Gelinimiz:(

alamıyor işte sorun bu ekstra masraflarda zorlnıyor sonra gelip annemde yardım istıyor o da aldı suç mu yanı
Yoo hayir kesinlikle suc degil. Ama kardesin de bu ihtiyaclarini annene yansitarak hata yapiyor bana gore...
Ben kiraciyim, esyalarim dokuluyor, yatagim desen yaylari bile batiyor daha iki sene olmasina ragmen, hic gocunmam kullanirim. Ama benim de esim kardesin gibi. Annesini zorlamaya bayilir, gider alalim der aldirir, yapalim der yaptirir. bu biraz itici geliyor bana, simdi yeni yeni o huyunu birakiyor. Bazen diyorum biz bu evde kuru ekmek dahi yesek kimseye soylemeyeceksin. Boyle de olmali zaten. Erkek aileleri bence evlatlarini bi zaman sonra maddi olarak bagimsiz gormeli. Tabi yardimdir, destektir yapilir ama sizinki yemegi bile sizde yiyor. O zaman gelsin gelininiz annenize yardim etsin kusura bakmayin ya da beraber yasasinlar da kadina bi hayri dokunsun. Resmen sizi hizmetci gibi kullaniyor. Sizin yerinize koyuyorum kendimi insani en cok yikan karsiligini gorememektir heralde.

herkezein nezaket anlayışı farklı oluyor belki art niyetli değildir belki.bazı insanlar almayı sever vermeyi bilmezler ama üstüne teşekkürde etmeyince üzücü oluyor karşı taraf için.

maddi olarak zararı yoksa kımseyi ilgilendirmez de durum öyle değil yetiştıremiyor maalesef

Ben gelin falan degilim bekarim ne kaynanam var ne gorumcem. Kardesiniz hic tesekkur ediyor mu? Ben hic kardesinizin bir nezaket gosterdigini yazdiginizi okumadim. Her turlu kibarlik neden gelinden bekleniyor? Ilk muhattabiniz kardesiniz, gelininiz degil.

Ya yapıp yapıp eleştirmeyi anlamıyorum kusura bakmayın. 4 yıllık gelinimiz diyorsunuz kadının hali tavrı budur belki. Başka kötülüğü yok saygısızlığı yoksa büyütmeyin canım hem kendi huzurunuzu hem kardeşinizin huzurunu bozmayın.
Annenizi de doldurmayın geline karşı. Bırakın ne yapmak istiyorsa öyle davransın. İyilik yapmak yardım etmek istemiyorsa anneniz karar versin.
Sonra alimallah görümcemmmmm( diye konu açılır ve bakarsanızın gelininiz sizden bahsediyor.

Evlendik sonra devamlı sizde, sizde bundan şikayetçisiniz ilginç! Karşı tarafı da bi de dinlemek gerekir ama mümkinatı yok:) o günlerin acısını çıkarıyodur, hasretliği gideriyodur ne diyelim:)

Hem ekstra masraflar bellerini bukuyomus hem de disardan yiyorlar ya ben bu mantigi anlamiyorum.
Bi evin tasarrufunu kadin dusunur, har vurup harman savurursak vay halimize.
İki kap yemek ya, valla sasirdim.

maddi olarak zararı yoksa kımseyi ilgilendirmez de durum öyle değil yetiştıremiyor maalesef

Hala yetistiremiyor diye karisiyorsunuz, ya birakin, zorlugu kendileri cekecekler, birakin maddi anlamda coksunler belki böyle anlayacaklar.

Bu arada Allah aşkına şu başlığı GELINIMIZ diye degistirin, gözlerimi rahatsız ediyor çünkü. .

o ediyor tabiki ama yınede diğer taraftanda bekleniyor sonuçta 2 sine yapılıyor öyle değilmi

Kardeşiniz arayıp teşekkür ediyormu ben onu merak ettim etmiyorsa gelininnizin etmemesi çok normal ve bence kardeşinize sitem edin..Niye geline yükleniyosunuz ki sanki gelinemi alıyorsunuz aldıklanızı kardeşinize alıyorsunuz.Gelin kardeşinizin karısı olmasa ona alınacakmıydı..

Kardesi anlatiyorsa bu kadin ne yapabilir? Sizin kardesiniz de size gelininizi sikayet ettikten sonra istediginiz kadar bana gelinimi sikayet etme deyin. Duymussunuzdur bir kere. Size dusen gelini buradan vurmamak olur.

Kocaniz sizi gorumcenize sikayet ediyorsa bu gorumcenin degil kocanizin sucudur.

Durumlari yokmus kayinvalide parayi vermis, gelin kendi secmis yatagi. Bunlar tesekkuru hak eden davranislar degil mi? Tesekkurden kasit, "tesekkur ederim." degil. Iyilige iyilikle karsilik verme. Guler yuzle karsilik verme. Siz kotuluk gordugunuz kayinvalidenizden yardim kabul eder misiniz? Ben benimkinden asla etmem. Allah muhtac etmesin. Dolayisiyla bu gelin gayet de kotu. Kimse kusura bakmasin. Hem parasini yiyeceksin hem yemegini yiyeceksin hem de minnetin olmayacak. Yok boyle bir dunya.

Hem ekstra masraflar bellerini bukuyomus hem de disardan yiyorlar ya ben bu mantigi anlamiyorum.

Ha bi de bu da var. Durumu olmayan bir insan nasil her gece disardan yemek ister? Bu konuda eksikler vaaar.

GELINNN gelini cagirin bana

gelin hiç birseyı düşünmez ne fatura ne mutfak masrafı ne gezme hiçbirsyi düşünmez o anca ufaklığa hep alışveriş yapsın tek derdi o

alamıyor işte sorun bu ekstra masraflarda zorlnıyor sonra gelip annemde yardım istıyor o da aldı suç mu yanı

suç değil oğlunun eksiğini almış sonrasın da üzülüyorsa yapmasın artık

evlenmiş ayrı evi olmuş kendileri eksiklerini yapsınlar borca gireceklerse zorluk çekeceklerse öğrensinler...

herşeyine koşarsanız oda alışır ki böyle de olmuş...

Ben de düşünceli değilimdir, ben bir iyilik yaptığımda teşekkür edilmesini beklemem mesela. Kendim de teşekkür etmem pek aklıma gelmiyor bu tür şeyler. Ailem, eşim, arkadaşım fark etmiyor gerçekten aklıma gelmiyor ince düşünemiyorum. Böyle olabilir gelininiz. Herkes micimici olamayabiliyor, mesela ben normal arkadaşlıklarım da kimseye canım bile diyemiyorum. Arkadaşlarım birbirlerine bir tanem, aşkım gibi şeyler söyleyebilirken ben buz gibi duruyorum. Gerçekten bu yapı meselesi. Annem bile kendisiyle konuşmam, sohbet etmem için yalvarırdı hep tek takılırdım odamda. Kaldı ki kv'nin yaptığı iyilik aklıma gelecekte nazik olacağım da ohoo.. Birinin beni dürtmesi gerek böyle şeyler için. Hatırlatması gerek yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…