Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

huzurla alakası yok . sızden kimse helekı esli bir eş takı ıstıyemez. kızı ıcın harcıyorsada kendı kızları sızın kızınız degıl sonucta dogrmadınız . calısınlar ne harcıcaklarsa harcasınlar. bana ters üslüpla alakası yok bunun. eski eşi benden para degıl günahımı dahi istıyemez ne hakla?

İnsan kerizlemenin adı adet,gelenek görenek olmuş.nikahtan önce söylemeye cesaret edememişler.işi sağlama alınca totolarından gelenek üretmişler.
Gerçi yasal olarak düğünde takılan ziynet eşyaları kadınındır ama böyle adam tokatlayıcı zihniyetteki aileden çıkma biri ile evlilik ne kkadar huzur verici olur o ayrı.
6 sene önce neredeyse 500gr takı takıldı bana,set, çeyrek,yarım altın vs hariç.hepsini önce kasaya koydum sonra ev alırken çil çil eşimin eline saydım.aile olmak bunu gerektirir.

Hanımefendi siz beni anlamadınız sanırım, siz tercih etmeyebilirsiniz. Bu benim düşüncem. Eşimin değer verdiği herşey benim içinde değerlidir. Zaten kızı şuan bizimle yaşıyor, seve seve de kabul ettim. Beraber yaşadığımız ortak hayatta da benim kazandığım paradan her daim harcama yapılıyor kızımız için. Doğurmamış olmam, sevdiğim adamın kızını yok saymam demek değil ki..Bu arada kendi kızımda var, kendi kızıma alışveriş yaparken illa ki ablasına da alışveriş yaparım. Ben büyütmem böyle olayları. Ve son olarak tekrarlıyorum, eşim benden birşey istemedi, eski eşi de kalkıp benden birşey istemedi ben eşimin üzüldüğünü görünce çıkardım verdim. Siz vermemeyi tercih edebilirsiniz. Benim eşim , herşeyiyle bu iyiliği hak ediyordu. Bu son yorum olsun,lakin konu sahibinin konusunu sabote ediyoruz şuan. Saygılar.

Niye verdiniz ki kavga çıkarsa çıksın. Öyle bir hakkı yok. O takılanlar sizin.

O ortamda maalesef böyle düşünmüyor insan. Şimdiki aklım olsa tabi ki vermezdim. O kadar kredi çektik, birikimimizi harcadık düşünün. En güzel gününüzü zehir ediyorlar. Kendi tarafımdan yapılan her şeyimi ailem bana verdi. Sonradan düğün videosunu izleyince gördük ki kaynanam tarafından bana takılanlar zaten devede kulakmış, herkes ona kuytu köşede takı vermiş eline, oda çantasına atıvermiş. Eşimde gördü tabi hepsini açıkca söyledim, hakkımı helal etmiyorum annene diye, kendi kızı evlenirken erkek tarafından yapılanları bir bir sayıyordu almasınlar diye dedim. Allah yapılan haksızlığı gördü, çıkaracak elbet bir gün ondan bende görücem.

Tövbe yarabbim ya sacmaliginda ötesi o takilar geline damada yardim olsun hediye olsun diye takılır.hic bir taki takarken dusmuyorum bu kizin anasina yada oglanin anasina diye,eger boyle yapiyolarsa ne diyim haram olsun bi insan cocugunun yuvasini nasil düşünmez nasil takilarina el koyar anlayamiyorum

Çok şükür bizim düğünümüzü eşyalarımızı kayınbabam yaptı. Bizde aynı şekilde yatak odası ve bi kamyondan fazla çeyiz yaptık. Düğünde iki tarafta setti bilezikti altındı taktı ve hiç borcumuz olmamasına rağmen hepsini biz aldık. Altının mevzu edilmesi kadar sinir olduğum bişey yok.

Çok ayıp ya. Gelinle damada destek olmak için takılır altın vb. Ailelerin borcu ödensin diye değilki. Çocukların üzerinden kazanç sağlamak oluyor bu. Allah helal etmesin.

Altınlar aileye verilir diye yazanlarda var kusura bakmayın bu kafalarla bizden bişey olmaz. Neymiş doğurmuş büyütmüş çeyiz yapmış falan filan

bu kafayla bizden bir şey olmaz mı,
yahu nereye bağladınız konuyu hayret ediyorum gerçekten.

bu kadar mı düşmansınız ailelerinize anlamıyorum ki.

aman tamam alın tüm paralar sizin olsun.
fakirler de hiç bir mürüvvet görmesinler,
pis fakirler...

Bütün paralar benim olmasın bana hediye gelen altın ve paralara göz dikmesinler yeterli benim için

Çok ayıp ya. Gelinle damada destek olmak için takılır altın vb. Ailelerin borcu ödensin diye değilki. Çocukların üzerinden kazanç sağlamak oluyor bu. Allah helal etmesin.

Aminn... Canım kaynanam bizim için harcama yapsa içim yanmazdı, ben dulum bir şey yapamam başımda beyim yok dedi ki 2 emekli maaşı alıyor kendisi buna rağmen evimde çöpü yok, bana takılan 3 bileziği ve takı setini zaten eşime yaptırdı. Eşimin birikimi vardı ordan yaptı. Buna rağmen almış kendi tarafından gelenleri, zaten çantasına sarılışından belliymiş ama insan düğünde farkedemiyor, videoda hepsi belli oldu. Kendi kızıda kocasıyla küsüp annesine geldiğinde altınlarını alıp gelseydin diye kızına akıl veren birisi düşün artık.

Adet madet yok soygun bu resmen .

Yuh ya valla artık ne damat ailesinin ne de gelin ailesinin o paralar gelin ve damat A aittir

Evliliğimizin ilk 1 yılı borç ödedik. Halbuki verselerdi hepsiyle borcumuzu kapatirdik. Birde Kaynanam filanca kişi tam altın taktı dedikçe deliriyordum

Ben şöyle düşünüyorum
Öreneğin;
Damadin babasi ev aliyor dayayip dösüyor altin da takiyorsa geline en azindan oglunun yakasindakini alabilir.
Zaten o altinlar taktigi takinin geri donusu
Ya daha once takmis ya da daha sonra takacak
Ayni sey kiz ailesi icinde gecerli bence
Ama gelin damat kendileri calisip yapmistir ailelerin ufak destekleri olmustur o zaman o takiyi almak abes geliyor bana

Hem hazir eve otur istedigin esyayi takiyi aldir catir catir dugunu yaptir sonra vay ben ceyregi parayi vermem
Asil paragozluk bu oluyor
Onlar gelin damadin onlara takiliyo onlarin yatirimi sacmaligina inanmiyorum bu durumda
Almis evi barki esyayi borc harc yok ne gelecegi ne yatirimi

böyle bi adet vardı arkadaşlar da hala mı var ya ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…