- 18 Ağustos 2014
- 1.093
- 725
- 163
- Konu Sahibi depresif34
-
kardeşim istiyor gecen seneden beri annem bekledi belkı alırlar diye pzt geldı anne yatak alalım bizim yatak kötu dedi gelin de evet kötü diyordu .Alma olayında degıl kadın evladıma, var dıye alıyorum ama takdır beklıyor sonuçta .resmen kullanıyor ne dıyım
gelin hiç birseyı düşünmez ne fatura ne mutfak masrafı ne gezme hiçbirsyi düşünmez o anca ufaklığa hep alışveriş yapsın tek derdi o
Inanamadim suradaki yorumlara. Kimse tesekkur bekledigi icin iyilik yapmaz. Tesekkurden kasit "tesekkur ederim." cumlesi degil. Ne kadar duz bakiyor bazi insanlar bu olaya. Tesekkur, incelige incelikle karsilik verme, guler yuzle karsilamak, yapilan iyiligin farkinda oldugunu gostermektir.
Tesekkur bekleyen iyilik yapmayacak, gibi sig bir dusunce olabilir mi? Burada sirf kayinvalide ve gorumceyi haksiz cikarmak icin tesekkur bekleyen kotudur deniliyor yahu. Soke oldum. Cok enteresan dusunce yapilari var. Bana deniliyor ki, ne kadar eminsin kayinvalide ve gorumcenin iyi oldugundan. Siz ne kadar eminsiniz kotu oldugundan? Kizcagiz defalarca demis kendileri geliyor, gelin rahatsiz degil diye. Hanginizi zorla goturebilir esiniz o kadar sene? Gitmek istemeyen gelin, yarin gorusuruz der mi? Cok sig bakiyorsunuz cok. Resmen kardes ve gelin cimri insanlar ve bu guzel gorumce ve kayinvalideyi kullaniyorlar. Ustelik gorumce ve kayinvalide kullanilmaya bile razi. Karsiliginda sadece deger gormek istiyorlar. Anne sevgisi bile karsiliksiz degil veya bizler annelerimizi bile karsiliksiz sevmezken neler diyorsunuz siz ya? Sifir tarafsizlik.
Ay çok tatlısın aynen katılıyorumAllah'im neden kiymet bilmeyene iyi kaynana veriyorsun? Bana yazik degil mi?
Anlamadim ne demek istedigini. Anladigim kisimlara cevap vereyim. Ben sadece gelin kullaniyor demedim, kardes ve gelin ikisi beraber kullaniyorlar.Bu yorumu görmeseydim hak verebilirdim belki ama birinin beni önce kvnin yatağı oğlu istedi diye almadığına ikna etmesi lazım, yatak isteyen oğlu ama nedense "onlar" almamış oluyor, gelin sadece evet, kötü diyor. Kv evladı (sadece oğul) için alıyor ama teşekkür veya güleryüz gelinden bekleniyor bir de üstüne sadece gelin resmen kullanıyor oluyor, kullanıyorlar değil.
Ayrıca toruna, yaptığı alış veriş sorun güya, hıh. Benim bildiğim ailenin erkek çocuğunun çocuğu daha el üstünde tutulur (genel geçer yanlışlar, yanlışlarımız.. ama öyle gelin itiraf edelim) yapılan, edilen, harcanan kimseyi rahatsız etmez, gerçekten çok zorlama bir sitem olmuş öteki de.
Anlamadim ne demek istedigini. Anladigim kisimlara cevap vereyim. Ben sadece gelin kullaniyor demedim, kardes ve gelin ikisi beraber kullaniyorlar.
Eger benim gelinim ve kardesim daha az harcamak icin her gun benim evime gelip yemek yerlerse, butun ihtiyaclarini annem karsilar ise ve buna ragmen bir guler yuz gormez isem, yemege her gun bana gelmelerine ragmen luzumsuz harcalamalar yapiyorlar ise ben de demedigimi birakmam. Ama ben olsam once alirim kardesimi karsima boyle boyle derim. Baktim anlamiyor, agzima geleni sayarim. Arkasindan da soylenirim. Ama yine de kapimdan ceviremem. Ne gelinimi ne de kardesimi.
Anlamadim ne demek istedigini. Anladigim kisimlara cevap vereyim. Ben sadece gelin kullaniyor demedim, kardes ve gelin ikisi beraber kullaniyorlar.
Eger benim gelinim ve kardesim daha az harcamak icin her gun benim evime gelip yemek yerlerse, butun ihtiyaclarini annem karsilar ise ve buna ragmen bir guler yuz gormez isem, yemege her gun bana gelmelerine ragmen luzumsuz harcalamalar yapiyorlar ise ben de demedigimi birakmam. Ama ben olsam once alirim kardesimi karsima boyle boyle derim. Baktim anlamiyor, agzima geleni sayarim. Arkasindan da soylenirim. Ama yine de kapimdan ceviremem. Ne gelinimi ne de kardesimi.
