başlığa takanları anlamıyorum,kaynanam ölsün,görümceden nefret ediyorum gibi bir sürü başlık var ama nedense onlar hiç tepki almıyor.burda geline ısınamayan görümce başlığı niye tepki topluyor ki
gelin-yenge olayını gündeme getirenlerden biride benim ve açıklama yapmak istiyorum:))..geçen günki görümce-yenge olayına öyle takılmışız ki konu sahibi birden gelin deyince birçok kişi tepki gösterdik.çünkü orada GELİN kavramının altında çok farklı iğnelemeler,göndermeler vardı.aslında nitelendirmelerin bir önemi yok,önemli olan içimizde ne hissettiğimiz.ayrıca bu kavramlar bana çok da itici geliyor.benim görümcem yok ama bir erkek kardeşim var ve kısmetse görümce olacağım.ama artık korkmaya başladım...birkaç gündür açılan görümce-yenge konularından anladığım kadarıyla asıl hata erkek kardeşlerin.sen eşinin dedikodusunu gelip ailene onlarınkini de gidip eşine yaparsan sonuç böyle oluyor demek ki.dengeyi bulması gereken ortak paydamız damatlar aslında dengeyi bozan taraflar.damatlar suçlu.gelinler,görümceler,yengeler masum çıkardığım sonuç bu.
arkadaşlar konu deşildikçe iyi oluyor, bişeyleri ben de anlıyorum.
Evet dediğiniz gibi kardeşim ailesine özellikle anneme bağımlı bir erkek.
evlendikten sonra ayrı bir aile olmak gereğini kabullenemedi.
misal maddi olarak büyük zorunluluk olmadığı halde beraber oturmak istedi,annem karşı çıktığı halde.
ikimizde çalışıyoruz para biriktirecez dedi, karısı da ev taksidine girelim diye başının etini yiyordu.
(gene de hanımının neden "sevilemez" biri olduğunu anlatan ayrı bir başlık açıcam.birgün okursa kendini görsün istiyorum)
belki bu konunun içinde anlatırım...
başlık itici olmuş diyenlere....
ben burda eski üyeyim, herkesin kendini gelin yerine koyarak bana yükleneceğini biliyordum, bu konuya beni anlayan baksın istedim.
ama gene de birşeyi anlamıyorum.beni kaynana yerine koymayın, ben dışarıdan bir insan olarak hissettiklerimi aktardım,
ben çok etkili bir karakter değilim yani,olayların yönünü değiştirecek kadar.
kardeşim 5 yıllık evli,baştan beri gelini sevmedim.son birkaç aya kadar yapmacık davranarak iyi gibiydik.
fakat bir kıvılcım oldu ben artık dayanamadım tartıştık görüşmeyi kestim,daha doğrusu kesmek istedim.
sevememe sebebim kıskanç, kompleksli,hazımsız, dengesiz,sevimsiz ve çekilmez bir suratı var.
ben açık konuşmayı severim ama kendisi arkadan konuşan, alındığı zaman surat yapan, gidip odalarda kendi kendine söylenen,sonrada
arkamdan konuşuluyor diye düşünüp geri gelip oturan, bana karşı kıskanç ve alıngan hareketler yapıp sonrada hiçbişey olmamış gibi
davranalım isteyen biri.kendi karakterinin bozuk olduğunun kendisi de farkında,beni böyle çekiceksiniz diyor-muş.
kardeşim de çocuk olmasa çoktan boşardım diyor.siniri gelince kocasına bağıran,galiz küfür eden,üstüne yürüyen tuhaf bir insan.
benim sorunum şu ki;peşimi bırakmıyor,iyi geçinelim istiyor,davet etmeler jestler falan.(aslında iyi gibi görünüp,arada kavga edelim istiyor sanki)
ben irtibatı kopardım,davetlerini kabul etmiyorum,çünkü mümkün değil,onun varlığından irrite oluyorum,
karşılaştığım zaman kaçıyorum,gene patlıyabileceğimi düşünüyorum.
bu arada kendi ailesine karşı da böyle dengesiz biri,
anladığım kadarıyla kendi ailesi idare ediyor,annem babam da idare ediyor.
ama ben idare etmek zorunda hissetmiyorum.onun psikolojik sorunları beni ilgilendirmiyor.
canımı sıkan şey; bu hep benim yakınıma yaklaşmaya çalışıyor.
sanki ben kaçan görümce pozisyonundayım.haklıyken haksız duruma düşüyormuş gibi oluyorum.
birde çok yakın oturuyoruz.ben sırf onu görmemek için burdan gitmek bile istiyorum
annem babam ve kendi eşim; "evet kadın dengesiz ve çekilmez.ama sende idare ediceksin bir ablalık yapıcaksın diyor., halbuki aynı yaştayız.(30 üzeriyiz)
ben bizimkiler gibi gördüklerime tahammül edemiyorum. benim de biraz sinirli bir yapım var
"idare etmek" adına her yaptığı yanına kâr kalıyor. bu bana haksızlık gibi geliyor.
dün gene karşılaştık, canım sıkıldık, yapmacık yapamıyorum,bir kere nefret etmişim.sildimmi tam siliyorum.
kavga ediceğime hiç konuşmam! haksız mıyım???
nedense gelinler, kaynanalar ve görümcelerle ilgili demediklerini bırakmıyorlar,ne zaman kaynana ve görümce, gelinler hakkında birşey söylese hurraaaaa başlıyor tüm gelinler.dünyada kötü kaynana ve görümce varsa bir o kadar da kötü gelin var.neden kabul edilmiyor ki
aslında olaya gelin görümce elti kayınpeder kayınvalide olarak bakılmamalı bunların hepsi birer sifat özümüzde hepimiz insanız iyi insan kötü insan var sen iyi olursan herkes iyi davranır kötü olursan kötü davranır bu kadar basit
ama şu da bir gercek ki ''gelin''hiç bir zaman iyi olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?