Gelin kavramına karşıyım

bensibelim2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2008
3.378
1.597
123
42
yaşadığımız sorunların temelinde bu saçma sapan gelin denen şey olduğunu düşünüyorum özellikle kadının erkek ailesiyle yaşamak zorunda olduğu durumlarda böyle eskiden beri kadının mal gibi satılıp alındığı bir dönemin kalıntıları bunlar bugün bile evlenirken erkekler sen gelinsin anneme babama hizmet edeceksin diye şart koşuyorlar lafla söylemese bile içten içe bu bilinçaltlarına işlemiş.. kavgalarda büyük oranda erkeklerin hep kendilerini üstün görmesi kadının onlara ve ailelerine hizmet etmek zorunda olduğunu düşünmelerinden çıkıyor sen sus kadınsın neden sesini çıkartıyorsun annem hiç böyle yapmazdı diye diye olay büyüyor..

bu sebeple kadınlar olarak hizmetçi olmadığımızı bizim de bir birey olduğumuzu anlatmamız lazım.. kadın çalışmasa bile ayrı ev hakkı olduğunu düğünde takılanların kadının hakkı olduğunu bilmemiz gerekiyor şu gelin denen saçmalığa bulaşmamamız gerekiyor baba evini terketmek diye bir şey yok erkek ailesini evini terkediyormu da siz terkedeceksinz?

iki insan bir aile kuruyorsa neden kadın esas ailesinden kopmak zorunda kalsın?
gelin diye erkeğin ailesinin kahrını çeksin?

günümüz çağdaş kadını artık kendi ayaklarının üstünde durabilmeli ve bu tarz baskılara boyun eğmemeli...

bekarken bende duygusal hizmetcin olamam kusura bakma canım derdim evlendim ortaklaşa yapıyoruz her işi bazen ben ona yıkıveriyorum ama çok şükür sen sus annem haklı moduna girmedi

ne kadar güzel anlatmışssın canım evli misin

Ebiş, başka konulardaki düşüncelerine katılmıyorum ama bu dediklerine katılıyorum..

Belli şartlar derken?

Eşiniz türk mü?

Türk.. şartlar derken bu saydıklarım bir de evlilik sözleşmemiz var nasıl kabul etti dersen orada yaşamak için mecburdu diyebilirim. şu ana kadar çok büyük bir problemimiz olmadı şükür ama erkek milletine güven olmaz..

evet haklısın ama bu işi fazla abartan, kendi hakkını savunduğunu zannedip, eşlerini ezen hanımlar da var malesef. her şey kararında güzeldir.

anlattım yukarda cnm.. bu eşini ezme noktasında bugüne kadar hep kadınlar ezildi biraz da erkekler ezilsin ne olacak kadınlar bu şartlar yaşaya yaşaya kendilerini savunmak kaldıklarını düşünüyorlar içgüdüsel olarak o abartma dediğiniz olay budur yani..

Son düzenleyen: Moderatör:

zaten zalim olan kendini ezdirmez ki. ezilen yine iyi niyetli, kaybetmek istemeyen, mazlum insanlardır. kötülerin hıncını iyilerden çıkaramayız. nasıl ki biz kadınlar çeşit çeşitsek erkekler de öyle. ezilsin erkek değil mi demek de gaddarlık olur.

bazı kadınların agresif olduğu doğru ama sebebi yaşadıkları ya da tanık oldukları baskılardır hani bu yaşanmışlıklar onları daha sert yapıyorlar çünkü anneleri bile kim bilir neler yaşamıştır bu konuda erkeklere güvenemezler ki..

kesinlikle ben de karşıyım.. belki de bu yüzden yürütemedim ve boşanıyorum pişmanmıyım, asla.. evlilik yürüsün diye kendimden vazgeçip bu zırcahillerin ekmeğine yağ sürsem asıl ömür boyu pişman olcaktım... bu örf adet dedikleri şeyi oluşturan da biz kadınlarız aslında, her kadın ben kendimi ezdirmem lafının arkasında dursa, bugün kayınvalideler ve kocalar sen sus,otur diyemezdi.. azıcık cesur olunnn, çekip; sonra gelininize çektrmeyin..

