geline ısınamayan görümceler.

bütün yorumları okudum,gelin iyidir kötüdür bilemem yada siz.ama benim sizin yazdıklarınızdan anladığım tek şey

kardeşinizin evlilik yapması yanlış olmuş!!!

evlilik olgunluğunu kaldıramamış bence.

kardeşiniz aşırı pasif veya eşine karşı bir eksikliği söz konusu.

yoksa inanın bir kadın bile bu davranışları kaldıramazken bir erkeğin susması çok ilginç...

acaba kardeşinizin bahsettiğiniz gibi bir hastalığı yokta başka bir kusuru olabilir mi???

yoksa ne sizin aileniz idare eder, ne de kardeşiniz.

erkek kardeşimin hanımına yenge mi demeliyim?
yani böyle hitap edenler mi var forumda???????

yenge diyenler olabileceği gibi gelin diyenler de vardır... yöresel bir tabir...

annem dayılarımın hanımlarına senelerdir gelin der, aralarında da hiç sorun yoktur, yani yengelerin hiç biri bu duruma içerlemez...

biz de adet böyle, yenge diyene rastlamadım, zaten şimdi adıyla hitap ediliyor...yalnız abinin eşine yenge denir...

eğer bu şekilde dengesiz bir gelininiz varsa, görüşmeyi en aza indirin, bir zaman sonra zaten o da ısrarı bırakır... kavga durumunda çocuğunuz ve yeğeniniz daha çok etkilenir, en iyisi kavga etmeyecek kadar görüşmek bence....

kötü kayınvalide olduğu gibi kötü gelin de vardır elbet, niye bu kadar yüklenildi anlamadım...

gerçi siz de muhtemelen üzerinize çok gelindiği için, maksadı aşan sözler sarfetmişsiniz... biraz mesafe en iyi ilaç...

Son düzenleme:
teşekkürler ben burdaki önerileri okuyup içinden bana uyanları süzücem inş...
özellikle Ladykaka'nın verdikleri

Şayet sözünüz bir ironiyse, ben cidden size yardımcı olmak istedim ama aklıma söylediklerimden başka bir şey gelmiyor, siz de düzeleceğinden umudum yok diyorsunuz ama kendinizi de konuşmak mecburiyetinde hissediyorsunuz. :44:

konu dışı olacak bu yorum ama samimiyim tabii canım ,eğerki abim anneme karşı dediği şeyleri anlatmasaydı emin ol biz abimin nişanlısına cephe almazdık,her insan kendi başına kararlarını vermeli,saygı çerçevesinde konuşup anlaşmalı,ailesine her iki tarafta laf ettirmemeli bence..bu hakkı kimse kimseye vermedi sonuçta hatasız kul olmaz canım..

konu sahibi kardeşin neden öyle sölüyor anlamadım ,iki insanın kafa yapısı uymuyorsa ayrılıcaktı yani.şimdi eşinede yazık açıkcası bu şekilde düşündüğü bilse nasıl üzülür ,onun çocuğunu 9 ay karnında taşımış,büyütüyor..

sevememe sebebim kıskanç, kompleksli,hazımsız, dengesiz,sevimsiz ve çekilmez bir suratı var.

Benim gorumcemden bahsediyormussunuz gibi geldi bir an banada.
O da beni sevmiyor, bende onu.
Bu alalade ortada.
Demekki o da benim arkamdan boyle bir topic acabilirmis:)))

ayyy bu börülcelere ne oluyoo böyle yaa hepsi havadan dolayı depresyona girip gelinlere mi sardı ne Benimkiler melake aman nazar değmesin

Sizin gelininiz hem saf hem patavatsız, siz ettiği lafı saygısızlık olarak aldınız ama karşınızda cin gibi, kötü bir gelin olsaydı size peşin peşin "ben de size surat asarım haaa" deyip durduk yere kendini belli etmezdi. Siz kötü gelin görmemişsiniz, bırakın saf olsun, patavatsız olsun, size bir zararı dokunmazdı bence. Sen ve annen onu abinize haber vererek hata ettiniz, bu mesele kendi aranızda çözülürdü, şikayetçi konumuna düştünüz. Yengeni baştan kendinize küstürdünüz. Eşyaymış, sigaraymış, kuaförmüş, bırak abinizle nişanlısı düşünsün bunları. Ailesine yakınarak ne kadar hata ettiğinin farkında değil. Önyargılarından kurtul, halen şansınız var arayı düzeltmek için, diyoruuum ve konuyu sabote etmeyi burada bırakıyorum.:26:

Son düzenleme:

sadece yorum yapmak için yazıyorlar canım
ortalığı karıstırmayada bayılıyorlar
bunlar kim bilir cevrelerindeki insanlara nasıl davranıyorlar
dayılıklarını ancak burda yapabilirler

erkek dengeyi kurup, durumu idare edecek?
kantarın topuzu kaçmayacak yanii

Karşı tarafı da bi dinlemek lazım.Abim boşayacak onu,gibi cümleler hoş olmamış.Yapıcı olmakta fayda var.

siz kardeşinizi bile sevmiyorsunuz ki gelininizi nasıl sevesiniz.

kardeşinize bile saygı duymuyorsunuz ki geline nasıl saygı duyasınız..

yazıklar olsun sizin gibi ablaya..

azmakbaşı diyor ablası...

yazık çok yazık...

