Siz boşverin orda da söylersiniz. “Neleri sever bilemedim, genelde hiç kullanılmıyor zaten bende bugünden hatıra kalsın diye bunu aldım.” dersiniz. İç çamaşırı falan artık bitmeli ya...
İşte ne sevip sevmediği önemli değil renk model olarak demek istemiştim ama biraz araştırma yaptım bohçaya kilot atlet koyuluyormuş karşı taraf koyarsa biz koymasak ayıp mı olur bilemedim aslında çok basit işler ama ben sanırım çok ince düşünüyorum kayınvalidem bana örgü patik dışında bir şey getirmezdi oysaMadem önemli değil ne sevip sevmediği, elinizede yapışmayacak malum, alın koyun o zaman bişeyler. Neden dert edip konu açtınız? İki don götürmediniz diye de tatsızlıklık çıkaracaklarından korkmanızda manasız.
Ayrıca buraya fikir almak için konu açıp gelen bir öneriyede bu üslupla cevap vermeniz çok çirkin.
Sizi konu sahibi sanmışım. Kesinlikle bende öyle isterdim. Netice kardeşime bile iç çamaşırı alsam şuan beden ve zevkini tutturamam. Saçma sapan gereksiz para verileceğine blender bile alınsa çok daha faydalı. Önceden insanlar çarşılara her zaman çıkamadıkları için böyle özel günlerde temel ihtiyaç malzemeleri alınırmış. Ama şimdi öyle değil ki. İnternetten bile alıp kapıya kadar getirtiyoruz iç çamaşırı vs. Adet diye böyle kullanılmayacak şeyler almaktansa işlerine yarayacak şeyler alınmalı.Bence de ya.. Kayınvalidem bana yaptığı o bohça masrafını bize verse evimizin bir eksiği giderdi. Ki bohçada kullanacağım en fazla 3-4 parça var. Onları da ben kendim aldım. Kıyafet bir pantolon bir tunik bir gecelik takımı bir iç çamaşırı takımı. Diğer havluya ıvır zıvıra vereceği paraya ince bir bileklik kolye almak isterdim açıkçası.
Sizi konu sahibi sanmışım. Kesinlikle bende öyle isterdim. Netice kardeşime bile iç çamaşırı alsam şuan beden ve zevkini tutturamam. Saçma sapan gereksiz para verileceğine blender bile alınsa çok daha faydalı. Önceden insanlar çarşılara her zaman çıkamadıkları için böyle özel günlerde temel ihtiyaç malzemeleri alınırmış. Ama şimdi öyle değil ki. İnternetten bile alıp kapıya kadar getirtiyoruz iç çamaşırı vs. Adet diye böyle kullanılmayacak şeyler almaktansa işlerine yarayacak şeyler alınmalı.
Zaten evlenirken ev döşenecek o zaman küçük bir mutfak eşyası almayı düşünüyorum blender kahve makinesi gibi onlar sonraki işlerSizi konu sahibi sanmışım. Kesinlikle bende öyle isterdim. Netice kardeşime bile iç çamaşırı alsam şuan beden ve zevkini tutturamam. Saçma sapan gereksiz para verileceğine blender bile alınsa çok daha faydalı. Önceden insanlar çarşılara her zaman çıkamadıkları için böyle özel günlerde temel ihtiyaç malzemeleri alınırmış. Ama şimdi öyle değil ki. İnternetten bile alıp kapıya kadar getirtiyoruz iç çamaşırı vs. Adet diye böyle kullanılmayacak şeyler almaktansa işlerine yarayacak şeyler alınmalı.
Burda yazan evli arkadaşlar size bohçada hiç atlet külot gelmedimibu adet bi bizdemi var.
Konu sahibi anladığım kadarıyla sen hediye almak istemişsin ama anneniz görümcedende bohça gitmesi gerekir demiş.
Aslında bu bohça olaylarında gelinle alışverişe çıkılır ve o ne begenirse o alınır bildiğim kadarıyla.
Ama siz yinede içinizden ne geliyorsa onu koyun sonuçta aldıgınız kazağıda beğenmeyebilir, Parfümde belki onun beğendi bi koku değildir. Beğenmezse ya değiştirir yada biyere hediye götürür. Külot sütyende olabilir bence. Hediye adı üstünde..
