- Konu Sahibi Bohemianrapsodi
- #41
Konuya yalnızca “pessss” demeye geldim.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
istemesi gerekmez. Benim olan benimdir kimseden icazet alacak degilim!! Gelin de sizden icazet almak zorunda degil. Lutfedecektiniz yani istese oyle mi?Gelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku
Tabiki haksızsınız... ayyy sinirlerim tepeme çıktı takip neyapacakmis lafa bak hizaya gel... rabbim sizin gibi görümce,kaynana,kaynata düşmanıma vermesin....bide taksit taksit ödeyecekmiş,bukadar seyi yapan siz taksit taksit bile ödemezsiniz düğün yaptik borcumuz var dersiniz.bozulan eşya ziyan olur giden taksit ödenen parada ziyan olur yazık değilmi resmen gözkoymussunuz altınına kızın...madem paranız yok madem diğer abinde evlenmeyi versin parası olunca evlenir.Yazik inşallah aldığınız tavir uzun sürer elinizi eteginizi cekersiniz kızcağızdan...Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Ayy cidden çok ayıp etmişsiniz kız yine saygısını bozmamış. Peki ne zaman altınlarını ödemeyi düşünüyorsunuz en azından ailesinin taktiklerini ? Ben gelin hanıma çok üzüldüm ya ki sizde evlisiniz neden böyle davrandınız. Cidden su an altınlara el koymuş oldunuz tavrınız hoş değil. Samimi soruyorum aileniz ödemeyi düşünüyor mu yada geri vermeyi altınları yoksa aldık bitti mi diyorsunuz lütfen sizde samimiyetle cevaplayın?Gelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku
Bu kanunen suç bunu bilin gelin sizden şikayetçi olsa daha büyük dert olur çünkü kanun tamamen gelinin yanında altınlar kadındır hükmü var babasının taktiği altınları vermek istememesi gayet normaldir manevî değer yani bütün o altınlar onun için manevi önemde. Hemde yeni gelin bu altınları değil yenilerini isteyebilir farklı yeni modellerdenkuyumcu gel ode diyecek veya kredi kartina odemesi gelecek.. gelinin olunca kizim bu ay para yok, kizim idare et, oderiz oderiz dugun yaptik borc cok vs vs.. gelin sinir hastasi olacak. ne ev alabilecek ne araba.. benim takilarimla kaynim evlendi diye eltiye dusman olacak.. sacmalik yaptiklari. herkes kendi evlensin. birinin takisina guvenilip gelin mi alinir.
sizin gibi aile karsisinda uyanik degil cirkef olmak lazim. baska turlu mucadele edilmez.. bir de esi geline tavir yapsin annemlere altinlari vermedin diye de tam ayaklansin KK kadinlari burda..Haklısınız kız sessiz sakin. Ama aslında uyanık. Biz de kötü niyetli degildik
Gerekirse kaybedin çaldırın, benım sucum diye kendinizi yiyin aglayın zırlayın ama kaynanaya altın vermeyin sahip cıksın saklasın diye. Hele de bekar gorumce varsa evde.Burdan yazayım kızlar vermeyin altınlarınızı falan.Size ait onlar.Yastığınizın altında yorgan içinde saklayın ama vermeyin.Bakın kız vermiş yinede uyanik olmuş.Malınizi vermeyipte kötü olun onlar sizin hakkınız.
Bazıları resmen görümce geleneklerini yaşamak için doğmuş gibi davranıyor.Kiz için bide "sessiz sedasiz ama uyanik çikti" gibi bir yorum yapti. Yani kizin sessizligine güveniyorlardi altinlari almak için. Inanilir gibi degil. Konu sahibin annesi ayni sekild konu sahibin kv'desine bagirirdi o kizinin altinlari isteseydi ama![]()
Milletin damarına basmak icin mi açtınız konuyu :)Gelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku
İstemesin.Siz onun hakkı olduğunu biliyorsunuz.Sordunuz mu istiyor musun diye? Ses cikarmasa da senin hakkin yarina cikacagimiz belli degil senin hakkin sende dursun dememişsiniz.Gelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku
Kiza ben sürekli diyorum al altınları en azından bazılarını geldiğinde götür diyorum. Ama sanırım yarım ağız dedigimi düşünüyor. Tavır alırız diye korkuyor sanirimAyy cidden çok ayıp etmişsiniz kız yine saygısını bozmamış. Peki ne zaman altınlarını ödemeyi düşünüyorsunuz en azından ailesinin taktiklerini ? Ben gelin hanıma çok üzüldüm ya ki sizde evlisiniz neden böyle davrandınız. Cidden su an altınlara el koymuş oldunuz tavrınız hoş değil. Samimi soruyorum aileniz ödemeyi düşünüyor mu yada geri vermeyi altınları yoksa aldık bitti mi diyorsunuz lütfen sizde samimiyetle cevaplayın?
Uyanıklık yapma bakOlmaaaaaz hep gelin suçlu, takıp ne yapacak sanki, kocasının sülalesine köle olmak zorunda
Biz gelinler olarak kim köpeğiz de üstelik kendi babamızın taktığı bileziği takmak isteyeceğiz![]()
Bazıları resmen görümce geleneklerini yaşamak için doğmuş gibi davranıyor.
Kız başta iyi niyet gösterip altınları emanet etmiş bunlar da enayi bulduk diye yolmaya çalışıyorlar. Gelin almak diye bakıyorlar bu olaya bir de. Halbuki çok kıymetli oğluşlarının hayat arkadaşı.
Altınların hepsini elden alıp taksit taksit odemek istemeniz o kadar iyi niyetli ki gozlerım dolarak okudum konuyu.Haklısınız kız sessiz sakin. Ama aslında uyanık. Biz de kötü niyetli degildik