Gelinimiz:(

Erkek tarafinin bir sey yapmadigindan ne kadarda eminsiniz. Sanki hayatlarinin hep ici de gibi. Kim anlatirsa o taraf hakli. Bir de geline sorun. Tek taraftan dinlemek cok kolay.

Kardeşinizi karşınıza alıp konuşacaksınız o zaman..Durumunuzu anlatacaksınız..Sonuçta sizde evlisiniz bir aileniz var,herkesin ayrı düzeni var kendine göre..Herseyden önce sizin eşiniz var ya adam istemese ne yapacaksınız peki?

bakın ben çalışıyorum o ev hanımı zaten deiğşik bir sey yapınca kadın yolluyor yemege gelsınler ama hergun için b....u çıkardılar hafta 1 gun gelsınler neden artı gelin kendiside cıkıp geliyor kardesimin haberi yokken o zaten bıze bayılıyor hiçte gidelim diye bır ugrası yok otururken yarına görüşürüz deyıp gidiyor .bizden yana sıkıntısı olsa gelirmı Allah aşkına hepimiz gelınız şurda zorla nereye götürebilirki bizi eşlerimiz.

Ilk mesajinizda " annem yataklari adi dedi, ben de yatak al bari dedim. Annem de aldi yazmissiniz"

Buradan niye aliyorsunuz, herkesin kendi sorumlulugu vs cevaplari gelince de..

Abim istedi, gelinin beli agriyormus vs.. gelin kocasindan yatak istedi, abi annwye soyledi, anne kizina danisti, kiz yani gorumce onay verdi.. niye baskalarinin evlerine, hayatlarina bu kadar mudahil oluoyrsunuz?

Ayrica benim evimde yemek pismis pismemis kime ne, kimin ne hakla haberi olabilir.. belki abiniz size gelmeye o kadar istekli ki gelinde yemek yapma istegi kalmadi.. hee abiniz diyorsa evde yemek olmadigini, abinizin ayibi kusura bakmayin. 15 aylik bebegi olan bi annenin evde hic yemek yapmayacagina inanmam.

abim degil kardeşim kardesim gerçekten yemek yapmıyor çocuga bile bizden göturuyor yarına yediririm diye hp hazır yıyor çocuk

Ne iş yapiyor bu kardes? Allah askina bi soylemedin gitti ya? Nasil sizin evinizs gelmeye basladilar? Bu kacinci sorusum?

Anneniz sizin evinizde yemeginizi yapiyor cocugunuza bakiyor buyuk ihtimalle evinizin islerinide yapar kizi calisiyor yoruluyor bide gelip evle ugrasmasin diye peki siz yada esiniz en son bunlari yapip size yardim oldu diye teskkur edip minnet gostergesi olarak annenizi bi aksam yemege cikardinizmi

sağ elin verdiğini sol el duymamalı derler ama siz illa duysun ki bizi taktir etsin diyorsunuz teşekkür etmesi için yapıyorsanız yapmayın madem rahatsızsınız size gelmelerinden belli edin tepkinizi getirtmeyin evinize o da bilsin evini aşını. yok yemek yaptık gönderdik yok şunu yaptık yok hafta başından beri neler neler gönderdik bi teşekkür bile etme bilmem ne teşekkür etmek istemiyor olabilir burda size aaa gelin çok kötü siz çok iyisiniz dememizi mi bekliyorsunuz. burda gelinden tarafaymışım gibi anlaşılmasın ben görümcenin yazdığına göre konuşuyorum gelinin yaptığı ayrı bir nezaketsizlik zaten de o konuya değinmeyeceğim.

annem benım işlerimi yapmaz sadece yemek yapar o kadar ben işten gelırım gunduz vardiyasındaysam eger masayı kurarım toplarım çayı demlerım daha sonra ev süpürurum her aksam silp toz alırım utumu yaparım gece herkes gitdıkten sonra banyo wc temızlerım evimi sabah anneme temız bırakırım bulaşık makınama kadar boşaltırım çocuğun beslenmesine kadar hazırlarım annem adece kahvaltısını hazırlar o kadar aksamda almaya gider yanı evimin işini yapmaz yapmasın zaten ben halledıyorum.evet yemek yapıyor cunku geldıklerı için onlar gelmeden önce yapmazdı ben kendi başomımn çaresine bakardım benım aileme maddı olarak bır zararım olmamıştır