Dipnot: bohçada gelen hiçbi donu giymedim
Teşekkür ederim beklediğim cevap buyduBohça yapmak güzel bir adet bence. Yerine göre durumuna göre az ya da çok yapılır ama kalkması gereken bir adet olduğunu düşünmüyorum. İki düğün sayısız bohça yaptım ve hepsi de kullanılıyor gelinlerimiz tarafından. İç çamaşırı konulabilir, kutulu atlet takımlar oluyor standart. Sütyen olmasına gerek yok. Öyle bir şey alınabilir, garip kaçmaz. Ama koyacaksınız diye bir zorunluluk da yok.
Çünkü iç çamaşırı annelerin hazırladığı bohçalarda muhakkak olur ama siz görümce olarak kendi bohçanızı hazırlıyorsunuz, gönlünüzden geçeni koyabilirsiniz.
koyabilecekleriniz, nevresim takımı, bluz, etek, şal, çorap, havlu, bir çanta, kozmetik malzemesi, parfüm gayet yerinde bir bohça olur. Bohça gittiğinde bu da görümcesinden diyerek açılır.
Bana altlet kulot degil bohça diye bisey yapilmadi zaten. Biz de yapmadik eşime...
Benim disimda evlenen kuzenlerimde de yapilmadi.
Bohcanin anlami nedir, o icindeki kulodun anli nedir?
Bunu gectim teyzeler toplanip o kulotlara bakiyorlarmis bunun anlamini ne meselave eglenceli mi?
Cocukken ceyiz sermesine gitmistim bi kere babannem sayesinde ve cok ilginc bir ortamdi muze gezer gibi bir haldeydik
Hemde nasıl devam ediyor daha detaylı görmen için Urfaya beklerim canımKülot, don, iç çamaşırı,çeyiz bohca olayı hala devam ediyor mu ya?
Konu sahibi siz daha yan yana gelip tanısmamıssınız neden hemen hediye yaptırmaya koyuldunuz? Zevkleri, renkleri neler bilmiyorsunuz bence hediyeye bile gerek yok.
Ama yok illa alacağım ayıp olur derseniz kozmetik ürünleri, parfüm vs alabilirsiniz.
Benim kardesin Sevgilisi urfada yaşıyor. Karadenizli ama Urfa’nın adetlerine yaşam tarzlarına alışmışlar benimsemişler yani. Evliliğe kadar giderse ilişkileri çekeceğimiz var annemle demek.Hemde nasıl devam ediyor daha detaylı görmen için Urfaya beklerim canım
Bu arada ben urfalıyım gelinde bizim bohçayı görün sütyenlere kilotlara zılgıt çalarlar üzerine halay çekerler o donların hepsi çıkmak zılgıt çekilmek zorunda yani yoksa olmir Ama Bence Bi takı alınması daha mantıklı
WuuuuO ortamda hayatimda bi kerre bulunmak isterdimnasil bisey
Wuuuuvallahi çok eğlenceli dantelli gecelikler pamuklu donlar sonra arkadan tililililili diye bi ses
Benim kardesin Sevgilisi urfada yaşıyor. Karadenizli ama Urfa’nın adetlerine yaşam tarzlarına alışmışlar benimsemişler yani. Evliliğe kadar giderse ilişkileri çekeceğimiz var annemle demek.
Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah.Teşekkür ederim beklediğim cevap buydu
İstanbulun göbeğinde lif kullanıyoruz, siz ne kullanıyorsunuz lif yerine?İşte aynen katılıyorum. Lif kullanan mı kaldı, dantelli havlu hele yüzümü silemediğim havlu benim değildirhele o havluya 50 lira veriliyorsa..tabi herkesin yaşamı farklı hala o şekilde yaşayan insanlar da var kırsal da.
Ya şimdi bir erkek bir kadın yatak odasının içinde sevişmek için hazırlandıklarında adamın kadını soyup ve kadının adamı soyup iç çamaşırlarını o şehvetle ağızlarına alıp sallamasını heheyhahahahuuuu diyerek sevişmenin verdiği hazla iç çamaşırlarıyla birbirlerine yardırmasını anlarımda ne bileyim bir adet yöresinde iç çamaşırları elaleme gösterip oynatmak nedir aklım almıyor. Tuhaf.Urfa'yı bilmem ama oraya çok yakın bir yerde oturuyorum,böyle müzik eşliğinde falan açanlar var,oynayanlar falan var,tuhaf adetler.Hani marjinal bizdik diyesi geliyor insanın,iç çamaşırı falan filan gösterip oynamak da ne bileyim.
YaaaPeki bir sebebi var mi?Niye oyle oluyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?