Şahsen 30 tane kız bir araya gelip kına yapmaktansa, baloyu tercih ederim ben de.espri yapıyorsun sanmıştım
yok artık daha neler çıkacak
nerde nasıl masraf yapıp emek harcasam diye uğraşanların icatları resmen
iyiki mezun olalı çok oldu
Kuzum sadece bizimkinde değil, yavaştan yaygınlaşmış bir adetimsi bir şey bu.Yok artık. hangi üniversite o ya. Ben mezun olduğumda böyle bir şey yapsak rezil ederlerdi sanırım. Ben mezun olalı 10 sene oldu. Kına falan nedir? Bir de sadece kızlar.
Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
Gelin mevlüdü ne ya, cagırın bi hoca okusun evinizde.Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
Kuzum sadece bizimkinde değil, yavaştan yaygınlaşmış bir adetimsi bir şey bu.
Ben tercih etmem ama edenler var
kesinlikle balo bir numaralı tercih olurdu benim için deŞahsen 30 tane kız bir araya gelip kına yapmaktansa, baloyu tercih ederim ben de.
Ya bilmiyorum bir tek bana mı avam geldi bu. Mezuniyet ve kına çok alakasız yani. Bindallı mı giyiyorlarmış. Gerçekten kına var mı yani kına mı yakıyorlarmış?
Evet canım kına yapıyorlar bildiğin. Herkes kına gecesine gelir gibi giyinmiş süslü şeyleri, kafalarında şu tüylerden oluşan taçlar, eller süslü kırmızı kurdelelerle sarılı kına sürülmüş.Ya bilmiyorum bir tek bana mı avam geldi bu. Mezuniyet ve kına çok alakasız yani. Bindallı mı giyiyorlarmış. Gerçekten kına var mı yani kına mı yakıyorlarmış?
aa inanmıyorum ciddi mi:))yok yok, odtü işletmede yapmışlar daha da bir şey demem.
Yapanlara bir şey dediğim yok, tercih meselesi. Ama ben tercih etmem.kesinlikle balo bir numaralı tercih olurdu benim için de
kızım üniversiteye girip mezun olana ve evlenene kadar (Allah izin verirse) bakalım daha ne adetler türeyecek Allah bizlerin yardımcısı olsun valla olur da gözden kaçırırız falan Allah korusun topa tutarlar bizi heralde
Bebek doğunca mevlüd ev slınca mevlüd bunların hepsi hediye gelsin diye yapılan şeyler.
Evlenince mevlüdü ilklez duydum kahkahayıda bastım.
Bizde kımada gelin kvnin kucağıa oturur ne istiyosa alır almadan kalkmaz.
Düğün günü kv kolunun altından geçirir gelini. Bal yedirir geline . Bi eline pirinç bi eline altın verir.
Düğünden birgün sonrada gelin yine gelinliği giyer gelin oynatılır. Bu sefer gelin kvye kepçe gibi tahta kaşıkla bal yedirir. Ayağının altına yün pamuk koyar karşılıklı oynarlar.
Ben hiçbirini yapmadım çokta kızdılar yengelerim halalarım annemde kız oynuycak diye balayına mı gitmeseydi dedi konu kapandı
Ben bir kere düğünün ertesi gitmiştim bir olaya. Herkes toplanmış. Gelin gelinliğini yeniden giymiş. Sandalyede sessizce oturuyor. Ya ne işimiz var burda diyip durmuştum. O adetten de, uygulayanlardan da tiksinmiştim. Ertesi gün ne işimiz vardı ya hala anlamış değilim.
O kadar manasızmış ki şu yapılan şey.Ben bir kere düğünün ertesi gitmiştim bir olaya. Herkes toplanmış. Gelin gelinliğini yeniden giymiş. Sandalyede sessizce oturuyor. Ya ne işimiz var burda diyip durmuştum. O adetten de, uygulayanlardan da tiksinmiştim. Ertesi gün ne işimiz vardı ya hala anlamış değilim.
hemşehri sayılırız bende bandırma doğumluyum :)ben bursaya gelin geldim.burada da varmış gelin mevlüdü.ben bandırmalıyım.bizde yok.ilk kez burada duydum.ki bursaya bir saat mesafede benim memleketim.
ben yapmadım.dua okutup sevap yapayım diyorsunuz üzerine bir sürü laf duyuyorsunuz.
yok vere vere bu hediyeyi verdi.yok ikramlar soğuktu.evi çok sıcaktı.laf bitmez.
gerek yok bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?