Gelinimiz hasta anneme çocuğunu baktırmak istiyor

denizberdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
416
248
63
Annem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.

Gelinimiz de hastayken annemle ilgilenmedi. Hatta benim bir kaç gün idare etsin diye anneme yapıp bıraktığım yemekleri yedi gitti. Çalışıyormuş ta, faydası dokunmuyormuş ta falan filan. Kendi annesine olsa nasıl koşacağını bilemezdi. Biz zaten benim gibi bakmasını beklemedik ama bari yemek yemeye gelmeseydi düşüncesiz.

Sorun şu; gelinin çocuğu oldu. Şimdi anneme diyor ki sana yakın bir kreşe veririm ilgilenirsin. Annem asla yapamam diyor ama yüzüne diyemiyor. Saftır annem, kimseye bir şey diyemez beceremez ezdirir hep kendini. Annemin ağır kaldırmaması da gerekiyor. Yakın dediği kreş yürüme 20 dk. Evde asansör yok. Annem yaz kış gidecek çocuğu alacak gerekirse kucağında getir götür merdiven çıkar. Bu çocuk hastalanacak, kreşe gidemiyor anne sen bak diyecek gelin. Kadın kendi bedenini zor taşıyor ne çocuk bakması. Bana bir kere açsa konuyu gelin gerekeni söyleyeceğim de bana gelmedi henüz konu.
Nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlayamıyorum. Biz neler çektik yanımızda olmadı. Şimdi fedakarlık bekliyor. Hepsi bir tarafa sağlıklı olsa bile kimse torununa bakmak zorunda değil. Herkes çocuğu yaparken hesap etsin nasıl büyüteceğini.
Annemin çocuğa bakmasına asla izin vermeyeceğim de, kimsenin arası bozulsun da istemiyorum. Ne diyelim şimdi biz bu geline??

Peki bu gelinin esi ne diyor kendi annesinin durumunu bilerek?
Reddedin gitsin. Ezilip buzulmeye gerek yok. Ayni bize dediklerinizi soyleseniz yeter zaten.

kanser atlatmış insanın yorulmaması,stress yaşamaması lazım. anneniz söyleyemiyorsa siz deyin. valla benim annem olsa buna izin vermezdim.ve ben söylerdim. annenize Allah korusun birşey olsa ben keşke konuşsaydım dersiniz. açıkça söyleyin.
ilgilenmiş bile olsaydı annenizle yinede bu olmaz. gelinin bencilliği işte.

Gelinin eşi yani kardeşiniz ne diyor bu duruma ? Umarım durumun mantıksızlığının farkındadır. Anladığım kadarıyla gelin hanım inanılmaz bencil birisi hep bana hep bana diyor. Anneniz sakın ha sağlığını tehlikeye atmasın. Gerekirse siz de konuşun. Annenizin sağlığı gelin hanımın konforundan daha önemli. Böyle bencil insanları hiç sevmediğim için çok kızdım gelininize şu an.

öncelikle geçmiş olsun,aynı hastalığı ben de yeni yeni atlatıyorum...genç olduğum halde tedavinin yıprattığı bedenimi hala toparlayamadım,dediğiniz gibi yardımsız bir şey yapılamıyor,hele ki çocuk!gelininiz anlayışsız ve merhametsiz anlaşılan...size emrivaki yapmasına izin vermeyin.abinizle konşun,o da eşiyle konuşsun

Öncelikle çok büyük geçmiş olsun.

"Doktoru kendisini yormamasını söyledi" falan deseniz...

Dinç, sağlıklı bir kayınvalide bile torununun sorumluluğunu almak zorunda değilken annenizden böyle bir şey beklenmesi gerçekten akıl mantık dışı. Ben olsam şu durumda kırmamaya bile çalışmazdım sanırım.

Bir de, bence de gelin hanıma "yok artık" demek abinize düşer öncelikli olarak.

Peki bu gelinin esi ne diyor kendi annesinin durumunu bilerek?
Reddedin gitsin. Ezilip buzulmeye gerek yok. Ayni bize dediklerinizi soyleseniz yeter zaten.