Ben görümce değilim. Kötü görümce ve kayınvalide, iyi gelin diye düşünmem. Hepsinin de iyisi ve kötüsü vardır. Karakter meselesidir bu sıfat meselesi değil.
Siz sadece yengenizin, canının istediği gibi konuşup sonra da hiçbir şey olmamış gibi davranmasını kabul edemiyorsunuz . Madem beni sevmiyor yüzüme de arkamdan konuştuğu gibi davransın, mesafeli olsun diyorsunuz. Bana göre haklısınız.
Ayrıca başbaşayken kim nasıl kavga etmek istiyorsa eder, beni ilgilendirmez. Ama kız kardeşim de olsa erkek kardeşim de olsa eşi benim yanımda o şekilde davranırsa ben de müdahale ederim.
Yengenizin davranışları bana göre de iyi değil. Ama kardeşinizde ve annenizde de hata var. Annenizin size bunları anlatmaması lazım ki bu huyunuzu da biliyordur. Kardeşiniz de çok pasif gibi. Karısına bir şey söyleyemeyip gelip sizinle dedikodusunu yapması hiç hoş değil.
Kardeşiniz eşini ister boşar ister evliliğine devam eder. Bu onun meselesi. Annenizin size anlattıklarını siz kardeşinize anlatmayın ki bu konuda doğrudan veya dolaylı olarak müdahalede bulunmuş olmayın. Ne konuşmak istiyorsanız açık açık yengenizle konuşun.

valla ne güzel demiş editör oh ya,doğruya doğru.açıkçası ben de burdaki gelinleri gördükten sonra kardeşimin eşi olacak insandan(daha öyle biri yok) uyuz oluyorum,burda yazanlar "yengeler"in geneli gibi çıkarsa diye.şimdiden önyargılıyım.ama bu düşünceyi de bana yerleştiren yine kadınlar.konu sahibi çeşitli hareketlerini anlatmış,kocasına küfrediyo üstüne yürüyo,adam çocuk olmasa boşarım diyo diye...hala görümce suçlu.allah şerrinizden korusun yengelerin geneli.
eğer öyle bir yenge çıkarsa da ben biliyorum yapacaklarımı,bizimla diyılsın deriz gider:)
(umurumda değil bu mesaja yorumlarınız boşuna zahmet etmeyin yazıp,fikrim değişmez,kök söktürcem köööök)

Son düzenleme:
Olayin icinde yasayan sizsiniz eniyisini siz bilirsiniz.

Halbukiarkadas gibi olsaniz can ciger olsaniz ne var dimi. Disardan birine guvenmektense hazir aile icinde biri ne iyi sirdas olurdu. Ama insanlari anlamak imkansiz. Hele cetrefilli aile iliskileri cok yipratici. Belki en iyisi uzaklasmak kendi sagliginiz icin

dün senn benim konumu okusaydın belkide okuyup yorum yapmışta olabilsin hakaretler,dalga geçmeler..neler neler..yani...

sen ne takıyorsun allahaşkına,gelin görümceden güzel görümce kıskanıyor diyenler de oldu sana:)...işin komikliğini orda farketmeliydin. salla valla.konu aç içini dök rahatla,sinirlerinden yesinler birbirlerini kalanlar....sen bi çay demle içe içe oku yazılanları:)nasıl olsa fikri alınacak sadece birkaç kişi kestirdim gözüme forumda...gerisi ne dese boş,harf israfı...
takma...

onunla anlaşamıyor olabilirsin anlaşmak zorunda da değilsin ama onun hakkında kardeşine şikayette bulunmak çok kötü bi davranış.
afedersin ama bildiğin görümcelik etmişsin.
sanki aynı evde yaşıyorsun, bırak naparsa yapsın.
eşi onun hakkında şikayet edecek bile olsa sen bu evliliği devam ettirmek için kardeşine uygun nasihatlerde bulunman lazım.
onlar boşansın mı istiyorsun, dışarda çok iyileri var bu o zaman bi tane kardeşine tövbeeee

Konu içinde kendi sorunlarınızı dile getirip üstüne yorumlar yapılıp cevap verilmesi konu sahibine yapılan bir ayıptır arkadaşlar. Lütfen konuyu dağıtmayınız.

onunla anlaşamıyor olabilirsin anlaşmak zorunda da değilsin ama onun hakkında kardeşine şikayette bulunmak çok kötü bi davranış.
afedersin ama bildiğin görümcelik etmişsin.

erkek kardeşimle karısı hakkında hiç konuşmuyorum canım, hatta kazara laf o tarafa gidecek gibi olsa lafı değiştiriyorum,
kardeşimi üzmek istemem.
ben içimi sadece burda açtım.
bir ara annemle dertleşirdik ama onu da bıraktım artık hemen konuyu değiştiriyorum.sinirim bozulmasın diye.

Gelin damadın ailesini; damat da gelinin ailesine sevmek onlara ısınmak zorunda değildir; samimi olup sık sık görüşmek zorunda da değillerdir. Her iki taraf da (gelinin ailesi-damat yada damadın ailesi-gelin olarak) kendinden olanı düşünüp ona göre saygılı davranır ve karşılığını da görürse ilişkiler iyi olur karşılığını göremez bir "sütten ağzı yanma" durumu varsa da uzak durur. Kimse kimseyi sevmek zorunda değildir. Olay aslında bu kadar basittir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…