- 31 Ekim 2013
- 21.692
- 72.973
- 798
- 41
mezuniyet kınası ne ya:) Gelin hamamı, gelin oturması. Heh şimdi de mevlüdü mü varmış bunun?
Mezuniyet kınasından sonra şaşırmam demiştim ama erken konuşmuşum.
tesettürle ne ilgisi var kiTesetturlu degilseniz kayinvalideniz teklif etmemistir.Genelde oyle yapiyor bu turler.
onu da yapıyolar herşeyi adet çikardilar neredeysemezuniyet kınası ne ya
yapma yaaaonu da yapıyolar herşeyi adet çikardilar neredeyse
sizde adet değilmiş demek ki:))Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
Tabi ki okunmasi iyi bir evde kuran okutmaktan daha huzur veren baska birsey olamaz.yanlis anlasilmasin bn neden teklif edilmedigine dair yorum yaptim.canim tesettürle alakasi yok. ben bile tesettürsüzdüm ama yinede okutmasi lazim çok iyi oluyor bence.
ben bile yapmadim yeni çikmiş daha.yapma yaaa
ya yuh bana herşeyim eksik kalmış o zaman benim bi 10 yıl öncesine dönüş yapmam gerekiyor bu durumda
İlk kez duyuyorum bunu..ne icatlar çıkacak daha acaba?
Çok önemli bir şey degilki bu.kendiniz okuyun duanızı. yada gidin aç insanları doyurun.fakirlere kılık kıyafet alın. Çocuk yuvasindaki çocuklara oyuncaklar hediye edin.kimsesiz yaşlıları ziyaret edin.
Sadece Mevlüt okutarak sevap kazanacağınızı düşünmeyin. Adetlere, geleneklere kul köle olmayın.
Ben gelin mevlüdünün ne olduğunu bile bilmiyorum. Bence çok kafanızı takmayın siz de. O mevlüdü yapsaydınız ne olacaktı, yapmadınız da ne oldu yani. Her ailenin yapısı farklıdır. Onlar istemiş de yapmışlar. Siz de unuttuğunuza göre demek ki çok da önemsenilecek bir şey değilmiş yani.Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
saçma bir adet , evde dua okumaksa maksat açın bir yasi okuyun olsun bitsin, bebek ve cenaze dışında mevlüde karsıyım ev ortamında....Kızlar aradan geçmiş onca zaman ( 9 ay )gelin mevlüdünü yapmadığımı eşimin kuzeninin gelin mevlüdünü duymamlaa farkettimm... şimdi hem anneme hem kayınvalideme içten içe kızmakla meşgulümmm benim mevlüdümmm nedennn olmadıııı..ben unuttum onların el ayak olması lazım değil miydi.. en baştan hatalı ben miyim ya da
Öyle tabi.dini yorum yasak ama şunu söylemem lazım. o ölenin arkasından, doğanın arkasından yada şimdi olduğu gibi yeni evlenen gelinlere yapılan bütün mevlitler sadece bir gelenekten ibaret.Kuranda bunlar yok.Ben de ilk defa duyuyorum.
Katılıyorum pek çok şey Allah rızasından çok gelenek olduğundan yapılıyor. Bu kadar üzülmeye gerek yok bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?