• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altınlar kızın. Şuan satılmasını istemiyor olabilir. Parasını ödeseniz bile şuanki durumda ödeyeceksiniz. Belki bundan 5 6 yıl sonra bozduracak ve belki o zman şimdi dende daha değerli olacak.
Bence bırakın. Bu size güvenmemek değil. Kıza ait ise istediğini yapmakta özgür. Ama neden altınlarını sizin koruyup muhafaza ettiğinizi anlamadım. Kendileri koruyamıyorlar mış.

Gelinimize babasının taktıklarını cikarip vermedik. Tekrar istemedi cunku

Anlamadınız galiba altın, para takılan ne varsa, kimin tarafı olursa olsun kızın!! Madem hırsızlık yapacaktınız neden düğün yapıyorsunuz, göstermelik takar gibi gösteriyorsunuz?

Geline haksızlık yapmışsınız. Sizin pencerenizden siz haklısınız. Gelin açısından onun altınları istediği gibi tasarruf etme hakkına öncelikle o sahip. Gönül rızası yoksa tavır almanız hatalı.
Kendi penceresinden de haklı tarafı yok ki. Kendi penceresinden görünen tek şey zorbalık. Zorbanın, gaspçının şu haklı sebeple yaptım dediği nerde duyulmuş ya da kabul edilmiş

Çünkü geline o para ödenmeyecek ve üstüne konulacaktı. Ama kız vermeyince planlar bozuldu ve sinirlendiniz.
Yoksa her halükarda cebinizden çıkacaksa para gidin kredi çekip alın, bankaya ödeyin taksit taksit.

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Kız haklı, malına çökmüşsünüz. Abinizi onun altınlarına güvenerek mi evlendirmeye kalktınız? Kız belki bozdurmayacaktı, siz altınlarını alıp o günün kuruyla taksit taksit ödeyince hem oara bölünmüş oldu hem kızın altınları TL’ye döndü. Hiç etmişsiniz toplu altınını. Umarım vermemiştir.
Bir de haklı gibi bağırmışsınız kıza, ben sinirlendim burda o iyi olay çıkarmamış.

Sana mı soracak takarken bide takip ne yapacaksa demiş terbiyesizsin. Tam klasik görümce ve kaynanasınız o eşine de yazıklar olsun diyorum evlenmiş ama koca olamamış daha karısının altına sahip çıkamıyor
Ayrıca siz bugünkü fiyattan kafanıza göre taksit taksit ödeyeceksiniz kabul etmek zorunda mı altın sürekli yükseliyor neden zarar etsin kadın ?? Geçen sene çeyrek 350 liraydı şimdi 600 TL oldu. İki katı zarar edecek siz utanmıyor musunuz dolandirmaya insanları ? Kız kabul etse bile altın borcu altın olarak ödenir. İnşallah sizle bı daha gorusmez de kurtulur sizden
Not: altınları hala vermemişsiniz arada gel al diyor musunuz. Niyeti olan öyle demez annesini ikna eder ve geline direk çıkarıp verir. Hatanızdan dönün bari bu iyiliği yapın kıza. Tabi hala harcamadiysaniz ben asla inanmıyorum kesin kızdan habersiz o altınları harcadınız
Altın çok yükseldi birikimle alıyordum artik alamiyorum,bende gelir aynı altın fiyatı aynı değil biz neysede yeni evlenenlere yazık oldu

Selamlar
1 sene önce olan ve hala ara ara acaba haksızlık mı ettik dediğim bir konuyu sizinle paylaşmak istiyorum.
Abimin benden 2 yaş küçük eşi var. Iki yıl önce evlendiler. Gelinimiz öğretmen, abim de özel sektörde çalışıyor. Bir de benden büyük abim var o da bekar. Gelinimizin altınlarını biz muhafaza edelim dedik o da etmeyin demedi düğünden sonra biz (annemle babam) aldık hepsini sakladık. Sonra geçen yıl abimlere gittik. Küçük abim de bu sene evlenecekti. Gelinimize dedik ki o altınları bize ver altın çok pahalı biz de size bugünkü fiyatından taksit taksit ödeyelim. Çünkü diğer abim de evlenecek. Kızın morali bozulur gibi oldu ve kiza sorduk o da dedi ki ben babamın taktığı altınları almak istiyorum takmak için... Hayır takip ne yapacaksa... Sanki ödemeyeceğiz parasını... Bize güvenmiyor diye düşündüm sinirlendim. Annem de kıza bağırdı al ne yaparsan yap diye. Babam da kıza tavır aldı. Kim haklı bu durumda?
Baya haksızlık yapmışsınız evet.
Annenizin söylediğini okuyunca Hulk'a dönüştüm diyebilirim.
Emrivakiden hoşlanıyorsanız bunu güven meselesi olarak görebilirsiniz ama ben görmezdim.

Aynısını sana yaptıklarını düşün. Hoş mu sence. Ki ben olsam benım takılarımsa sizde bile bırakmazdım. Kızın altınlarına güvenerek mi dügün yapıyorsunuz.
Anne babanızın da bağırma hakkı yok. Siz görgüsüzsünüz. Anne babanız size böyle bişey yapılsa emin ol karsı cıkarlardı ama gelin olunca ona her laf söylenir mantığı sizdeki.

Ben düğün borcunu biz ödediğimiz halde sırf yem borcuna benim altınlarımı aldığı için diğünde güyaaaa lazım diye çektiği kredi kartı borcuna kolyemi aldığı için(ki asla inanmıyorum)buna mecbur bırakıldığım için kayınpederimden soğudum bir daha ısınamıyorum sevmiyorum.Ailem de kayınpederime karşı bu yüzden mesafeli biz açıkça yüzlerine vuramadığımız için benim ailemi soğuk zannediyor zannetsin.Ama böyle böyle gelinler size olan saygısını yitiriyor haberiniz olsun.Şahsen ben hakkımı helal etmiyorum eminim ki gelininiz de etmiyordur.Derdim altın falan değil ha sevmem takmayı ama insanın hakkı olan mecbur bırakıkıp icra kağıdı önüme koyulup alınıyorsa Rabbim fitil fitil çıkartsın oysa biz eminevime yazılacaktık soyup soğana çevirdiler ayy gelininiz burada olsa da dertleşsek keşke

Altın çok yükseldi birikimle alıyordum artik alamiyorum,bende gelir aynı altın fiyatı aynı değil biz neysede yeni evlenenlere yazık oldu
Yani altinlari alıp TL olarak ödemek de büyük uyanıklık cidden . TL her gün değersizlesiyor bide kafalarına göre taksit yapacaklarmis ziynetin hicbi kiymeti kalmayacak

Öff çok saçma ya. Gerçekten yaşanıyor mu böyle şeyler🙈
Geline güvenerek mi düğün yapıyorsunuz🤦‍♀️
Böyle hortumcular gelinin altınları olmasa kapıdan burnunu çıkaramazlar biliyor musun ? Bir de şey derler ee biz aldık altınları yine geri yaparız vs. aldıysan babanın hayrına aldın sanki millet boğazına yapıştı bana altın al diye

Ooo sen bir de benim eşimin ve ailesinin yaptıklarını duysan ağzın açık kalır. Evlenmeden önce keşke sadece kan testi değil; akıl, vicdan, ahlak testi de yapılsa

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X