geline ısınamayan görümceler.

gelininiz biraz baskın karakter sanırım,fikren anlaşamıyorsanız,kardeşiniz de eşini idare ediyorsa,boşanmıyacaksa
tek çare seyrek görüşüp, mesafeli olmak
davet ediyorsa mazeret gösterip kabul etmeyebilirsin..
önemli günlerde birarada olmak dışında .
bayram, seyran, düğün, d.günü, hastalık dışında beraber olmayın..

benim bildiğim kardeş eşine yenge denilmez..ancak abi eşine,dayı,amca eşine denir..
ama bazı yörelerde yaşça büyük k.biraderler,k.pederler bile gelinlere yenge diyor, duydum..

eşlerin ailelerin yanında birbirlerini azarlamaları hoş değil..
münakaşa var, azarlamak var..azarlama varsa ,hiçbirtarafın bunu gözünün götüreceğini sanmam

evet belki de karı koca onların aralarında tam oturmayan bir ilişki var.
tüm sorunların kaynağı burası da olabilir.

Kardeşim "çocuk olmasa boşarım" lafını bana söylemedi babama söylemiş.
annemede çok sıkıldığı zamanlarda "bana başka bir kız bulamadın falan diyormuş
neyse beni ilgilendirmez.

aceba siz eşinizle tartşırken sesiniz yükselmiyormu
kedi gibi eşiniz konuşup sizmi dinliyorsunuz
kusura bakmayın da açtıgıınız konudan da belli kök söktürdüğünüz

elbette yalnızken istediğiniz kadar birbirinize sesinizi yükseltebilirsiniz ama ailelerin yanında hoş olur mueşiniz ailenizin yanında size çemkirse hoşunuza gider mi

Bazı arkadaşlara katılıyorum, suç bence kardeşinizde.

Burada görümcesiyle, kaynanasıyla anlaşamayanlara yazılanlardan biri de "eşin dengeyi kurmalı" olur hep, bence kardeşiniz dengeyi kuramamış.

Adam ne için evlendiyse evlendi, bunu neden siz biliyorsunuz ki? Karısıyla sorunlarını kendi arasında çözmeli, saygıyı korumalıydı. Yok olmuyorsa da, kimseyi kimsenin diline düşürmeden eşini boşamalıydı. Ne kendisinin karısına karşı saygısı kalmış, ne karısının ona karşı. Bu durumda sizin de eşinizin hanımıyla aranızda normal bir ilişkinin olmaması yadırganamaz aslında.

belli ne kadar ilgilendirmediği.
kusura bakma ama kardeşinde de iş yok gibi. insan eşi hakkında nasıl böyle bir şey söyler ya. sevmesen bile eşin o senin.

yazık. abi kardeş dediklerinize bir bakın. bir de tüm suçu geline atmışsın.

Ya hep, annemden duydum babamdan duydum, söylediği de ne malumsa..
Konu sahibi arkadaşım, bir şeyler hep söylüyorsun ama söylediklerinin hepsi 3 cü kişilerin agzından duydukların farkındasın degil mi ?

Son düzenleme:
Yengenizin davranışları ne boyutta size karşı saygısız mı bilemem ama siz ona kin dolusunuz. Kardeşiniz de eşini o kadar aşağılamış ki acıdım kadına. Talihsiz bir evlilik. Sevmeyen "azmakbaşı" bir koca, kendinden nefret eden bir görümce. Bir de ona sorsak da anlatsa dertlerini.

Evli bir hanım olarak kardeşinizin bu söylemleri karşısında onu uyarmıyor musunuz hiç anlamıyorum. Yengeniz çemkirince uyarıyorsunuz da buna gelince susuyor musunuz?

Onlar birbirine nasıl davranırsa davranır, o onların bileceği iş. Tabi ki başkalarının yanında seviyeyi düşürmeleri hiç hoş bir şey değil. Hele ailenin yanında olması çok çirkin. Ama kimbilir maşayla üzerine yürümesine neden olan nasıl bir olaydı?

Ya hep, annemden duydum babamdan duydum, söylediği de ne malumsa..
Konu sahibi arkadaşım, bir şeyler hep söylüyorsun ama söylediklerinin hepsi 3 cü kişilerin agzından duydukların farkındasın degil mi ?

hayır, bana "neden kardeşin sana gelip çocuk olmasa boşanırım diyor" dediler de.ona cevaben.
Ama evet annem babam da, hep onun yüzüne karşı idare ediyorlar,
sonra gelip dertlerini bana boşaltıyorlar.
zaten sevmediğim insana böylece doluyorum offff

konu sahibi açıkçası senden özür diliyorum yazdıklarımın için konu dışında yazılanlar için ..

