- 12 Aralık 2013
- 2.837
- 1.307
- 198
- Konu Sahibi denizberdan
-
açık açık şu yazdıklarını söyle işteAnnem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.
Gelinimiz de hastayken annemle ilgilenmedi. Hatta benim bir kaç gün idare etsin diye anneme yapıp bıraktığım yemekleri yedi gitti. Çalışıyormuş ta, faydası dokunmuyormuş ta falan filan. Kendi annesine olsa nasıl koşacağını bilemezdi. Biz zaten benim gibi bakmasını beklemedik ama bari yemek yemeye gelmeseydi düşüncesiz.
Sorun şu; gelinin çocuğu oldu. Şimdi anneme diyor ki sana yakın bir kreşe veririm ilgilenirsin. Annem asla yapamam diyor ama yüzüne diyemiyor. Saftır annem, kimseye bir şey diyemez beceremez ezdirir hep kendini. Annemin ağır kaldırmaması da gerekiyor. Yakın dediği kreş yürüme 20 dk. Evde asansör yok. Annem yaz kış gidecek çocuğu alacak gerekirse kucağında getir götür merdiven çıkar. Bu çocuk hastalanacak, kreşe gidemiyor anne sen bak diyecek gelin. Kadın kendi bedenini zor taşıyor ne çocuk bakması. Bana bir kere açsa konuyu gelin gerekeni söyleyeceğim de bana gelmedi henüz konu.
Nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlayamıyorum. Biz neler çektik yanımızda olmadı. Şimdi fedakarlık bekliyor. Hepsi bir tarafa sağlıklı olsa bile kimse torununa bakmak zorunda değil. Herkes çocuğu yaparken hesap etsin nasıl büyüteceğini.
Annemin çocuğa bakmasına asla izin vermeyeceğim de, kimsenin arası bozulsun da istemiyorum. Ne diyelim şimdi biz bu geline??
Akşam çocuğu almaya geldiklerinde annenizin yaptığı yemeklerle karınlarını da doyururlar biraz oturup kendi evlerine yatmaya giderler. Oh ne güzel! Ben anneanne veya babaannenin çocuk bakmasına karşı değilim ama bu teklif annenizden gelmeli. Kendi isterse bakar istemezse bakmaz. Bunu geline söyleyin bir an önce B planı yapsın kendine.
annen söyleyemiyorsa siz söyleyin annem hasta iken sen baktınmı şimdi annemden yardım istiyorsun diye..kendi annesini yormaz tabi çocuğun peşinden koşmak zordur..kendi çalıştığı yere yakın bir kreşe versin veya annesinin..gelin hanım küserse küssün..aranız bozulursa bozulsun gelin ekmeğinizi aşınızımı veriyor sanki..kocasınada anlatın durumu aynen..yoksa fesat doldurur annesine karşı..bende öyle görümnce kaynana varki ben gelin olarak böyle bir şey istesem vallahi beni malamat ederler..Annem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.
Gelinimiz de hastayken annemle ilgilenmedi. Hatta benim bir kaç gün idare etsin diye anneme yapıp bıraktığım yemekleri yedi gitti. Çalışıyormuş ta, faydası dokunmuyormuş ta falan filan. Kendi annesine olsa nasıl koşacağını bilemezdi. Biz zaten benim gibi bakmasını beklemedik ama bari yemek yemeye gelmeseydi düşüncesiz.
Sorun şu; gelinin çocuğu oldu. Şimdi anneme diyor ki sana yakın bir kreşe veririm ilgilenirsin. Annem asla yapamam diyor ama yüzüne diyemiyor. Saftır annem, kimseye bir şey diyemez beceremez ezdirir hep kendini. Annemin ağır kaldırmaması da gerekiyor. Yakın dediği kreş yürüme 20 dk. Evde asansör yok. Annem yaz kış gidecek çocuğu alacak gerekirse kucağında getir götür merdiven çıkar. Bu çocuk hastalanacak, kreşe gidemiyor anne sen bak diyecek gelin. Kadın kendi bedenini zor taşıyor ne çocuk bakması. Bana bir kere açsa konuyu gelin gerekeni söyleyeceğim de bana gelmedi henüz konu.
Nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlayamıyorum. Biz neler çektik yanımızda olmadı. Şimdi fedakarlık bekliyor. Hepsi bir tarafa sağlıklı olsa bile kimse torununa bakmak zorunda değil. Herkes çocuğu yaparken hesap etsin nasıl büyüteceğini.