Iyi hos güzelde, bicok ailede yani evlilikte kadinin yüzünden yani annesi dinlemesinden her alta karistirmasindan bitiyor...bu bi kisilik ve karakter meselesidir bence...her erkek dediginiz gibi degil, her kadinda masum degil...bence bir evlilik yapiliyorsa ücüncü sahislari her iki tarafta karistirmamasi gerekiyor, sevgi ve saygiyla hersey dört duvar arasinda kalmasi lazim, asiri bi durum yoksa tabii, ama buda dedigim gibi erkektede kadindada karaktere baglidir, gerisi bahane bence...

Bende çok kızıyorum sürekli erkeğin de evlenirken kadından farkı olmadığını savunuyorum. ben evimden çıktıysam o da çıktı. beni kimse almadı ben ve eşim birbirimizi aldık.

Mesala kız annesi düğünlerde ağlar ama erkek annesinin yüzü güler, ağlasa ayıplanır. Niye kardeşim onun da biricik oğlu evden çıkmıyor mu?

Birde şu mesele var mesala kız aileleri kızlarının evine rahat giirip çıkamaz yani bazı aileler de ama erkeğin ailesi o maşallah.. Orası damadın evidir lafta.. Ama bütün hizmet kadında ne iş?

vallahi ben sadece annemin, babamın kızı, çocuklarımın annesi, eşimin eşiyim.
Kimsenin gelini, yengesi falan da değilim.
Eşimin karısı da değilim, ne demek karı ya hakaret edermiş gibi.
Eşimin anne babasına saygılıyımdır ama bir yere kadar içime 1-2 kez atarım daha fazlası benim psikolojimi bozuyor, bu psikolojim evde ki suçsuz günahsız el kadar çocuklarıma yansımaya başlamışsa, ilk fırsatta hepsinin ağzının payını veririm. Benim içime dert olup çocuklarımı üzeceğime, onlara davranışlarının karşılığını verir onların da içine dert ederim ister memnun olsun ister olmasın, umurumda bile değil. Babamın oğlu mu 2 gün sonra beni aldatmayacağının garantisi var mı?
Şuraya ara sıra bakıyorum da hamileyken aldatılıp dayak yiyenler, lohusayken aldatılıp dayak yiyenler, k.v. bunu dedi deyince sorgusuz dayak yiyenler.
Ne oluyoruz ya, sanki 9 ay onlar bizi karınlarında taşıdı, sanki onlar büyüttü kimsiniz anam mısınız babam mı?
Allah aşkına ya şu insanlara nişanlıyken evlenirken en başın da fazla değer vermeyin. saygılı olun seviyeli olun mesafeli olun.
Evet konuyu açan arkadaşım ben de gelin ve karı kavramını istemiyor tasvip etmiyorum.
Bu dünyaya 1 kez geliyoruz. hepimiz anne baba olduk, hamileyken, doğumdan sonra bebeklerimize bakınca ne kadar mutlu oluyoruz bebeklerimizin yüzüne bakınca nasıl kanımız kaynıyor değil mi?
İşte bu yüzden annem için babam için kendimi ezdirmem. Aklınızı başınıza alın, 1 tokat bile yediğiniz de bunun hesabını sorun evi siz değil o terk etsin. İnsan olan insan zaten kadın ve çocukların sokağa atılmayacağını bilin.
Sizler kendinizi değerli görün ki karşınızdakilerde size öyle davransınlar.

kızlar bende evlıyım ama hıc gelın olamadım cunku eşimin annesi de babası da eşim cok kucuk yastayken vefat etmıs ama ınanın bu muhabbetlerı nerde duysam cok uzulurum keske benım de kayınvalıdem kayınpederım olsaydı dıe ıcım acır ınanın onların olmaması buyuk eksıklık bence ben boyle oldugunu dusunuyorum keske hayatta olsalardı esım annesız babasız buyumeseydı de ben de kayınvalıde kahrı cekseydım hıc onemlı degıl yeter kı olsalardı

İnsanoğluyuz işte. Herkes kendinde olmayanı istiyor.

Annemin komşusu yaşlı bir teyze var, evi güneş görmediği ve en üst kat olduğu için yazın serin, kışın da çok soğuk olur ısınmazdı anneme gelip '' ah ah Mehmet ağa rahmetli olmasaydı orama burama vursaydı da azıcık ısınırdım bu ne ya çatıya ısı yalıtımı yaptıracağım '' der sonra da gülerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…