- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.232
- 498
- Konu Sahibi denizberdan
-
bu doğuştan gelen bir şey canım. sonradan olursa dırdırcı olursunBenim tanıdığım çok asker var. Onlarda da olur ya bu durum, erlere asar keser, evde hanım onu asar keser:)
Acaba diyorum öylemi olmak lazım, daha kıymetli oluyorlar valla.
çOK geçmiş olsun.Artık ne yaptıysa kocasına, kardeşim salak gibi oldu. Karısına hiç bir şey diyemiyor.
Bende öğrenmek istiyorum formülünü gerçekten !
abinize diretin, annenizi kullandırtmayın. anlamadı mı tekrar anlatın, bırakın anneniz üzüleceğine, siz onlarla kötü olun. hiç de umurumda olmaz.
anlaşılan abinizin aklı karışmış annenizin hastalığının idrakinde değil. yemeği aldığında hemen arayın tepkinizi belirtin ki devamı gelmesin. ya da herhangi bir saçmalık yaptıklarında tepkinizi hemen onlara belirtin.
böyle büyük bir hastalıktan sonra beden yorgun olur, enerji kalmaz, stres yaramaz, bir de annenizin yaşını katın hesaba, günah.
Bende laf çokta terbiyemden polemiğe girmiyorum. Doğru salaklık aslında. Kimse üzülmesin bozulmasın diye düşüne düşüne sonunda üzülen biz oluyoruz.
anladım. haklısınız o zaman. annenizi ikna edin o söylesin. siz karışırsanız kötü olursunuz.Parayı kuaförde, restoranlarda harcamak varken kıyıp neden kadına versin. İsteyenin bir yüzü olayı işte, saf kayınvalideyi kullanabilirsem ne ala!
Bende tam tersi bir tipim. Kimseye minnet etmem, yardım istemeyi beceremem. Safsın neden yardım istemiyorsun diyor hep arkadaşlarım. Yapabildiğim kadarıyla kendim yaparım her türlü işimi.
Kayınvalidem maddi manevi çok rahat sömürülebilecek yapıda. Çok fedakar. Sağlığı da fena sayılmaz, kızının çocuklarına bakıyor arada. Ama ben bir gün bir şey istemiş değilim ondan. Alışmadığım için başkası yapınca da garip geliyor.
çOK geçmiş olsun.
Kanser dedin mi gözlerim dolar içime bir sızı oturur.
Annenize iyi bakmanız,üzmemeniz lazım.
Bence gelinle annenizi yüzgöz etmeyin.
Aslında en doğrusu kardeşinin çözmesi bu işi,ona yakışır eşini uyarmak.
Şimdi sen söyleyeceksin ve huzursuzluk çıkacak,yine üzülen siz olacaksınız.
Ortadan ortadan söyleseniz dr.unuzun uyarılarını mesela.
Annenizin kendisini koruması gerektiğini,fazla yorulmamasının gerektiğini filan.
Bu gelin hanım anlamaz mı.
KAdıncağızın evindeki pişmiş yemeği götürmesi de insanlıktan nasibini almamakla alakalı.
Bu kadın ne yiyecek demiyorlar mı pes doğrusu.
O kadın hergün nasıl gitsin alsın çocuğu kucakta taşıyacak.
Asla olmaz öyle bişey.Ağır bir hastalıktan çıkmış günahtır yahu.
Akşam gelin hnm kaçta evde oluyorsa servis o saatte eve bırakır zaten.
Annene yıkılmaya çalışmanın alemi ne.
Moral olacaksa ,hafta sonu gelirler ,kadın hem torun sever,onlar da pişirir ederle anneleriyle oturup yerler
vakit geçirirler.
Amaç moral vermekse moral vermek böyle olur.
bence bir an önce kardeşinizle siz konuşun.
anneniz bu durumu düşünüp daha fazla üzülmesin,
üzüntüden,stresten uzak durması gerekir,
gelinize de çok kızdım,ne kadar düşüncesiz bir insan bu
çok geçmiş olsun. bundan sonraki hayatında anneciğinizin burnu bile akmasın inşallah.