şöyle ki aslında bütün sorun erkeklerde,ne olup biteni anlatması,anlatmasa emin ol sende gelininizle iyi anlaşırsınız ben buna eminim,bir erkek gelip annenei,babana anlatıyorsa olanları haliyle onlar konuşurken sizde duyunca gelininize karşı tuhaf oluyorsunuz..ama halbuki erkek ne eşinden ne de ailesinden olanı anlatmasa emin ol bunlar yaşanmaz...tek suçlu "erkek "

ozelestırı guzeldır.sevmedıgınız ıcın herseyı gozunuze batıyor.belkı sız de esınıze onun gıbı davranıyorsunuz farkında bıle degılsınızdır zaman zaman.

. Ama kimbilir maşayla üzerine yürümesine neden olan nasıl bir olaydı?

çok çok çok basit bir olaydı, günlük rutin bişey, piknikte tuzun evde unutulması:)
ayrıca bunun evde oklavayla üstüne yürümeli bir versiyonu da yaşanmış onun sebebi de basit bir alışveriş hatası :)

bu arada bunlar annemlerle bir süre beraber oturdular o yüzden herşey kulağıma geldi malesef.

Sizin ona tavrınız, ikiniz arasında geçenlerden fazlası. Başkalarına karşı davranışları da var sizin soğuma sebepleriniz arasında.

Eğer başkalarına karşı somut bir yanlışını görüyorsanız neden bir kardeş gibi onu uyarmayı denemiyorsunuz? Cidden iyi niyetle yaklaşırsanız, geri teperse bile en kötü ihtimal aranız açılır. Eh, siz de uzaklaşmak istemiyor musunuz zaten?

hatasını öldür allah kabul etmez zaten.
aslında ben söylemekten çekinmem ama benim gözümde bir kıymeti yok o insanın.düzeleceğinden umudum da yok.
olsaydı buraya konu açmazdım

ya nedemek başka kız bulamadınmı
ısanamadıysa nişan devresi tanışma devresi diye bişey var
ozaman
nişanı bozardı
olur biterdi
herkes kendi yolunu çizerdi
kardeşinizde mükemmel değil bence
ozaman anneniz değilde kendisi bulsaydı
müstakbel eş ini
valla gelininiz bu lafları duyuyorsa
iyi sabrediyor
ne diyelim allah gelininize sabır versin dayanma gücü versin

Cidden samimiysen, sana samimiyetle katılıyorum. Bu tip şeyler iki kişinin arasında kalması gereken şeylerdir.

Herkesin yanlışı hatası olur, 2 kişi kolayca çözebilir sorunları, ama işin içine ne kadar çok kişi karışırsa konu o kadar dallanıp budaklanır.

Farklı kişiler, farklı niyetler, farklı bakış açıları... Herkes işi kendine göre yorumlar, insanlar gereksiz yere birbirlerini yanlış anlayıp kırarlar.

ben tamamen kardeşinin lafına takıldım boşardım ama çocuk var ne yazık demekki eşine karşı hiç sevgi yok karşı taraf için ne üzücü bi şey

hatasını öldür allah kabul etmez zaten.
aslında ben söylemekten çekinmem ama benim gözümde bir kıymeti yok o insanın.düzeleceğinden umudum da yok.
olsaydı buraya konu açmazdım

Umut yoksa konu açmanın da bir mantığı kalmıyor, bilemiyorum nasıl bir öneri yardımcı olacak size, ben de merak ediyorum açıkçası.

Bu sebepler bana hiç mantıklı gelmedi. İki ihtimal var. Ya olayın iç yüzü daha farklı , ya da o bayan ruh hastası. Her iki durumda da bizim buradan yapacağımız bir şey yok.
Ama ben kardeşinizi psikolojik olarak hiç sağlıklı görmedim. İlk ihtimal daha akla yatkın geliyor o yüzden

Evet, kesinlikle birinden birinin psikolojik sorunları olduğu kesin. Ya da her ikisinin de

teşekkürler ben burdaki önerileri okuyup içinden bana uyanları süzücem inş...
özellikle Ladykaka'nın verdikleri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…