Gelinimiz hasta anneme çocuğunu baktırmak istiyor

açık açık şu yazdıklarını söyle işte
hastalık bu
dermanı yok
kadın merdivenlerden inip çıkmakta zorluk çekiyor
yürüyerek 20 dk lık yola gidip gelemez

Akşam çocuğu almaya geldiklerinde annenizin yaptığı yemeklerle karınlarını da doyururlar biraz oturup kendi evlerine yatmaya giderler. Oh ne güzel! Ben anneanne veya babaannenin çocuk bakmasına karşı değilim ama bu teklif annenizden gelmeli. Kendi isterse bakar istemezse bakmaz. Bunu geline söyleyin bir an önce B planı yapsın kendine.

kesinlikle izin vermeyin, anneniz madem söyleyemiyor, siz sahip çıkın, hayır deyin. evet deyip de sinir olacağınıza, bırakın onlar kendi çocuklarının sorumluluğunu taşısınlar. olur mu öyle şey, servisler ne için.
annenize bunun stresi bile yeter. kolay mı küçük bir çocuğun sorumluluğu, yorgunluğu.
abiniz de ayrı bir tuhafmış.

Aynen öyle , bir de işin bu boyutu var. Hazır çocuğu almaya gelmişken yemeği de yiyip gidecekler. Şu an bile anneme hiç yardım etmiyor zaten. Çocuk onun silahı. Evde on tane adam olsa alır onu kucağına kimseye vermez, bu bahaneyle kalkıp yardım etmez. Zaten anneme temizlikçi geliyor ütüyü ben yapıyorum. Tek beklediğimiz yediği sofrayı kaldırması, yemek yaparken denk gelince kadına yardım etmesi. Bir hafta beraber kaldılar. Herşeyi annem yapmış. Yemek yapıyorum bana öyle bakıyor diyor. Vicdansız diyorum artık başka açıklaması yok. Bi de görseniz pek tatlı güleryüzlü millete karşı!
İnsan günlük misafirliğe gittiği evde bile yardım eder.

annen söyleyemiyorsa siz söyleyin annem hasta iken sen baktınmı şimdi annemden yardım istiyorsun diye..kendi annesini yormaz tabi çocuğun peşinden koşmak zordur..kendi çalıştığı yere yakın bir kreşe versin veya annesinin..gelin hanım küserse küssün..aranız bozulursa bozulsun gelin ekmeğinizi aşınızımı veriyor sanki..kocasınada anlatın durumu aynen..yoksa fesat doldurur annesine karşı..bende öyle görümnce kaynana varki ben gelin olarak böyle bir şey istesem vallahi beni malamat ederler..

bundan kolay ne var?? açıkça konuşmaktan neden çekiniyorsunuz? hadi siz çekiniyorsunuz sizin düşündüklerinizi abiniz düşünemiyor mu?

bence hıııccc cekınmeyın onlar annenızı dusunmuyorsa sızde aman onların kalbı kırılır vs dıye dusunmeyın soyleyın

Kardeşim ayrı bir saftirik zaten. Geçen gün yine annemden yemek almış evine götürmüş. Demiyor ki bu kadın zor yapıyor bu yemeği bile. Yapmışken yesin bir iki gün. Yeterki karısı evde uğraşmasın! Ailesine çok bağlıydı evlenmeden önce şimdi değişti. Bende evliyim, demiyorum ki annemlere kul köle olsun , devamlı orada olsun, ama karısını mantıksızca koruyor sinir oluyorum. Eli ağırmış yetişemiyormuş, böyle kabul edicez diyor. Banane! Artık evli çocuklu, elini çabuk tutmayı öğrensin biraz. Benim ya da annemin sorunumu bu. Gezmeye gidiyoruz dersen ilk önce o koşar ama müthiş bir hızla!

Kendini özellikle böyle tanıtıp kabul ettiriyor ki insanlar, etraftan beklenti olmasın ona kimse dokunmasın. Kendi evinde isterse taş yesin, pislik götürsün beni ilgilendirmez. Ama annemi kullanamaz.