Kardeşim karısını koruyor, diyor ki "eşim annemin morali düzelsin diye öyle diyor" . Aslında baktırmazmış! Ama sadece çıkışta alsa çocuğu ne olurmuş!
Yok öle birşey, kreşi tarif bile etmiş anneme gelin ve defalarca aynı şeyi söylemiş yani gayet ciddi. Kardeşim salak gibi oldu zaten evlenince. Gelini ayrıca tebrik ediyorum zaten kocasını böyle parmağında oynatabildiği için. Ben yapamadım şahsen.
Aslında iyi görünümlü terbiyeli bir kız. Gören ay ne tatlı diyor. Ama bencil ve hep ona yardım edilsin istiyor. Kendi annesi dahil herkesi kullanıyor. Güleryüzüyle de açığını kapatmaya çalışıyor.

Çok geçmiş olsun. Annem neredeyse son evredeydi ve atlattı çok şükür. Siz de iyileşeceksiniz.
Annemin hayatının geri kalanını sağlıklı ve mutlu geçirmesi için kendimi paralıyorum ben. Kimsenin bunu bozmasına da izin vermek istemiyorum. Annem sessizdir ama ben baskın bir tipim. En sonunda karışacağım mevzuya. Benden başkası pek halledemiyor da..

Ben genelde ailede sorun çıkmasından hoşlanmam. Herkesin arası iyi olsun isterim. Ama söylediğiniz doğru annem üzüleceğine gelinimiz üzülsün. Zaten işten çıkma şansı da var yaşı genç değil, hatta nerdeyse emekli olacak ama evde çocuk bakmak zor geldiği için çalışıyor. Her gününü aynı geçiremezmiş çocukla. Beni ilgilendirmez isterse hiç emekli olmasın da anneme dokunmasın yeter.

çıkıştada alamaz anneniz
.hergün kolaymı hasta insanın 20 dakika yürümesi. çocuğu alıp asansörsüz merdivenleri çıkması. çocukla ilgilenmesi. yorulmaması gereken insana revamı bu. kardeşiniz annenizin sağlığını hiç düşünmüyor sanırım.
kızın bencilliği onada geçmiş.
çok kızdım kardeşinize.

anana güvenerek mi yapmış çocuğu bıraksın işi otursun evde

iyileştim zaten,o hastalık gitti de vücut toparlanamıyor o anlamda söyledim,karışmak gerekiyorsa tabi ki karışacaksınız

anana güvenerek mi yapmış çocuğu bıraksın işi otursun evde

Herkes rahatım bozulmasın işim görülsün diye bakıyor işte. Süslen püslen işe git, öğlen, çıkışta arkadaşlarla takıl, çalışıyorum yemek yapamadım yetişemiyorum de çık işin içinden. Bundan güzel hayat mı var? Bozar mı hiç düzenini? Çocuk için izindeyken kafayı yedi evde.
Özgürlüğüne, gezmeye çok düşkün insanlar evlenmesin bence. Ya da zengin koca bulsun bakıcılarla büyütsün çocuğunu. Evlenince de genç kız gibi takılacağım sanıyorlar.

Ben bu tiplere özgürlükçü demiyorum başkasının sırtından geçinen asalak diyorum ...çalışıyo madem dışarda kahve içmeye vereceği paraları harcamasın az yesinde bi bakıcı tutsun ama suç yengenizde değil ..şimdi kızıyoruz ya kocamöız şöyle yaptı böyle etti..onlar kadar hanımlarının ağzının içine bakıp çıktığı yumurtanın kabuğuna işgence edenlerde de..

Gelininiz annenize yardımcı olacağına çocuğuna baktırmaya çalışıyor, pes. Siz konuşun "annem hasta nasıl baksın" diyin çocuk bakımı ne kadar zor, hiperaktif insanın bile enerjisini alıp götürüyor. Ben de yapım gereği insanları kıramam bişe diyemem ama anneme haksızlık yapanı enayi yerine koyanı da oyarım

Çok geçmiş olsun,
Çocuk yeni doğmuş sanırım ne kadar var kreşe gitmesine?
Anneniz kısa ve öz "bakmıyorum" desin yeter.

Çıkışda niye anneniz alıyor cocuk servisle niye gelinin evine getirilmiyor.gelin maçta çıkıyor Kres kacta kapanıyor. Cocuk kac yasında.

terbiyesiz.annene bırakmayın siz söyleyin.bir de begenmez fırça atar emri vaki yapar git al getir götür.böyle insanlardan nefret ediyorum.böyleleri evlenip milletin başına bela olacağına anasının babasının başına kalsın

Kesinlikle ve kesinlikle izin vermeyin
Olmaz öyle bir şey yazık günah annenize hastalıktan yeni kurtulmuş yine yorgun düşüp hasta mı olsun ? izin vermeyin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…