Gelin mevlüdü

espri yapıyorsun sanmıştım
yok artık daha neler çıkacak
nerde nasıl masraf yapıp emek harcasam diye uğraşanların icatları resmen
iyiki mezun olalı çok oldu
Şahsen 30 tane kız bir araya gelip kına yapmaktansa, baloyu tercih ederim ben de.

mezuniyet kınasını uydurmuşlar resmen:))
bu da gelenek olur gider artık peh

Yok artık. hangi üniversite o ya. Ben mezun olduğumda böyle bir şey yapsak rezil ederlerdi sanırım. Ben mezun olalı 10 sene oldu. Kına falan nedir? Bir de sadece kızlar.
Kuzum sadece bizimkinde değil, yavaştan yaygınlaşmış bir adetimsi bir şey bu.
Ben tercih etmem ama edenler var

hayatınızı böyle zaruretler üzerine mi kurmak istiyorsunuz? ya da evliliğini ota çöpe kızmakla mı geçireceksin? bu bir mecburiyet değil. adet veya gelenek bile değil. kimileri yapar kimileri yapmaz. buna dertlenip eşini, kendini, kv.ni germene değecek mi?

iyi de demek ki çok bilinen bir adet değilmiş

sen şimdi duyduğuna göre

annen ve kv den de bunu bilmek yahut sana söylemek zorunda değil ki

ne bileyim bebeğim olunca kimse bana gel mevlüt yapalım demedi örneğin

ama bir arkadaşım çok şaşırmıştı annen sen ona gidince mutlaka yapar diye

oysa annem hayatında hiç mevlüt yapmadı ki

yani mevlüt insan hayatında olmazsa olmaz bir şey değildir

bu aşamada görünce özenmişsiniz ama siz de bebeğinize yaptırırsınız artık

Gelin mevlüdü ne ya, cagırın bi hoca okusun evinizde.

Su yeni nesil uydurma adetlere kıl oluyorum.

Kuzum sadece bizimkinde değil, yavaştan yaygınlaşmış bir adetimsi bir şey bu.
Ben tercih etmem ama edenler var

Ya bilmiyorum bir tek bana mı avam geldi bu. Mezuniyet ve kına çok alakasız yani. Bindallı mı giyiyorlarmış. Gerçekten kına var mı yani kına mı yakıyorlarmış?

Şahsen 30 tane kız bir araya gelip kına yapmaktansa, baloyu tercih ederim ben de.
kesinlikle balo bir numaralı tercih olurdu benim için de
kızım üniversiteye girip mezun olana ve evlenene kadar (Allah izin verirse ) bakalım daha ne adetler türeyecek Allah bizlerin yardımcısı olsun valla olur da gözden kaçırırız falan Allah korusun topa tutarlar bizi heralde

Bebek doğunca mevlüd ev slınca mevlüd bunların hepsi hediye gelsin diye yapılan şeyler.
Evlenince mevlüdü ilklez duydum kahkahayıda bastım.

Bizde kımada gelin kvnin kucağıa oturur ne istiyosa alır almadan kalkmaz.
Düğün günü kv kolunun altından geçirir gelini. Bal yedirir geline . Bi eline pirinç bi eline altın verir.

Düğünden birgün sonrada gelin yine gelinliği giyer gelin oynatılır. Bu sefer gelin kvye kepçe gibi tahta kaşıkla bal yedirir. Ayağının altına yün pamuk koyar karşılıklı oynarlar.

Ben hiçbirini yapmadım çokta kızdılar yengelerim halalarım annemde kız oynuycak diye balayına mı gitmeseydi dedi konu kapandı

Ya bilmiyorum bir tek bana mı avam geldi bu. Mezuniyet ve kına çok alakasız yani. Bindallı mı giyiyorlarmış. Gerçekten kına var mı yani kına mı yakıyorlarmış?
Evet canım kına yapıyorlar bildiğin. Herkes kına gecesine gelir gibi giyinmiş süslü şeyleri, kafalarında şu tüylerden oluşan taçlar, eller süslü kırmızı kurdelelerle sarılı kına sürülmüş.
Vaziyet bu yani, google a bak çıkar kesin.
Ha ben de sevmedim, yapılsa gitmem.

Cadılar bayramının kutlandığı ülkemde gelin mevlüdü hiiiiççççç bir şey.
Daha neler görücez bakalım.
Çok dertlendim çok, banada yapılmadı. 26 yıl geçti şimdi yapsam olur mu acaba?

Yapanlara bir şey dediğim yok, tercih meselesi. Ama ben tercih etmem.
Düğünün bir parçası olan kına merasimini, okul hayatımın bitimine eklemem. Her şey yerinde olmalı bana kalırsa. Düğün ayrı, mezuniyet ayrı. Ki zaten kına merasimlerini de hiç sevmem. Evlenirsem yapmamayı düşünüyorum.

Ben bir kere düğünün ertesi gitmiştim bir olaya. Herkes toplanmış. Gelin gelinliğini yeniden giymiş. Sandalyede sessizce oturuyor. Ya ne işimiz var burda diyip durmuştum. O adetten de, uygulayanlardan da tiksinmiştim. Ertesi gün ne işimiz vardı ya hala anlamış değilim.

Gerdek kutlaması :)
Sizin gelin gerdeğe girememiş ki oturuyomuş

O kadar manasızmış ki şu yapılan şey.
Düğünden sonra en azından 2-3 hafta mümkünse akraba vs görmek istemem şahsen.
Bizde de el öpme adeti var, haftası dolmadan tın tın el öpmeye gidilir.

hemşehri sayılırız bende bandırma doğumluyum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…