öncelikle inanın işe gidip o yavrucağı birilerine bırakmak öyle süslen-püslen öğlen kahve iç şeklinde olmuyor. yani çoğu kadında öyle olmuyordur. insan sürekli bir özlemle ve vicdan azabıyla yaşıyor. kendi adıma bunu söylemek istedim demeyin öyle, üzülüyorum.
haaa konuya gelirsek o bencil, şımarık, arsız, utanmaz gelininize sağlam bir görümcelik yapmanızın vakti gelmiş.
bırakın 20 dk. yürümeyi, bırakın asansörü çocuğa bakmak çok çok çok zor sadece göz kulak olmak bile çok efor istiyor.
ben kendi anacığıma baktırıyorum da annem acıcık durgun olsa yoruldu diye vicdan azabından ölüyorum.
madem kardeşinizde iş yok, siz arayın bir gün gayet kendinizden emin ve net bir şekilde işte adı neyse "ayşeciğim, fatmacığım bebişi napacaksın izin bitince" deyin. pişkin pişkin "anneme vericem" derse "aaa şaka mı yapıyorsun, kesinlikle olmaz, o yavru benim canım ama annem de bir tane. hastalıktan yeni çıkmış kadına güvenmeyin, kesinlikle. istersen kendi annene baktırabilrsin" diyin. net.
ayrıca çocuk tüm zamanını alıyor insanın anneciğiniz azıcık hastalığında kaçırdıklarını yaşayacak zamanlar geçirsin dimi ama? :)
anneniz kanseri yenmiş normal hayatına dönmüş ne zararı varki torununa bir kaç saat tahammül etseAnnem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.
Gelinimiz de hastayken annemle ilgilenmedi. Hatta benim bir kaç gün idare etsin diye anneme yapıp bıraktığım yemekleri yedi gitti. Çalışıyormuş ta, faydası dokunmuyormuş ta falan filan. Kendi annesine olsa nasıl koşacağını bilemezdi. Biz zaten benim gibi bakmasını beklemedik ama bari yemek yemeye gelmeseydi düşüncesiz.
Sorun şu; gelinin çocuğu oldu. Şimdi anneme diyor ki sana yakın bir kreşe veririm ilgilenirsin. Annem asla yapamam diyor ama yüzüne diyemiyor. Saftır annem, kimseye bir şey diyemez beceremez ezdirir hep kendini. Annemin ağır kaldırmaması da gerekiyor. Yakın dediği kreş yürüme 20 dk. Evde asansör yok. Annem yaz kış gidecek çocuğu alacak gerekirse kucağında getir götür merdiven çıkar. Bu çocuk hastalanacak, kreşe gidemiyor anne sen bak diyecek gelin. Kadın kendi bedenini zor taşıyor ne çocuk bakması. Bana bir kere açsa konuyu gelin gerekeni söyleyeceğim de bana gelmedi henüz konu.
Nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlayamıyorum. Biz neler çektik yanımızda olmadı. Şimdi fedakarlık bekliyor. Hepsi bir tarafa sağlıklı olsa bile kimse torununa bakmak zorunda değil. Herkes çocuğu yaparken hesap etsin nasıl büyüteceğini.
Annemin çocuğa bakmasına asla izin vermeyeceğim de, kimsenin arası bozulsun da istemiyorum. Ne diyelim şimdi biz bu geline??
Çıkışda niye anneniz alıyor cocuk servisle niye gelinin evine getirilmiyor.gelin maçta çıkıyor Kres kacta kapanıyor. Cocuk kac yasında.
anneniz kanseri yenmiş normal hayatına dönmüş ne zararı varki torununa bir kaç saat tahammül etse
gelmedi destek olmadı kendi annesi ne olsa yapar
kv ile anne ayrımını iyi bilmeniz gerekiyor
hiç bir gelin içi sızlayarak bakmaz kvsine mecburiyetlerden yapar hep
ama kendi annesi canı ciğeridir elbette koşturur yapar.
bdvde kaç konu açıldı gelin kaynana üzerine
kii bakmak istemiyorsa da bunu direk sölesin geline.onlarda başının çareine baksın
bakın sizi anlıyorumAllah kimsenin başına vermesin kanseri. Sanırım pek bilginiz yok bu hastalıkla ilgili. Bitti deyince bitse keşke. Normale dönmek diye bir şey yok! Bir sürü detay var biz hala hastanelerdeyiz o kadarını da anlatmadım. Bir yeri düzeltirken bütün vücut bozuldu. Hastalığı yendi dedik diye annem sapasağlam koşturuyor sandınız sanırım. Şu an çocuğu kucağına alıp sevse beş dakikada yoruluyor. Fazla değil beş dakika!!
