• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz elinden zorla almak istiyorsunuz da evirip çevirmişsiniz lafı. Ne kadar çirkin bir davranış. Kız vermek zorunda değil. Ben olsam ben de vermem. Ne demek takip napcak. Size ne napacaksa yapacak. Babasının taktığını bir de. Ukalaca ve küstahça davranmissnz ailecek. İns kocası yanında duru

İşte “ altınlarınızı kimseye vermeyin sizde dursun “ diye boşuna demiyorlar.
ben buraya daha önce yazmıştım. Gelinin altınının ona kaldığını çok az görüyorum.
damat veya ailesi ya da karşı taraf kızın etrafında altınını alana kadar dört dönüyor.
yok şu alınacak
Yok iş kurulacak
Yok ablam düğünde bize yardım etti ona vericem. ( damat bey istiyorsan ver ama kendi kazandığından ver kadının altınından niye veriyorsun )
Abim evlenecek
... üç nokta çünkü bu bahaneler bitmez.
Kadın vermek istemeyince , paragöz oluyor. manipülasyon yöntemiyle elinden alınıyor.

Ögretmen olmus kadın kendi altınlarınamı sahip cıkamayacak. Çocugun elinden alır gıbı almıssınız oda belkıde nezaket icabı evet dedi gonullu vermedi. O mal onun ıstedıgı zaman alır sız neye tavır yapıyorsunuz onu anlamadım.

Abimi kıskanıyorum ondan oyle davrandım tarzı bisey yazmıs.
Dil altı hapımı aldım ıftardan sonra, oyle geldım bdvye. Neler yazmıyor ki.
Abisine başka duygular besliyorsa zaar.. yoksa ben anlamam neden kıskanır insan o eşi sen kardeşi sanki sevgilin de başka bir kadın gelip elinden almış gibi bir kıskançlık ruh hastası böyleleri başka birşey değil..

Gelinde olan gururun zerresi sizde yok.
Hem kadının takılarına el koymuşsunuz, hem yüzsüzce hala elinizde tutuyorsunuz.
Üstelik utanmadan alsana diyorsunuz.
Sizde biraz insanlık olsa takıların tamamını abinize verirdiniz yengenize vermesi için.
Abide bunlar gibi altınları almaz gurur yapar demiş. Allah bilir Kıza(eşine/geline) öncesinde neler söyledi de almayacağını söylüyor.

Sinir oldum sana da anana da babana da. Bi kere ne hakla kızın altınlarını siz saklıyorsunuz. Onun aklı yok mu? Kız yine iyiymiş de sıkıntı çıkarmamış ses etmemiş.

Hem bi de "Takıp ne yapacaksa" ne demek ya? Sana mı soracaktı? Sinirim bozuldu ya. Şaka gibisiniz 😂
Ay gerçekten birde böyle kaynana kayınpeder görümce yüzünden çıkar eşler arasında da sorun sanki kendisi gelin olmicak

Kendi penceresinden de haklı tarafı yok ki. Kendi penceresinden görünen tek şey zorbalık. Zorbanın, gaspçının şu haklı sebeple yaptım dediği nerde duyulmuş ya da kabul edilmiş
Paraya ihtiyacımiz olduğunda ya kredi çekeriz ya da yakinlarimizdan borç isteriz.
Bu hanım da borc olarak istediği için haklısınız dedim. Altını istersin ama karşı taraf verir vermez onun bileceği iştir bu...Zorla alma gibi veya vermeme gibi bir hakkı yok .

Bana, bana ait olan altınları vermiyorum diye bağıracaklar
Ben o çeyrekleri fitil yaparım onlara
Gerçi 1 dk
Kıyamam fitil yapmaya da sdghjk
Sadece artık o ailenin gelince oturduğu koltuklara altınlarımı oturtur onlara çay ikram ederim
Avrupa yakası şahikanın bi lafı vardı
Siz 3nüz toplaşıp grup olarak kendinizi satsanız bile üzerimdeki elbiseyi alamazsınız diye, o hesap :KK53:

İnşallah konu fakedir.Ama degilse cok fena.Taksitle altın satan cok kuyumcu var oradan alın. Kızın babasının taktiklarindan size ne?sen evlenince ne yapacaksın aynı durumla karşılaşınca?Pes denecek laf çokta burada yazılmıyor.Allah kimseyi böyle bi durumla karşılaştırmasın.
Fake fake gerilmeyin, bebek bekliyorsunuz:)
Adim gibi eminim bundan,gece de yazdim.Yapan ne halt yedigini bilir zaten,gelip burada saf saf yazmaz,ari kovanina comak sokup eglenmis aklinca:işsiz:

oooooo allah geline sabır versin. paragöz kv kp görümce.
evlendiğiniz de konularınızı bekleriz, bakalım başınıza gelince neler yazacaksınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X