Gelin, kaynana sorunu. Ben napıcam?

Ben sadece buraya yazdığınız konuya göre yorum yapıyorum , sizin veya ailenizin nişanlılık evresinde ne yaşadığınızı bilemem siz yazmadığınız müddetçe.

Ayrıca eltinizin anlattıklarına doğru demiyorsunuz ama anlatılanlara inanıp aşağıdaki cümleyi yazıyorsunuz.
(Kız kendisine yapılanı da anlattı benim arkamdan dönen dolapları da anlattı yani artık hiç içim ılımıyor onlara karşı. )

Şimdiki gelinlerde ben şunu gözlemliyorum mesafeli olmayı neredeyse hiç görüşmemek olarak algılıyorlar, ben kv demi her gün ararım o da beni arar ki ben annemi de her gün ararım , insanlar kv delerini anne olarak değerlendirirlerse (gerçekten kişiliğinde problem olan kv deler ve gelinleri ayrı tutarak yazıyorum) aynı şekilde kv delerde gelinleri bir evlat olarak görürlerse bu yaşanılan durumlar yaşanmaz gibi geliyor bana.
Anneniz hayatta ise kaç günde bir arıyorsunuz kendisini. Bakın ben size illa arayın demiyorum ya da onun araması hoş da demiyorum fakat ben kv demi ve annemi her gün arayan biri olarak ve onların beni aramasın rahatsızlık duymayan biri olarak diyorum ki anneniz gibi görün , Baskıcı , zorba , her istediğini yaptırmaya çalışan biriyse o başka tabi ki. Ama zaman verin , tanımaya çalışın.

ahhh bizim bu kayınvalidelerden çektiğimiz nedir ? bende 1,5 yıllık evliyim . eşimden tek istediğim şey yakın oturmamaktı , şükür birkaç mahalle uzakta oturuyoruz ama yeni evli falan demiyorlar her hafta gelelim gidelim görüşelim istiyorlar . Hayır beni de zerre kadar sevdikleri falan da yok . Her görüşmemizde ya laf sokarlar ya hoşgeldin bile demezler ama eşimin hatrı için görüşüyordum fakat olacak gibi değil bende görüşmemeye karar verdim . şuan kendimi bir tüy kadar hafif hissediyorum . mesafe çok önemli zor olacak ama nasıl alışırlarsa öyle gider

benimde bu tarz bir gaza ihtiyacım var

öncelikle kayınvalide konusunda muzdarip bir gelin olarak tavsiyem. kendinizi gaza getirmeyin. henüz çok yenisiniz. ve ne yazık ki evlendiğimizde ailesi de bi şekilde hayatımıza dahil oluyorlar mecburen. önce bu duruma alıştırın kendinizi. onlar her zaman hayatınızın bir parçası olacak. kendinizi gaza getirmeyin dediğimi de şöyle açıklayayım. nişanlıyken kayınvalideme çok ısınamamıştım ki zaten karakter olarak çok anlaşabileceğim biri de değildi. ve ben evlenene kadar hep kendimi onla sorun yaşacak hep bana zorluk çıkarack ve bende onla savaşacağım diye programladığım için belki çok normalö olan bazı şeylere bile aşırı tepki verip sorun hale getirdim. tabi ki bunu olayardan cokk sonra farkettim şuan iki senelik evliyim hala kendisi ile yıldızım barışmaz ve hala ona karşı şartlanmış oldugum için her söylediğini olumsuz algılarım. siz de böyle olmamak için en başta farkında varın. eltinizin söyledikkerinin ne derece doğru oldugunu bilmiyorsunuz. siz, size yaklaşıldığğı gibi yaklaşın. kilit nokta bu bence. sürekli bir araya gelmeyn. bahanelerle işiniz oldugunu vs söyleyin yada daha yeni evliyim eve alışmaya düzen kurmaya calısıyorum diyip geçiştirin.

Merhaba, inanki eṣinin arkanda olmasi cok güzel bir sey. Benim ki hic olmadi... bu kadar kendini daraltip bunaltma? Müsat degilim demek yada telefonu acmamak ayip degil, seninde günlük bir rutinin vardir, hergün kaynananin telefonlarina bakip onla konusmak gibi bir mecburiyetin kesinlikle yok. Ama bu kadar kafayi yercesine bunu takman sana zarar verir. Icindekini saygiyla söyle ve tutma icinde. Ayni seyi bende yaptim, günlerce kendimi bogdum, sinirlendim, cildirdim, ama sonra silkenelndim kendi kendime dedim ' ne oluyor, karsindakide bir insan, anlar veya anlamaz söyleyecegim. Icimi döktüm ve cogu sey kesildi. Demezsen belli etmezsen ya anlamaz, yada vurdun duymazliga verir. Bu arada ben takip edemedim yeniyim burda, sehir disi demissin?.degisimler varmi?
Kendine iyi bak ⚘️

daha yeni evlisin, zamanla oturur. cok fazla gerilme. seni aradiginda acmayinca vs muhtemelen sucluluk duygusu hissediyorsun o yuzden huzursuz oluyorsun. kafana takmamaya calis. aradiginda bir ac bir acma. sen rahat olursa, gerilmezsen karsi taraf da gerilmez. bir sure sonra seni oyle kabul ederler.

bir de tavsiyem canin istemiyorsa gitme. sonra hic ortada yokken pat diye ziyarete git mesela, giderken bir yemek yapip gotur. ya da onlarin aklinda yokken misafirlige calis. bir musait ol bir musait olma.. birden pat diye gorusmeyi kesersen o zaman daha cok ustune duserler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…