Biz geline anneme baksın demiyoruz zaten ben yaşadığım sürece onu kimseye muhtaç etmem. Annemden yardım beklemesin yeter.
Kendi annesi canı ciğeriyse benim annem de benim canım ciğerim. Kalan ömründe onu mutlu etmek istiyorum sinir etmek ve yormak değil.
Valla ben komşum hasta olsa ona bile destek olmaya çalışırım elimden geldiğince, sevaptır. Mecburiyetten yapar gelinler demişsiniz ya, o sizin görüşünüz. Kocamın ailesine yaptıklarımı anlatmayacağım şimdi burda.
Bir kaç saat tahammül etse ne olur demişsiniz ya, Neden ve hangi kuvvetle baksın toruna annem bana bi açıklar mısınız? Onu mutlu mu ediyor hayır! Daha çok yoruyor. Bu bir günlük dava mı hayır yıllarca sürecek. Kim mutlu olacak ?gelin! Ameliyat olduğunda günlerce annemi aramayan gelin!
anneniz kanseri yenmiş normal hayatına dönmüş ne zararı varki torununa bir kaç saat tahammül etse
gelmedi destek olmadı kendi annesi ne olsa yapar
kv ile anne ayrımını iyi bilmeniz gerekiyor
hiç bir gelin içi sızlayarak bakmaz kvsine mecburiyetlerden yapar hep
ama kendi annesi canı ciğeridir elbette koşturur yapar.
bdvde kaç konu açıldı gelin kaynana üzerine
kii bakmak istemiyorsa da bunu direk sölesin geline.onlarda başının çareine baksın
bakın sizi anlıyorum
üzgünsüzün
tabiki kanser hastalığı ha deyince geççen bi hastalık değil
ama hayattan tamamen soyutlanması neden
iş arkadaşımın annesi de kanser atlattı dediler diğer organlarına sıçrama durumu varmış
o halde torunum benim hayat ışıgım onunla yenecegim deyim bakıyo torununa
kemoterapi aldıgında bakamıyor sadece
demem o ki gavura küsüp oruç bozmaya benzer bu olay
arada kardeşiniz var küçücük bi torun var
tabii hangi aşamada bilemem hastalık
tekrar geçmiş olsun bu arada
Annem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.
Gelinimiz de hastayken annemle ilgilenmedi. Hatta benim bir kaç gün idare etsin diye anneme yapıp bıraktığım yemekleri yedi gitti. Çalışıyormuş ta, faydası dokunmuyormuş ta falan filan. Kendi annesine olsa nasıl koşacağını bilemezdi. Biz zaten benim gibi bakmasını beklemedik ama bari yemek yemeye gelmeseydi düşüncesiz.
Sorun şu; gelinin çocuğu oldu. Şimdi anneme diyor ki sana yakın bir kreşe veririm ilgilenirsin. Annem asla yapamam diyor ama yüzüne diyemiyor. Saftır annem, kimseye bir şey diyemez beceremez ezdirir hep kendini. Annemin ağır kaldırmaması da gerekiyor. Yakın dediği kreş yürüme 20 dk. Evde asansör yok. Annem yaz kış gidecek çocuğu alacak gerekirse kucağında getir götür merdiven çıkar. Bu çocuk hastalanacak, kreşe gidemiyor anne sen bak diyecek gelin. Kadın kendi bedenini zor taşıyor ne çocuk bakması. Bana bir kere açsa konuyu gelin gerekeni söyleyeceğim de bana gelmedi henüz konu.
Nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlayamıyorum. Biz neler çektik yanımızda olmadı. Şimdi fedakarlık bekliyor. Hepsi bir tarafa sağlıklı olsa bile kimse torununa bakmak zorunda değil. Herkes çocuğu yaparken hesap etsin nasıl büyüteceğini.
Annemin çocuğa bakmasına asla izin vermeyeceğim de, kimsenin arası bozulsun da istemiyorum. Ne diyelim şimdi biz bu geline??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?