Gelinimiz:(

O kadar emeğe, düşünceye bir teşekkürü bile çok görecek insana neyin iyiliğini yapıyorsunuz ki?
Memnun değilse, beğenmiyorsa bildiğini yapsın; ne gerek var helak olmaya.

Ben gelininizde suc göremedim. Illa içli dişli olmaya gerek yok. Herkes kendi hayatini yaşasın yani. Ben de öyle içli disli olmayı sevmem.

Vallahi surda alinti yaptiklarim hatta yapamadigim bi kac yorum daha var bunlard tum yazilanlara katiliyorum..
Tesekkur takdir bekleyerek yardim yapiyosaniz hata sizde,gelinin tarzi o demekki allah allah he baktin tesekkur etmedi yapmasin annen de bi dahakine o zaman allah allah.. Ne bu canim kadinin arkasindan saymadigini birakmamissin.. Kahvaltiya yemege evine cagirmak zorunda mi bu kadin sizi sevmiyo demekki boyle ha bire beraber olmayi.. Ayrica bi yorumunda her aksam bizim evde yemekteler rahatsizim demissin birisi cagirmayin gondermeyin yrmek yazmis sen de baska bi yorumunda kiyamiyoruz sevdigi seylerden tatsinlar diye cagiriyoruz tarzinda bi cevap yazmissin.. Anlamadim valla sen kardesinin evinde otorite kurmaya calisiyosun gibime geldi.. Madem oyle evinizi yemeginizi ayirmak istediginizi soyleyin herkes yerini bilsin boylece..ama siz de evinizi yerinizi bilin kimsenin evine karismayin herkes evinden sorumlu olsun ayda bir mi gorusulur sonra yilda bir mi gorusulur bilemem.. Valla bence en guzeli bu..

Aynı böyle bir nankorde bizde vardı. Annem torununa alırdı,yağdırırdı kadın tenezzül edip giydirmezdi..Atardı bir köşeye aldıklarını..sonrada aradan epey geçerdi bana getirirdi çocuğuma giydirmem için!! İşte böyle uyanık ve nankördü..Ahhh neler gördü bu gözler... Bende anneme derdim alma,getirme,verme..Kadın kıymet bilmiyor ki? Alıyor Bi köşeye fırlatıyor yıllarca orda kalıyor..Annem uzakta yaşadığı için görmüyordu ama ben geline yakın otururdum görürdüm evine gittikçe.
Annenizde almasın,etmesin..Oğlu için,torunu için içi el vermiyordur ama yinede yapmasın..

Nankör insanları,vefasız insanları hiç sevmiyorum! Anneciğiniz kessin ilgi alakasını bakalım ne olacak? Eğer sorarsa da ki,böyle tipler hemen sorar ne oldu? Diye Annen de açık açık desin yüzüne"ne olacak bir tşk.çok görüyorsun kızım" desin.

O kadar emeğe, düşünceye bir teşekkürü bile çok görecek insana neyin iyiliğini yapıyorsunuz ki?
Memnun değilse, beğenmiyorsa bildiğini yapsın; ne gerek var helak olmaya.

Aynen katılıyorum
Annen de yapmasın..İyiliğin,insanlığın kadrini kıymetini bilmeyenden uzak duracaksın.

Ayrıca, konu sahibi arkadaşımızı asla art niyetli görmüyorum..Anneside o da haklı bence. Karşılık beklemeden vermek yalnızca Allaha mahsustur..Biz insanlar elbette ki bekleyiş içinde oluruz. Konu sahibi ve Annesi gelininden çok şey mi bekliyor ?? Bir teşekkür ya! Bu çok mu zor bişey..insanı insan yerine koymak,vefalı olmak hatır kıymet bilmek en güzel vasıftır..Konu sahibi arkadaşım sizi çok iyi anlıyorum...Sende Anneciğinde üzülmesin canınızı sıkmayın. Annene de soyle koşmasın anında yardımına,mesafeli dursun..

Kadının kıymetini bilsin..Ben kayınvalidemin zerre hayrını görmediğim halde neler yapıyorum. Saygıysa saygı,hurmetse hürmet,tşk ise teşekkür...Şans anacım şanssss

Kimseye hakettiğinden fazla parada vermeyeceksin değer de

tesekkur dahi etmeyen insan nankor ve bencildir hangimiz birsey yaptıgımızda karsıdan bir tesekkur beklemiyoruzki..

Aynen..Hepimiz insanız mutlaka bekleriz. Kimse kimseyi kandırmasın şimdi ben beklemem diye..Beklemeden vermek yalnızca Allaha aittir...Biz kuluz..insanız. Maddi veya manevi mutlaka hep bekleyiş içindedir insanoğlu..istisnalar olsa bile kaideyi bozmaz...

Bir kimse bana iğne ucu kadar iyilik bile etse,beni düşünmüş olsa ahhhh ben onun bu yaptığını biran bile unutmam,kafama yüreğime kazırım..Vefa ve hatır,kıymet bilmek her insanda yok,yok,yok,...Karşıma çıkan vefasız ve nankörlerden biliyorum...

Aynen katılıyorum
Annen de yapmasın..İyiliğin,insanlığın kadrini kıymetini bilmeyenden uzak duracaksın.
Bence de...
Hayır bu karşılık beklemek değil ki...Karşılık bekleyecek olsa gelinin de evini temizlemesini, pasta börek yapmasını, arada hediyeler almasını falan isterdi.
Bin liralık yatağın karşılığı bir teşekkürse eğer ben de istiyorum böyle kayınvalide

aynı durumda ben olsaydım inanınkı 1 gun barınamazdım
kardeşim ayrıldı zaten,,, ama ayrılınca annemde bende çok üzüldük çünkü sonuçta kızın bulunduğu yerde nişanlıdan ayrılmak evliyken ayrılmak gibi algılanabileceği için,,, kız anlı şanlı nişan yaptırdı kapının önünde,,,
yazık etti kendisine,,, neyse hep derim umarım kardeşimden daha iyisini bulur,, mutlu mesut olur,,,

isin bir de bu boyutu var iste.. demek ki mesele karakterde, gorumce yada gelin olmakta degil..
gelinin karakterini bilmiyoruz ki, olay mi cikartir cirkeflik mi yapar, ne bileyim..
fenaliktan boyle davraniyosa, yapacak bsy yok, mesafenizi koyacaksiniz siz de, ama anlayacak tipse, esine filan duyurmadan iyi niyetle, sen soyleyebilirsin, hani annem de artik yasli kadin beklentisi vardir, istersen soyle yap, artik aileyiz, samimi olmaliyiz.. gibi..
zor insan iliskileri vesselam.. Allah kolaylik versin hepimize..

Gitti 1000 küsür liralık yatak. Valla benimkide değişmesi gerekiyor. Bana yollasaydı keşke.

Bakın benim kv bana alsaydı keşke bile demiyorum. Çünkü sizin anneniz in bana hediye almasından bile daha uzak bir ihtimal bu

Tesekur veya karsilik bekleyip birsey yapiliyosa yapilmasin bence arkadan nankir filan demek yerine gelin mi zorluyor sizi yapin alin diye ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…