Gelin kızımız

Siz boşverin orda da söylersiniz. “Neleri sever bilemedim, genelde hiç kullanılmıyor zaten bende bugünden hatıra kalsın diye bunu aldım.” dersiniz. İç çamaşırı falan artık bitmeli ya...

Bence de ya.. Kayınvalidem bana yaptığı o bohça masrafını bize verse evimizin bir eksiği giderdi. Ki bohçada kullanacağım en fazla 3-4 parça var. Onları da ben kendim aldım. Kıyafet bir pantolon bir tunik bir gecelik takımı bir iç çamaşırı takımı. Diğer havluya ıvır zıvıra vereceği paraya ince bir bileklik kolye almak isterdim açıkçası.

İşte ne sevip sevmediği önemli değil renk model olarak demek istemiştim ama biraz araştırma yaptım bohçaya kilot atlet koyuluyormuş karşı taraf koyarsa biz koymasak ayıp mı olur bilemedim aslında çok basit işler ama ben sanırım çok ince düşünüyorum kayınvalidem bana örgü patik dışında bir şey getirmezdi oysa

Sizi konu sahibi sanmışım. Kesinlikle bende öyle isterdim. Netice kardeşime bile iç çamaşırı alsam şuan beden ve zevkini tutturamam. Saçma sapan gereksiz para verileceğine blender bile alınsa çok daha faydalı. Önceden insanlar çarşılara her zaman çıkamadıkları için böyle özel günlerde temel ihtiyaç malzemeleri alınırmış. Ama şimdi öyle değil ki. İnternetten bile alıp kapıya kadar getirtiyoruz iç çamaşırı vs. Adet diye böyle kullanılmayacak şeyler almaktansa işlerine yarayacak şeyler alınmalı.

Bohça olarak konulacaksa yani biz genel de sabun bezi, havlu, yazma, patik, iç çamaşırı vb şeyler koyuyoruz adettendir diye

İşte aynen katılıyorum. Lif kullanan mı kaldı, dantelli havlu hele yüzümü silemediğim havlu benim değildir hele o havluya 50 lira veriliyorsa..tabi herkesin yaşamı farklı hala o şekilde yaşayan insanlar da var kırsal da.

Zaten evlenirken ev döşenecek o zaman küçük bir mutfak eşyası almayı düşünüyorum blender kahve makinesi gibi onlar sonraki işler

Bohça yapmak güzel bir adet bence. Yerine göre durumuna göre az ya da çok yapılır ama kalkması gereken bir adet olduğunu düşünmüyorum. İki düğün sayısız bohça yaptım ve hepsi de kullanılıyor gelinlerimiz tarafından. İç çamaşırı konulabilir, kutulu atlet takımlar oluyor standart. Sütyen olmasına gerek yok. Öyle bir şey alınabilir, garip kaçmaz. Ama koyacaksınız diye bir zorunluluk da yok.

Çünkü iç çamaşırı annelerin hazırladığı bohçalarda muhakkak olur ama siz görümce olarak kendi bohçanızı hazırlıyorsunuz, gönlünüzden geçeni koyabilirsiniz.

koyabilecekleriniz, nevresim takımı, bluz, etek, şal, çorap, havlu, bir çanta, kozmetik malzemesi, parfüm gayet yerinde bir bohça olur. Bohça gittiğinde bu da görümcesinden diyerek açılır.

Bana altlet kulot degil bohça diye bisey yapilmadi zaten. Biz de yapmadik eşime...
Benim disimda evlenen kuzenlerimde de yapilmadi.
Bohcanin anlami nedir, o icindeki kulodun anli nedir?
Bunu gectim teyzeler toplanip o kulotlara bakiyorlarmis bunun anlamini ne mesela ve eglenceli mi?

Cocukken ceyiz sermesine gitmistim bi kere babannem sayesinde ve cok ilginc bir ortamdi muze gezer gibi bir haldeydik

Evlenen kiza kaynananin ic camasirina varana kadar almasinin anlami ne yani? Ben baba evimde ciplak mi dolaniyordum.
Eskilerde kizlar nasilsa evlenecek diye bisey almazmiş ailesi ve gittigi aile giydirirmiş. Sanki köle aliyor gibi...
Benim aklimda bu canlaniyor.

Teşekkür ederim beklediğim cevap buydu

İnsanların seks hayatına farklı bakış açıları da dahil edelim diye gecelik filan sergiliyorlar bir de

Hemde nasıl devam ediyor daha detaylı görmen için Urfaya beklerim canım

Hemde nasıl devam ediyor daha detaylı görmen için Urfaya beklerim canım
Benim kardesin Sevgilisi urfada yaşıyor. Karadenizli ama Urfa’nın adetlerine yaşam tarzlarına alışmışlar benimsemişler yani. Evliliğe kadar giderse ilişkileri çekeceğimiz var annemle demek.

Benim kardesin Sevgilisi urfada yaşıyor. Karadenizli ama Urfa’nın adetlerine yaşam tarzlarına alışmışlar benimsemişler yani. Evliliğe kadar giderse ilişkileri çekeceğimiz var annemle demek.

Urfa'yı bilmem ama oraya çok yakın bir yerde oturuyorum,böyle müzik eşliğinde falan açanlar var,oynayanlar falan var,tuhaf adetler.Hani marjinal bizdik diyesi geliyor insanın,iç çamaşırı falan filan gösterip oynamak da ne bileyim.

Teşekkür ederim beklediğim cevap buydu
Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah.

Havlu koyarsanız illa el yapımı dantelli olmasına da gerek yok. Şu anda çok güzel, kendinden desenli, Fransız dantelli havlular da var hazır satılan.

Hayırlı olsun şimdiden.

bir de şunu söyliyeyim, sütyen, gecelik, iç çamaşırı tarzı şeyleri gelin kendi beğenip alıyor bohçada ama bohça açılırken, onların kutuları açılmıyor zaten, kutu olarak gösterilip kenara konuyor. O sebeple burada denildiği gibi bir orta yerde açılıp herkesin bakması gibi bir durum oluşmuyor.

Son düzenleme:
İstanbulun göbeğinde lif kullanıyoruz, siz ne kullanıyorsunuz lif yerine?

Ya şimdi bir erkek bir kadın yatak odasının içinde sevişmek için hazırlandıklarında adamın kadını soyup ve kadının adamı soyup iç çamaşırlarını o şehvetle ağızlarına alıp sallamasını heheyhahahahuuuu diyerek sevişmenin verdiği hazla iç çamaşırlarıyla birbirlerine yardırmasını anlarımda ne bileyim bir adet yöresinde iç çamaşırları elaleme gösterip oynatmak nedir aklım almıyor. Tuhaf.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…