Oncelikle,gelinin evine birseyler almayarak baslayin,siz onun eksiklerini tamamladikca,gelin alismis bu duruma amaan tesekkur etsemde etmesemde alacaklar mantigina bürünmüs,o kadar alistirmissiniz ki bence almadiginiz zamanlarda da niye almadiniz diye sorar bence bu gelin.sizin sorumlulugunuz zannediyor bunu.
YalniZ kardesinizde bir garip,benim evume annesi dahi yatak alsa,ne gerek var canim biz aliriz deyip karsi durur.
Hadi gelin el kızı sonucta,sizin nelerden hoslanip hoslanmayacaginizi bilmez,belki hergun size gelmesinin size bir skinti verdiginn farkinda bile degil de kardesiniz de mi bu kadar kör size karsi.. bir aksamda bugun evde yiyelim, cocugu su sekilde besle,ev yemegi yesin tarzinda gelini ögutlemiyor demekki. Tencere yuvarlanmis kapagini bulmus misali..ikisininde isene geliyor bu durum..

yaranmak için değil sevdiği seylerden yapınca tatsın istiyoruz sonuçta annemım içi rahat etmiyor.gerçi ben haytta göndermem ama ona demiyorum tabi

tabikı de en buyuklu suçlu benım kardesim karısına yemek yap demelı

benimde kardeşim nişanlıydı bir kıza,, annem resmen köpek olmuşdu kıza nasıl önünden arkasından koşturuyordu,,, misal nişan çarşısında kız siyah gecelik istedi annesi gelinlik kız siyah giymez dedi,,, beyaz takım alındı,, annem sonra gitti çok şık siyah gecelik, sabahlık takım aldı,,, bir gün hanımefendiyi evinden almaya gittik,,, annem de paket yapmış hediyeyi arabanın arkasında,,, annem dedi ki bak sana süpriz yaptım açtı hediyeyi,, iiyi dedi oturdu ne bir teşekkür ederim,, ne çok sağolun,,, şey tepkisi vardı almak zorundasınız zaten,, yani annemimn yaptığı incalik değil görevdi ona göre,,,, ha birde yılbaşı öncesi annem sepet hazırladı içine doldurdu,, kıyafet, ayakkabı, eşofman, iç çamaşırı,,, ( hepsinin de hediye çek, var) beğenmezse değiştirsin diye,,, sepete baktıı hıııı bu ne böyle dedi,,,, hiçbir şeye bakmadı açmadı bile dalga geçti resmen,,,, yani dediğim gibi bunlar inecelik değil yapılması gerekenler olarak düşündüğü için bir teşekkür lafını duymadım,,, sizin gelininizde annein görevi olarak görüyor olabilir,,,yapıcak bir şey yok,, indan kardeşinin mutluluğu huzuru bozulmasın diye biraz kör biraz sağır olucak başka yolu yok ne yazık ki (

Gorumce, gelin, kaynana ne olursaniz olun, kıymet bilinmiyorsa yapmayın efendim siz de.
ha ha ha bende şimdi bunu düşünüyordum biliyor musun???? bazen de diyorum ki acaba huysuz olan benmiyim diye ????
ama inan herşey eşlerde bitiyor,,, benim eşim azıcık kaşını kaldırsa bana bir şey yapamazlar ama eşimde tık yok,,,,,

aynı durumda ben olsaydım inanınkı 1 gun barınamazdım

Yapacağınız şey çok basit.

Kardeşinizi alacaksınız karşınıza.

Annem her akşam yemek hazırlamaktan çok yoruluyor. Benim ve eşimin işleri oluyor, yapamıyoruz. Bundan sonra düzeni değiştireceğiz. Siz kendi evinizde yapın, yiyin yemeğinizi, biz kendi evimizde. Alınmaca, gücenmece yok. Olmuyor oğlum diyeceksiniz.

Siz kötü olmayalım diye, her şeye tamam demişsiniz ama böyle daha kötü olursunuz. İhtiyaçlarını almaktan da vazgeçin. İnsan çabalayarak aldığının kıymetini bilir. Pohpohlamayın artık kardeşini.

sorun; annen!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…