Bence de annenin bir dur demesi gerekiyor. Dedigin gibi annem de bana birakmaz bu isi. Ne bileyim, cok tuhaf bir durum. Konu sahibinin esi de cok sabirliymis. Sastim kaldim.İşte sıkıntı şu ki, benim kardeşim böyle bir hata yapacak olsa, annem beni karıştırmadan, açık açık kardeşime gelmemesini, karısını da getirmemesini söyler. Bu şekilde aile ilişkileri yıpranır, hem ablanın hem de senin evliliğin zarar görür der. Bu durumda kardeşim eşini zorla getiriyorsa, getirememiş olur. Benimde kardeşimle aram bozulmaz.
Gerekirse annem kötü olur ama bir süre sonra unutulur. Ama görümce olarak ben devreye girersem, ben kötü olurum ve bu unutulmaz. Burada konu sahibinin annesininde hatası var.
Ayrıca kapımdan çevirmem demişsiniz ama her gün sizin evinize gelerek, hem size hem de kendi evliliklerine zarar verecekler uzun vadede. Valla ben böyle bir durumla karşılaşsam ve mecbur kalsam gelme derim kardeşime, çeviririm kapımdan. Olmaz bu şekilde.
:) evet gelinden once ben kardeste suc buluyorum. Kardesim bilmeli bizim aile kulturumuzun neye izin verip neye vermeyecegini. Bilemiyorum, enteresan bir durum bu. Bir arkadas demis, once annenin bir durun demesi gerekir diye. Ona da katiliyorum. Benim annem olsa bana is dusurmez, boyle olmaz oglum, gelinim derdi."Ama ben olsam once alirim kardesimi karsima boyle boyle derim. Baktim anlamiyor, agzima geleni sayarim. Arkasindan da soylenirim. Ama yine de kapimdan ceviremem. Ne gelinimi ne de kardesimi." demişsiniz, tamamen aynı fikirdeymişiz zaten :) "güzel kv ve görümce, istedikleri sadece değer görmek" ama sırf kardeş diye onu bir aradan çekme suçu geline yükleme durumu da var, demek istemiştim yorum yaparken. Yorumunuzdaki teşekkür bekleyen iyilik yapmayacak düşüncesinin sığlığı konusunda ayrıca haklısınız.
Hele bu konuda yorum yapan biri beni cok sasirtti. Cok hanimefendi oldugunu dusundugum kisiden o yorumlari okumak sok etti beni.Yemin ediyorum insanlar cok tuhaf. Sirf gelini hakli cikartmak icin kaynananin gelinine ve ogluna yardim etmesini suc gorenler var ya! Kizlar hicbir taraf her zaman hakli olamaz. Biraz objektif olun, bu ne?
Bence de annenin bir dur demesi gerekiyor. Dedigin gibi annem de bana birakmaz bu isi. Ne bileyim, cok tuhaf bir durum. Konu sahibinin esi de cok sabirliymis. Sastim kaldim.
Ben cimrilik ve tembellikten mutevellit istediklerini dusunuyorum. Hem kardesin hem de gelinin. Kim ister bunu? Evinde yemek yapmamak icin her gun gorumcesine giden bir kadin hem tembel hem cimridir. Yine evinde yemek yapmamak enistesinin evini mesken belleyen bir adam cimri ve sorumsuzdur.Gelen eşimin kardeşi olsaydı dayanamazdım. Aynı duyarlılığı kendi kardeşim olduğunda da göstermeliyim.
Ailelerin birbirlerini görebildikleri, eşlerin birbiriyle sohbet edebileceği tek zaman akşam yemekleri. Konu sahibinin annesi, oğlunun evliliğini önemsiyorsa, bu duruma dur demeli.
Elbette gelinleri gelmek istiyor da olabilir. Ama bunun yanlış olduğunu onunda görmesi lazım. Gelinin istemesi, bu durumu normal yapmıyor. Ki nasıl böyle bir şeyi ister, anlamışta değilim.
Yok anacim ben kabul etmezdim. Hergun evimde ne isi var kardesimin ve esinin. Isterlerse guller acsin yuzlerinde.Ben cimrilik ve tembellikten mutevellit istediklerini dusunuyorum. Hem kardesin hem de gelinin. Kim ister bunu? Evinde yemek yapmamak icin her gun gorumcesine giden bir kadin hem tembel hem cimridir. Yine evinde yemek yapmamak enistesinin evini mesken belleyen bir adam cimri ve sorumsuzdur.
Ben de kabul etmemek isterdim. Soylerdim de kardesime. Ama baktim duzelmiyor. Daha bir sey diyemezdim. Diyememe konusunda hakliyim demiyorum bak, yapim geregi diyemezdim. Yoksa denmesi gerekir. Ama baska bir arkadasin yazdigi gibi annenin el atmasi gerekir bu duruma. Cocuklarinin yuvalarinin saglam olmasini istiyorsa kimseyi karsi karsiya getirmemeli. Evli evine koylu koyune demeli.Yok anacim ben kabul etmezdim. Hergun evimde ne isi var kardesimin ve esinin. Isterlerse guller acsin yuzlerinde.
Hadi ihtiyaclari var, erzak yardimi yapardim.
Hele bu konuda yorum yapan biri beni cok sasirtti. Cok hanimefendi oldugunu dusundugum kisiden o yorumlari okumak sok etti beni.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?