• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz tam bir görümcesiniz!
Bu demek oluyor ki teklif ettikleri şekilde bir ödeme planını zavallı gelin kız kabul etse, bu hain zalim görümce-kv-kp "istemedi ki" deyip ödemeyecek.
Bu düpedüz hırsızlığın görümce zulmü kılıfına girmiş yeni kamuflajı.

Bu demek oluyor ki teklif ettikleri şekilde bir ödeme planını zavallı gelin kız kabul etse, bu hain zalim görümce-kv-kp "istemedi ki" deyip ödemeyecek.
Bu düpedüz hırsızlığın görümce zulmü kılıfına girmiş yeni kamuflajı.
Tabi ki ödemeyecek, kendilerini haklı görüyorlar şaka gibiler.
Kendisi evlenince konu sahibine aynısı yapılsa ortalığı ayağa kaldırır çok net.
Ben gelinin yerinde olsam dava açarım bu aileye altınlarımı aldılar vermiyorlar diye hakediyorlar.

Kiza ben sürekli diyorum al altınları en azından bazılarını geldiğinde götür diyorum. Ama sanırım yarım ağız dedigimi düşünüyor. Tavır alırız diye korkuyor sanirim
Neden öyle düşünüyor acaba, hiç de öyle diyecek birine de benzemiyorsunuz halbuki :işsiz:

Tabi ki ödemeyecek, kendilerini haklı görüyorlar şaka gibiler.
Kendisi evlenince konu sahibine aynısı yapılsa ortalığı ayağa kaldırır çok net.
Ben gelinin yerinde olsam dava açarım bu aileye altınlarımı aldılar vermiyorlar diye hakediyorlar.
Dilerim aynı durumla kendisi yüzleşsin.
Yoksa anlamayacak.
Yoksa ilerde kaynana olup kendi gelinine de bunu yapacak.
Kendine hak sayacak bu edepsizliği.
Akıllanması lazım.

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?

Dilerim aynı durumla kendisi yüzleşsin.
Yoksa anlamayacak.
Yoksa ilerde kaynana olup kendi gelinine de bunu yapacak.
Kendine hak sayacak bu edepsizliği.
Akıllanması lazım.
Ben böyle kaynana ve görümcelere hep yürekten dua ediyorum. Ne bir eksik ne bir fazla kendilerine de kendileri gibi biri denk gelsin. Kızlarına kendileri gibi kaynana, görümce denk gelsin.

Ama kız altın tapmayı sevmiyorum dedi bize. Hem altın takmayi sevmiyor hem de babasının taktiklarini istiyor bize güvenmiyor diye düşündük
Sizin neyinize güvensin, ona ait olan şeyi resmen gasp etmişsiniz. Ötesi mi var 😲

Değil mi ya ne rezalet, ne köylülük. Kız ne iyi niyetliymiş bir de bunlara altınları teslim etmiş. Hala cırlıyorlar. Gelinin telefonunu ver konu sahibi. Biz konuşalım onunla. Siz de ayıp artık, verin altınları, hırsızlık bu.

Olmazsa kadinlar kulubu olarak bir heyet grup kaynanaya gidip emaneti alalım. I:sinirli:yi birde insanlık derdi verelim.

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Ayyy nasıl bir kafa bu yaa bide soruyorsunuz. Tabiki kız haklı her yönden. Siz hangi hakla biz saklarız dediniz ki. Ki zaten kız iyi izin vermis bide utanmadan düğün için istemişsiniz. Kız tabiki hayır der. Ardından da pişkin pişkin kızın üzerine yürümek nedir? Hiç empati yapmayın yani bravo ne insanlar var yaa. Yazık günah kıza valla. Keşke bütün muhabbeti kesse sizden. Altınları taksitle öderiz diyip o da öyle kalırdı zaten merak etmeyin. Gidin kızdan özür dileyin bence bu kadar pişkin olunmaz

Vay uyanık gelin vayyy
Vay açgözlü
Cık cık cık hiç olacak şey mi bu yaptığı
Orada evlenecek küçük kayınbirader dururken...
Sen kalk bilezik takacağım de. Nereye giderken takacaksın, okula mı? Tövbeee

Yazık size ne biçim gelin almışsınız

Abim dedi gurur yapar diye. Tüm yorumları okudum haklısınız. Zaten altınlar bende değil. Abimi kıskanıyorum o an biraz kıskançlığa da yenik düştüm. Üzerine gidildi kızın. Sonradan çok pişman oldum
Gelinde olan gururun zerresi sizde yok.
Hem kadının takılarına el koymuşsunuz, hem yüzsüzce hala elinizde tutuyorsunuz.
Üstelik utanmadan alsana diyorsunuz.
Sizde biraz insanlık olsa takıların tamamını abinize verirdiniz yengenize vermesi için.

Ben de evlendigim ilk zaman altinlarimi esimin ailesine vermiştim saklayin diye. Ama bu benim teklifimdi başta hayir takarsin falan dediler ben ısrar ettim. Sebeplerim de şunlardı, birincisi altın takmayı hic sevmiyordum daha cok gümüş rengi seyler takmak hosuma gidiyordu. Ikincisi de etrafta bi bilezik icin kolu kesilen gasp edilen kadınlar duydugum icin zaten sevsem de cesaret edip takamazdım. Üçüncüsü de eve hırsız girer çalar diye baya korkuyodum. Takmak isteseydim neyse ama madem takmayı sevmiyorum bari orda kalsin dedim. Onlar köyde oturuyorlar köylerinde de herkes akrabalari zaten hepsi kayinbabamin kardeşleri. Sehirdeki gibi gasp hırsızlık vs olmaz diye vermek istedim.
Gerçi başka başka sorunlardan dolayı onlardan baya soğudum sonradan. Mümkünse bana ait bisey evlerinde durmasin. Simdi geri istemeyi düşünüyorum takmasam da kendi evimde dursun.
Banka kasası kiralayabilirsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X