babasına yardım ve hizmet ediyorum.. bu benden bişey eksiltmez, aksine kazandırır... kötülüklerini görseydim, yapmazdım...

ben hak ediyorlarsa ortada bir sorun varsa dedim yoksa her şey yolundayken niye sorun çıkartılsın ama unutmayın ki erkekler her an değişebilir tabii bizler de..

ebiş senin derin korkuların var ....şöyle bir arınsan

kendine gelsen ....çok fazla kontrolcusun..ve hiç sağlıklı değil...

aldatılma konusunda.....

seni anlıyorum ..ama inan böyle yaşanmaz...işkence gibi ...

aslında bu durumun iki yüzü var. birincisi gerçekten hala bunu devam ettiren ki neler okuduk şu kk da. tatile giderken bile babasından izin alan evli adamlar.
ikincisi de gerçekten ve gerçekten bunu aşmış olan insanlar. bunun yapıyla mı ilgisi var, okumuş olmakla mı ilgisi var tam bilemiyorum çünkü okuyan bir sürü erkek de eşlerine bu muameleyi yapabiliyor.
benim kendi eşimde bunu zerre kadar hissetmiyorum ben. ne evdeki kadın erkek kavramına karşı ne de ailesiyle olan iletişime karşı. tamamen benim özgür irademe bağlı.

Dikkat çekici bir başlık ve güzel düşünceler. İlkokuldan bu yana feminist takılan bendeniz de bir iki şey söylemezse olmaz bu konu hakkında. Bu sitede hep aynı şeyi söylüyorum kadınlara. Kendinizi sevin. Bir insan olduğunuzun farkına varın. Eşinizin eş olduğunun bilincinde olun. Saçını süpürge etmenin çok da matah olmadığının farkına varın. Eş olun yoldaş olun arkadaş olun dert ortağı olun.

Ama şu düşünce de bana çok avam geldi. Evlenirken sokacaksın bunları borca kıllarını kıpırdatamayacaklar. İşte ben burda ayrılıyorum arkadaşlar. Ben eş olayım yoldaş olayım derken kendime de eş ve yoldaş arıyorum, fino köpeği değil. Borca sokayım, benim dediklerim olsun binicem üstüne vurucam kırbacı vurucam kırbacı değil.

Evlenirken bir ortaklığa giriyorum ben. Onun derdine de ortağım sevincine de. Borcu yok onun borcumuz var.

Çalışın arkadaşlar, ekonomik özgürlüğünüz olsun. Ev işlerini de bölüşün. Ve en önemlisi çocuklarınızı da bu şekilde yetiştirin. Bulaşık yıkamayı oğullarınız da bilsin. Köşenin bucağın tozunu alsın. Kızınıza ne iş yaptırıyorsanız oğlunuza da öğretin. İlerde yapmasa bile yapana saygı duymayı öğrenir belki.

Bir de artık birey olduğunuzun farkına varın. Artık devir değişti. Çok az insan çocuk denilecek yaşlarda evleniyor artık. Nerdeyse 25 yaş bile küçük görünmeye başladı evlilik için. Kocaman adamlar kadınlar olmuşsunuz hala düğün tarihimizi kayınbabam belirlemedi. Eskiden hadi çocuk denilecek yaşlarda evleniliyordu, aileler bu gençlere çok söz hakkı tanımıyordu. Ama şimdi 30 yaşındaki adamlar babalarından bekliyor düğün tarihini.

Aman şu kadar bilezik takmadılar. Şu adetler yapılmadı. Evliliğinizi bunlar tanımlamasın. Bir konu var yenge 10 bilezik istemiş diye taşlıyoruz ki haklı olarak ama bir diğer konuda ay sana hiç bir şey takmadılar mı? Evimize bir çöp bile almadılar lafı o kadar çok ki. Halbuki ne güzel iki kişi kurmuşsunuz yuvanızı. Karışanınız görüşeniniz yok. Altından da kalkmışsınız. Daha güzel daha samimi bence. Daha yetişkin.

Son düzenleme:

ya çok güldüm okurken hele kp ne verdiğin cevaba güzel ve ilginç bi anı olmuş senin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…