Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Bu ne ya çakal bunlar resmen varya dolandırıcılık bu. Utanmaz insanlar. Düğünü aileler yaparsa ben zaten altınları ailelere veririm. Yaptıkları masraf kadar. Ama düğünü biz yapıyosak evi biz döşüyosak buna bizim ihtiyacımız vardır, ne altın vermesi ya. Valla türk insanı acayip kurnaz, şu milletin değişik adetlerine deli oluyorum. Tükürürüm adetine mantıklı olan neyse o işler.

Kapkaç kapanındır olmuş iyice artık millet kim kime yedirirse bu insanlar hiç mi düşünmek yuva kurulacak bu insanlar bir ömür yüzyüze bakacak sonra boşanmalar artı artar tabii sen baştan böyle yap sonra o başınıza kakılmasın

Onlar artık nikah olmuş birakamazlar nasilsa diye blof yapiyorlar .. sizde geri adım atmayın olmaz deyin gerkirse bu is bitsin deyin bakalim nasil geri çark ediyorlar görürsünüz... ben adetlere karşı değilim ama boyle sonradan soylenmesine karsiyim.. kurnazlik yapmislar akillarinca

Allah yardımcınız olsun, daha başlamadan bukadar sorun hiç hoş değil birde maddiyat olunca bence mide bulandırıcı oluyor. Bu dert kızın yanına çeyiz gibi olur. Çok yazık

Ben böyle görgüsüzlüklere çok karşıyım. Malesef yaşanıyor bir kaç kez de şahit oldum gelinin düğün günü gelin odasında hıçkıra hıçkıra ağlamalarına. O gün heba oluyor yazık günah değil mi?

Şahsen Kendi ailem böyle bir şeyi teklif etse ki allaha şükür lafı bile konuşulmaz böyle şeylerin bizde ama öyle olsa ben aileme karşı dururum ve engellerim bu saçmalığı, gerekirse ailemle tartısırım bu terbiyesizliği yapmamaları için demekki kızında isine geliyor yada pasif kalıyor.

Nedir bu para görgüsüzlüğü kıza takılan bizde damada takılan sizde kalır neyin pazarlığı bu?? Damatla gelini hiçe saymak nedir?? Masraf yaptık paralar bizim, oldu be... Annelik babalık görevini düğün zamanı zor zamanlarında yapmayacaksın ne zaman yapacaksın?? Bunu bile fırsatçılığa çeviriyor bizim görgüsüz insanımız..

Düğün üstü mide bulandırıyorlar işte insanları birbirinden soğutuyorlar. Sonra bu evlilikte ilerde kızın başına kakılıyor senin ailen şöyle görgüsüz senin ailen böyle görgüsüz kimin umurunda ama paralar cepte nasılsa kızları ne çekmiş ne laf işitmiş ne duymuş kimin umurunda???

Rezillik çıkarırım ben ya, kim bunu yapıyorsa rezil ederim kocamın ailesiyse o işi orda bitiririm. Benim ailemse eğer engellerim yada redderim bu kadar büyük konuşuyorum.

35 sayfa yorum var sadece açılan konuyu ve anlatılanı okuyarak yorum yaparsam,

Emri vaki yapmaları çok çirkin eğer öyle bir adetleri varsa baştan söylemeleri lazımdı böyle işgüzarlık olmaz.

Diğer yandan her yörenin adeti farklıdır tabi, bizim buralarda davetliler altın-parayı dilerse doğrudan gelin ve damada verir dilerse aileye. Kime verildiyse onda kalır altınlar.

Reactions: anu
Kız işini garantilemiş gibi nasılsa nikahı bastım diye düşünüyor sanırım. Ailesinin karşısında durup "Bu adam benim ailem" deyip ana babasının bu tutumuna karşı durmalı.

Tabi kardeşinizin de ne dediği oldukça önemli. Göz yumacak mı? Kızla konuşmuş mu?

Bence bırakın alsınlar moduna geçmeyin. Eğer alırlarsa bütün ömür enayi hissiyle yaşarsınız. Çok ağırbi duygu. Bizim konşumuzun gelini vermişti düğünden sonra ailesine altınları 10 küsür yıl oldu hala adamın içi soğumadı. Gelininizin aklı kesmiyorsa bu saçmalığa kardeşiniz yedirmesin, yedirmeyin hakkınızı böyle insanlara

Benim kayinbabamda esime demiski o altinlar kotu gun icin ne bize ne kp gile verme demiş. Ben sattim borclarimi odedim. Ailemin ve esimin haberi var sadece. Boyle olabilirdi ama en azindan kavga cikmazdi

Hala yollugu ne ya:)) koptum..kafayi yemis onlar.altin meraklisi degilim ama yaptiklari buyuk terbiyesizlik.birde esas sorun ogullarinda.damat bey dusunecek bunlari siz degil.kizkardesinizinde gozleri baglanmis.diyecek baska bisey bulamadim.normal olan bisey yok.anormal seyler var

Edt; ben olayi hepten tersten anlamisim.idare edin:)

Bizde de (ortaanadolu dayız) kız tarafı zaten genelde esya tarzı hedıye getırır. Altın takılacaksa da takı torenınden önce kızın annesıne verıılır.

Peki siz kardeşinize takılan tüm altınları kardeşinize mi vereceksiniz. Borcum var falan diye bir kuruşuna bile dokunmamanız gerekiyo

Bütün paralar benim olmasın bana hediye gelen altın ve paralara göz dikmesinler yeterli benim için

Valla ben de bu yaşıma kadar düğün düğün gezip hep arkadaşlarıma destek olması için çeyrek çeyrek taktım. Öyle yok annemin borcu yok babiskomun arabasına para mı yedirdim şimdi. etim ne butum neydi benim genç kızligimdan beri gitmediği düğün dernek kalmadı. Hepsine de çeyrek götürdüm. Benim düğünüme gittiklerimden gelmeyenler çok oldu

Eşim koçhisarlı sordum yok öyle bişey diyo ve bi yeriyle güldü

ne kadar da uyanıklarmış öyle.en doğrusu gelin ve damata vermek taraflardan biri alacaksa erkek tarafı alır ki, almamalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…