Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

altınlar benim demek çok görgüsüzce. paraya ihtiyacın varsa ona göre davranırsın veya çocuğundan para istersin. ama çocuğunun düğününde ver bakalım sen şu altınları demek tek kelimeyle iğrenç.

Ya bizim bu taraftada kınada takilan takilari gelinin annesi alip sonradan altin bilezik vs bisey yapip gelinin 40inda goturuyorlar

Bizimkiler oyle adetlere takili kalmadi kurusuna kadar biz kendilerine verdik naparlarsa onlara kalmis

Amw kiz bu aile erkek tarafini yolunacak kaz gibi girmus yok amcasina halasina bilmem kime para verecekmisler bildigin basligin taksit takdit bolunmus hali hatta daha bi tuhaf degisigi

Valla denişte bey her şeyi yedi yuttu, ne bizimkiler ne gelinleri affedemiyor.
Baştan zor bir evlilik. Şimdi en ufak sinir anında birbirlerine laf sokuyorlar ve aralarında çözülemeyen duvarlar var.
Evlilikler cidden bu tip kavgalarla başladığında bir sallantılı gidiyor.

orası öyle elbette.
ya zaten bizde evet aileler yardımcı olmadılar biraz zorlandık ama en azından kimse de biz size şunu yaptık, siz bunu yaptınız ya da yapmadınız diyemiyor.
çok da güzel oldu bu yönüyle.
yoksa dediğin doğru bir taraf fazla harcama yapsa bir yerde söz hakkı da olur o tarafın.
ya da diğer taraf bilerek hakka girmiş olur.

amaaaan ne pis işler ya.
yine de yeni kurulan yuvada çok kötü bir başlangıç olacak.

bu ne yaa sizi şimdiden avuçları içine almışlar daha çok bıktırırlar .cayacağız deseniz ne olacak kendileri kabul edeceklermi acaba ederlerse buyursun etsinler olan kızlarına olur kabul de etmeyeceklerine göre .

Kiz sen evlenirsen bizde arkadas yolu var de gorelim altinlari
Bizdede aileler asla el surmez goz dikmez boyle bisey yapan olursa cok ayiplanir

Tüm bu altınlar paralar o gençlerin yeni bir hayat kurmaları adına verilen hediyedir zaten amaç budur ne erkek tarafının nede kız tarafının .

Kiz sen evlenirsen bizde arkadas yolu var de gorelim altinlari
Bizdede aileler asla el surmez goz dikmez boyle bisey yapan olursa cok ayiplanir

Benim yenge hanim alidi Allah var kendine almazdi ama dugunde bilezik yerine bi buyuk altin takardi o paraylada kunye yapip 40 na gotururdu sonrada kendini bilezik takmis gibi hissederdi

Kendi kizlari nisanlanirkende bileziklerini sayisina gramina kadar soylerdi bizimkiler ablamdan istememislerdi diye ayiplamistilar

Yahu şu iki insanın evlenmesi olayına ailelerin karışmasını anlayamıyorum. Aileler haddini bilmeli bence. Ha tabi ki evlilik töreninde aile olarak bulunmalı, görevlerini yapmalı, evlatlarının yanında olmalılar. Ama " yok takıyı alırız, gelini vermeyiz, bilmem ne isteriz" ne terbiyesizliktir , ne fırsatçılıktır ya... Benim ailem yapsa yerin dibine girerdim ki öyle bişey yapmadılar. Medeni bir şekilde görevlerini yaptılar

Okurken kendi basima gelmis gibi utanarak okudum.
Yok aile komsuya takmis yok akrabaya takmis gelenleri alirmis bankaya parami yatirdin ben goturdum ben alirim mantigi daha dogrusu mantiksizligi nedir.
Brnm ailem alsa ki asla gozdikmez tenezul etmezler kendi ailem affetmez damattan once.
Tek kelimwyle rezalet ben ona goz diken aileye cantami bile guvenmem onada goz dikip cuzdani asiracaklar die.

Hakkaten hic hoş bi durum degil yani her ailenin cocugunun itibarini dusunmesi lazim

Dusunuyorum benim basima gelse bende kendimi cok kotu hissederim

Ama en fenasi aile uyeleri icinde para verilmesi o nedir ya Allahani seversen

he esin sagolsun elın kadınına niye paa yedırcem
S SSelinn_88 bizde zaten herkes kıza veya erkeğe ayrı takar, hangi tarafın davetlisi ise.
mesela iki taraf da davet etti ise, ikisine ayrı ayrı takılır.
öylede sonucta ayni keseye giriyor o yüzden ayri dahi taksan ne anlami varki. bizde takilar senin benim olmadiki esimle benim. ne fark eder kime takilirsa takilsin. esimde benim elime verdi gittik kasa actik hepsi orda. iki ayra kasa acmadik ya bu senin bu benimdir diye. o yuzden bana sacma geliyor.

Eşimde sağolsun bende sağolayım...İkimizde çalışıyoruz neticede, hatta bu aralar benim dava sayım ondan çok:)) Ondan daha çok kazanıyorum galiba.... Başımın gözümün sadakası olsun.

bazı bölgelerde nişanda takılanlar kız tarafına veriliyor ama düğünde takılanlar hep evlenen çifterde kalıyor.ama bizde nişanda takılanlar, kıza takılanlar kıza erkeğe takılanlar erkeğe gidiyor düğünde zaten evlenen çifte veriliyor.

Eşimde sağolsun bende sağolayım...İkimizde çalışıyoruz neticede, hatta bu aralar benim dava sayım ondan çok:)) Ondan daha çok kazanıyorum galiba.... Başımın gözümün sadakası olsun.
ne alaka ya midesizlik eski esine takimi verecem. bunun parayla pula meslekte alakasi yok. istemdsi itici sizin vermenizde dahada tuhaf. neyse tartismaga gerek yok eski esi benden hic birsey istiyemez babamin oglumu.

son durum ne bilmiyorum ilk yorumu okudum.
20 yıldır koçhisarda yaşadım dediğin adetleri duymadım görmedim.
şok oldum.
hatta annem koçhisarda evlenmeyin herşeyi kız tarafı yapıyor burda derdi.

ne alaka ya midesizlik eski esine takimi verecem. bunun parayla pula meslekte alakasi yok. istemdsi itici sizin vermenizde dahada tuhaf. neyse tartismaga gerek yok eski esi benden hic birsey istiyemez babamin oglumu.

Önce üslubunuza dikkat edin, siz vermeyebilirsiniz ;bunu tercihte etmeyebilirsiniz. Benden kalkıp altın isteyen olmadı, eşimi huzursuz ediyordu, ben teklif ettim. Çünkü o dönemde , nakit o kadar çıkartamıyorduk. Çünkü yeni düğünümüz olmuştu. Eşimin huzursuz olmasındansa ben altınlarımı veririm,bozdurulur ödenir. Benim için kıymeti yoktu, düğünümü yaparken de gelecek altınları düşünerek avucumu ovuşturmadım. Para veripte almadım, zamanında ailelerin başkalarına takması sonucu bize havadan gelen altınlardı. Eşime her zaman "o dönemlerde kızın annesiyle yaşıyordu, kızına da harcama yapmıştır. Boşver, bu parayı kızına harcadığını düşün" diyerekte teselli ettim.Bu forumda kimseyle tartışmadan, fikirlerimi doğruca ifade ettim. Bana zıt fikirlere de saygı duydum. Bence sizde bunu deneyin.

Benim eşimin huzuru, altından daha önemli benim için.

Niye verdiniz ki kavga çıkarsa çıksın. Öyle bir hakkı yok. O takılanlar sizin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…