- 28 Ağustos 2013
- 240
- 93
- 33
- Konu Sahibi elifsu0225
-
Bunu herkese demediniz sanirimOrada zaten diktirme de kürtaj da moda. Hiç o kızın adına üzülme. Gelininizi tanımıyorum allah yardım etsin zaten eşi sayılır ama o ülkede evli bekar genç yaşlı demeden istediklerini yaşıyorlar. Çok bilmiş ve pişkin oluyorlar. Allah hayırlısını versin.
Aman millet ne diyecek diye mi yaşıyorsunuz çocuk kimin kardeşinin babası benim kadin benim karım diye sahip cikiomu daha ne adam çocuğu babasız kızı kocasiz birakmio hani açıkta biraktida ortada kaldı neyse ama adam sahip cikio çocuğuna karısına kime neemerhaba bayanlar.. farklı bir konu ile merhaba.. olay şu ki benim akıllı erkek kardeşim nişanlısını hamile bırakmış.. test yapmışlar. hesaba göre 5 haftalık henüz. dini ve resmi nikahları var ama düğüne daha 2 ay var. öne alamayız. açtı telefondan anlattı.. aldıralım falan dedi. kesinlikle karsı çıktım. asla affetmem. hiç bir şekilde doğru değil. cinayet resmen dedim. millet tup bebekle uğraşıyor siz ne diyosunuz gibisinden tepki gösterdim. internetten mesajla görüşebiliyoruz yurt dısında (Azerbaycan) kendileri. benim iki çocuğum var çok şükür evlat sahibi olmanın ne kadar güzel olduğunu anlattım. başlaması gereken vitamin ilaçları fln var. acilen orada kadın doguma gidin dedim.. kıza iyi davran, üzme sakın. mutlu edersen bebeği kabullenir dedim. korkmuş ilaç içmek istemiş çünkü. kardeşim 29; gelin kız 19 yaşında..
ben yazışırken eşim şüphelendi. sadece birlikte yaşamaya başlamışlar dedim.. ama yaza nasipse doğum var. ne diyeceğiz millete bilmiyorum. yaparken düşünseydiniz, katlanacaksınız lafa söze dedim. ya tamam resmi olarak ve dinen karı koca ama toplumun da şekillendirdiği normlar var.. hele ki küçük bir ilçede.. inanın ne diyeceğimi bilemedim. anneme söyleyeceğiz muhakkak ama üzülüyorum da. çok şaşıracaklar..
böyle bir duruma tanık olanlar var mı, ne yapmalıyız ve ne yapmamalıyız sizce? bir de gelin kızımız azeri. henüz tam konuşamıyoruz dilden dolayı..utanmış bir de hiç konuşamadı benimle. bu tür durumlar Azerbaycanda nasıl karsılanır.. bilen varsa yorumlara şimdiden teşekkür ederim..
destek olmadığım için aldırmayı mı düşünmüş. bunu mu anladınız??? geriye dönüp tekrar okumanızı tavsiye ederim.. elalem ne der derdinde olan ben değilim. kendileri. bu yüzden kabullenemediler sanırım.. bir arkadaşım vardı. düğün fotolarını gösterirken ben burada 3 aylık hamileyim demişti. onu anlattım mesela. normal dedim. ve yönlendirmeye çalıştım. müdahale etmeyin diyenler olmuş da. biri 19 yasında tecrübesiz bir kız. biri hamilelik annelik nedir bilmeyen bir erkek. onların iyiliğini isteyen bir abla olarak tavsiyede bulunmam, destekk oolmam, acil doktora gidin, kıza iyi davran demem sorun herhalde. müdahale etmiyorum, karışmıyorum deyince daha iyi olacaktır öyle mi??Siz kardesinize de gelininize de psikolojik olarak destek olun ve artik su elalem ne der kafasindan cikin.Siz boyle yaparsaniz elalemden farkiniz kalmaz.Insanlar evli ve yine de hesap mi verecekler yada kendilerini suclu mu hissedecekler? Bence siz yeterince guven verip destek olsaydiniz erkek kardesiniz umutsuzluga dusup bebegi aldirmak istemezdi.Hicbir erkek durduk yerde oyle telesa kapilip bebegi aldirma derdine girmez.Daha karin cikmayacagini bile bilmiyor cunku kimse soylememis anlatabiliyorumdur insallah.Benden size tavsiye elalem gibi olmayin.Ille olcam derseniz silerler bigun sizi.Ben sildim cunku cok da mutluyum esimle bebisimle.Simdi kimse benden bisey beklemesin.Dert ettikleri elaleme gitsinler.
