- 2 Nisan 2012
- 7.893
- 4.823
- 248
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
huzurla alakası yok . sızden kimse helekı esli bir eş takı ıstıyemez. kızı ıcın harcıyorsada kendı kızları sızın kızınız degıl sonucta dogrmadınız . calısınlar ne harcıcaklarsa harcasınlar. bana ters üslüpla alakası yok bunun. eski eşi benden para degıl günahımı dahi istıyemez ne hakla?Önce üslubunuza dikkat edin, siz vermeyebilirsiniz ;bunu tercihte etmeyebilirsiniz. Benden kalkıp altın isteyen olmadı, eşimi huzursuz ediyordu, ben teklif ettim. Çünkü o dönemde , nakit o kadar çıkartamıyorduk. Çünkü yeni düğünümüz olmuştu. Eşimin huzursuz olmasındansa ben altınlarımı veririm,bozdurulur ödenir. Benim için kıymeti yoktu, düğünümü yaparken de gelecek altınları düşünerek avucumu ovuşturmadım. Para veripte almadım, zamanında ailelerin başkalarına takması sonucu bize havadan gelen altınlardı. Eşime her zaman "o dönemlerde kızın annesiyle yaşıyordu, kızına da harcama yapmıştır. Boşver, bu parayı kızına harcadığını düşün" diyerekte teselli ettim.Bu forumda kimseyle tartışmadan, fikirlerimi doğruca ifade ettim. Bana zıt fikirlere de saygı duydum. Bence sizde bunu deneyin.
Benim eşimin huzuru, altından daha önemli benim için.
huzurla alakası yok . sızden kimse helekı esli bir eş takı ıstıyemez. kızı ıcın harcıyorsada kendı kızları sızın kızınız degıl sonucta dogrmadınız . calısınlar ne harcıcaklarsa harcasınlar. bana ters üslüpla alakası yok bunun. eski eşi benden para degıl günahımı dahi istıyemez ne hakla?
Niye verdiniz ki kavga çıkarsa çıksın. Öyle bir hakkı yok. O takılanlar sizin.
Çok ayıp ya. Gelinle damada destek olmak için takılır altın vb. Ailelerin borcu ödensin diye değilki. Çocukların üzerinden kazanç sağlamak oluyor bu. Allah helal etmesin.O ortamda maalesef böyle düşünmüyor insan. Şimdiki aklım olsa tabi ki vermezdim. O kadar kredi çektik, birikimimizi harcadık düşünün. En güzel gününüzü zehir ediyorlar. Kendi tarafımdan yapılan her şeyimi ailem bana verdi. Sonradan düğün videosunu izleyince gördük ki kaynanam tarafından bana takılanlar zaten devede kulakmış, herkes ona kuytu köşede takı vermiş eline, oda çantasına atıvermiş. Eşimde gördü tabi hepsini açıkca söyledim, hakkımı helal etmiyorum annene diye, kendi kızı evlenirken erkek tarafından yapılanları bir bir sayıyordu almasınlar diye dedim. Allah yapılan haksızlığı gördü, çıkaracak elbet bir gün ondan bende görücem.
Altınlar aileye verilir diye yazanlarda var kusura bakmayın bu kafalarla bizden bişey olmaz. Neymiş doğurmuş büyütmüş çeyiz yapmış falan filan
bu kafayla bizden bir şey olmaz mı,
yahu nereye bağladınız konuyu hayret ediyorum gerçekten.
bu kadar mı düşmansınız ailelerinize anlamıyorum ki.
aman tamam alın tüm paralar sizin olsun.
fakirler de hiç bir mürüvvet görmesinler,
pis fakirler...
Çok ayıp ya. Gelinle damada destek olmak için takılır altın vb. Ailelerin borcu ödensin diye değilki. Çocukların üzerinden kazanç sağlamak oluyor bu. Allah helal etmesin.
Adet madet yok soygun bu resmen .Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Yuh ya valla artık ne damat ailesinin ne de gelin ailesinin o paralar gelin ve damat A aittirKızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Evliliğimizin ilk 1 yılı borç ödedik. Halbuki verselerdi hepsiyle borcumuzu kapatirdik. Birde Kaynanam filanca kişi tam altın taktı dedikçe deliriyordum
böyle bi adet vardı arkadaşlar da hala mı var ya ?Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?