Gelin mevlüdü

Yeni yeni çıkıyor bu adetler bence bebek doğmadan önce parti, sonrasında parti, mezuniyet kınası, doğum günü partileri, gelin mevlüdü var da var bence kişi kuran okumak istiyorsa açıp okuyabilir yahu illa yemek yedireceksek fakirleri doyuralım sadaka verelim bizde de yok öyle adetler bazıları sosyal alemde resim paylaşılmak için bile yapılıyor Benim bildiğim biri öldüğünde kuran okutulur, ev alıp borcunu bitirdiğinde okutulur, bebek doğduktan sonra ilk aylarda okutulur o kadar

Bizdede okutulur. Sizin düşünememeniz normal. Anneniz yada kayınvalideniz hatırlatsa iyi olurmuş.

ben bile yapmadim yeni çikmiş daha.
baby slower mezniuet kınasi bide düğünü
6 aylık kınasi diş partisi bi yaş partisi evlilki yıl dönümü partisi gibi bi sürü şeyler bitmek nedir bilmeyen adetler
ya var ya hiçbirini yapmadım (1. yaş günü hariç)
bana o kadar gereksiz geliyor ki böyle şeyler anlatamam görümcem ısrar edip ön ayak olmasa kına bile yapmayacaktım valla
hep boşa masraf boşa zaman kaybı boşa emek gibi geliyor ne biliyim belki ben yanlış düşünüyorum ama

Reactions: anu
yeni bir adet değil,yeni evlenen çiftlerin evinde kuran okutulması güzel bir adet bence..
bunu hizmet olarak,milleti eve boşu boşuna toplamak olarak görmek,işin asıl amacının farkına varamamaktır..
güzel değilmi yepyenı bır hayata adım atarken o evde kuran seslerinin duyulması..
ben mi çok geleneksel bakıyorum acaba

Hayatımda duyduğum en ilginç bilgi, ölünün ardından belirli aralıklarla toplanmanın şaman adeti olması. 7.21 ve 40 gibi günler şaman inancından geliyormuş. Bunu duyduğumda şok geçirmiştim.

bende ilk defa duydum gelin mevlüdü diye birşey ..
yöresel bir durum herhalde..

banada öle gereksiz geliyor yapmayı da düşünmüyorum
gelin mevlidi olduğu bilmeden yapmışız düğünde mevlit okutamamişiz o yüzden mecbur yapıldı. ama iyki yapmışz
baby slower partisi felan da hiç düşünmüyorum çok gereksiz geldi
hristiyanlardan esilenerek yapıyo bunlari.
bunun yerine kuran açip okumak daha iyi kolay doğum olsun diye.
diş partisini de 6 aylık kınasini da düşünmüyorum
yaş partisi mutlaka olur

aynen bana da gereksiz geliyor
sadece dedim ya 1. yaş gününü kutladık kızımın, kuzucuğumun ilk yaş günü en özel gündü benim için doğduğu günden sonraki
epey kalabalıktık sanırım 50 kişi vardık
çok yorulduk ayak bileklerim sızlıyordu ama değmişti iyiki yapmışım çok güzel bir anı oldu hepimiz için

O nedir ya?
Yeni mi doğdunuz mevlüt yapacaksınız? Tövbe yarabbim.
Durup durup yeni adetler çıkartıyorlar yok yere...

Çok mevlüt okutmak istiyorsanız, Allah için okutun tabii ki.
Yeni gelin mevlüdü diye birşey yok, eşinizin kuzeni yok yere adet çıkartmış bence...

aha bunuda ilk defa duydum..
biri yazmış 6 aylık kınası diye ..
ben uzayda yaşıyorum zaar
Gelin olmadan kına yapıp, heveslerini mi alıyorlar nedir ben de anlamadım.
hadi canımmm şaka yapıyorsun di mi
Çok ciddiyim, ben daha mezun değilim, geçen sene fotokopi çektirecektim. Orada kızlar konuşuyorlardı, mezuniyet kınasında ne giyeceksin bilmem ne diye. Gözümü belertip, kına mı ne kınası deyince açıklamışlardı.

espri yapıyorsun sanmıştım
yok artık daha neler çıkacak
nerde nasıl masraf yapıp emek harcasam diye uğraşanların icatları resmen
iyiki mezun olalı çok oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…