Gelin mevlüdü

Tesetturlu degilseniz kayinvalideniz teklif etmemistir.Genelde oyle yapiyor bu turler.
tesettürle ne ilgisi var ki
kızın ilgisi olmadığını düşündüğü için söylememiş ayrıca dikkat ettiyseniz kızın annesi de teklif etmemiş

İlk kez duyuyorum bunu..ne icatlar çıkacak daha acaba?
Çok önemli bir şey degilki bu.kendiniz okuyun duanızı. yada gidin aç insanları doyurun.fakirlere kılık kıyafet alın. Çocuk yuvasindaki çocuklara oyuncaklar hediye edin.kimsesiz yaşlıları ziyaret edin.
Sadece Mevlüt okutarak sevap kazanacağınızı düşünmeyin. Adetlere, geleneklere kul köle olmayın.

Gelin mevlüdü nedir anlamadım ben ayrıca şimdi bir şey bulamayıp bunu mu taktınız ayrıca kaynananızla ne alakası var onu da çözemedim. Kaynanan başka kızını evlendirip ona yapmıyor ki eşinin kuzeni yapıyormuş belki kaynananlarda böyle bir adet yok. Olsa ne olur olmasa ne olur neden bu kadar önemli bu? düğünün olmuş evin barkın olmuş sevdiğin insanla da evlendiysen neyi takıyorsunuz başka derdiniz mi kalmadı çok mu lazım? ay eksik kaldınız o yapılmayıncaç. Kıskançlık mı var?

sizde adet değilmiş demek ki:))
adet olmuş olsaydı illa ki konuşulurdu vs.
anne napar eder yaptırırdı:))
dert edecek bişey bulamadın mı:))

canim tesettürle alakasi yok. ben bile tesettürsüzdüm ama yinede okutmasi lazim çok iyi oluyor bence.
Tabi ki okunmasi iyi bir evde kuran okutmaktan daha huzur veren baska birsey olamaz.yanlis anlasilmasin bn neden teklif edilmedigine dair yorum yaptim.

yapma yaaa
ya yuh bana herşeyim eksik kalmış o zaman benim bi 10 yıl öncesine dönüş yapmam gerekiyor bu durumda
ben bile yapmadim yeni çikmiş daha.
baby slower mezniuet kınasi bide düğünü
6 aylık kınasi diş partisi bi yaş partisi evlilki yıl dönümü partisi gibi bi sürü şeyler bitmek nedir bilmeyen adetler

Ben de ilk defa duyuyorum.
Katılıyorum pek çok şey Allah rızasından çok gelenek olduğundan yapılıyor. Bu kadar üzülmeye gerek yok bence.

Ben gelin mevlüdünün ne olduğunu bile bilmiyorum. Bence çok kafanızı takmayın siz de. O mevlüdü yapsaydınız ne olacaktı, yapmadınız da ne oldu yani. Her ailenin yapısı farklıdır. Onlar istemiş de yapmışlar. Siz de unuttuğunuza göre demek ki çok da önemsenilecek bir şey değilmiş yani.

O ne ki, benim bildiğim sünnet mevlidi olur, vefat edenlerin sene-i devriyesinde, 52 sinde filan mevlid okutulur, bebğin kırkı çıkınca okutulur da yeni gelin mevlidini de hiç duymadım

Hep el boşluktan ne adet çıkacağımızı şaşırdık
İlk defa gelin mevludu duydum olsa ne olmasa ne olur

saçma bir adet , evde dua okumaksa maksat açın bir yasi okuyun olsun bitsin, bebek ve cenaze dışında mevlüde karsıyım ev ortamında....

Ben de ilk defa duyuyorum.
Katılıyorum pek çok şey Allah rızasından çok gelenek olduğundan yapılıyor. Bu kadar üzülmeye gerek yok bence.
Öyle tabi.dini yorum yasak ama şunu söylemem lazım. o ölenin arkasından, doğanın arkasından yada şimdi olduğu gibi yeni evlenen gelinlere yapılan bütün mevlitler sadece bir gelenekten ibaret.Kuranda bunlar yok.
Tamam sevap olabilir ama şart değildir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…