Gelinden önce abine ne demeli? Elin kizi düşüncesiz diyelim abin peki?

bazı insanlar böyle kendini zeki sanıp insanları kullanmayı seviyor.
ben de geçen annemlerdeyim amcamlar amcamın gelini vs yemeğe davetli. gelin yemek yiyor yengemin kucağında 4 aylık çocuk yemeğe çalışıyor. tam masa toplanacak gelin çocuk emzirmeye gitti. bunu hep yapıyor. 10-15 kişilik davet masasının toplanmasını gel sen düşün. ama hiç göze batmıyor tatlı serti oynuyor işte.

Kanser içimi titretiyor, ne zor bir imtihandır Yarabbim !
Açık açık söyleyin geline, kırılır darılır düşünmeyin
Candan aziz değil hiç bir kreş ve hiç bir torun
Çocuğu yapan çaresini de düşünecek, siz annenizi kollamakla en doğrusunu yapıyorsunuz
İhmale gelir bir iş değil
Allah yardımcınız olsun, annenize uzun, sıhhatli ömür versin

Acaba durumun ciddiyetinin farkında mı değil gelininiz. Acaba çaresiz mi? Çocuk ortada mı kalacak. bence sadece öğleden sonra gelecek bir kadın bulsun. Kadın cocugu kreşten alıp eve getirip azıcık oyalasın. böyle tanıdıklarım var.

abinize diretin, annenizi kullandırtmayın. anlamadı mı tekrar anlatın, bırakın anneniz üzüleceğine, siz onlarla kötü olun. hiç de umurumda olmaz.
anlaşılan abinizin aklı karışmış annenizin hastalığının idrakinde değil. yemeği aldığında hemen arayın tepkinizi belirtin ki devamı gelmesin. ya da herhangi bir saçmalık yaptıklarında tepkinizi hemen onlara belirtin.
böyle büyük bir hastalıktan sonra beden yorgun olur, enerji kalmaz, stres yaramaz, bir de annenizin yaşını katın hesaba, günah.

bundan kolay ne var?? açıkça konuşmaktan neden çekiniyorsunuz? hadi siz çekiniyorsunuz sizin düşündüklerinizi abiniz düşünemiyor mu?

Artık ne yaptıysa kocasına, kardeşim salak gibi oldu. Karısına hiç bir şey diyemiyor.
Bende öğrenmek istiyorum formülünü gerçekten !

Parayı kuaförde, restoranlarda harcamak varken kıyıp neden kadına versin. İsteyenin bir yüzü olayı işte, saf kayınvalideyi kullanabilirsem ne ala!
Bende tam tersi bir tipim. Kimseye minnet etmem, yardım istemeyi beceremem. Safsın neden yardım istemiyorsun diyor hep arkadaşlarım. Yapabildiğim kadarıyla kendim yaparım her türlü işimi.
Kayınvalidem maddi manevi çok rahat sömürülebilecek yapıda. Çok fedakar. Sağlığı da fena sayılmaz, kızının çocuklarına bakıyor arada. Ama ben bir gün bir şey istemiş değilim ondan. Alışmadığım için başkası yapınca da garip geliyor.

Artık ne yaptıysa kocasına, kardeşim salak gibi oldu. Karısına hiç bir şey diyemiyor.
Bende öğrenmek istiyorum formülünü gerçekten !
öğerenirsen buraya da yazıver de herkes nasiplensin:)
kendini kabul ettirme meselesi bu.
benim bir iş arkadaşım var erkek, eşi çalışmıyor ama keyif bir kadın.
sabah okula bu gönderiyor çocuğu, ctsi pazar falan kalkıp kahvaltı ettiririyor çocuğa sonra okula.
geçen kış dedim ki: ya şöyle birer hafta senelik izin kullansak ne güzel olur.
bana dedi ki: ipek hanım kullansam ne olacak ki kalkıp çocuğu yine okula göndereceğim, en azından şubat tatilinde kullanayım da uyuyayım bari.
ben küçük dilimi yuttum. eşi çalışmıyor ama izin zamanı bile tolere etmiyor, erkek de bu durumu kabullenmiş..
adam da iş hayatında inanılmaz başarılı çok baskın ve dominant bir karakter ama evde demek ki...

Benim tanıdığım çok asker var. Onlarda da olur ya bu durum, erlere asar keser, evde hanım onu asar keser:)
Acaba diyorum öylemi olmak lazım, daha kıymetli oluyorlar valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…