Annemin çocuğa bakmasına asla izin vermeyeceğim de, kimsenin arası bozulsun da istemiyorum. Ne diyelim şimdi biz bu geline??
bundan kolay ne var?? açıkça konuşmaktan neden çekiniyorsunuz? hadi siz çekiniyorsunuz sizin düşündüklerinizi abiniz düşünemiyor mu?Annem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.
kesinlikle izin vermeyin, anneniz madem söyleyemiyor, siz sahip çıkın, hayır deyin. evet deyip de sinir olacağınıza, bırakın onlar kendi çocuklarının sorumluluğunu taşısınlar. olur mu öyle şey, servisler ne için.
annenize bunun stresi bile yeter. kolay mı küçük bir çocuğun sorumluluğu, yorgunluğu.
abiniz de ayrı bir tuhafmış.
Gelinden önce abine ne demeli? Elin kizi düşüncesiz diyelim abin peki?Annem kanseri yendi. Evini temizletiyoruz, alışverişine yardım ediyoruz. Kendini idare edebiliyor işte iyi kötü. Yardımsız mümkün değil. Ve asla eskisi gibi olmayacak sağlığı.
bazı insanlar böyle kendini zeki sanıp insanları kullanmayı seviyor.Kardeşim ayrı bir saftirik zaten. Geçen gün yine annemden yemek almış evine götürmüş. Demiyor ki bu kadın zor yapıyor bu yemeği bile. Yapmışken yesin bir iki gün. Yeterki karısı evde uğraşmasın! Ailesine çok bağlıydı evlenmeden önce şimdi değişti. Bende evliyim, demiyorum ki annemlere kul köle olsun , devamlı orada olsun, ama karısını mantıksızca koruyor sinir oluyorum. Eli ağırmış yetişemiyormuş, böyle kabul edicez diyor. Banane! Artık evli çocuklu, elini çabuk tutmayı öğrensin biraz. Benim ya da annemin sorunumu bu. Gezmeye gidiyoruz dersen ilk önce o koşar ama müthiş bir hızla!
Kendini özellikle böyle tanıtıp kabul ettiriyor ki insanlar, etraftan beklenti olmasın ona kimse dokunmasın. Kendi evinde isterse taş yesin, pislik götürsün beni ilgilendirmez. Ama annemi kullanamaz.
Acaba durumun ciddiyetinin farkında mı değil gelininiz. Acaba çaresiz mi? Çocuk ortada mı kalacak. bence sadece öğleden sonra gelecek bir kadın bulsun. Kadın cocugu kreşten alıp eve getirip azıcık oyalasın. böyle tanıdıklarım var.Kardeşim karısını koruyor, diyor ki "eşim annemin morali düzelsin diye öyle diyor" . Aslında baktırmazmış! Ama sadece çıkışta alsa çocuğu ne olurmuş!
Yok öle birşey, kreşi tarif bile etmiş anneme gelin ve defalarca aynı şeyi söylemiş yani gayet ciddi. Kardeşim salak gibi oldu zaten evlenince. Gelini ayrıca tebrik ediyorum zaten kocasını böyle parmağında oynatabildiği için. Ben yapamadım şahsen.
Aslında iyi görünümlü terbiyeli bir kız. Gören ay ne tatlı diyor. Ama bencil ve hep ona yardım edilsin istiyor. Kendi annesi dahil herkesi kullanıyor. Güleryüzüyle de açığını kapatmaya çalışıyor.
bundan kolay ne var?? açıkça konuşmaktan neden çekiniyorsunuz? hadi siz çekiniyorsunuz sizin düşündüklerinizi abiniz düşünemiyor mu?
Acaba durumun ciddiyetinin farkında mı değil gelininiz. Acaba çaresiz mi? Çocuk ortada mı kalacak. bence sadece öğleden sonra gelecek bir kadın bulsun. Kadın cocugu kreşten alıp eve getirip azıcık oyalasın. böyle tanıdıklarım var.
öğerenirsen buraya da yazıver de herkes nasiplensin:)Artık ne yaptıysa kocasına, kardeşim salak gibi oldu. Karısına hiç bir şey diyemiyor.
Bende öğrenmek istiyorum formülünü gerçekten !
sizi de salak gibi yapmış baksanıza
öğerenirsen buraya da yazıver de herkes nasiplensin:)
kendini kabul ettirme meselesi bu.
benim bir iş arkadaşım var erkek, eşi çalışmıyor ama keyif bir kadın.
sabah okula bu gönderiyor çocuğu, ctsi pazar falan kalkıp kahvaltı ettiririyor çocuğa sonra okula.
geçen kış dedim ki: ya şöyle birer hafta senelik izin kullansak ne güzel olur.
bana dedi ki: ipek hanım kullansam ne olacak ki kalkıp çocuğu yine okula göndereceğim, en azından şubat tatilinde kullanayım da uyuyayım bari.
ben küçük dilimi yuttum. eşi çalışmıyor ama izin zamanı bile tolere etmiyor, erkek de bu durumu kabullenmiş..
adam da iş hayatında inanılmaz başarılı çok baskın ve dominant bir karakter ama evde demek ki...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?