iyi de şu tarafı da var.. anne babanın nikahtan haberi yok. birlikte yasadıklarından haberi yok. ablayı arayıp pat kız hamile. anne baba ne yapsın şimdi. hala bilmiyorlar. ister misiniz evladınız sizden habersiz nikah ev çocuk halletsin.. kimse bilmiyor ki nikahı millet doğunca tahmin edecek olanı biteni. herkes 3 ay önce nikah kıydılar die tek tek de anlatamıcaz..Yuzlerce kisinin onunde sulalece halay cekmeden hamile kalmalari gercekten cok ayip olmus
destek olmadığım için aldırmayı mı düşünmüş. bunu mu anladınız??? geriye dönüp tekrar okumanızı tavsiye ederim.. elalem ne der derdinde olan ben değilim. kendileri. bu yüzden kabullenemediler sanırım.. bir arkadaşım vardı. düğün fotolarını gösterirken ben burada 3 aylık hamileyim demişti. onu anlattım mesela. normal dedim. ve yönlendirmeye çalıştım. müdahale etmeyin diyenler olmuş da. biri 19 yasında tecrübesiz bir kız. biri hamilelik annelik nedir bilmeyen bir erkek. onların iyiliğini isteyen bir abla olarak tavsiyede bulunmam, destekk oolmam, acil doktora gidin, kıza iyi davran demem sorun herhalde. müdahale etmiyorum, karışmıyorum deyince daha iyi olacaktır öyle mi??
Bu nasil bi yorumdurOrada zaten diktirme de kürtaj da moda. Hiç o kızın adına üzülme. Gelininizi tanımıyorum allah yardım etsin zaten eşi sayılır ama o ülkede evli bekar genç yaşlı demeden istediklerini yaşıyorlar. Çok bilmiş ve pişkin oluyorlar. Allah hayırlısını versin.
Hayir hiçte normal degilTürkmenistan olsa işiniz zordu ama azerbeycanda bunlar normal gibi
anne ve babanızın nikahtan nasıl haberi yok gizlicemi evlendiler bunlar madem siz birlikte yaşadıklarını biliyordunuz kardeşinizin kulağını çekeydiniz biraz 19 yaşındaki kız nerden bilecek kardeşinizin dikkatli davranması gerekirdi 5 dk zevk için bir sürü sorun çıkarmanın anlamı yok olan olmuş artıkiyi de şu tarafı da var.. anne babanın nikahtan haberi yok. birlikte yasadıklarından haberi yok. ablayı arayıp pat kız hamile. anne baba ne yapsın şimdi. hala bilmiyorlar. ister misiniz evladınız sizden habersiz nikah ev çocuk halletsin.. kimse bilmiyor ki nikahı millet doğunca tahmin edecek olanı biteni. herkes 3 ay önce nikah kıydılar die tek tek de anlatamıcaz..
yazdiklariniza dikkat edin hannimefendi.Siz azerileri ne kadar taniya bilirsinizki! bizler icin namus bekaret en basta gelir.boyle seyler kabullenmez ama siz gibi tore cinayetine de kurban gitmez.bir halki tanimadan oylesine atip tutmayin!Orada zaten diktirme de kürtaj da moda. Hiç o kızın adına üzülme. Gelininizi tanımıyorum allah yardım etsin zaten eşi sayılır ama o ülkede evli bekar genç yaşlı demeden istediklerini yaşıyorlar. Çok bilmiş ve pişkin oluyorlar. Allah hayırlısını versin.
Bunu herkese demediniz sanirim
Azərbaycanlısan?Tabii ki herkes bir olabilir mi. Rayonlarda ki kızlar özellikle bambaşkalar. Ben oradaki o baküdeki kızlardan çok çektim açıkçası.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?