- 30 Haziran 2015
- 617
- 693
- 53
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
altınlar benim demek çok görgüsüzce. paraya ihtiyacın varsa ona göre davranırsın veya çocuğundan para istersin. ama çocuğunun düğününde ver bakalım sen şu altınları demek tek kelimeyle iğrenç.Gecenlerde haberlede gelinin babasi takilari almak icin damati ve gelini dovmustu
Boyle paragoz tipler en mutlu gunu cehenneme vecirip kebdiler mutlunoluyormu acaba.
Baktiniz aile niyeti bozdu alaaksa sizde taki takmayin dugunde bizdede adet boyle diyin
Donusunboylemiolacakti koss bir gelin hanim vaaksi var burda
Gecenlerde haberlede gelinin babasi takilari almak icin damati ve gelini dovmustu
Boyle paragoz tipler en mutlu gunu cehenneme vecirip kebdiler mutlunoluyormu acaba.
Baktiniz aile niyeti bozdu alaaksa sizde taki takmayin dugunde bizdede adet boyle diyin
Donusunboylemiolacakti koss bir gelin hanim vaaksi var burda
Sanki oyle acgozluluk edipte zenginmi oluyorlar en bastan gelinlerini damatlarini kaybediyorlar.bu yaptiklarinida omur boyu unutmaz kimse.
Benm ailem dugun parasina elkoysa kendimi ticari rant elde edilen mal gibi hissederdim damatin ailesinede cok mahcup olurdum.
Bir de adetlerin denk olması da önemliAlys
Mesela senin ailen altını almasa kayınvaliden alsa başlarım öyle geleneğe diyebilirsin, isyan edebilirsin.
Yada eşinin ailesi de almasa altını, eşinin ailesi kızın ailesi de uyanıkmış oh ne ala diyebilir.
Biz de kınanır mesela.
Ama ikinizin ailesi de doğal karşılamış.
Ondan sorun olmamış.
Ama erkeğin ailesi her şeye yardım etmiş, kendi evini dizmesine düğüne para bayılmış, altını gelinle oğluna hediye etmiş, karşı taraf biz de adet böyle diyince çıkar sağlıyor gibi görünebilir.
Normal yani şikayet edilmesi gelin ve ailesinden
Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Kiz sen evlenirsen bizde arkadas yolu var de gorelim altinlariYa bizim bu taraftada kınada takilan takilari gelinin annesi alip sonradan altin bilezik vs bisey yapip gelinin 40inda goturuyorlar
Bizimkiler oyle adetlere takili kalmadi kurusuna kadar biz kendilerine verdik naparlarsa onlara kalmis
Amw kiz bu aile erkek tarafini yolunacak kaz gibi girmus yok amcasina halasina bilmem kime para verecekmisler bildigin basligin taksit takdit bolunmus hali hatta daha bi tuhaf degisigi
Kiz sen evlenirsen bizde arkadas yolu var de gorelim altinlari
Bizdede aileler asla el surmez goz dikmez boyle bisey yapan olursa cok ayiplanir
Okurken kendi basima gelmis gibi utanarak okudum.
Yok aile komsuya takmis yok akrabaya takmis gelenleri alirmis bankaya parami yatirdin ben goturdum ben alirim mantigi daha dogrusu mantiksizligi nedir.
Brnm ailem alsa ki asla gozdikmez tenezul etmezler kendi ailem affetmez damattan once.
Tek kelimwyle rezalet ben ona goz diken aileye cantami bile guvenmem onada goz dikip cuzdani asiracaklar die.
he esin sagolsunBen eşimin üzülmemesi için herşeyi yaparım, eşim sağolsun hepsini fazlasıyla koydu yerine...Evliliğimin en güzel ilk günlerini altın kavgası yaparak geçiremezdim. Benim zaten işim,mesleğim var düğünde takılacak altınlara güvenip çıkmadım yola. Gideceği varmış gitmiş, eşim sağolsun ,o üzülmesin yeter
öylede sonucta ayni keseye giriyor o yüzden ayri dahi taksan ne anlami varki. bizde takilar senin benim olmadiki esimle benim. ne fark eder kime takilirsa takilsin. esimde benim elime verdi gittik kasa actik hepsi orda. iki ayra kasa acmadik ya bu senin bu benimdir diye. o yuzden bana sacma geliyor.S SSelinn_88 bizde zaten herkes kıza veya erkeğe ayrı takar, hangi tarafın davetlisi ise.
mesela iki taraf da davet etti ise, ikisine ayrı ayrı takılır.
he esin sagolsunelın kadınına niye paa yedırcem
öylede sonucta ayni keseye giriyor o yüzden ayri dahi taksan ne anlami varki. bizde takilar senin benim olmadiki esimle benim. ne fark eder kime takilirsa takilsin. esimde benim elime verdi gittik kasa actik hepsi orda. iki ayra kasa acmadik ya bu senin bu benimdir diye. o yuzden bana sacma geliyor.
bazı bölgelerde nişanda takılanlar kız tarafına veriliyor ama düğünde takılanlar hep evlenen çifterde kalıyor.ama bizde nişanda takılanlar, kıza takılanlar kıza erkeğe takılanlar erkeğe gidiyor düğünde zaten evlenen çifte veriliyor.Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
ne alaka ya midesizlik eski esine takimi verecem. bunun parayla pula meslekte alakasi yok. istemdsi itici sizin vermenizde dahada tuhaf. neyse tartismaga gerek yok eski esi benden hic birsey istiyemez babamin oglumu.Eşimde sağolsun bende sağolayım...İkimizde çalışıyoruz neticede, hatta bu aralar benim dava sayım ondan çok:)) Ondan daha çok kazanıyorum galiba.... Başımın gözümün sadakası olsun.
son durum ne bilmiyorum ilk yorumu okudum.Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
ne alaka ya midesizlik eski esine takimi verecem. bunun parayla pula meslekte alakasi yok. istemdsi itici sizin vermenizde dahada tuhaf. neyse tartismaga gerek yok eski esi benden hic birsey istiyemez babamin oglumu.
Niye verdiniz ki kavga çıkarsa çıksın. Öyle bir hakkı yok. O takılanlar sizin.Valla gerçekten böyle adetler olduğuna ben inanmıyorum. Sanki kızlarını satıyorlar gibi geldi. Karşılığında altınları alacaklar.
Benim düğünümde kız tarafı olarak annemler altınlara hiç dokunmadı ama benim nursuz kaynanam kendi tarafından yapılan hiç bir altını- parayı vermedi borçlarım var diyerek.
Halbuki kaynanam düğünde bize masraf yapmadı, eşimle bankadan kredi çektik yaptık düğünümüzü, biraz da birikimimiz vardı. Kaynanamın bana taktığı bilezikleri bile eşimle ben yaptım. Ama borcum var dedi tutturdu cadaloz aldı zorla hepsini.
Gelinin ailesi bana aynı kaynanam tarafı gibi geldi. son dakikaya kadar beklemişler.
Kaynanamın bu sürpriziyle düğün salonunda karşılaşmıştık biz. Annemle babamın çok fazla misafiri vardı düğünde kavga tartışma olmasın diye sustular. Kaynana altınları paraları aldı, gerine gerine toplasan 3 akrabasıyla birlikte oturdu. Hakkımı helal etmem hiç bir zaman.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?