• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bohemianrapsodi

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2020
218
-237
18
Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
ya bide soruyorsun kim haklı diye. böyle saçmalık görmedim. O altınlar gelinin senin yada annenin değil ! altınlar üzerinde sadece gelinin sözü olabilir dinen de bu durum böyledir. Korumak niyetini falan bırakın olduğu gibi altınları gelininize verin o nasıl koruyacağını bilir. Terbiyeliymişte bu zamana kadar ses etmemiş helal.

Selamlar
kiz hakli tabiki. Size vermek zorunda mi kendi hakki olan altini? Sen evlendiginde kaynanana verirsin o zaman onlar sana oder o gunku fiyatindan taksit taksit!!!

Sinir oldum sana da anana da babana da. Bi kere ne hakla kızın altınlarını siz saklıyorsunuz. Onun aklı yok mu? Kız yine iyiymiş de sıkıntı çıkarmamış ses etmemiş.

Hem bi de "Takıp ne yapacaksa" ne demek ya? Sana mı soracaktı? Sinirim bozuldu ya. Şaka gibisiniz 😂

Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını..
Ne yapacaksa yapacak size ne?Size mi kaldı bunları düşünmek?Güvenmek zorunda da değil.
Ayrıca niye siz saklıyorsunuz?Saklamamıza ses etmedi diyorsunuz verdiği cevaba bakarsak sessiz bir kız.Çirkeflikten anlıyorsunuz sanirım.:işsiz:

Selamlar
ayrıca o altınları derhal gelininize vermeniz gerekiyor ahirette bu vebalin altından kalkamazsınız. bırakın gelin bozar harcar istediğini yapar sizi hiç ilgilendirmez bu durum. Altın gelinindir örfi olarakta dini olarakta.

benim kendi ailemin aldigi altinlari ziynet olarak, süs olarak takmak icin muhafaza ediyorum. ne kadar anlayissiz bir aileymissiniz.. akrabalarin taktigi, kucuk altin, yarim altin, hediyelik bilezik gibi seyleri verebilirdi. siz odediginizde yerine geri konmus olur. ama anne babanin taktigi altin geri yerine koyulmus olmaz iki kati fiyati verseniz bile.. manevi degeri var. muhtmelen de para edecek degil ziynet olarak kullanilacak tipte takilardir. sade bir burma bilezik degildir babasinin taktigi. gelininiz bu muameleyi hic hak etmemis. birinin altinlarina guvenip digerini evlendirmek olmaz.

Sinir oldum sana da anana da babana da. Bi kere ne hakla kızın altınlarını siz saklıyorsunuz. Onun aklı yok mu? Kız yine iyiymiş de sıkıntı çıkarmamış ses etmemiş.

Hem bi de "Takıp ne yapacaksa" ne demek ya? Sana mı soracaktı? Sinirim bozuldu ya. Şaka gibisiniz 😂
Haklısınız kız sessiz sakin. Ama aslında uyanık. Biz de kötü niyetli degildik

Kizin annesinin babasinin taktigi altinlara el koymaya ne hakkiniz var sizin ister takar, ister atar napacaksa yapar. Kanunen de takilar kadinindir, hele sizin zerre hakkiniz yok.

Altinlari saklamak ne oluyorsa sanki sizin ev banka...
İyi karsinizdaki kadin size ses cikaramiyor tepesine cikiyorsunuz, ben olsam baştan vermezdim o altinlari. 🙄

Ne bicim insanlarsınız. İster takar ister cope atar, babasının aldıgı seyın hesabını size verecek degıl. Abınde evlenecek kapasite yoksa evlenmesin, elin kızına zekilik yapacaginıza. Kızı takdir ettim dik durmus. mumkun mertebe sizden uzak durur ınsallah.

Ne demek takıp ne yapacak :KK57:
Naifmiş de sadece bozulduğuyla kalmış gelin... Ben olsam pat pat pat vermiştim cevabını. İster takar, ister satar, isterse de atar. Sizene :duduk:
ben olsam o kaynanaya takardim o altinlari🤣 ama baska turlusunden🤣🤣

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X